Dodaj do ulubionych

z jakimi kobietami zdradzacie żony?

14.12.11, 10:09
tak się zastanawiam, bo mi zawsze trafiają się starsze i brzydsze od żony, o zgrozo, i co w tym jest, bo są pociągające? bo jest okazja?
wam jakie kobitki się trafiają- starsze, młodsze, ładniejsze czy różnie? i gdzie je wynajdujecie? w pracy? sąsiadki? kurcze, bo ja tylko w robocie, i to one dają znać że są zainteresowane:) okazji co niemiara
Obserwuj wątek
    • koham.mihnika.copyright z cudzymi 14.12.11, 12:27
      z cyklu o zonie - ladna jestes, zgrabna jestes, madra jestes.... zebys jeszcze cudza byla.
      • wersja_robocza Re: z cudzymi 14.12.11, 19:48
        Właśnie. Wystarczy cuda. Reszta różnic albo podobieństw nieistotna.
        • adan.127 Jeszcze nie mam zony, ale jak bede mial ... 16.12.11, 08:12
          ... to w byle klubie zawsze mozna wyhaczyc mila 30-tke.
    • lled Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 14.12.11, 15:46
      >bo mi zawsze trafiają się starsze i brzydsze od żony, o zgrozo, i co w tym jest, bo są >pociągające? bo jest okazja?

bo wlasnie byla okazja to czemu nie?
      • psychiatra.nergala Okazja do grzechu to żadna okazja 16.12.11, 11:25
        Prawdziwa okazja to okazja, która buduje człowieka, a nie niszczy.
    • pankrzysiek Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 14.12.11, 18:59
      po cholere sie żeniłeś w takim układzie

rezeda21 napisał:

> tak się zastanawiam, bo mi zawsze trafiają się starsze i brzydsze od żony, o zg
      > rozo, i co w tym jest, bo są pociągające? bo jest okazja?
      > wam jakie kobitki się trafiają- starsze, młodsze, ładniejsze czy różnie? i gdzi
      > e je wynajdujecie? w pracy? sąsiadki? kurcze, bo ja tylko w robocie, i to one d
      > ają znać że są zainteresowane:) okazji co niemiara
      • krzysiozboj Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 14.12.11, 20:33
        No ale bez tego nie mógłby zdradzać a chyba o to mu chodzi ;)
    • inka117 Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 14.12.11, 19:02
      Zdradzić żonę z MISS to marzenie wielu facetów. Trafiają się Im przeważnie niekoniecznie te wymarzone cudowności i później piszą o tym na forum.Szukają pocieszenia czy usprawiedliwienia? Najgorsze są jednak dorosłe córki sąsiadki,które szukają sponsorów.Szukaj,szukaj chłopie może cokolwiek znajdziesz.
      • kurkurior Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 15.12.11, 12:39
        syfa co najwyżej znajdzie ;)
    • tygrys-bez-rys zawsze i tylko 14.12.11, 19:09
      Kazdy ma jakos inaczej. Dzieki ze podzieliles sie spostrzezeniami, kontekstem i swoim zyciem. Mnie sie trafiaja zawsze mlodsze i ladniejsze. Ale co to ma za znaczenie? A jezeli pytasz dlaczego? Odpowiedz jest zawsze jedna. Dlatego ze mozesz. A nadodatego to Bog tak chcial bo inaczej by Ci nie wodzil na pokuszenie. Sprawa jest prosta.
      • 3xm Re: zawsze i tylko 14.12.11, 19:21
        Eeee tam, ja tam żadnej nie przepuszczam. Przecież nie musisz się na nie gapić, czasami niedoskonałości formy potrafią nadrobić techniką, entuzjazmem, pomysłowością.
        • przemyslaw47 Re: zawsze i tylko 14.12.11, 19:48
          Trafiłeś w sedno sprawy, .....technika,
          umiejętność dania siebie, ......
        • mw1969 @3xm R A C J A, Ziomie ;-) Inaczej to byłaby... 15.12.11, 23:49
          Dyskryminacja!

Uważam, że nie wolno odmawiać chętnym/potrzebującym paniom, bo to nieeleganckie jest...
          ;-D

Mnie trafiła się niedawno ognista pani, i to aż 8 (osiem!) lat starsza - naprawdę ładna & znakomicie zakonserwowana (bez ingerencji chirurgicznych). Jest po prostu NIESAMOWITĄ kochanką... Ma niewiarygodną kondycję, fantazję i to coś, co jest najprawdziwszą N A M I Ę T N O Ś C I Ą.
          Dwudziestolatki, trzydziestolatki? A, owszem, jędrne toto i zgrabniutkie jest - tyle, że daleko im do poziomu kobiet, o których ludowe porzekadło mawia, że "w starym piecu diabeł pali"...

No, wiązać się z taką kobietą na stałe znacznie młodszy mężczyzna raczej nie powinien, ale przećwiczyć (się) - oho, jak najbardziej zalecane!
      • kap-ri Re: zawsze i tylko 15.12.11, 09:22
        Bóg chciał żebyś dokonywał mądrych wyborów, a nie zachowywał się jak nierozumne zwierze, mam nadzieję że ewentualne zdrady żony też tak lekko tłumaczysz
        • skrot.myslowy Re: zawsze i tylko 15.12.11, 09:34
          A co jeśli boga nie ma? Wówczas całe Twe argumentowanie legło w gruzach ;)
        • kurkurior Re: zawsze i tylko 15.12.11, 12:41
          > Bóg chciał żebyś dokonywał mądrych wyborów,

..to po cholerę naprodukował na świecie tylu idiotów?
          • zb1k Re: zawsze i tylko 15.12.11, 12:56
            kurkurior napisał:

> > Bóg chciał żebyś dokonywał mądrych wyborów,
            >
            > ..to po cholerę naprodukował na świecie tylu idiotów?

zeby pozniej sie na nich znecac, ew. moze znecac sie nad nimi cale zycie zeby sprawdzic czy sa wierzacy, bo jako wszechwiedzacy widocznie nie jest tego pewien.
            qrna zajebisty ten bog :D
    • fikumikum Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 14.12.11, 19:35
      ulala ciekawy temat. proszę bardzo panowie nie wstydźcie się
    • facettt a jakie to ma znaczenie ? 14.12.11, 19:40
      wystarczajaco wazne, ze sa inne.
    • tomskas Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 14.12.11, 19:46
      > tak się zastanawiam, bo mi zawsze trafiają się starsze i brzydsze od żony, o zgrozo, i co w tym jest, bo są pociągające?

Nie pchał bym się w taki interes. Brzydkie i stare niech szukają desperatów. To bez sensu, skoro nie ma walorów wizualnych to na kiego grzyba cokolwiek robić. Jak już szaleć to niech będzie coś fajnego :) Miło sobie pobzykać jakieś fajne i seksowne laski na boczku i uspokoić nieco głowę. Taki już mamy wgrany program.

> i gdzie je wynajdujecie? w pracy? sąsiadki? kurcze, bo ja tylko w robocie, i to one dają znać że są zainteresowane:) okazji co niemiara

Wynajdujemy je WSZĘDZIE. Wbrew pozorom kobiety są dużo bardziej zboczone od facetów bo one czerpią b. dużą przyjemność z sexu i lubią to robić. Niestety ich software różni się od naszego w gestii doboru partnerów i tutaj jest cała sztuka :D
      Generalnie znam takie laski które mogą to robić na okrągło. Poza tym dzięki bzykaniu się są ŁADNIEJSZE I ZDROWSZE, tak samo jak my.

A co do podrywu to polowania są fajne, można pograć w różne gierki i potem skonsumować fajną sprawę ;)
      • mrarm Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 15.12.11, 10:46
        Nie "taki już mamy wgrany program", tylko po prostu perfidnie okłamujecie swoje żony, kobiety, które też coś poświęcają dla was. Takie tłumaczenia są żałosne, jesteś kłamcą, miej przynajmniej odwagę z tym żyć, zamiast oszukiwać dodatkowo samego siebie:D No, i nie zawlecz swojej żonie czy dziewczynie choroby wenerycznej.

Jak ktoś się decyduje na życie w stałym związku, to chyba powinien przestrzegać ustalonych reguł (ustalonych przez 2 osoby, mogą być różne). Nie żyjemy w Iraku czy Afganistanie, tutaj naprawdę nie trzeba żyć z kimś w związku żeby się pobzykać, można zostać singlem.
        • mrarm Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 15.12.11, 11:28
          A tu polecam ciekawy artykuł.

www.racjonalista.pl/index.php/s,38/t,39430
        • m_miracle Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 15.12.11, 11:55
          Wow ktoś normalny :> Dobre z tymi chorobami :D co racja to racja z takimi co lecą na każdego łatwo "grzybka" wyhodować :D
        • kurkurior Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 15.12.11, 12:43
          ..kolega zakładający wątek nie dopowiedział jednego. Najbardziej chętne i natrętne są mężatki.
          • asmok6 Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 15.12.11, 13:06
            kurkurior napisał:

> ..kolega zakładający wątek nie dopowiedział jednego. Najbardziej chętne i natrę
            > tne są mężatki.

Z tym najbardziej chętne to się nie zgodzę. Samotnych więcej. Ale że natrętne to fakt. Jak już chcą to się nie bawią w ceregiele i dążą do celu szybko i konsekwentnie.
        • mama_myszkina Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 15.12.11, 14:28
          Święte słowa.

Zawsze mnie śmieszą te tłumaczenia, że 'mężczyźni już tak mają' itp. W Polsce ciągle żywe, chociaż w cywilizowanych krajach socjobiologia została obalona już dawno temu. Poza tym, w naturze samice bardzo często kopulują z samcem lepszym genetycznie, a parę tworzą z tym bardziej opiekuńczym. Tak więc zwolennikom socjobiologii pozostaje pogratulować wychowywania nieswoich dzieci ;) Jesli wyznają tę teorię, to nalezy ją zastosowac także do siebie :)

Rzecz należy nazwac po imieniu - kur*wstwo. Okłamywanie kogoś, z kim jest się w związku tak się właśnie nazywa :)
        • minddamage Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 15.12.11, 16:55
          mrarm napisał:

> Nie "taki już mamy wgrany program", tylko po prostu perfidnie okłamujecie swoje
          > żony, kobiety, które też coś poświęcają dla was. Takie tłumaczenia są żałosne,
          > jesteś kłamcą, miej przynajmniej odwagę z tym żyć, zamiast oszukiwać dodatkowo
          > samego siebie:D No, i nie zawlecz swojej żonie czy dziewczynie choroby weneryc
          > znej.
          >
          > Jak ktoś się decyduje na życie w stałym związku, to chyba powinien przestrzegać
          > ustalonych reguł (ustalonych przez 2 osoby, mogą być różne). Nie żyjemy w Irak
          > u czy Afganistanie, tutaj naprawdę nie trzeba żyć z kimś w związku żeby się pob
          > zykać, można zostać singlem.

Kobiety też mają zdradzanie wbudowane. Wkurza mnie jak, ktoś wypisuje jak to ONA się poświęca.

Znam takich facetów, którzy się poświęcali a ONA dawała na prawo i lewo.

Dziecko ludzkie jest podobne do matki przez pierwsze miesiące. Tak jest u wszystkich gatunków, które zdradzają....

domyśl się dlaczego

Ma to też uzasadnienie - różnorodność genetyczną gatunku.

Nie bez kozery kobiety łatwiej poderwać obcokrajowcowi niż koledze. Wiem bo trochę jeździłem.

Dlaczego kobiety marzą o seksie z nieznajomym. Podobno większość

• cukierpudel Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 16.12.11, 10:00
          mrarm napisał:

> Jak ktoś się decyduje na życie w stałym związku, to chyba powinien przestrzegać
          > ustalonych reguł

Chyba ? :-)
    • wersja_robocza Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 14.12.11, 19:49
      Temat i odpowiedzi będą na pewno inspiracją dla kobiet.;)
      • moniapoz Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 14.12.11, 19:50
        hehe...akurat nie sądzę...zresztą już to widać :)
        ------
        Tylko tu i teraz ja wybieram. Tylko tu i teraz jestem.
        Tylko tu i teraz całym sercem więcej szans nie będzie.
        • wersja_robocza Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 14.12.11, 19:55
          Czego nie sądzisz i co widać?;)
    • heimo najprzyjemniej jest gonić króliczka... 14.12.11, 19:56
      ... mam epizod z tytułu za sobą...
      Myśl przewodnia: Czy można przelecieć wszystkie kobiety na świecie?
      Odpowiedź: Logiczna odpowiedź - nie.

Puenta: Ale czy to powód, żeby nie spróbować?
    • asdaa Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 14.12.11, 20:00
      za to twojej żonie pewnie trafiają sie same ciacha ;)
      równowaga musi być!
      • krzysiozboj Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 14.12.11, 20:36
        Ale tego nie widzi więc "serce nie boli", to co widzi i użyje to jego :D
        • czepialsky Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 14.12.11, 22:05
          z twoja zona
          • krzysiozboj Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 15.12.11, 09:54
            Jeśli jej to posłuzy a mnie niczego nie ubędzie to tylko się cieszyć:))

Odrobinę dystansu do życia i do tego co tu pisane nie zaszkodziłoby Tobie.
    • that.bitch.is.sick Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 14.12.11, 22:14
      rezeda21 napisał:

> tak się zastanawiam, bo mi zawsze trafiają się starsze i brzydsze od żony, o zg
      > rozo, i co w tym jest, bo są pociągające? bo jest okazja?

Tak, akurat jak was posłuchać to te wasze żony takie piękne, ale jak je zobaczyć te żoniska to bazyle że strach z nimi gdzieś wyjść miedzy ludzi:). Więc moja teoryja jest taka że idealizujesz swoje stadło małżeńskie
    • alaryk_zabojca Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 14.12.11, 23:24
      Z żadnymi.
      Pomijając kwestie więzi emocjonalnej - bardzo ciężko byłoby mi trafić na kobietę bardziej pociągającą i bardziej atrakcyjną od mojej. A poznałem ich wiele.
    • cyklista Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 15.12.11, 02:20
      Jaka by własna nie była idealna, zawsze jej czegoś brakuje - np. o nie da się pogadać o mechanice kwantowej. A od wspólnego tematu do seksu droga prosta. Jedna drobna rada - zanim pójdziesz do łóżka, zastanów się czy na pewno chcesz się przy niej obudzić?
      • aneta-skarpeta Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 15.12.11, 10:42
        nooo juz widze te tabuny chłopów którzy mają zainteresowania na poziomie mechaniki kwantowej:D

to się obśmiałam

chłopów nudnych jak flaki z olejem, z przerosnietym ego jest na pęczki, takich, z ktorymi mozesz pogadac o mechanice kwantowej jak na lekarstwo
        • asmok6 Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 15.12.11, 10:48
          aneta-skarpeta napisała:

> chłopów nudnych jak flaki z olejem, z przerosnietym ego jest na pęczki, takich,
          > z ktorymi mozesz pogadac o mechanice kwantowej jak na lekarstwo
          >

Może jesteś brzydka więc Cię unikają :P Albo odwrotnie, tak ładna że onieśmielasz i się boją :)
          A tym głupszym to w obu wariantach wszystko jedno.
    • last_unearthly Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 15.12.11, 09:36
      > tak się zastanawiam, bo mi zawsze trafiają się starsze i brzydsze od żony

może po firmie poszła fama, że bzykasz "wszystko co się rusza..." i uderzają do Ciebie laski, których normalnie nikt by nie puknął:p:p:p
    • barbibarbi Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 15.12.11, 10:37
      żalisz się czy chwalisz?
      I tak wszystkie garną się do ciebie? Niebywałe!
      Mamy takiego "Romea" w pracy, przekonany jest że każda na niego poleci, oblech pierwszorzędny, no ale jest się przynajmniej z kogo pośmiać.
      Im facet mniej atrakcyjny fizycznie i osobościowo, tym więcej musi nadrabiać wyobraźnią, że niby ma takie "branie".
    • fan.ortografii Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 15.12.11, 10:41
      troll
      • asmok6 Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 15.12.11, 10:51
        fan.ortografii napisał:

> troll

Albo żona forumowicza. Zobaczyła że się udziela w podobnych wątkach więc postanowiła podpuścić :)
    • condor82 Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 15.12.11, 13:08
      Jesteś grabarzem?
    • obywatel_piszczyk Jak tu nie zdradzać, jak w dzisiejszych czasach... 15.12.11, 15:13
      ...laski same pchają się na ptaka, bo niby tak jest trendy. Po prostu, wg nich modnie jest mieć kogoś na boku, bo wtedy czują, że ktoś ich pożąda, a co za tym idzie, czują się atrakcyjne. Czasami wręcz rywalizują, która zaliczy największego przystojniaka w firmie. Te, które nie mają szans u przystojniaków, zaliczają kogo się da, by nie odstawać od koleżanek. Kolorowe magazyny też robią swoje, sugerując w wielu artykułach, że romans lub okazjonalny numerek na boku jest cool.
    • edynburg2010 Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 15.12.11, 15:27
      żałosny jesteś gostku.....
      Też mężczyzna
      • setpoint13 Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 15.12.11, 15:46
        no masz....a mnie z kolei ciekawi jak zaciągnąć kolegę z "firmy" - w cudzysłowiu bo to taka inna firma :), niby cały czas współpracujemy na różnych szczeblach, bardzo się lubimy, czuje ta chemie ( bynajmniej ja ) i jeszcze nic...( podchody jak u dzieci w liceum ) boje sie walić prosto z mostu, i nie wiem jak stworzyć "okazję". Nie ma żony, ale ma laskę - szara myszka. Nosz korci mnie koles jak nie wiem...i właśnie...jak ja chce sobie "zapolować" to jest problem, a "obiekty" które interesują mnie na stopie czysto przyjacielskim, wprost mówią o co im chodzi...błędne koło...może koledzy podpowiedzą co zrobić :)
        • bruna5 Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 15.12.11, 16:30
          Być może lubi tzw szare myszki? Zam wielu takich facetów; zresztą sam się do nich zaliczam. Kumpele z pracy, nie raz mówiły: "ło jezu, taki przystojny, a z taką mychą się prowadza". Szkopuł w tym, że on/oni w takich gustują, bo nie każdy lubi wypacykowane lale. Takie laleczki są dobre "w sam raz na raz...":)
        • asmok6 Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 15.12.11, 17:15
          konkurencja z szarą myszką to może być problem :) Takich się nie bierze "aby było" same też zazwyczaj nie inicjują. Więc coś w tym jest. Poza tym w nich zazwyczaj jest druga, kolorowa warstwa.
          • setpoint13 Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 15.12.11, 17:32
            Żadna ze mnie wypacykowana lala :) Pracuje w takim zespole gdzie jest większość mężczyzn i wstyd sie przyznać że nawyki i słownictwo trochę przejęłam...ot takie zboczenie zawodowe, powiedzmy że jestem taka kobieta z jajem wiedząca czego chce.
            Kolega z firmy daje mi takie sprzeczne sygnały, tutaj komplemencik, tam jakiś sms niezobowiązujący, a to uśmieszek na zebraniu, to znowu puszczanie oczka...Problem w tym że przyjaźnimy sie na stopie zawodowej i tylko takie tematy mamy, zero jakiś tematów prywatnych.
            Moze na kolejne zebranie nie przyjdę w golfie jak zawsze i w spodniach tylko założę spódniczkę i bluzkę z dekoltem? juz sama nie wiem.. :)
            Ps. Kilka kolegów już mi daje pewne sygnały które doskonale rozumiem, w tym przypadku jest inaczej...i bardzo mnie to rajcuje!
            Zaangażować kawe tez bez sensu, bo mamy ja w biurze...a na browara trochę mi głupio :)
            • condor82 Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 15.12.11, 17:49
              Pracujesz w szpitalu?
              • setpoint13 Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 15.12.11, 18:28
                @condor82 - blisko
                ale kolega nie z branży tylko z "firmy" zwanej partią :]
            • asmok6 Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 15.12.11, 17:59
              setpoint13 napisała:

[ .. ]
              > Zaangażować kawe tez bez sensu, bo mamy ja w biurze...a na browara trochę mi gł
              > upio :)

Bez sensu, ja się właśnie zawsze na piwo umawiam, przy kawie jest sztywno a alkohol rozluźnia atmosfere :)
          • lilou.pilou Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 15.12.11, 21:05
            asmok6 napisał:

> konkurencja z szarą myszką to może być problem :) Takich się nie bierze "aby by
            > ło" same też zazwyczaj nie inicjują. Więc coś w tym jest. Poza tym w nich zazwy
            > czaj jest druga, kolorowa warstwa.

O mój drrrogi, tu się mylisz, widywałam ja w swym życiu wiele bardzo ekspansywnych tzw. szarych myszek. Inicjujących i to jak.
            Barrrdzo prrroszę nie używać sterrrreotypów, to barrrdzo krzywdzące być może, w tym przypadku dla kategorrrii pomiędzy 'szarymi myszami' a 'laleczkami', przypominam bowiem, iż taka rrrównież istnieje i ma się dobrze.
            • asmok6 Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 15.12.11, 23:46
              lilou.pilou napisała:

> asmok6 napisał:
              >
              > > konkurencja z szarą myszką to może być problem :) Takich się nie bierze "
              > aby by
              > > ło" same też zazwyczaj nie inicjują. Więc coś w tym jest. Poza tym w nich
              > zazwy
              > > czaj jest druga, kolorowa warstwa.
              >
              >
              > O mój drrrogi, tu się mylisz, widywałam ja w swym życiu wiele bardzo ekspansywn
              > ych tzw. szarych myszek. Inicjujących i to jak.
              > Barrrdzo prrroszę nie używać sterrrreotypów, to barrrdzo krzywdzące być może, w
              > tym przypadku dla kategorrrii pomiędzy 'szarymi myszami' a 'laleczkami', przyp
              > ominam bowiem, iż taka rrrównież istnieje i ma się dobrze.

No dobra, pojechałem stereotypem. Powinienem dodać zazwyczaj. Ale myślą przewodnią było że one takie ciche wody, a przy bliższym poznaniu ogień :)
              • asmok6 Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 15.12.11, 23:49
                A nie. Było "zazwyczaj" :)
    • szel-esta Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 15.12.11, 21:17
      właśnie znajdujecie je na portalach tj www.sexycity.pl/polecam/40 ?
    • lolcia-olcia Re: z jakimi kobietami zdradzacie żony? 16.12.11, 11:49
      mój zdradzał mnie z byłą - dlaczego - bo najbliżej i zawsze po ręką była.
    • rudenko na pewno nie ze mną 16.12.11, 14:36
      z jakimi kobietami zdradzacie żony?

Na pewno nie ze mną!!!!
      • rudenko Re: na pewno nie ze mną 16.12.11, 14:40
        http://s16.rimg.info/626c3ef40e94c6358b75e25855d271dd.gif
    • sexromance.eu internet 16.12.11, 19:25
      można też szukać w internecie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka