Dodaj do ulubionych

Wściekacz komputerowy

19.09.11, 08:47
Może mi panowie poradzicie, co robić w takim przypadku.

Mój facet jest ogólnie ok, ale czasem (np. raz na dwa tygodnie) się zdarza, że weźmie się za jakąś wkurzającą grę komputerową. Przeważnie ta gra wymaga znacznej zręczności lub jest jakoś zbugowana i sprawia trudności. Wtedy mój zwykle spokojny i cichy luby zaczyna wrzeszczeć, ku...ć i walić pięścią w blat i im bardziej gra staje okoniem tym bardziej wrzeszczy, ku..., coraz bardziej się nakręca i nie można go w żaden sposób oderwać od tej nierównej walki.

Staram się to ignorować, ale wrzaski roznoszą się po całym mieszkaniu i ciśnienie mi podskakuje. Poza tym jego komputer stoi w kuchniojadalni więc muszę tam włazić celem przygotowywania posiłków (jak jest w transie to mu podstawiam żarcie na biurko nie odzywając się, bo zaraz by było, że to przeze mnie 10-ty raz wczytuje sejwa) ;-P

Poza tym złości mnie to, bo nie dość że czyniony hałas wpędza mnie w stres to jeszcze psuje mi to plan pt. "Pograjmy razem w World of Warcraft" - on jest zły, on gra w coś innego i nici z WoW-a.

Wczoraj mu powiedziałam, że jak odpali trudną grę zacznie to podpalę kuchnię i będę leżeć na podłodze usmarowana ketchupem. :P Zastanawiam się jednak, czy istnieją jakieś dobre sposoby na przerwanie transu w czasie jego trwania. (Proponowanie piwa nie działa).
Obserwuj wątek
    • allerune Re: Wściekacz komputerowy 19.09.11, 09:00
      mam kumpla który tak się zachowuje, mieszkaliśmy jakiś czas razem i kilka razy zdarzyło się, że czytałem sobie coś albo drzemałem, gdy nagle usłyszałem zajebiście głośny krzyk, który sprawił że podskakiwałem na pół metra a potem łapałem najbliższy ciężki przedmiot, którym możnaby ew. kogoś walnąć w łeb, bo nie wiedziałem co się dzieje

gość upomniany, że straszy ludzi, stwierdził że to nie jego wina, to tylko (naturalna) reakcja na grę/zawieszający się program itd., nie dało się przetłumaczyć że ta reakcja jest lekko przegięta

może go nagraj... ? nie widzę wielu innych rad, poza stwierdzeniem "ten typ tak ma"
    • feel_good_inc Re: Wściekacz komputerowy 19.09.11, 10:44
      asfo napisała:
      > Może mi panowie poradzicie, co robić w takim przypadku.

Musisz szybko zanurkować pod biurko i zrobić mu porządne fellatio. Jeżeli to nie pomoże, to już nie ma nadziei.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka