Dodaj do ulubionych

Siwe włosy powodem braku pewności siebie

15.01.13, 16:39
Hej chłopaki sytuacja wygląda następująco:kiedyś dobrze czułem się w swoim ciele, ale odkąd zacząłem siwieć moja pewność siebie znacząco spadła. Czy ktoś też tak miał?? Jakieś rady jak podbudować poczucie własnej wartości? WIem, że siwienie jest rzeczą przed którą nie ucieknę ale nie wiedziałem że będzie z tego taki problem dla mnie ;d aż mi głupio o tym pisać
Obserwuj wątek
    • mila2712 Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 15.01.13, 17:00
      Siwe włosy dodają mężczyźnie uroku poza tym taka fizjologia.
      Pomyśl jak komicznie wygląda facet, który ma pofarbowane włosy.
      Nie przemuj się :p
      • b.runo Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 15.01.13, 17:15
        Wszystkie kobiety tak mówią, ale nie wiem czemu mam w głowie, że gdyby miały do wyboru mężczyzne z siwymi włosami i bez to wybrałyby tego drugiego...Tak czy siak, dzięki za dobre słowo.
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 15.01.13, 17:41

b.runo napisał(a):

> Wszystkie kobiety tak mówią, ale nie wiem czemu mam w głowie, że gdyby miały do
          > wyboru mężczyzne z siwymi włosami i bez to wybrałyby tego drugiego...Tak czy s
          > iak, dzięki za dobre słowo.

Kup porsche. Jak kobieta będzie miała do wyboru faceta z porsche i bez porsche to nie będzie patrzeć na siwiznę. **uj tam, wtedy nawet pofarbować się możesz :P :D :D :D
        • mila2712 Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 15.01.13, 18:00
          Ja wybrałabym tego który jest wartościowym człowiekiem, na włosy nie zwracałabym uwagi - nie ma to dla mnie żadnego znaczenia.
          To nie wygląd jest najważniejszy
      • facettt znakomicie wyglada 15.01.13, 19:43
        jezeli tylko stosuje barwniki tonizujace, a nie te sztuczne.

siwienie - to nie lysienie - to dzis zaden problem:
        www.google.de/imgres?q=grecian+2000&num=10&hl=de&tbo=d&biw=1280&bih=923&tbm=isch&tbnid=IXddvUFZ2n_m7M:&imgrefurl=http://hairlossnutrition.net/grecian-2000-does-it-work/&docid=kBKej6bUmk4zBM&imgurl=http://hairlossnutrition.net/wp-content/uploads/2012/07/grecian-2000.jpg&w=208&h=380&ei=1KL1UJ_FMqmH4ATK2oDQDg&zoom=1&iact=rc&dur=1&sig=102374646122814643379&page=1&tbnh=138&tbnw=80&start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:1,s:0,i:85&tx=148&ty=247
        • pollarek Re: znakomicie wyglada 15.01.13, 20:53
          Grecian 2000, does it work?

Nie to, że jakaś uprzedzona jestem, od razu zaznaczę. Ale jakoś mam słabe skojarzenia z Grecian i work razem:D
          • agios_pneumatos Re: znakomicie wyglada 16.01.13, 12:16
            Eeeeeee mogę w czymś pomóc? :P
            • pollarek Re: znakomicie wyglada 17.01.13, 09:16
              agios_pneumatos napisał:

> Eeeeeee mogę w czymś pomóc? :P

Ty jesteś pracowity, wyjątki się nie liczom:P
              • agios_pneumatos Re: znakomicie wyglada 17.01.13, 16:23
                Bo już mię się wydawało, że moje filotimo naruszasz. :P

• pollarek Re: znakomicie wyglada 17.01.13, 19:36
                  agios_pneumatos napisał:

> Bo już mię się wydawało, że moje filotimo naruszasz. :P
                  >
                  O nie kochanieńki. Ja i naruszać, to dwie zupełnie różne sprawy:DD
                  • agios_pneumatos Re: znakomicie wyglada 17.01.13, 22:36
                    Pokerowa zagrywka... :P
      • silic Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 16.01.13, 13:27
        > Pomyśl jak komicznie wygląda facet, który ma pofarbowane włosy.

Nie bardziej komicznie niż kobieta z pofarbowanymi włosami.
      • hermina5 Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 29.01.13, 13:05
        >Siwe włosy dodają mężczyźnie uroku

Nie sądzę. Zdarza się tak jednemu na dziesięciu. I to zazwyczaj jakiś opalony, wyżyłowany żeglarz około 50 albo facet, który się wspina, rzadko w Polsce widziany.
    • headvig Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 15.01.13, 17:57
      tylko się nie farbuj. szpakowate włosy są super :) spójrz tutaj:

www2.pictures.zimbio.com/fp/4th+Rome+International+Film+Festival+Up+Air+6ZLLOMr0a70l.jpg
      www.fansshare.com/media/content/570_-5169.jpg
      www2.pictures.zimbio.com/pc/Viggo+Mortensen+Road+Photocall+Cannes+3+s8QWgCPyvuml.jpg Aragorn też juz posiwiał :)

i wielu innych. mnie się tam podobają :)
    • jamesonwhiskey Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 15.01.13, 18:05
      dramatyzujesz jak panienka z gimanzium
      plus pierwszy lepiej osiwiec niz wylysiec
      plus drugi siwe wlosy nadaja powagi
    • minasz to ze ci nie daja nie ma nic wspolnego z twoja si 15.01.13, 23:30
      wizna hehe
      bozie plosie pomoź hehe
    • coffei.na Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 16.01.13, 06:29
      Brunonie..nie ma nic lepszego dla wieku męskiego niż posiwiałe skronie...to powinno dodawać Ci animuszu,dostojności- a jakże! cóż Cie tak w tym frasuje? a nie pomyślałeś,ze kobietom właśnie to może się podobać?
      Oczywiście mówię o kobietach przez duże M :P
      Tylko się nie farbuj!błagam :/ nie ma nic gorszego niż odcień granatu na męskiej głowie :)

Tak więc nie ma się czym przejmować...męskość,znaczy głowa pięknie oszroniona do góry...chciałoby się rzec...
      :P
      • pollarek Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 16.01.13, 09:07
        coffei.na napisała:

> Tylko się nie farbuj!błagam :/ nie ma nic gorszego niż odcień granatu na męskie
        > j głowie :)
        >

Jest. Kasztan.
        :DD

P.S. Kissss Coffcia:*
        • mila2712 Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 16.01.13, 09:12
          mój były szef farbował włosy,
          kolor: brąz , efekt: kolor trudny do określenia - pół firmy miało ubaw
          • pollarek Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 16.01.13, 09:18
            mila2712 napisała:

> mój były szef farbował włosy,
            > kolor: brąz , efekt: kolor trudny do określenia - pół firmy miało ubaw

No, no. Właśnie o tym mówię:D
            Swoją drogą, zazwyczaj panowie farbujący włosy cechują się sporym narcyzmem:>
            • mila2712 Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 16.01.13, 10:23
              Facet miał 3 żony do pięknych nie należał ale nadrabiał poczuciem humoru
              Jego pofarbowane włosy na długo zapamiętam
            • nie.mam.20 Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 16.01.13, 22:29
              Swoją drogą, zazwyczaj panowie farbujący włosy cechują się sporym narcyzmem:>

czego to teraz na uniwersytetach ucza?!!
              • mila2712 Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 16.01.13, 22:36
                pytaj studentek
                • nie.mam.20 Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 16.01.13, 22:40
                  wlasnie pisze, wyniosa to i owo z uczelni, a potem strach sie za taka wziac.
            • azja35 Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 17.01.13, 23:22

Swoją drogą, zazwyczaj panowie farbujący włosy cechują się sporym narcyzmem:
              > 2;

A ci, którzy nie farbują?
              • pollarek Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 18.01.13, 12:20
                azja35 napisał:

> A ci, którzy nie farbują?

No dobra. Racja, co to za etykietowanie farbujących. Więc: zazwyczaj panowie cechują się sporym narcyzmem:>
                • kalllka Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 18.01.13, 12:44
                  narcyzmu mimo mitycznej tradycji meskiej nie posadawialabym jednak w panach,
                  szanowna respondentko ( polkolu)
                  albowiem po polsku regula zostala zlamana i na gorze- roze, glownie siedza pajenki;
                  zajete psychoanaliza platkow i kolcow, szczepia zonkilom chetke do przegladania sie tylko w lwiejpaszczy, w efekcie do zlego prowadzenia ( sie w kompaniji buraka cukrowego:)

news.cnet.com/8301-1023_3-57564511-93/larry-page-facebook-doing-a-bad-job-on-their-products/
                  • pollarek Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 19.01.13, 09:42
                    kalllka napisała:

> narcyzmu mimo mitycznej tradycji meskiej nie posadawialabym jednak w panach,
                    > szanowna respondentko ( polkolu)
                    > albowiem po polsku regula zostala zlamana i na gorze- roze, glownie siedza paj
                    > enki;

Też prawda, panienki potrafią być skupione na sobie:> Ale, ale, Kallutko... moje doświadczenia wskazują, że mimo wszystko narcystycznych panów jest więcej.

> zajete psychoanaliza platkow i kolcow, szczepia zonkilom chetke do przegladan
                    > ia sie tylko w lwiejpaszczy, w efekcie do zlego prowadzenia ( sie w kompaniji
                    > buraka cukrowego:)

Hahah, burak cukrowy to samo zło! Podobnież jak ziemniak, kartoflem tudzież zwany:>
                    • kalllka Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 20.01.13, 11:20

wszystkie prawa zastrzeżone
                      Areczku:/
                      ( nawet te dla potetosow)
                      • pollarek Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 20.01.13, 12:42
                        kalllka napisała:

>
                        > wszystkie prawa zastrzeżone
                        > Areczku:/
                        > ( nawet te dla potetosow)

No właśnie widzę... apropo spiskowej teorii dziejów, to ktoś się tu chyba uwziął:PP
                        • kalllka Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 20.01.13, 13:19
                          etam sie uwzial. wzial i poszedla
                          no i dobrze, zobaczymy co z tym pocznie
                          :|
                          • pollarek Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 20.01.13, 13:35
                            kalllka napisała:

> etam sie uwzial. wzial i poszedla
                            > no i dobrze, zobaczymy co z tym pocznie
                            > :|

No. Nie tak łatwo zapanować. Będziemy jak hydra wielogłowa:>
    • agios_pneumatos Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 16.01.13, 12:17
      Jaki problem, koleś. Otwórz oczy i zobacz jak kobity się zaczęły na ciebie paczeć. :P

Nie pytaj skąd o tym wiem. :P
      • coffei.na and what do you prefer Andiamo?? 16.01.13, 12:47

siwulek czy jakaś odmiana kasztanu tudzież granatu?
        wiesz jak kobiety na to lecą??to,że piszą nie rób tego to dla zmyłki...na prawdę!!
        • agios_pneumatos Re: and what do you prefer Andiamo?? 16.01.13, 16:02
          Mi jest dobrze z tym czym mnie natura obdarzyła. :)

Poza tym kasztan i granat to owoce. :P
          • coffei.na Re: and what do you prefer Andiamo?? 16.01.13, 17:08

> Mi jest dobrze z tym czym mnie natura obdarzyła. :)

nooo przyda się ta natura...szczególnie podczas randkowania..a raczej jej zew!

> Poza tym kasztan i granat to owoce. :P

czyli zahaczamy o niebezpieczną wielkość...
            • agios_pneumatos Re: and what do you prefer Andiamo?? 17.01.13, 16:24
              Randki to przeżytek. :D
              • coffei.na Re: and what do you prefer Andiamo?? 17.01.13, 20:01

> Randki to przeżytek. :D

jak mi kutwa przykro...
    • wersja_robocza Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 16.01.13, 14:50
      Albo zaakceptujesz i może nawet uczynisz z tego atut, albo możesz pójść w ślady Sylvia i się przemalować i ponaciągać. Obie płcie mogą się tuningować. Albo z braku innych aktywności będziesz liczył każdy kolejny siwy włos na skroni. :>
      • b.runo Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 16.01.13, 17:20
        wersja_robocza napisała:

> Albo zaakceptujesz i może nawet uczynisz z tego atut, albo możesz pójść w ślady
        > Sylvia i się przemalować i ponaciągać. Obie płcie mogą się tuningować. Albo z
        > braku innych aktywności będziesz liczył każdy kolejny siwy włos na skroni. :
        > 2;

Nie chce się przefarbować, nie chce się ponaciągać, chciałbym po prostu odzyskać swoje włosy. :< Ja wiem, że facet mówiący o swoich kompleksach jest dziwadłem i powodem do śmiechu i widzę to po niektórych komentarzach tutaj. Dzięki za rady typu "nie przejmuj się, miej w dupie" i chętnie bym je w życie wprowadził, ale to mi ciągle siedzi w, a dokładnie, NA głowie! Nie jestem rozhisteryzowaną panienką, po prostu drażni mnie ta jedna rzecz w moim wyglądzie. Uwaga, teraz spowoduję kolejną lawinę śmiechu i nabijania, ale myślałem o tych szamponach, które teoretycznie mają przywrócić włosom ich naturalny kolor. Brzmi dobrze, czy ktoś może stosował i odważy się mi opowiedzieć jak było?
        • wersja_robocza Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 16.01.13, 17:27
          b.runo napisał(a):

> Nie chce się przefarbować,
          chciałbym po prostu odzyskać swoje włosy. :
          myślałem o tych szamponach,
          > które teoretycznie mają przywrócić włosom ich naturalny kolor.

To chcesz się farbować czy nie? Bo to jedyny sposób na zmianę koloru włosów.
          Nie ma czegoś takiego jak odzyskanie swojego koloru spod siwizny, bo siwizna to nie farba, którą można zmyć albo czekać aż włos odrośnie w naturalnym kolorze.
          I histeryzujesz.
        • mila2712 Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 16.01.13, 17:52
          Nie farbuj włosów! faceci z siwymi włosami jest sexy
          Pytam z ciekawości ile masz lat ?
          I nie przejmuj się komentarzami - niektóre osoby mają specyficzne poczucie humoru
          • mila2712 Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 16.01.13, 18:18
            Poprawiam się facet s siwymi własami jest seksowny :p
            • nie.mam.20 Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 16.01.13, 22:27
              a siwy z siwymi wasami to juz piramida seksu, chodzacy Adonis, kobiece nogi robia sie jak z gumy na sam widok. Niektore to z wrazenia oczy zamykaja.
              • mila2712 Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 16.01.13, 22:34
                wąsy odpadają
        • nie.mam.20 tak sie przejmowalem siwymi wlosami, ze mi 16.01.13, 22:25
          powychodzily. Stress to okropna rzecz. Teraz mam spokoj, butelka szamponu mi starcza na dwa lata. Taki prezes Sokorski, albo prezes Cyrankiewicz - obaj lyse glace, a kobiety za nimi przepadaly. Wezmy pania Nine....
          • wersja_robocza Re: tak sie przejmowalem siwymi wlosami, ze mi 16.01.13, 22:29
            nie.mam.20 napisał:

> Taki prezes Sokorski, albo prezes Cyrankiewicz - obaj lyse g
            > lace, a kobiety za nimi przepadaly. Wezmy pania Nine....

Ale one nie z powodu tych glac przepadały za właścicielami owych, a z powodu innych przymiotów. Łysa glaca to za mało by być najpopularniejszym chłopcem na osiedlu.
            • nie.mam.20 Re: tak sie przejmowalem siwymi wlosami, ze mi 16.01.13, 22:30
              wersjo!! 389 powazne ostrzezenie!!! Nie psuj mi dowcipow :P
              • wersja_robocza Re: tak sie przejmowalem siwymi wlosami, ze mi 17.01.13, 18:01
                nie.mam.20 napisał:

> wersjo!! 389 powazne ostrzezenie!!! Nie psuj mi dowcipow :P

Obiecuję. To był przedostatni raz. :P
          • mila2712 Re: tak sie przejmowalem siwymi wlosami, ze mi 16.01.13, 22:35
            lepiej siwy niż łysy
            • nie.mam.20 Re: tak sie przejmowalem siwymi wlosami, ze mi 16.01.13, 22:44
              a nie wolisz mieszanca? Podobno geny zdrowsze.
              • mila2712 Re: tak sie przejmowalem siwymi wlosami, ze mi 16.01.13, 22:46
                nie
                wlosy na głowie - konieczność
                • nie.mam.20 Re: tak sie przejmowalem siwymi wlosami, ze mi 16.01.13, 22:50
                  szkoda, myslalem, ze sie przydam :(
        • facettt przecie Ci napisalem. Grecian 2000 17.01.13, 08:28

> czy ktoś może stosował i odważy się mi opowiedzieć jak było?

Grecian 2000. To srodek przywracajacy braki melaminy w organizmie (powod siwienia)

i przywracajacy Ci Twoj naturalny kolor. Calkiem nie, ale gdzies tak w polowie.
          a lepiej byc lekko siwiejacym, niz mocno.
          • six_a Re: przecie Ci napisalem. Grecian 2000 17.01.13, 17:28
            >melaminy

żebyś nobla nie dostał za to;)
            • facettt ci... mi tu... 18.01.13, 10:11
              six_a napisała:
              > żebyś nobla nie dostał za to;)

bo to z potrzeby piekna :)
              www.zpotrzebypiekna.com/dzieciaki/naczynia-i-sztucce/kubeczek-z-melaminy-z-kurami.html
          • b.runo Re: przecie Ci napisalem. Grecian 2000 17.01.13, 17:42
            Dzięki. Nazwa produktu zabójcza, ale podpytam u fryzjera. Jestem umówiony na poniedziałek. Może mi coś poleci, albo umrze ze śmiechu. Zobaczymy.
          • nie.mam.20 na brak melaminy to najlepsze chinskie mleko nt 17.01.13, 21:59

• zzoot Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 16.01.13, 21:30
      b.runo, wykorzystaj szansę - zacznij się elegancko ubierać! Wiesz jakie zabójcze wrażenie na kobietach robią eleganccy szpakowaci mężczyźni? Zacznij ubierać i zachowywać się z klasą (jeżeli jeszcze tego nie robisz), to zobaczysz jak to działa.
      • hermina5 Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 29.01.13, 13:18

>Wiesz jakie zabójc
        > ze wrażenie na kobietach robią eleganccy szpakowaci mężczyźni?

Patrz niżej:

https://www.poszukiwanimagazyn.pl/wordpress/fotografie/Mieszkaniowy-naci%C4%85gacz-poszukiwany.jpg
    • poprioniony Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 17.01.13, 01:48
      Jak sobie poradzic? To proste. Dorosnij ku....
    • papryczka.chili Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 17.01.13, 13:54
      Hm a ja wręcz przeciwnie myślę mi się siwe włosy podobają u mężczyzn :) dodają uroku, nie to co farbowane wy żelowane lisy:D
      • b.runo Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 17.01.13, 17:45
        Siwe siwymi, moje to są takie cholernie jasne co nie wygląda zbyt korzystnie,zapewniam. Właściwie to są białe prawie :/ Na moich naturalnych ciemnych wyglądam jak zebra.
        Tak, tak, jasne histeryzuje. Przesadzam. Być może, ale po prostu ciężko mi tą zmianę zaakceptować. A widzę, że w większości użytkownikom jest ciężko zaakceptować, że facet może tak wprost przejmować się swoim wyglądem.
        • nie.mam.20 a komu wlasciwie chcesz sie podobac? Kobietom? nt 17.01.13, 22:01

• azja35 Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 17.01.13, 23:20

b.runo napisał(a):

> Siwe siwymi, moje to są takie cholernie jasne co nie wygląda zbyt korzystnie,za
          > pewniam. Właściwie to są białe prawie :/ Na moich naturalnych ciemnych wyglądam
          > jak zebra.
          > Tak, tak, jasne histeryzuje. Przesadzam. Być może, ale po prostu ciężko mi tą z
          > mianę zaakceptować. A widzę, że w większości użytkownikom jest ciężko zaakcepto
          > wać, że facet może tak wprost przejmować się swoim wyglądem.

Eeee, tam, androny pleciesz. Zacząłem siwieć ok. 20, ale "ginęło w masie". Tuż po 30 z bruneta - w ciągu pół roku stałem się... blondynem ;). I dość śmiesznie - bo wąsy, brwi i rzęsy nadal mam ciemne ( nawet "czarne jak smoła ), a włosy - siwe. I prawdę mówiąc - mam to w .... Ważniejsze, zeby Ci mózg nie osiwiał ;-)
        • papryczka.chili Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 18.01.13, 10:23
          Rozumiem Cię doskonale , ze się"przejmujesz" ale siwe włosy to nie dramat. Jaką masz karnację ?i czy Twoje włosy sa ciemne typu brunet? Moj kolega też ma duzo siwych włosów i ściął je na krótko, jak mówi mniej widać.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ai/ve/kcg2/UjSERPM57MuchOaEWX.jpg
          • kalllka Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 18.01.13, 11:19
            wiesz papryczko, ze nowy film tarantino,jest juz tak 'kultowy', ze go nie reklamuja na yt?

--sie ponoc siwieje z powodu zmartwien. mniej stresu autorze.
            • papryczka.chili Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 18.01.13, 12:09
              doprawdy? www.youtube.com/watch?v=xn1labzejlY
              • kalllka Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 18.01.13, 12:17
                uhym;|
                albowiem zrezygnowali z namolnego reklamowania w naglowku.

to cos to przwlokla ( nofollow>) tocytata i twojego prywtanego wyboru)
          • b.runo Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 18.01.13, 15:52
            papryczka.chili napisała:

> Rozumiem Cię doskonale , ze się"przejmujesz" ale siwe włosy to nie dramat. Jak
            > ą masz karnację ?i czy Twoje włosy sa ciemne typu brunet? Moj kolega też ma du
            > zo siwych włosów i ściął je na krótko, jak mówi mniej widać.
            >
            >
            > https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ai/ve/kcg2/UjSERPM57MuchOaEWX.jpg

Karnację mam dość ciemną i włosy (naturalne) wręcz kruczoczarne. Właśnie też pomyślałem żeby ściąć, dlatego w poniedziałek idę z rana do fryzjera. Po pierwsze, by obciąć, po drugie by poradzić się co do odsiwiania. Liczę, że jego konstruktywne i eksperckie oko pomoże mi coś z tym zrobić.
            • papryczka.chili Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 18.01.13, 16:02
              hm oczyma wyobrazi widzę
              :D

no jest odsiwiacz w płynie grecian sie nazywa :)
              • b.runo Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 21.01.13, 16:32
                Ściąłem na jeżyka, rzeczywiście wygląda lepiej. Tylko zimno w czachę, szczególnie dzisiaj :D Kupiłem u fryzjera szampon just for men - ma mi odsiwić kudły. Polecony przez specjalistę, więc wierzę, że będzie dobrze. Na razie, mam małe obawy, ale do odważnych świat należy...chyba xd
                • kalllka Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 21.01.13, 16:51
                  o hellou wieloreki, pewnie, ze bedzie dobrze, i oby ci nigdy nie bylo lyso,
                  ( wlosy wszak , wazne by byly,, zdrowe, jak uczy historia samsona i dalili)
                  • b.runo Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 24.01.13, 16:44
                    Wiem, że tym wpisem wystawie się na pośmiewisko i niewybredne komentarze, ale co mi tam. Zrobiłem to. Użyłem szamponu odsiwiającego i nawet sprawnie to zrobiłem. Efekt - jak dla mnie - bomba. Siwych brak, kolor nie zmieniony. Na ulotce jfm napisali, że ma się tak utrzymać do 6 tygodni. Oby.
                    Zobaczymy jak będzie to wyglądało jak mi włosy odrosną, bo na razie mam krótkie. No nic. W pracy nie zauważyli różnicy (ale to dobrze), zobaczymy co siostra powie, która swoim wścibskim okiem, wyhaczy wszystko. Przyznam jednak, że to było trochę dziwne oglądać mecz Arsenal - West Ham, a w przerwie szybki prysznic i ... koloryzowanie włosów, a potem z powrotem na meczyk (który btw. świetny był, Podolski rządził).
                    • mila2712 Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 24.01.13, 22:31
                      Wyśmiewać nie mam zamiaru
                      Licz się z tym że z każdym myciem farba się wypłukuje i na pewno efekt nie pozostanie przez 6 tygodni. Krótkie włosy jak najbardziej ( mniej widoczne odrosty )
                      A najważniejsze w tym wszystkim jest to jak się czujesz a nie to co powiedzą inni :)
                    • kalllka Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 24.01.13, 23:38

nie ma szamponu odsiwiajacego. zastosowales szampon koloryzujacy.
                      siwy wlos to nie kolor ( barwa) to struktura baza ( bez pigmentu) nie jestes jej w stanie odbarwic, mozesz ja tylko zniszczyc (albo 'zafarbowac')

ps
                      mam nadzieje, ze wyniki w lidze angielskiej nie pozbawia cie wlosow.

• b.runo Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 28.01.13, 16:41
                        kalllka napisała:

>
                        > nie ma szamponu odsiwiajacego. zastosowales szampon koloryzujacy.
                        > siwy wlos to nie kolor ( barwa) to struktura baza ( bez pigmentu) nie jestes
                        > jej w stanie odbarwic, mozesz ja tylko zniszczyc (albo 'zafarbowac')
                        >
                        > ps
                        > mam nadzieje, ze wyniki w lidze angielskiej nie pozbawia cie wlosow.
                        >
                        >

Zniszczyć? Z tego co wyczytałem, to jfm nie zawiera amoniaku, a to chyba amoniak w farbach jest odpowiedzialny za niszczenie włosa, czy się mylę?

PS Sobotni mecz prawie do tego doprowadził. No widzisz, a ja się dziwiłem, że osiwiałem - a to już wiadomo czyja to wina - PREMIER LEAGUE!
                        • six_a Re: Siwe włosy powodem braku pewności siebie 28.01.13, 17:26
                          jeżeli premier league, to wina tuska
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka