Dodaj do ulubionych

który telewizor wybrać?

29.01.11, 20:08
Witam
Mam do wyboru:
SAMSUNG LE 32C 450
LG 32 LD 465
Ma to być dla starszej kobiety -łatwość obsługi pilota(podstawowe funkcje )_konieczna.
I żeby była dobra głośność.
Może macie jakies doświadczenia z tymi modelami i cos podpowiecie?
Prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • henryka.krawiec.123 Re: który telewizor wybrać? 29.01.11, 20:17
      Ja wybieram SAMSUNGI na wszystkie sprzęty do domu. Więc i tym razem bym go wybrała.
      --------------------
      Oto MIŚ
    • wzrokowski Re: który telewizor wybrać? 29.01.11, 22:47
      Ogólnie tylko powiem.

LG to dla mnie totalny badziew jako jakość produktu.
      Samsung robił zawsze dobre monitory komputerowe, a telewizor LCD niewiele się od monitora różni.

ALE: obecnie większość telewizorów, tych z tańszego segmentu - różni się tylko obudową i logo "producenta". A w środku te same matryce, te same układy obioru sygnału, te same głośniki...

Co do pilota i głośności - zażądaj w sklepie prezentacji.
      • nihil-istka Dla staruszki to albo Neptun albo Wisla 29.01.11, 23:30
        Dobre produkty z PRL
      • bimota Re: który telewizor wybrać? 02.02.11, 15:40
        telewizor LCD niewiele się o
        > d monitora różni.

Oj rozni... Na monitory LG nie narzekalem (choc wiele ich nie mialem), na TV narzekam, choc to "niskie" modele, a Samsunga nie testowalem.

Proponuje sprdzic jakosc obrazu przed zakupem. Np czy pojawiaja sie jakies prostokaty albo czy dodaje jakies kropki (zwykle tam gdzie duzy kontrast, np. litery).

To juz tylko koreanskie firmy sie licza ? :)
    • mamahanki Re: który telewizor wybrać? 30.01.11, 17:35
      i do tego sluchawki bezprzewodowe zeby sasiadow nie wkurzac
      • wyjec_kielecki Re: który telewizor wybrać? 02.02.11, 10:55
        Jeśli to telewizor dla starszej kobiety, to kupiłbym coś z długą gwarancją i w niewygórowanej cenie. Nie ma sensu płacić za samo logo, zresztą chyba starsza pani jest na tyle doświadczona życiowo, by mieć je w nosie :) Ja kupiłbym LCD Funai - nie psuje się, dobra cena, dobra jakość. Np. 32 cale albo nawet 40.
        • wzrokowski Re: który telewizor wybrać? 02.02.11, 11:28
          Co do Funai to jednostkowo mogę potwierdzić, że dobrze działa. Ale to nigdy nie wiadomo co się trafi. Wszędzie. U Soniego też...
    • wzrokowski Generalna uwaga o calach... 02.02.11, 11:30
      Cale same w sobie niczego nie znaczą!!!
      Ważna jest proporcja rozmiaru ekranu do odległości z której oglądamy.
      Kupując za dużo tych cali - siedząc za blisko nich - tylko pogarszamy sobie jakość oglądania.

Dla zainteresowanych służę dokładniejszymi wyjaśnieniami.
      • kalllka Re: Generalna uwaga o calach:L 02.02.11, 11:55
        dyskutujac o markach
        kolega wzrokowski sugeruje, ze projektowac kubature pomieszczenia powinno sie wzgledem ilosci pikseli na ekranie?

ps
        nie po tosmy zeszli z drzewa by obserwujac swia,t zaczeli wpatrywac sie w ekran jak sroka w gniat.
        • wzrokowski Re: Generalna uwaga o calach:L 02.02.11, 17:29
          Raczej: mierz cale TV na kubaturę pokoju.
    • eruiluvatar Re: który telewizor wybrać? 02.02.11, 11:42
      Jeśli chodzi o telewizory to Samsung, to akurat robią dobre (generalnie matryce i wszystko z nimi związane robią najlepsze), reszta to już Szajsung niestety.
      A na LG w ogóle nie patrzeć, jak sama nazwa wskazuje Lepią Gówno.
    • e-no-kolego Re: który telewizor wybrać? 02.02.11, 17:43
      Kiedyś, za komuny też miałem telewizor. Wtedy najlepszy był Neptun. Mój egzemplarz , Neptun 505 był nawet kolorowy, ale ja mam do dziś sentyment do czarno-białego obrazu...
      :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka