Dodaj do ulubionych

Trochę statystyki

07.07.12, 18:33
Zdarza się, że związek się rozsypie i kobieta zostaje sama z dzieckiem/dziećmi. Czy potem ma takie same szanse na znalezienie partnera, kolejnego męża? Czy też dziecko jest przeszkodą i część facetów skreśla ją na starcie? Jeżeli skreśla to dlaczego?

Jak to widzą mężczyźni?
Obserwuj wątek
    • fuks0 Re: Trochę statystyki 07.07.12, 19:52
      > Zdarza się, że związek się rozsypie i kobieta zostaje sama z dzieckiem/dziećmi.
      > Jeżeli skreśla
      > to dlaczego?

Ponieważ ma dziecko/ci?
      • rozwodnik-waw Re: Trochę statystyki 21.11.12, 11:35
        > Ponieważ ma dziecko/ci?

I byłego, z którym często nie chce zerwać kontaktu. I nie może.
    • mariuszg2 Re: Trochę statystyki 07.07.12, 20:29
      pisałem to ale powtórzę dla Tła.

Taka kobieta to najlepszy materiał na żonę.
    • nyderad Re: Trochę statystyki 07.07.12, 20:41
      To też dużo zależy od kobiety jaka jest..
    • slottka.ja Re: Trochę statystyki 08.07.12, 21:48
      antheax napisała:

> Czy potem ma takie same szanse na znalezienie partnera, kolejnego męża? Czy też dziecko jest przeszkodą i część facetów skreśla ją na starcie? Jeżeli skreśla
      > to dlaczego?
      Jak to widzą mężczyźni?

Jeżeli potencjalny facet sam ma dzieci, nie będzie to dla niego problemem, jeśli nie ma a na dodatek jest mało dojrzały czy poddający się presji rodzinnej będzie sie obawiał.
      Nie ma się co przejmować, jeśli z tego powodu Cię skreśli, znaczy że to nie ten.
      • jamesonwhiskey Re: Trochę statystyki 09.07.12, 13:03
        > i nie ma a na dodatek jest mało dojrzały czy

uwielbiam ten argument glupich bab
        • silverbaum Re: Trochę statystyki 09.07.12, 14:17
          jamesonwhiskey napisał:
          > uwielbiam ten argument glupich bab

raczej dwa argumenty: "niedojrzaly" oraz "nie ten"

dobrze wiedziec, ze jest czasami "niedojrzalym & nie tym" :)

A moja Szanowna od jakiegos czasu mi powtarza, ze jestem juz "przejrzaly"
          i w zwiazku z tym rowniez "nie ten"
        • konwalia55 Re: Trochę statystyki 09.07.12, 17:37

> uwielbiam ten argument glupich bab

to nie argument, tylko tlumaczenie sobie miliona roznych spraw jednym oklepanym slowem, bez zbednego wysilku ;-)
          • silverbaum jednak to dziala 09.07.12, 19:18
            i o to chodzi.
            wez sobie nie krzywduj.
            nie kazda zasluguje na argument "glupiej baby"
    • king.james Re: Trochę statystyki 09.07.12, 10:20
      Jak sobie myślę o takiej sytuacji, to na 99% kobieta z dzieckiem odpada. Ale zostaje ten 1%, bo nigdy nie przewidzę, w kim się zakocham, kto mi się spodoba i w jakiej ten ktoś (albo raczej: ta ktoś) będzie sytuacji życiowej. Ale nie ma co się łudzić, że dziecko nie ma znaczenia.
    • grassant Re: Trochę statystyki 09.07.12, 11:29
      że związek się rozsypie i kobieta zostaje sama z dzieckiem/dziećmi. Czy potem ma takie same szanse na znalezienie partnera, kolejnego męża?

zależy ile ma lat i kasy.
    • silverbaum Trochę statystyki - do archiwum z tym poprosze :) 09.07.12, 14:13
      Bylo 100 watkow n/t

Pzypomne tylko, ze jest jedna sytuacja, gdy to zupelnie nie przeszkadza.
      Gdy dany Pan ma tez ze soba jedno swoje dziecko.
      Wtedy oboje pasuja do siebie jak w korcu maku :)
      • nawalonych7krasnali Re: Trochę statystyki - do archiwum z tym poprosz 21.11.12, 11:45
        i jeśli ona ma syna, a on córke - dopasują się IDEALNIE!
    • mat.i.12 Re: Trochę statystyki 09.07.12, 20:20
      Niestetay tak
    • vag-auto Dla wielu jest przeszkodą, a na "rynku" jest ujmą 21.11.12, 03:12
      Ma mniejsze szanse, bo większość facetów nie ma zamiaru niańczyć cudzego dziecka, a przy stałym, poważnym związku to nieuniknione. W dodatku wiele facetów, mając wybór, uznaje to za patologię i w ogóle nie ruszy takiego tematu. Mam koleżankę, która jest samotną matką i co jakiś czas poznaje nowych facetów i prawie zawsze kończy się na kilku spotkaniach...
      • nawalonych7krasnali Re: Dla wielu jest przeszkodą, a na "rynku" jest 21.11.12, 11:47
        Dopóki się nie dowiedzą... a czemu od początku im tego nie mówi? wstydzi się swojego dziecka? :)
    • minasz Re: Trochę statystyki 21.11.12, 09:51
      ja nie chiałbym kobiety z dzieckiem - nie zrobiłbym tego mojemu dziecku
    • coffei.na Re: Trochę statystyki 21.11.12, 11:47
      w sumie...z jednej strony to rozumiem,bo ciężko jest okazać miłość itp. nie swojemu dziecku :/
      ale absolutnie nie należy takich kobiet skreślać,poza tym myślę,ze jeżeli facet na prawdę zapała uczuciem-pokocha i dziecko
      a zresztą-jedno nie jego zniknie w tłumie wspólnych :D
      • duende76 Re: Trochę statystyki 21.11.12, 11:54
        problemem nie są dzieci, problemem jest, jak już ktoś wspomniał eks, który przewija się w tle jak zapętlony film.
      • rozwodnik-waw Re: Trochę statystyki 21.11.12, 11:55
        > ale absolutnie nie należy takich kobiet skreślać,poza tym myślę,ze jeżeli facet
        > na prawdę zapała uczuciem-pokocha i dziecko

Nie należy skreślać? A kto je skreśla? Po prostu mają mniejszą wartość na rynku i tyle.

Pokocha i dziecko jak naprawdę zapała uczuciem? Żartujesz, prawda?
        • coffei.na skoro twierdzisz,ze rynek wtórny jest gorszy 21.11.12, 11:57
          to Ty chyba też nie pierwszej świeżości?
          • rozwodnik-waw Re: skoro twierdzisz,ze rynek wtórny jest gorszy 21.11.12, 11:59
            > to Ty chyba też nie pierwszej świeżości?

Pewnie, że nie.

Dla kobiet dziecko z inną kobietą jest jeszcze większym problemem, niż dla mężczyzn. Bo nie dość, że ta kobieta absorbuje czas misia, to jeszcze absorbuje jego zasoby (alimenty).
            • coffei.na Re: skoro twierdzisz,ze rynek wtórny jest gorszy 21.11.12, 12:01
              tylko kobieta,która nie wierzy w siebie jest zazdrosna o takie rzeczy
              • rozwodnik-waw Re: skoro twierdzisz,ze rynek wtórny jest gorszy 21.11.12, 12:03
                > tylko kobieta,która nie wierzy w siebie jest zazdrosna o takie rzeczy

A mało to takich? Pamiętaj, będąc na rynku wtórnym trafiasz też na towar nie pierwszej świeżości...
                • coffei.na albo po 1 szej przecenie...:P 21.11.12, 12:26
    • kinoman1500 Re: Trochę statystyki 23.11.12, 09:51
      Jezeli naprawde pokochasz kobiete, to to czy ma ona dziecko czy nie - nie ma znaczenia. zakochasz sie w tej z dzieckiem, to i je przygarniesz i pokochasz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka