Dodaj do ulubionych

Kac - jak go zwalczyć?

IP: 195.136.25.* 25.04.01, 08:29
No właśnie, temat bardzo popularny w naszej polskiej rzeczywistości. Czy macie
jakieś wypróbowane, dobre sposoby na jego zwalczenie. Zaznaczam, że nie jestem
żadnym alkoholikiem a pytam tylko z czystej ciekawości i żeby móc się
wypowiedzieć innym.
Obserwuj wątek
    • mariposa NA KACA NAJLEPSZA JEST PRACA! 25.04.01, 09:02
      • Gość: Jureek POPIERAM. PORZADNIE WYPOCIC. IP: 62.8.156.* 25.04.01, 16:42
    • mimi62 Re: Kac - jak go zwalczyć? 25.04.01, 17:34
      Ja wyznaje stara zasade : Czym sie strules ,tym sie lecz!
      • Gość: Jureek Re: Kac - jak go zwalczyć? IP: 62.8.156.* 25.04.01, 19:17
        A o zasadzie indukcji matematycznej slyszales?
        J.
    • Gość: estep Re: Kac - jak go zwalczyć? IP: *.ic.com.pl 26.04.01, 12:46
      ja tam pije cały rok , to i nie mam kaca
    • Gość: Msych Re: Kac - jak go zwalczyć? IP: 192.168.3.* / *.uznam.net.pl 16.05.01, 23:44
      Trzeba organizm solidnie przyzwyczaic do alkocholu poprzez trening to potem juz
      nie ma kaca.
      Pozdrawiam
      • Gość: ?? Re: Kac - jak go zwalczyć? IP: 192.168.1.* / 195.205.178.* 06.07.01, 12:03
        Sprawa jest jasna bo kac jest od alkoholu a nie od alkocholu
    • Gość: lalka Re: Kac - jak go zwalczyć? IP: *.home.cgocable.net 17.05.01, 15:01
      Najlepiej po imprezie lyknac aspiryne i wypic dwie szklanki wody, isc spas.
      Jezeli to nie zapobieglo: cukier + vit C pomaga pozbys sie przykrych objawow.
      pozdrawiam
      • mario2 Re: Kac - jak go zwalczyć? 17.05.01, 17:21
        Wedlug teorii pewnego szwedzkiego uczonego badajacego przez lata zjawisko kaca,
        istnieja 3 etapy kaca:
        1)stadium wiewiorki- budzisz sie z bolem glowy i niesmakiem w ustach- nalezy
        wiec wypic gorzka herbate, zarzyc alcaprim i udac sie na godzinna drzemke.Po
        godzinie wstajesz jak nowonarodzony!
        2)stadium psa- budzisz sie z leksza nawalony- nalezy wypic 50 gr wodki i udac
        sie na godz. spac. Po godzinie budzisz sie w stadium wiewiorki. Wtedy
        postepowac jak wyzej.
        3)stadium weza- budzisz sie nawalony jak cukierek- nalezy wypic 50 gr wodki i
        ulozyc sie na godz. do lozka. Budzisz sie w stadium psa. Wtedy postepowac jak
        wyzej.
        Polecam. Naprawde skutkuje.
        • Gość: iGA Re: Kac - jak go zwalczyć? IP: *.proterians.net.pl 24.05.01, 14:23
          NAJWAZNIEJSZA zyby kac nie przegonil klina, no a jesli juz sie to stanie to
          soki z duza zawartoscia witaminy c(polecam tang cytrynowy jest super)
    • apsara Re: Kac - jak go zwalczyć? 25.05.01, 11:50
      ketonal, sok cytrynowy albo grejpfrutowy, zapchać żołądek czymś pysznym i nie
      ruszać się za dużo. Ostatecznie, zawsze można klina.
      • Gość: we Re: Kac - jak go zwalczyć? IP: *.ppp1-2.amb.worldonline.dk 10.06.01, 21:48
        s
      • Gość: Yorick Re: Kac - jak go zwalczyć? IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.01, 12:39
        Taa, Aps...

Wyobraź sobie, że na każdą próbę zmiany jego zawartości, żołądek reaguje
        bardzo gwałtownie... Głowa boli, że hej! I co WTEDY?

Moja propozycja - po powrocie do domu, przed pójściem spać wypić dużo płynów,
        zażyć witaminkę i jeszcze coś porobić, żeby nie kłaść się z alkoholem w
        żołądku. Czasem się udaje :)
    • Gość: Czeczek Re: Kac - jak go zwalczyć? IP: 192.168.48.* / *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.01, 09:35
      1. Nie palić podczas picia lubo palić b. mało.
      2. Pić tylko najlepsze gatunkowo wódki.
      3. Do picia startować nie na czczo.
      4. Po piciu porządnie się wyspać.
      5. Ogólnie być zdrowym.

Stosowanie się do powyższych reguł umożliwi
      osiągnięcie stanu any-kaca. Tzn zamiast kaca
      czujemy się jak nowonarodzeni. Rewelacyjne
      uczucie!
    • Gość: kikka Re: Kac - jak go zwalczyć? IP: *.stat.gov.pl 22.06.01, 14:35
      sorry,ja nie mam kaca nawet po duzej ilosci roznych trunkow, ale wiem,ze
      najlepiej pomaga na niego pol litra wody (przez "O") przed snem plus witaminka
      c, a rano jajeczniczka na maselku.
    • Gość: ethanol Re: Kac - jak go zwalczyć? IP: *.coh.org 27.06.01, 00:00
      Widze, ze co czlowiek to inna metoda. A dzieje sie pewnie tak dlatego, ze kazdy
      z nas inaczej toleruje alkohol. Ja mam problem z kacem bo jestem palaczem, a
      fajki poteguja kaca a czasem to mam wrazenie ze tylko one wywoluja kaca
      (przynajmnie u mnie). Jak jestem nawalony to przed snem biore panadol, i
      umieszczam ze 2 piwa w lodowce. Rano od razu pedze do lodowki i polykam piwka.
      Ufff...pierwszy bol minal. Potem juz spokojniutko - prysznic, odswiezyc sie i
      pic duzo plynow. Najepiej sok z kiszonej kapusty (zawiera duzo vit. C w
      przyswajalnej formie) lub wielowarzywny (pomidor, cebula, marchewa). Mozna
      rowniez wciagnac dobra zupke.
    • Gość: J&picmkr Re: Kac - jak go zwalczyć? IP: 157.25.69.* 05.07.01, 15:43
      Nie ma lepszego sposobu na kaca jak nie pić dzień wcześniej,
      ale jak się już wychlapało troszki - to mnie bardzo służy :kapustka kiszona ,
      woda spod ogórków , wit.C , rosołek , aspirynka , spokój , cisza , drzemka ...

pozdrawiam
      • d.z Re: Kac - jak go zwalczyć? 20.03.02, 20:21
        Gdy piję to zawsze jeszcze przed snem łykam aspirynki (2 szt.) i ... otwieram
        szerzej okno na noc. Alkohol ma to do siebie, że szybko jest spalany. Zimno
        podczas snu powoduje zwiększone zapotrzebowanie na energię, a co za tym idzie
        szybsze spalanie komórkowe spala się więc w pierwszej kolejności alkohol...
        • Gość: Mily Nie pic IP: *.proxy.aol.com 22.03.02, 02:24
    • Gość: pletwa3 Re: Kac - jak go zwalczyć? IP: *.pekao.com.pl 22.03.02, 10:41
      Rzeczywiście, najgorzej jest jak się przy piciu dużo paliło. Bez fajek kace są
      dużo lżejsze. Ale tak czy owak już zanim padniemy - wypijamy jak najwięcej wody
      niegazowanej i łykamy kilka (5-8) wit. C. Niektórzy twierdzą, że witaminki
      warto zażyć już przed spodziewaną imprezą. Rano - aspirynka + isostar.
      Rewlacyjnie gasi pragnienie, ponadto wyrównuje niedobory soli mineralnych i
      witamin. Działa lepiej niż redbull, no i można go wypić więcej. Lekkie
      śniadanko - faktycznie najlepiej jajecznica. I sok pomidorowy - jak ktoś
      potrzebuje klina, to ze śladową ilością alkoholu. Ale lepiej bez. W ciągu dnia -
      ruch na świeżym powietrzu, a na obiad najlepiej jakaś zupka - żurek, rosołek,
      pomidorowa. I po południu jesteśmy jak nowi!!
      • Gość: Slav Re: Kac - jak go zwalczyć? IP: 213.77.14.* 22.03.02, 14:54
        Gość portalu: pletwa3 napisał(a):

> Rzeczywiście, najgorzej jest jak się przy piciu dużo paliło. Bez fajek kace są
        > dużo lżejsze. Ale tak czy owak już zanim padniemy - wypijamy jak najwięcej wody
        >
        > niegazowanej i łykamy kilka (5-8) wit. C. Niektórzy twierdzą, że witaminki
        > warto zażyć już przed spodziewaną imprezą. Rano - aspirynka + isostar.
        > Rewlacyjnie gasi pragnienie, ponadto wyrównuje niedobory soli mineralnych i
        > witamin. Działa lepiej niż redbull, no i można go wypić więcej. Lekkie
        > śniadanko - faktycznie najlepiej jajecznica. I sok pomidorowy - jak ktoś
        > potrzebuje klina, to ze śladową ilością alkoholu. Ale lepiej bez. W ciągu dnia
        > -
        > ruch na świeżym powietrzu, a na obiad najlepiej jakaś zupka - żurek, rosołek,
        > pomidorowa. I po południu jesteśmy jak nowi!!

Zgadzam się z przedmówcą. Fajki potęgują kaca, a u mnie to się rano objawia m.in.
        w ten sposób, że żołądek nie utrzyma nic przez więcej jak pół minuty. Rozumiecie
        jaki ból ? Łeb nap***la a tu ani alka setzer ani panadol, ani klin po prostu NIE
        WCHODZI !!!. Pozostaje tylko cierpieć w milczeniu znacznie dłużej niż zwykle...
        Wypraktykowałem u siebie takie metody (z reguły łączę)
        - wychodzę na imprezę to biorę max 5 fajek
        - wychodzę w miarę najedzony
        - jak czuję że naprawdę przesadziłem to staram się nie kłaść z "niewchłoniętą"
        gorzałą w żołądku (wiecie o co chodzi, nie? ;0)
        - maksymalnie obniżam temperaturę w pokoju
        - przed walnięciem się do wyra (tj. jeszcze przed kacem) dużo wody i coś
        przeciwbólowego

i żyję na drugi dzień. Basen też pomaga "the day after"
        Pzdr i oby jak najrzadziej...
        • Gość: Bartek Re: Kac - jak go zwalczyć? IP: *.issi.uz.zgora.pl 24.03.02, 08:01
          3 setki z peprzem
          3 setki bez pieprzu
          i najwazniejsze zeby nie pomylic kolejnosci
  • Gość: Mania Re: Kac - jak go zwalczyć? IP: *.ceu.hu 22.06.01, 00:00
    Na lekkiego i sredniego kaca najlepszy jest poranna przeplywka na baseniku- jakies 20 minut, potem
    krotka sauna albo, jeszcze lepiej, laznia turecka, jeszcze z 10 minut plywania - i mozna imprezowac
    dalej.
    M
    • Gość: Katzenja Re: Kac - jak go zwalczyć? IP: 10.30.42.* 26.06.01, 00:00
      Kac się potęguje pod wpływem papierosów.Ale jak się go już ma, trzeba się zastosować do starego porzekadła;
      �na kaca najlepsza jest fizyczna praca�. Może więc to być siłownia, rower, basen, jogging itp. Po prostu - rych i
      wysiłek przyśpiesza metabolizm, a więc spalanie alkoholu. Ja dodatkowo polecam Red Bulla - skraca (wydatnie)
      kaca. Zamiast do 15, cierpi się do 11 :))))))
      • Gość: Yorick Dzięki IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.01, 14:52
        OK, spróbuję przy najbliższej okazji i jeśli zamiast do 20 będę cierpiał do 15
        to będzie spory sukces.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka