17.02.11, 23:52
panowie mam pytanie techniczno-medyczne ;)

kolo grudnia cos mnie zaczelo uciskac, pobolewac w okolicy prostaty, tj miedzy ze tak powiem fiutem i dupa ;))

Jako ze mam 28 lat i nie spodziewalem sie takich problemow i nigdy ich nie mialem, pojawilem sie u lekarza, stwierdzil ze mam zapalenie prostaty i ze to sie zdarza i nie ma co panikowac.
Przepisal mi leki, biore biore i nie wiele pomaga :)
Chcialem Was zapytac czy ktos cos takiego mial ? bo u mnie objawia sie to tym ze stracilem ochote na sex i troche mnie to martwi. Mam stala partnerke i jesli jestesmy w lozku to wszytsko dziala ale nie czuje tego pocaiagu co zwykle, bo caly czas czuje w okolicy prostaty delikatny ucisk, dyskomfort.

Mial ktos taki problem? ile sie to leczy ? jakies inne problemy?:)

Obserwuj wątek
    • best.yjka Re: prostata? 18.02.11, 00:13
      A bo my wróżki...

Zdrowie ma się jedno. Nie wiem jak długo bierzesz leki. Ale po max. dwóch tygodniach, powinieneś odczuć choćby minimalną poprawę. Porozmawiaj z lekarzem. Może zmieńcie leki, albo zmień lekarza.
      • ahghdashgahgasd Re: prostata? 18.02.11, 00:37
        no biore wlasnie 2 tyg, skoncza mi sie za tydzien i mam isc na kontrole ale ogolnie jestem zmartwiony ze mnie takie cos dopadlo :)
        • sibeliuss Re: prostata? 18.02.11, 11:24
          Efekt leków, typowy.
          Nie martw się, po odstawieniu będzie leków.
          • ahghdashgahgasd Re: prostata? 18.02.11, 18:27
            co bedzie ;)?

W poniedzialek ide na kontrole, lekow mi zostalo wlasnie tak na 3 dni.
            • nihil-istka wez se na przeczyszczenie.... 19.02.11, 11:58
              ...... bo to albo prostata albo kamienne gowno
    • facettt Lekarz specjalista, kuzwa i to szybko! 19.02.11, 14:38
      a nie smecenie tu na forum i pytanie laikow.

To moze byc niebezpieczne, gdyz jeden rak prostaty jest nezlosliwy , a inny i owszem.

Prostata pojawia sie u wielu mezczyzn w wieku od 40-tu do 60-ciu lat zycia.

ale moze pojawic sie i kolo 30-tki.

jezeli jest to rak niezlosliwy, to bierze sie tabletki (np. Prostess)
      i bol ustepuje.

cbdo.
      • strikemaster Re: Lekarz specjalista, kuzwa i to szybko! 20.02.11, 22:15
        > To moze byc niebezpieczne, gdyz jeden rak prostaty jest nezlosliwy , a inny i o
        > wszem.

Zapalenie to nie rak!

> Prostata pojawia sie u wielu mezczyzn w wieku od 40-tu do 60-ciu lat zycia.

Prostata pojawia się u mężczyzn w okresie płodowym!

> jezeli jest to rak niezlosliwy,

Jeżeli jest to zapalenie to bierze sie antybiotyki.
        • facettt Re: Lekarz specjalista, kuzwa i to szybko! 20.02.11, 22:18
          strikemaster napisał:
          > Jeżeli jest to zapalenie to bierze sie antybiotyki.

nie mowimy o katarze, tylko o prostacie.
          • strikemaster Re: Lekarz specjalista, kuzwa i to szybko! 20.02.11, 22:24
            Branie antybiotyków na katar mija się z celem, gdyż katar jest chorobą wirusową, a skuteczność antybiotyków na wirusy jest zerowa.
            • facettt Re: Lekarz specjalista, kuzwa i to szybko! 20.02.11, 22:26
              strikemaster napisał:

> Branie antybiotyków na katar mija się z celem, gdyż katar jest chorobą wirusową
              > , a skuteczność antybiotyków na wirusy jest zerowa.

widze, ze postawilem cie do pionu, a teraz
              recepte prosze, a nie placebo.
              • strikemaster Re: Lekarz specjalista, kuzwa i to szybko! 20.02.11, 22:34
                Na co chcesz receptę?
                • facettt Re: Lekarz specjalista, kuzwa i to szybko! 20.02.11, 22:35
                  strikemaster napisał:

> Na co chcesz receptę?

na to, na co autor watku prosil
                  ze powiem grzecznie.
                  • strikemaster Re: Lekarz specjalista, kuzwa i to szybko! 20.02.11, 22:38
                    Autor wątku boi się, bo go boli, poszedł do lekarza, ten orzekł zapalenie, zapisał kurację antybiotykową, a boli nadal. W ponieedziałek autor pójdzie do lekarza i się dowie, jak przebiega leczenie. Jeżeli ma wątpliwości co do kompetencji lekarza, może go zmienić na lepszego. I to by było mniej więcej tyle w temacie chorej prostaty.
                    • facettt Re: Lekarz specjalista, kuzwa i to szybko! 20.02.11, 22:41
                      prostata nie gardlo i sie raczej rzadko przeziebia.
                      I to by bylo tyle w temacie

Buenas Noches.
                      • strikemaster Re: Lekarz specjalista, kuzwa i to szybko! 21.02.11, 08:19
                        > prostata nie gardlo i sie raczej rzadko przeziebia.

No i? Dlatego właśnie wątków o zapaleniu gardła tu nie ma, a o zapaleniu prostaty jest. No chyba, że udało Ci się juz postawić diagnozę on-line bez wywiadu z pacjentem nawet, o badaniach nie wspominając...
                        • facettt Re: Lekarz specjalista, kuzwa i to szybko! 21.02.11, 08:33
                          strikemaster napisał:

> > prostata nie gardlo i sie raczej rzadko przeziebia.
                          >
                          > No i? Dlatego właśnie wątków o zapaleniu gardła tu nie ma, a o zapaleniu prosta
                          > ty jest. No chyba, że udało Ci się juz postawić diagnozę on-line bez wywiadu z
                          > pacjentem nawet, o badaniach nie wspominając...

nikt tu nie stawial diagnozy.
                          zaznaczylem tylko dosc jasno, ze bardziej prawdopodobne (statystycznie) moga byc powazniejsze powiklania, niz przeziebienie, wiec dokladne badania przez specjaliste sa konieczne.
                          • strikemaster Re: Lekarz specjalista, kuzwa i to szybko! 21.02.11, 09:58
                            > zaznaczylem tylko dosc jasno, ze bardziej prawdopodobne (statystycznie) moga by
                            > c powazniejsze powiklania,

1. Nie zaznaczyłeś, sugerowałeś cos o raku.
                            2. Statystycznie Polak ma 3 nogi, bo tyle wychodzi gdy idzie z psem.
                            3. Zapalenie prostaty to nie przeziębienie, a poważna infekcja, która może powodować także powikłania, ale do ich diagnozowania nie służy forum internetowe.
                            • facettt Re: Lekarz specjalista, kuzwa i to szybko! 21.02.11, 10:08
                              owszem sugerowalem, ale tylko sugerowalem, gdyz sa to objawy charakterystyczne dla powiekszenia prostaty - co jest, jak juz wspomnialem u mezczyzn dolegliwoscia dosc czesta.

dobrze ,ze w koncu sie zgadzamy, ze potrzebna jest dokladna diagnoza odpowiedniego specjalisty.
                              • strikemaster Re: Lekarz specjalista, kuzwa i to szybko! 21.02.11, 10:15
                                Przerost prostaty (BPH) to przypadłość dotykająca raczej starszych niż 28-latków. Chociaż ostatnio chorują coraz młodsi, ze względu na zanieczyszczenie hormonalne żywności, noszenie spodni i inne czynniki szkodliwe. Ale stosując Twoją metodologię: jest to statystycznie mało prawdopodobne, zeby dolegliwości pojawiły się w tak młodym wieku.

> dobrze ,ze w koncu sie zgadzamy, ze potrzebna jest dokladna diagnoza odpowiedni
                                > ego specjalisty.

Miło, że w końcu się zgodziłeś zamiast stawiać diagnozy forumowe. :)
    • kotek.filemon Re: prostata? 20.02.11, 18:22
      > stwierdzil ze mam zapalenie prostaty

Stwierdził patrząc ci w oczy, czy wsadzając palec gdzie trzeba? Był to aby proktolog, czy lekarz rodzinny od kataru i głośnych wiatrów? USG podbrzusza + badanie palpacyjne i od razu się sprawy rozjaśnią.
      • nihil-istka prostata nie zajac..... 20.02.11, 23:09
        ..... nie ucieknie
        • strikemaster Re: prostata nie zajac..... 21.02.11, 08:20
          Czasem, na stole operacyjnym ucieka, szczególnie, jak się spodni nadużywa, ale to dygresja prawdopodobnie niezwiązana z tematem wątku.
        • ahghdashgahgasd Re: prostata nie zajac..... 23.02.11, 00:11
          nihil-istka napisała:

> ..... nie ucieknie

no co za pyskata baba :) chcialbym cie poznac i na zywo posluchac jak tak popiskujesz;)
      • ahghdashgahgasd Re: prostata? 23.02.11, 00:12
        kotek.filemon napisał:

> > stwierdzil ze mam zapalenie prostaty
        >
        > Stwierdził patrząc ci w oczy, czy wsadzając palec gdzie trzeba? Był to aby prok
        > tolog, czy lekarz rodzinny od kataru i głośnych wiatrów? USG podbrzusza + badan
        > ie palpacyjne i od razu się sprawy rozjaśnią.
        >
        Tak w oczy, ehh ;)
        Przykra sprawa ale wsadzil mi palec tam gdzie trzeba, urolog to byl.
    • onann Re: prostata? 14.03.11, 11:17
      Zapalenie prostaty leczy się antybiotykami i to branymi przez od 30 do 60 dni. Idź do dobrego urologa bo mi pierwszy konował wsadził palec w d.. i zanim zdążyłem spodnie wciągnąć miałem w ręce receptę z lekiem ziołowym i wskazówką gdzie go kupić (bo tam pan doktor miał pewnie otwarte konto i jak zapisał dużo to pojechał na sympozjum dwugodzinne ma malediwy). Po 30 dniach nie było efektu i poszedłem do dobrego specjalisty za dobre pieniądze. Gruntownie mnie zbadał i zapisał antybiotyki, dwa rodzaje i na 30 dni. Oprócztego lek na łagodny przerost prostaty. Po kilku dniach była poprawa, a po miesiącu praktycznie przeszło. Jednak pewien dyskonfort odczuwałem jeszcze przez prawie pół roku. Jeżeli chodzi o sex to przez całe leczenie ochota była większa niż zwykle, a pan doktor zalecał częste współżycie, do czego skwapliwie się stosowałem. Co mnie martwi, zapalenie zawsze pozostawia ślady w postaci zwapnień... No cóż trzeba stosować profilaktykę(sok z żurawiny, pestki dyni, jak sie chce lać to sie wylać - nigdy nie przetrzymywać, no i sex - chociaż tu są zdania podzielone)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka