21.11.14, 20:12
Jak się okazuje, z opóźnieniem dowiedziałem się o istnieniu pokolenia Y. Co więcej z jeszcze większym opóźnieniem dowiedziałem się, że jestem z pokolenia X.

Pytam się.... czy to coś ma wspólnego z chromosomami? okazuje się, ze nie...

Ale o sssso chodzi? Ktoś wie?

(Boszszszsz chyba nie jestem pedałem)
Obserwuj wątek
    • ninek04 Re: x vs Y 22.11.14, 07:21
      pokolenie X, Y to już przeżytek, teraz jest pokolenie Ikea
      polska.newsweek.pl/pokolenie-ikea--czyli-o-czym-marza-lemingi-z-korpo--wywiad-,103095,1,1.html
    • maly.jasio No to nie masz sie czego bac, bo jak jestes z X 22.11.14, 17:07
      mariuszg2 napisał:
      > Jak się okazuje, z opóźnieniem dowiedziałem się o istnieniu pokolenia Y. Co wię
      > cej z jeszcze większym opóźnieniem dowiedziałem się, że jestem z pokolenia X.

No to nie masz sie czego bac, bo jak jestes z X - to jestes po dobrej stronie.
      Y idzie niedlugo w odstawke:
      wyborcza.pl/1,75400,15006251,Meski_chromosom_Y_jest_niepotrzebny__Czy_czeka_nas.html
    • zbyfauch Re: x vs Y 22.11.14, 19:42
      Według wiki ode mnie zaczyna się x. Jakoś nie napawa.
    • allerune Re: x vs Y 24.11.14, 09:41
      jak czytałem pierwszy raz o pokoleniu Y to wiem że czytałem o sobie :) głównie przez pryzmat niechęci do pracy w korporacji i braku lojalności wobec pracodawcy, braku przywiązania do jednego miejsaca zamieszkania itd itp.

tymczasem okazuje się, że niedługo już 7 lat dla tego samego pracodawcy (klienta...), kredyt hipoteczny jest, wszystko wygląda jakbym się pokoleniowo cofnął do X :D
      • mariuszg2 Re: x vs Y 24.11.14, 10:21
        Literki to rzecz umowna a postawy życiowe chyba się zmieniają z natury rzeczy bez względu na wiek, pokolenie. Jako X nie istnieję dla Ygreków bo nie mam nawet fejsa, nie ma mnie na goldenlajnach, i wielu innych .comach ale
        z drugiej strony okazuje się, że są Ygreczki w oczach których jestem ostoją stabilności i wierności (np. niezmienny od 11 lat nick gazetowy, kilka for mojej mizernej aktywności w sieci...) trochę czuję się nie fair wobec nich bo to nieprawda. Moja Xsowatość jest efektem życiowej kalkulacji, machinacji stereotypowej, gorsetu uszytego przez normy społeczne....

Trochę zazdroszczę Ygrekom ich luzu choć podejrzewam, że ich luz to forma odreagowania stresu, który wywołuje u nich to czego zazdroszczą Xsom.

Mam propozycję:
        Niech Xksy piszą czego zatroszczą Ygrekom i odwrotnie Ygreki co by chciały mieć Xksowatego
        Może jakiś Zet z tego wyjdzie ;)
    • feel_good_inc Fszysko ładnie pięknie, tylko w Polsce... 24.11.14, 13:08
      ...żadnego pokolenia X ani Y nie było, a ich charakterystyka słabo pasuje do rodaków - u nas są urodzeni w PRL i po PRL.
      No bo sorry Winnetou, ale przedstawicielem X czy Y można sobie być na zgniłym Zachodzie, gdzie tatuś japiszon narzeka na metrosynka. Ile procent millenialsów może sobie u nas pozwolić na wybrzydzanie na pracę w korpo przy średniej krajowej w wysokości ~800€ brutto?
      • mariuszg2 Re: Fszysko ładnie pięknie, tylko w Polsce... 24.11.14, 13:48
        to nie ma nic do rzeczy....zarabiając 20000 tys czy 2000 tys PLN i tak szperasz w sieci bo wybór, opinie, nowości, dostępność, załatwiasz wszystko kliknięciem i oczywiście taniej...ja np. mam problem, żeby się z internautką umówić w realu ale w realu zupełnie nie mam problemu, żeby się umówić na randkę wirtualne z wyuzdanym seksem włącznie
      • allerune Re: Fszysko ładnie pięknie, tylko w Polsce... 24.11.14, 17:43
        moje pokolenie (stanu wojennego) jest zupełnie inne niż ludzie 10 lat starsi... i zupełnie inne niż ludzie 10 lat młodsi.... X Y i to ostatnie to chyba Z...
        • mariuszg2 Re: Fszysko ładnie pięknie, tylko w Polsce... 24.11.14, 19:56
          ototot....różnice pokoleniowe są widoczne co dekadę.... ciekawe.... choć śmiem zauważyć, że cyfrowy postęp może nas niebawem doprowadzić do zmian pokolenia co 2 lata... także jak będziesz miał żonę o 4 lata starszą to może się okazać, że to Twoja babka...
          • allerune Re: Fszysko ładnie pięknie, tylko w Polsce... 25.11.14, 09:10
            paradoksalnie... masz rację

ludzie którzy kończyli "gimnazjum" są zupełnie inni niż ci, którzy chodzili do 4 letniego liceum

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka