Dodaj do ulubionych

Dlaczego facetom nie przeszkadza rosnący brzuch ?

08.05.02, 08:35
Pracuję z moim rówieśnikiem. On też ma 28 lat, tyle, że jest żonaty i
dzieciaty.
Z przerażeniem patrzę, jak ze szczupłego, zgrabnego faceta zamienia się w
brzuchate monstrum.
Zapytany, czy nie przeszkadza mu risnący bęben odpowiada, że w tym wieku musi
mu brzuch chociaż trochę urosnąć.
Na ulicy często widzę niestarych mężczyzn z ogromnymi brzuchami, to nie fobia -
to załamanie, jak można tak wyglądać.
Obserwuj wątek
    • nancyboy Re: Dlaczego facetom nie przeszkadza rosnący brzuch ? 08.05.02, 09:03
      Moze Twoj kolega nie ma obsesji na punkcie wygladu?
      • sloggi Re: Dlaczego facetom nie przeszkadza rosnący brzuch ? 08.05.02, 09:14
        Kto mówi o obsesji, tu chodzi o zdrowy wygląd i brak zbędnej tkanki
        tłuszczowej.
    • Gość: Mar Re: Dlaczego facetom nie przeszkadza rosnący brzuch ? IP: 213.25.197.* 08.05.02, 09:07
      sloggi napisał(a):

> Pracuję z moim rówieśnikiem. On też ma 28 lat, tyle, że jest żonaty i
      > dzieciaty.

Sam sobie poniekąd odpowiadasz. A po co ma dbać, skoro żonkę już znalazł,
      dziecków narobił - więc teraz tylko piwsko i żarcie. Cóż innego mu pozostało. Nie
      musi już zabiegac o względy partnerki(a)...
    • Gość: qocur Re: Dlaczego facetom nie przeszkadza rosnący brzuch ? IP: 194.181.188.* 08.05.02, 10:43
      sloggi napisał(a):

> dzieciaty.
      > Z przerażeniem patrzę, jak ze szczupłego, zgrabnego faceta zamienia się w
      > brzuchate monstrum.
      > Zapytany, czy nie przeszkadza mu risnący bęben odpowiada, że w tym wieku musi
      > mu brzuch chociaż trochę urosnąć.
      > Na ulicy często widzę niestarych mężczyzn z ogromnymi brzuchami, to nie fobia -
      > to załamanie, jak można tak wyglądać.

Moze to ślad powszechnego niegdyś przekonania, że POWAŻNY i DOJRZAŁY facet musi
      mieć "słuszną" sylwetkę? Poza tym jest rzeczą gustu, co jest piękne i atrakcyjne -
      są np. kobiety wzdychające do zawodników sumo... A temat wątku jest po prostu
      nieprawdziwy, bo wielu facetom przeszkadzają rosnące brzuchy, a niektórzy
      (łącznie z niżej podpisanym) nawet potrafią temu rośnięciu zapobiegać ;-)
      • Gość: wow Re: Dlaczego facetom nie przeszkadza rosnący brzuch ? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 16:30
        c
      • Gość: brzuchat Re: Dlaczego facetom nie przeszkadza rosnący brzuch ? IP: *.chello.pl 19.06.02, 18:35
        to sie akurat zgadza... jem byle co kiedykolwiek... wracam z pracy po 15
        godzinach ciezkiej pracy... i nie mam sily juz o nic dbac.... a brzuch
        rosnie...
    • mikmik Dlaczego facetom nie przeszkadza rosnący brzuch ? 08.05.02, 10:44
      Wierz mi, przeszkadza ale mężczyznom,
      wielu facetom przestaje zależec na akceptacji, kiedy juz maja rodzinke.
      Osiadają na zle pojętyc "laurach" :)))
      Mężczyzna dbający o siebie będzie walczył z ewentualnymi fałdkami w talii.
    • Gość: bolo Re: Dlaczego facetom nie przeszkadza rosnący brzuch ? IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 16:19
      nie ma nic gorszego od "spasionego chudzielca" w młodym wieku. Tym panom po
      prostu nic sie juz nie chce, ciekawe czy nie przeszkadza to ich kobietom? Moze
      je trzeba zapytac. Fakt - na ulicy coraz więcej takich brzuchatych facetów, ale
      to też oznaka naszej cywilizacji - mało ruchu, siedząca praca, kaloryczne
      posiłki, piwko itp. itd. A poza tym naprawdę niektóre kobiety lubią gdy ich
      facet ma trochę brzuszka. Za kilka lat pewnie większość facetów na plaży będzie
      miała ogromne brzuchy i fałdy tłuszczu, i nikt się nie będzie tego wstydził...
      to smutne, jak bardzo brakuje im samodyscypliny, ale cóż w czasie pokoju
      mężyżczyźni się rozleniwiają i rosną im brzuchy, w czasie wojny spinają się i
      są zdrowsi - to paradoks...

• Gość: jarek Re: Dlaczego facetom nie przeszkadza rosnący brzuch ? IP: *.ruh.isu.net.sa 08.05.02, 16:51
      sloggi napisał(a):

> dzieciaty.
      > brzuchate monstrum.

[ciach]

Dlaczego nie przeszkadza Ci to ze bijesz swoje dzieci?
      Moje i Twoje pytanie jest zle (tendencyjnie) postawione.
      Moje powinno byc: czy bijesz swoje dzieci?

jarek
    • Gość: kaja Re: Dlaczego facetom nie przeszkadza rosnący brzuch ? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 17:15
      sloggi napisał(a):

> dzieciaty.
      > brzuchate monstrum.
      > Zapytany, czy nie przeszkadza mu risnący bęben odpowiada, że w tym wieku musi
      > mu brzuch chociaż trochę urosnąć.
      > Na ulicy często widzę niestarych mężczyzn z ogromnymi brzuchami, to nie fobia -
      > to załamanie, jak można tak wyglądać.

*** Masz rację, te brzuchy to plaga. Oni chyba myślą, że są z oponą bardziej
      pociągający.
      • matrek Może - kobiety - spojrzycie na siebie ? 20.05.02, 12:03
        Na swoje zwoje w biodrach, w talii, itd ?
      • Gość: katrina Re: Dlaczego facetom nie przeszkadza rosnący brzuch ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.02, 20:21
        Gość portalu: kaja napisał(a):

>
        > *** Masz rację, te brzuchy to plaga. Oni chyba myślą, że są z oponą bardziej
        > pociągający.
        Jeśli chodzi o mnie, mają rację :-)

• Gość: Slawek Re: Dlaczego facetom nie przeszkadza rosnący brzuch ? IP: *.abo.wanadoo.fr 10.05.02, 20:42
      A ja tez mam brzuszek bo lubie Nutelke i czipsy i jeszcze sex
    • Gość: CASPER Re: Dlaczego facetom nie przeszkadza rosnący brzuch ? IP: *.clan.pl 15.05.02, 12:55
      Mój mąż dorobił się małego brzuszka, choć pracuje ciężko fizycznie. Nie dziwię
      się że nie ma sił ani ochoty ćwiczyc jeszcze po południu. A tak szczerze to:
      1) kocham go z brzuszkiem i bez - jeżeli nie zagraża to jego zdrowiu to ok
      2) nie mamy czasu na ćwiczenia fizyczne - po powrocie z pracy ledwie się
      wyrabiamy z domem i dzieckiem
      3) jak ja ciut przytyję to nie będę miec kompleksów :)
      No i to jest prawda że on już nie musi zabiegać o względy kobiet -innych. O
      moje zabiega na inne sposoby :))
    • alfalfa Re: Dlaczego facetom nie przeszkadza rosnący brzuch ? 16.05.02, 17:13
      Po pierwsze: faktycznie, ok. 30 zmienia się przemiana materii i jest trudno
      utrzymać wagę (z autopsji).
      Po drugie: brzuch mi rośnie od piwa. Wiem to, ale piwko lubię bardziej :)
      Po trzecie: nie zwracam aż takiej uwagi na wygląd (chociaż gdyby zaczął
      wyglądać jak wieloryb to bym sie zmartwił) - nie chodzę na solarium, do
      fryzjera rzadko a jak juz to strzygę się prawie "na glacę" (żeby jak
      najrzadziej) itp.
      Po czwarte: Bardziej mnie wkurza brud i smród (niestety też
      męska "przypadłość") niż otyłość (nie mylić z byciem zdeklarowanym grubasem)
      Po piąte: czy teraz mam się martwić lekkim brzuszkiem a za jakiś czas
      zmarszczkami i tym że się zamieniam w wysuszoną pomarańczę (starość)? Tak juz
      jest że człowiek brzydnie z czasem i cześć! Moja żonka strasznie się martwi
      starością i otyłoscią i szczerze mówiąc nie rozumiem jej, moim zdaniem z tym
      sie trzeba pogodzić i tyle.
      pozdr
      • Gość: mlody czy majac 23 lata... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 16.05.02, 17:59
        \... mierzac 177 cm przy wadze 80 - 82 kg mam sie czego obawiac.. lubie swoj
        brzuszek i mam manie zgrubniecia.. po prostu uwielbiam cialo i takze chce go
        miec wiecej... a szczegolnie uwielbiam panow z nadwaga i silnym zarostem...

moze to dlatego tak mysle.

pozdr.
    • Gość: moi Re: Dlaczego facetom nie przeszkadza rosnący brzuch ? IP: 213.25.85.* 17.05.02, 11:32
      Dzięki brzuchom panowie nie muszą się forsować podczas seksu - ile pozycji im
      odpada.
      • Gość: pakar Re: Dlaczego facetom nie przeszkadza rosnący brzuch ? IP: *.ulisses.pl 18.05.02, 16:00
        Seks u grubasów jest technicznie bardzo trudny - zwłaszcza u facetów, którzy
        mają "lustrzycę" :) Ale za to ile wrażeń dotykowych z takim ciałkiem... :))
        • Gość: ????? FAKTY IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 20.05.02, 12:25
          Jak sie biega codziennie to mozna jesc co sie chce ,a i tak ma czlowiek
          sylwetke szczupla i dla babek ponentna ! Tylko trzeba
          biegac,biegac......joging,joging...!!!!!
          • Gość: pinezka Brzuchy IP: *.mpsa.pl 22.05.02, 00:15
            Ale jak wytłumaczyć rosnący brzuch u dwudziestokilkulatka? Przecież kiedyś było
            to nie do pomyślenia... Mam znajomego, który jest otyły - akceptuje to i
            żartuje sobie ze swojego bębna, ale nie ma woli zeby sie odchudzic. Czasem
            tylko pogmera, ze chcialby schudnac, ale nic z tego nie wychodzi. Mówię wam, za
            kilkanaście/kilkadziesiat lat gatunek ludzki bedzie mial w genach otylosc.

• Gość: Myszka-M Re: Brzuchy IP: *.pbks.pl 18.06.02, 10:54
              Moim zdaniem młody facecik z brzuchem to facet leniwy=zaniedbany. Pomijam
              przypadki zdrowotne. Po 30-tce każdemu przybywa tłuszczyku bo mniej się
              porusza, bo hormony, bo stabilizacja, ale jeśli facet oprócz wożenia - za
              przeproszeniem - tyłka samochodem jeździ na rowerze, pobiega czasem za piłką,
              tenisik czy choćby basen to ma szanse wyglądać atrakcyjnie w każdym wieku.
              Sorry, ale brzuchy nie dodają uroku i postarzają!!Trzymajcie się chłopaki.
    • Gość: frisky2 Re: Dlaczego facetom nie przeszkadza rosnący brzuc IP: 62.233.139.* 22.05.02, 12:29
      A co wy sie tak przejmujecie brzuchami facetow. Jak wam sie taki nie podoba, to
      sobie wybierzcie jakiegos bez brzucha.
      • sonija Re: Dlaczego facetom nie przeszkadza rosnący brzuc 17.06.02, 13:56
        Gość portalu: frisky2 napisał(a):

> A co wy sie tak przejmujecie brzuchami facetow. Jak wam sie taki nie podoba, to
        >
        > sobie wybierzcie jakiegos bez brzucha.

No właśnie ... i tak zrobiłam. Po co mi jakaś gruba, tłusta, pokraka gdy jest
        sporo wysportowanych , przystojnych gości z kondycją !!! Ale niech Ci, którzy w
        ogóle o siebie nie dbają nie dziwią się ,ze szczupłe zgrabne "dupki" nawet oka na
        nich nie zatrzymają !!!
        • Gość: katrina Re: Dlaczego facetom nie przeszkadza rosnący brzuc IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.02, 20:19
          De gustibus... :-) Jestem zgrabna i zatrzymuję na takich facetach oko. Nawet
          dwoje oczu i to na długo :-)
        • Gość: Brzuchat Re: Dlaczego facetom nie przeszkadza rosnący brzuc IP: *.chello.pl 19.06.02, 18:41
          Nie zdziw sie jak za pare lat twoj szczuply wymieni cie na inny mniej
          pomarszczony model... ze zgrabniejsza pupą...... przeciez czemu ma sie
          meczyc...
    • Gość: a psik Re: Dlaczego facetom nie przeszkadza rosnący brzuch ? IP: *.zrpa.com / 192.168.1.* 18.06.02, 23:39
      meszczyzna bez brzucha to jak dzban bez ucha
      z wyrazami szacunku
    • anita25 Re: Dlaczego facetom nie przeszkadza rosnący brzuch ? 20.06.02, 20:42
      Przeszkadza mężczyznom , miśkom nie :))))
    • quba Re: Dlaczego facetom nie przeszkadza rosnący brzuch ? 21.06.02, 16:06
      a moj kumpel - od razu kiedy sie ożenil dostal brzucha, pryszczy i od dnia
      slubu ma straszliwie tłuste włosy - perzedtem byl to przystojny chlopak,
      miesiąc po slubie zamienil sie w tłuścielca
      • dummy Re: Dlaczego facetom nie przeszkadza rosnący brzuch ? 24.06.02, 10:10
        Zasadne pytanie Sloggi. Ja tez nie rozumiem tego obrzydliwego zapuszczania sie
        facetow i to jeszcze calkiem mlodych.

To bzdura, ze po 30 zmienia sie przemiana materii i koniecznie musi sie wtedy
        utyc. Nie utyje sie jak sie nie siedzi non stop przed telewizorem lub
        komputerem, ma sie chociaz odrobine ruchu i nie je sie jak wieprz.

Nie oszukujmy sie. Otylosc to wynik lenistwa i obzarstwa, tylko w 5 % to
        choroba.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka