Dodaj do ulubionych

Ranking polityków

07.09.11, 15:07
Może należy przed wyborami zrobić ranking polityków na których należy głosować bo się zasłużyli, spełniali obietnice wyborcze, dobrze z oczu patrzy.
Wtedy będzie łatwiej podjąć decyzję o głosowaniu.
Obserwuj wątek
    • allerune Re: Ranking polityków 07.09.11, 16:00
      mam nieodparte wrażenie, że chcesz nam wcisnąć jakiś kit, 3 posty na forum, wszystkie o wyborach. W czyim komitecie pracujesz? Z tego co wiem w Polsce lobbysta ma obowiązek poinformować dla kogo pracuje
      • muszu155 Re: Ranking polityków 07.09.11, 16:18
        Brawo, K.O.
      • rethymnon1 Re: Ranking polityków 07.09.11, 16:44
        Też mam podobne wrażenie, ale z drugiej strony trzeba koledze oddać rację, że - przynajmniej jak do tej pory - za nikim nie agituje.
        Poza tym wolę takiego lobbystę, który prowokuje do dyskusji na jakiś sensowny temat niż żenujące w większości posty tych wszystkich panienek, które z niewiadomych powodów upodobały sobie forum dla facetów na miejsce do odreagowywania swoich frustracji/kompleksów (niepotrzebne skreślić)

A wracając do tytułu wątku: swojego prywatnego rankingu nie zaproponuję, ale możnaby zmienić prawo w ten sposób, że każdy kandydat powinien zaprezentować wynik testu IQ i zaświadczenie o zdrowiu psychicznym (lub jego braku). Na tej podstawie mógłby powstać dobry ranking :-)
        • allerune Re: Ranking polityków 07.09.11, 16:55
          to nie tak, on nie będzie agitował spod swojego nicka, w odpowiedziach za to pojawią się uwagi typu: Palikot is the best (jakoś mam wrażenie że to jego reklamują, w poprzednich postach pojawiał się ten gość)

tak samo jak działają spamerzy reklamujący dezodoranty:

1. post, użytkownik dupa1234
          "hej, pocą mi się pachy, co polecacie"

potem parę godzin przerwy, żeby normalni ludzie mogli powiedzieć co myślą, a potem

2. post, użytkownik spokoziom1234
          "ja używam dezodorantu Syf, jest świetny, możesz go kupić w tesco za 3.99"

:)
          • rethymnon1 Re: Ranking polityków 07.09.11, 17:23
            :-) Pewnie masz racje.
            • in.cambio Re: Ranking polityków 14.09.11, 23:58
              Zatem miej się na baczności bo jak pochwali tego Palikota to nie będziesz miał wyboru i będziesz musial na Palikota zagłosować.
        • strikemaster Re: Ranking polityków 08.09.11, 11:28
          > A wracając do tytułu wątku: swojego prywatnego rankingu nie zaproponuję, ale mo
          > żnaby zmienić prawo w ten sposób, że każdy kandydat powinien zaprezentować wyni
          > k testu IQ i zaświadczenie o zdrowiu psychicznym (lub jego braku). Na tej podst
          > awie mógłby powstać dobry ranking :-)

czyli proponujesz rozwiązanie korupcjogenne. :)
    • lepian4 Re: Ranking polityków 07.09.11, 17:52
      Pytanie jest tendencyjne: swe obietnice wyborcze zrealizowac mogli jedynie politycy z ugrupowan obecnie rzadzacych! Takie przedstawienie status quo polskiej sceny politycznej jest obrzydliwe!
      • obywatel.5 Re: Ranking polityków 08.09.11, 10:46
        No i cóż jak zwykle Polak doszukuje się podstępu.
        Otóż jestem zwykłym człowiekiem, żadna partia, poplecznictwo , agitacja.
        Mam już chyba dość tego co się wyprawia w Polsce. Jestem mikro przedsiębiorcą i mam wrażenie że będę musiał zamknąć swój mały biznesik. Dzięki włąśnie politykom.
        A oliwy do ognia dolał fakt, iż boli mnie oko w rejstracji do okulisty usłyszałem wizyta NFZ w grudniu, a prywatnie ( koszt 150 zł ) w pażdzierniku. Płacę kupę ZUS-u co miesiąć nie zalegam z żadnymi skłądkami, pracownicy co miesiąć regularne pensje i opłaty. Do lekarzy nie chodzę , stomatolog oczywiście prywatnie bi jak inaczej. I co mam w zamian?
        GÓWNO. Nie zapłącisz podatku w terminie to ci odsetki przypir........ ale do lekarza czekaj aż umżesz.
        Jakiś czas temu , no dość dawno pracowałem legalnie w Niemczech. Ubezpieczenie 1/2 etatu. Slłużba zdrowia do pełnej dyspozycji. Oczywiśćie bezpłątnie , łącznie z rehabilitacją. A u nas , jak poszłem do lekarza pierwszego kontaktu to leczył mnie na odległość , nawet ciśnienia nie zmierzył a bolala głowa dość mocno. Więc do lekarzy nie chodzę. I to nie odosobniony przypadek. Natomiast swego czasu z 6 może 5 lat temu jak jeszcze była Liga
        Polskich Rodzin czy coś takiego miałem kontakt z jednym z posłów. Nazwiska nie pamiętam.
        Opowiadał mi ten pose,ł jak będąc na obradach sejmu zabolało go gardło. Zgłosił się do szpitala , który ich obsługuje , położyli go na oddział i zrobili wszystkie badania, co bu nie pominąć jakiejś grożnej infekcji. Opowiadł to wszystko oczywiśćie z troską w głosie jaki to on biedny. At człowieku przyjdziesz to na odległość dostaniesz lekarstwa i radz sobie sam.
        Pisanie tych postów to chęć rozpętania burzy wokół tego co się w Polsce wyprwawia.
        Ale widze, że Polacy narzekają a nic w kwestii zmian nie robią.
        Już nie nudzę pozdrawiam . Obywatel.5
        • allerune Re: Ranking polityków 08.09.11, 12:00
          > No i cóż jak zwykle Polak doszukuje się podstępu.

no a jak inaczej? w końcu Polak Polaka zawsze chce wydymać, trzeba być czujnym...

> Jakiś czas temu , no dość dawno pracowałem legalnie w Niemczech. Ubezpieczenie
          > 1/2 etatu.

nie mówię, że tak nie jest, ale uważam, że składki to jednak oni płacą trochę większe niż my... poza tym porównywanie bogatego kraju z Polską jest nieporozumieniem, za 50 lat może zaczniemy Niemców doganiać, na razie dogoniliśmy ich tylko w cenach mieszkań

> A u nas , jak poszłem do lekarza pierwszego kontaktu to lec
          > zył mnie na odległość , nawet ciśnienia nie zmierzył a bolala głowa dość mocno

uważam to za bzdurę. Też prowadzę firmę, też płacę składki takie jak Ty, jak ostatnio bolało mnie ucho to zadzwoniłem do przychodni (lekarze rodzinni) o 11 i na 17.15 babka mnie umówiła na wizytę. Byłem 2 minuty przed czasem, wchodzę do gabinetu bez czekania. Co prawda nie do mojej zwykłej lekarki, ale to nie był problem. Lekarz zajrzał, obadał co trzeba, dał antybiotyk. Oprócz tego po rozmowie skierował mnie na badania kontrolne w paru innych sprawach. Nie uważam więc naszej służby zdrowia (która utrzymuje się za grosze) za złą.

> Więc do lekarzy nie chodzę.

jak Ci tak źle z naszą służbą zdrowia, to może spróbuj przeforsować zmianę... niech będzie jak w Irlandii :) tam za przekroczenie progu gabinetu płacisz 50 Euro, bez kasy Cię nie wpuszczą!

Co do meritum wątku zgadzam się z Tobą, tzn. w Polsce jest źle, ale problemów trzeba szukać stanowczo gdzie indziej.
          • obywatel.5 Re: Ranking polityków 09.09.11, 14:26
            Nie wiem w jakim regionie kolega mieszka , ja z Krakowa. I u nas nie jest nisetety tak "różowo". Lekarz pierwszego kontaktu czekanie w kolejce od 6 rano na termin nie można . Nawet co ostatnio mnie rozśmieszło z dzieckiem do szczepienia żona umawiała się na 2 tyg. do przodu, ryzykując że się rozchoruje i z wizyty nici.

Skoro płacimy za prywatne wizyty u lekarza wszyscy bo nie sądzę, że są tacy którzy z tego nie korzystają to podnieść skłądkę zdrowotną i ukrócić prywatne gabinety. Lekarze też są cwani wyczuli biznes i sami tworzą takie sytuację, że na kasę nie ma terminu ale prywatnie to i owszem.

Minister Kopacz obiecała reformy i co z tego wyszło jak zwykle nic.
        • showmessage Re: Ranking polityków 09.09.11, 15:09
          A co to? Kolega przedsiębiorca i nie wie jak iść do lekarza? Toż to się nie umawia na jakiś tam termin tylko jedzie do szpitala z urazem. Zrobią zaraz badania, a w gabinecie wymieniamy wizytówki z lekarzem co nas przyjmuje i zapisujemy się na kontrolę do niego za 2 tyg. A nie pół roku. Też mnie ostatnio bolało oko i tak sprawę załatwiłem.

Ze stomatologiem to też trza się umawiać odpowiednio żeby nie przepłacić. Dzwoni się i mówi, że na nfz a górka za leczenie z kieszeni. Ty masz taniej, z lepszymi materiałami i zaraz, a lekarz lepiej zarobi. Czysty zysk.

Z dzieckiem na szczepienie czekałeś bo szczepienie się robi tam gdzie się chodzi do pediatry, a nie gdzieś przypadkowo. Najlepiej prywatnie z obsługą nfz.

> Ale widze, że Polacy narzekają a nic w kwestii zmian nie robią.
          Ja nie narzekam, ale nie bronię coś z tym zrobić. Skoro uważasz że się da to rób. Proszę bardzo. Jak dla mnie to możesz całkowicie sprywatyzować służbę zdrowia, bo to właściwie by było tylko zalegalizowanie stanu faktycznego.
        • lepian4 Re: Ranking polityków 09.09.11, 16:03
          Nie zmienia to faktu, ze pytanie bylo tendencyjne!
      • niezmiennick Re: Ranking polityków 08.09.11, 11:08
        Po pierwsze niekoniecznie, bo opozycja tez głosuje i to nie zawsze zgodnie z obietnicami.
        Po drugie zasadniczo rządziły już wszystkie partie.
    • strikemaster Re: Ranking polityków 08.09.11, 11:27
      A są tacy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka