coconut.s 17.08.11, 11:31 jest trudna do wytrzymania dla wszystkich mezczyzn? albo czy w ogole, dla mezczyzn? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lepian4 Re: czy monogamia 17.08.11, 11:55 Temat dotyczy coraz czesciej tylko kobiet. Na tym forum dowiedzialem sie, ze mezczyznom wystarczy dzis juz tylko laptop. Odpowiedz Link Zgłoś
kunegunda.kluska Re: czy monogamia 17.08.11, 13:02 Zalezy od konkretnego człowieka bo każdy jest inny. Odpowiedz Link Zgłoś
maly.jasio wrong question 17.08.11, 14:54 w ogole nie jest mozliwa do wytrzymania :) Odpowiedz Link Zgłoś
user0001 Re: czy monogamia 18.08.11, 13:05 Monogamia praktycznie nie występuje. Jedna partnerka na całe życie? Nie, to nie dla nas, trzeba poznać, dowiedzieć się co kto lubi i jaka jest druga osoba, być może zmienić gdy odkryjemy, że temperamenty i potrzeby różnią się. Dlatego monogamia odpada. Co innego poligamia seryjna, stała partnerka której jest się wiernym (ze wzajemnością) do czasu gdy stwierdzi się, że to koniec i trzeba szukać dalej. Ten model jest do zaakceptowania. Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: czy monogamia 18.08.11, 14:30 a moze monogamia czasowa lub niepermanentna jest lepszym okresleniem? :) user0001 napisał: > Monogamia praktycznie nie występuje. Jedna partnerka na całe życie? Nie, to nie > dla nas, trzeba poznać, dowiedzieć się co kto lubi i jaka jest druga osoba, by > ć może zmienić gdy odkryjemy, że temperamenty i potrzeby różnią się. Dlatego mo > nogamia odpada. > > Co innego poligamia seryjna, stała partnerka której jest się wiernym (ze wzajem > nością) do czasu gdy stwierdzi się, że to koniec i trzeba szukać dalej. Ten mod > el jest do zaakceptowania. Odpowiedz Link Zgłoś
muszu155 Re: czy monogamia 18.08.11, 15:40 Poligamia seryjna brzmi jak seria z kilkoma partnerami naraz. Odpowiedz Link Zgłoś
rufus1szy Re: czy monogamia 18.08.11, 17:11 zadajesz pytania jak moja ulubiona Madzia z forum...:D az strach odpowiedziec :D Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: czy monogamia 18.08.11, 17:28 Można praktykować seryjną monogamię. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnajozia Re: czy monogamia 18.08.11, 20:16 Monogamia istnieje. Zarówno u mężczyzn jak i u kobiet. Jest tak częsta jak poligamia. Różnie się ją tłumaczy - np. mężczyźni - że to wewnętrzna decyzja plus konsekwencja, kobiety - bardziej romantycznie, że miłość :) Odpowiedz Link Zgłoś
piorex12 Re: czy monogamia 19.08.11, 16:45 Myslę, że atrakcyjni i konkurencyjni faceci mają spore szanse na poligamię. Monogamisci to tacy, którzy boja sie rozpadu zwiazku bo pozniej moga zostac z przysłowiowa ręką w nocniku Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: czy monogamia 19.08.11, 23:11 piorex12 napisał: > Myslę, że atrakcyjni i konkurencyjni faceci mają spore szanse na poligamię. Mon > ogamisci to tacy, którzy boja sie rozpadu zwiazku bo pozniej moga zostac z przy > słowiowa ręką w nocniku Coś na zasadzie lepszy cellulit w garści niż silikon w tv. Odpowiedz Link Zgłoś
piorex12 Re: czy monogamia 20.08.11, 16:39 wersja_robocza napisała: > piorex12 napisał: > > > Myslę, że atrakcyjni i konkurencyjni faceci mają spore szanse na poligami > ę. Mon > > ogamisci to tacy, którzy boja sie rozpadu zwiazku bo pozniej moga zostac > z przy > > słowiowa ręką w nocniku > > Coś na zasadzie lepszy cellulit w garści niż silikon w tv. Albo lepszy wróbel w garsci niż gołąb na dachu. Odpowiedz Link Zgłoś
poly_gamer Trudna do wytrzymania?!!! 19.08.11, 22:54 To najlepszy z możliwych układów! Stabilność. Pewność. Spokój. A w koło dziewczątek chętnych na chwileczkę zapomnienia, ile dusza zapragnie. Tylko po co te zatracone feministki rozwody wymyśliły?!!! :( Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Trudna do wytrzymania?!!! 19.08.11, 23:05 Feministki wymyśliły rozwody? Przybliż temat. Odpowiedz Link Zgłoś
poly_gamer No nie wiem... 19.08.11, 23:25 Może mi się coś pokręciło. Może to feminiści byli? Albo maskulinistki wojujące? Nie wiem...pokiełbasiło mi się już całkiem. Chodziło mi tylko o to, że monogamia przyjemną jest a nie męczącą. I spokój człowiek ma, i przyjemności najrozmaitsze. Ile dusza zapragnie... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: No nie wiem... 19.08.11, 23:30 poly_gamer napisał: > Chodziło mi tylko o to, że monogamia przyjemną jest > a nie męczącą. > I spokój człowiek ma, i przyjemności najrozmaitsze. > Ile dusza zapragnie... ;) Jak ktoś uważa, że u sąsiada trawa zieleńsza to niekoniecznie taki kontent z tej monogamii.;) Odpowiedz Link Zgłoś
poly_gamer O to właśnie chodzi 19.08.11, 23:34 Tu trawa zieleńsza, tam słodsza a u siebie swoja własna - najlepsza. Ale i tamte smakowite... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: O to właśnie chodzi 19.08.11, 23:40 No i niektórzy chodzą na szaber po sąsiedzku.;) Odpowiedz Link Zgłoś
poly_gamer I nie myślą, że... 19.08.11, 23:46 ...lepszy cellulit w garści niż silikon w tv... Bo życie fajne jest, nie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: czy monogamia 19.08.11, 23:46 nie bo to normalnosc :] napisal to parszywy monogamista Odpowiedz Link Zgłoś