Dodaj do ulubionych

Dzieci a nowy zwiazek

20.10.14, 23:09
Witajcie chciałbym sie poradzić, jestem po rozwodzie i mam dwoje dzieci, spotkam sie z nowa partnerką chciałbym z Nią zamieszkać i założyć nowa rodzinę , do tej pory spotykaliśmy sie w schematyczny sposób co drugi dzień i co drugi weekend, teraz chce to zmienić i z dziećmi chce sie widywać raz dwa razy w tygodniu i jeden dzień w weekend bez nocowania, dzieci maja po 13 i 8 lat, stad nasuwa sie moje pytanie czy dzieci nie poczują sie odsunięte ?
Teraz jak sa u mnie w weekend to sie nudzą siedzą przed TV a jak bym je zabierał na cały dzień w sobotę czy niedziele to ten czas byśmy spędzali efektywniej, to chyba lepsze dobrze bawic sie jednego dnia niż dwa siedzieć przed TV i sie nudzić.
Bardzo proszę o opinie tylko rozsadne.
Obserwuj wątek
    • titta4 Re: Dzieci a nowy zwiazek 21.10.14, 09:07
      Sam sobie odpowiedziałeś..tak, moga poczuć się odsunięte. Argument, że teraz się nudzą jest od czapy zupełnie, bo to głownie zalezy od ciebie.Możesz im ten weekend zaplanowac tak żeby się nie nudziły przecież.
      Partnerka zna twoje dzieci? Dlaczego nie możecie spędzać czasu razem?Ile się znacie w ogóle?
    • nawalonych7krasnali Re: Dzieci a nowy zwiazek 21.10.14, 13:05
      rozmowa z dziećmi powinna Ci wyjaśnić "co w trawie piszczy" i pokaże jak one do tego podejdą. Tylko kwestia, czy tak osobista i intymna rozmowa z dziećmi jest do przeprowadzenia, bo to zależy od Twoich relacji z nimi.
    • luciva Re: Dzieci a nowy zwiazek 21.10.14, 15:02
      A jaki problem tak samo fajnie spędzać czas, gdy to są dwa dni i dzieci nocują?
      Nocowanie determinuje nudę czy co?
      Skoro potrafisz fajnie zaplanowac czas na jeden dzien weekendu, tak samo fajnie zplanuj na dwa dni z nocowaniem.
      Czy to Twoja partnerka jest przeciwna nocowaniu dzieci?
    • anna_sla Re: Dzieci a nowy zwiazek 21.10.14, 16:49
      poczują się odsunięte. Wyrobiłeś pewien schemat, do którego przywykły. A to czy nudzą się przed TV czy nie to od Ciebie zależy. Ja mam swoje dzieci non stop dla siebie i jakoś przed TV nie zalegają (lat 8 i 10), bo nie cierpię widoku ich przed ekranem. Weekendy na ogół spędzamy aktywnie, albo na innych obowiązkach ew. odwiedzinach u kogoś, grywamy w gry, robimy inne też rzeczy (jak np. bransoletki dla ulubionej koleżanki syna ;)), dużo spędzają czasu na zabawie lub pracach plastyczno-technicznych, które jednak w większości sami sobie wymyślają, a czego nie robią (wyobraźnia im się spłyca) gdy za dużo siedzą przed ekranami wszelkiej maści...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka