Dodaj do ulubionych

Kochaniutki Księżycu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 18:39
Przesyłam moc pozdrowień
Tuziny buziaków.
I czekam na Ciebie na moim niebie:))
Miłej nocy i dozobaczenia wkrótce:))
Obserwuj wątek
    • Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 18:45
      noc przed księżycem pracowita bardziej, chyba że przyśnie sobie obok uroczej
      komety z długim warkoczem. Słonko i tak się o tym nie dowie, bo czeka na swoim
      niebie.
      • Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 18:48
        Zauważ, że niebo dla nas te same, tylko pory inne. Ale jest chwila kiedy Słonko
        z Księżycem się spotyka to północ - tak jak w bajce o kopciuszku.
        • Gość: Mabi Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 18:54
          wiesz, żeby tylko pantofelka nie znalazł ,bo zacznie go przymierzać na każdą
          zgrabną nóżkę ;)

już w drugim wątku czytam,że to jest jednak Twoje niebo , a moje lub twoje nie
          znaczy nasze
          • Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 19:00
            Na drugim wątku? ten pierwszy wycieli.
            Wydaje mi sie, ze każdy piszący pisze personalnie a zatem moje itp ale Moje =
            Twoje a zatem nasze.
            Wokół niego tyle zgrabnych nóżek co gwiazdek na niebie:)) Miałby pełne ręce
            roboty z tym przymierzaniem:)
            • Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 19:09
              Kopciuszka trzeba szukać starannie bo może być podstawiony, więc duża ilość
              nożek mile widziana ;)
              Zaimki mój, twój nie są tożsame, różnią się cociażby liczbą
              • Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 19:21
                Przyznaje Ci racje:)
                Ja gubie słowa, a raczej jemu ofiarowuje, żeby miło mu było... :)) A moje słowa
                są tylko moje, do mnie pasują, bo jak mówie to w danej chiwli tworze, z pasją:))
                >> Kopciuszka trzeba szukać starannie bo może być podstawiony, więc duża ilość
                > nożek mile widziana ;)
                No tak, nawet w bajce same się dziewczyny podstawiały, aby tylko być
                kopciuszkiem, aby bucik pasował.
                A nóżki zgrabne to on bardzo lubi:))On by z tym pantofelkiem z wielkim
                uśmiechem biegał:)
                Skoro doba to dzień i noc, a my razem na tym niebie, to to jest jakby nie
                patrzeć nasze niebo. A skoro pisze się "na moim niebie" to jest tak, że
                zaprasza się kogoś do czegoś co jest nasze, a zatem nam bliskie i chcemy z tym
                kimś dzielić się tym, co nasze:))Jednym słowem nie każdego tam zapraszamy:)
                Ciekawe jakby ten pantofelek wyglądał?
                Pewnie czarny, klasyczny na szpileczce, i z paseczkiem wiązanym w kostce:)
    • Gość: c.kapturek Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 19:26
      ba, Słoneczko te wasze schadzki z Księzycem, to torszke jak horyzont, ale
      piekne i sympatyczne, w kolorze czerwieni...pozdrawiam :)))))))))
      • Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 19:32
        dziekuję:)) Mam nadzieję, że się nie zapeszyło:))
        >> ba, Słoneczko te wasze schadzki z Księzycem, to torszke jak horyzont, ale
        > piekne i sympatyczne, w kolorze czerwieni...pozdrawiam :)))))))))

Dziś w kolorze czerwieni całe niebo się rumieni:)))))))))))
        • Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 20:34
          Tłumaczenia masz dosyć pokrętne za to faktycznie z pasją. Księżyc chyba da się
          omamić ;)
          teraz jeszcze jedna przestroga; jak już w parze z księżycem ale i z
          pantofelkiem (czarny, ale atłasowy, bo inny kopciuszkowi nie przystoi)będziecie
          chadzać, to uważaj na księżyc'a, co by się nie potknął, bo zawadzi niebacznie o
          łóżeczko spiącej królewny , da jej buziaczka i dramat gotowy
          • Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 20:56
            Ja pisze z pasją, ale tu tez powiało i pasją i pomysłem:) Fajne:)
            Oj będę uważać, zeby się nie potknął, bo by jeszcze siniaków sobie narobił,
            kości pogruchotał:))o Śpiacą Królewne rzecz jasna :))
            >> Tłumaczenia masz dosyć pokrętne za to faktycznie z pasją. Księżyc chyba da
            się
            > omamić ;)
            :)))) Ja chciałam, aby polubił, po... a nie pomamić :))))))))))))))
            • Gość: MabiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 21:14
              omamić, polubić - jedno nie przeszkadza drugiemu, a jak go oczarujesz, to może
              z księżyca przeobrazi się w zaczarowanego księcia, i przyjedzie do Ciebie na
              białym koniu, a Ty będziesz siedziała w zamkowej wieży i z okna spuścisz mu
              swój słoneczny warkocz, po którym On, niczym ten nietoperek w czarnej
              pelerynce, wdrapie się na góre i love story już jest
              • Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 21:16
                Wiesz on jest Rycerzem, to już wiem od dawna i dawno do mnie przybył:)) Ja
                witałam go w oknie wierzy:)) I my tak ciagle przez to okno mówimy, teraz czas
                być ze soba na świerzym powietrzu, anie tylko ten okienny monitor:))
          • Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 21:12
            Jaki jest najlepszy dzień na "mamienie" księżyca?:))5-6 marca czy wcześniej?:))
            tak siedze i myślę!
            • Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 21:17
              18 marca jest odpust spróbuj wtedy
              • Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 21:21
                to za późno:))
                • Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 21:23
                  To ma być weekend raczej czyli 2- 3 marca albo wcześniej, myślałam, ze 5 - 6 to
                  weekend
                  • Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 21:28
                    panienka z okienka też się dobrze kończy, tylko daj mu jakiś znak że Cię jak
                    Śnieżkę na spacerki ciągnie, a może schowaj mu się troszkę . Rycerze na ogół
                    lubią gonić królika, zanim dogonią go ;)
                    • Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 21:35
                      Ach to my juz o kroliczkach wielkanocnych mówimy:))
                      >> Śnieżkę na spacerki ciągnie, a może schowaj mu się troszkę . Rycerze na ogół
                      > lubią gonić królika, zanim dogonią go ;)
                      Znak mu właśnie daje, zreszta on mi też:))
                      Ze znakami nie ma problemu gorzej ze spacerkiem:)
                      >tylko daj mu jakiś znak że Cię jak
                      > Śnieżkę na spacerki ciągnie, a może schowaj mu się troszkę
                      Hm czyli 1- 2 to dobry dzień na " mamienie"
                      >> panienka z okienka też się dobrze kończy,

Bardzo mnie to cieszy:)) Ale panienka z okienka nie bawiła sie w berka albo
                      chowanego:))
                      • Gość: MabiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 21:42
                        ale za to miała napewno żółtą ciżemkę i chusteczkę w śnieżnobiałej rączce -
                        taką do gubienia. Zgub coś, a jeśli to prawdziwy rycerz to zaofiaruje się z
                        pomocą i pretekst do spotkania już jest ;)
                        • Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 21:52
                          Tak moge zgubić literki, a dokładnie cyferki i przetre je ta białą chustka co
                          by widział je:) Potem ciżemke na rogu postawie co by łatwiej dotarł do tej daty
                          spotkania:))
                          Tylko której
                          tej z 27 lutego
                          czy tej z marca 2 marca?
                          • Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 21:59
                            co Ty, tyle dni jeszcze czekać? Toż to księżyc i nie wiadomo w jakiej jest
                            fazie, a jeżli w nadirze i za te 4 dni będzie wybladły i osłabiony i nie będzie
                            miał sił na spotakanie.Tylko ta najbliiiiższa niedziela :)
                            • Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:03
                              i nie zaniedbaj poprawić urody, cobyś mu się w całej słonecznej krasie ukazała
                              i co by legł z wrażenia, a Ty go gorącymi buziaczkami cuciła ;)
                              • Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:05
                                Hm...
                                Co do urody to nie mam szans, on ma tyle wokół pieknych gwiazdeczek na niebie:)
                                I wiesz oby nie zemdlał jak mnie zobaczy:) Bede sie modlic, aby tak nie było.
                            • Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:03
                              No dobrze mówisz:))Tak ta niedziela:))
                              Wystraszyłam sie tylko, ze zamiast z ciżemka to z wieńcem nagrobnym będę
                              zmierzać:) Ale księżyc az tak źle się nie miewa? :))
                              • Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:07
                                jeszcze jeden niepokój we mnie jest, cobyście się wzajemnie własnym blaskiem
                                nie oślepili. Jakby co pamiętaj okularki albo lusterko, to już na bazyliszku
                                wypróbowane :0
                                • Gość: MabiW Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:11
                                  Słoneczko , Tobie nie przystoją kompleksy, toż takim blaskiem świecisz
                                • Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:12
                                  No masz racje słonko ma swój blask księżyc swój :))Mam nadzieje, że się ziemia
                                  nie rozstapi jak Słonko z Księzycem się spotka:)) a niech się dzieje co chce,
                                  nawet Apokalipsa
                                  • Gość: MabiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:16
                                    ale żeby się ziemia zadrżała, to Ci z całego serducha życzę :)
                                    • Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:28
                                      Głucho wszedzie ciemno wszedzie
                                      Co to bedzie, co to bedzie
                                      Słonko z Ksiezycem na jednym niebie bedzie:)

>> ale żeby się ziemia zadrżała, to Ci z całego serducha życzę :)
                                      merci beaucoup :)
                                      To drżenie to chyba o 12:30 nastąpi:))))

• Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:32
                                        "Głucho wszedzie ciemno wszedzie
                                        Co to bedzie, co to bedzie
                                        Słonko z Ksiezycem na jednym niebie bedzie:)"

nie jak w dziadach - DOBRZE będzie
                                        trzymam za Was paluchy i chętnie usłyszę cdn.
                                        • Gość: M Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:35
                                          a i jeszcze jedno słonko- Ty to własnym światłem świecisz, a księżyc odbitym.
                                          Chiba tak jest , albo mi się coś wydawa ;)
                                        • Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:35
                                          muchas gracias:))
                                          i mam nadzieję, ze ten watek nie wykasują, bo taki fajniutki jest no i cdn :))
                                          • Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:38
                                            wznowić zawsze możemy .3maj się mocno. :))))))))
                                            • Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:47
                                              nawzajem:))))))))))
    • Gość: MaBiWy godzina zero IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 12:33
      nadejdzie za chwilę.
      Na moim niebie, Słoneczko- świecisz jasnym blaskiem i to nie tylko z powodów
      meteorologicznych. Mam nadzieję ,że na Waszym niebie blask jeszcze
      intensywniejszy. Tylko o okularach pamiętaj i co by nie były przesadnie różowe.
      Skrobnij coś, żeby mi paluchy nie spuchły ;)
      • katinka_w_plaszczyku Re: godzina zero 27.02.05, 12:40
        bardzo mily, sloneczny watek :)
        Sloneczko i Ksiezycu...
        • Gość: MaBiWy Re: godzina zero IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 12:45
          Słoneczko pokaże wspólne niebo księzycowi i może to będzie gwiezdna historia :)
          • Gość: Słonko Re: godzina szczęścia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 16:03
            Cyferek nie zna:) Tak kto by pomyślał, że Słonko i Księżyc:)) A jednak wszystko
            jest możliwe:)) Fajnie tak we dwoje być na niebie:))
      • Gość: Słonko Re: godzina zero IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 16:10
        Wiesz dobrze zgadłeś, miałam mieć czarny żakiet i taką nie różową, a raczej
        liliową bluzke. A Księżycowi obiecałam kostiumiki:)) I Znowu będę go mamić, tym
        razem 2 marca:))I mróz nam w tym nie przeszkodzi, bo mam nadzieję, że go nie
        będzie:) Tylko Słonko i Księżyc:)
        • Gość: MaBiWy Re: godzina zero + IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 18:46
          A widzisz, dobrze,że nie czekałaś z tymi czarami, musisz się zapprzyjaźnić z
          siostrami Kopciuszka one mają jakąś zaprzyjaźnioną specjalistę od image.
          A czy Księżyc spełnił oczekiwania ?
          • Gość: Słonko Re: godzina zero + IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 21:46
            Księżycowi żadnych wymagan nie stawiałam. Po prostu słowo po słowie poznawałam
            jego, a raczej to co kryje w sobie. I tak lubiłam z nim rozmawiac, pisząc. Nie
            wazne gdzie, liczyła się treść. Spotkanie to nic innego jak zamiana słow
            pisanych na mówione:) I tak czekałam na nie i się doczekam:) Spotkamy się:))

Jestem ciekawa czy Księżyc umie język migowy?:) Zawsze chciałam umiec ten
            język, to nawet fajny sposób porozumiewania się, nie tylko dla głuchoniemych,
            ale i dla bliskich sobie osób:))Księżyc to inetligentny, ciekawy człowiek,
            kryje w sobie wiele, ale nie uwidacznia tego. Ja się do tego niemalże
            dokopałam:)

A Księżycowi śle tak świerzego i mroźnego całusa, ze az boję się, żeby nie
            przymarzł na zawsze do nieba, aby był tam gdzie potrzeba:)
            Na naszym obopólnym spotkaniu:))
            • wadera3 Re: godzina zero + 27.02.05, 21:53
              Gość portalu: Słonko napisał(a):

> Na naszym obopólnym spotkaniu:))

...a znasz jakiś inny rodzaj spotkań? ;D
              • Gość: MaBiWy Re: godzina zero + IP: *.crowley.pl 28.02.05, 08:21
                Wadero daj spokój ;) trójstronne spotkanie też może być
                • wadera3 Re: godzina zero + 28.02.05, 08:23
                  a pewnie.....ale czy nieba starczy? ;)
                  • Gość: MaBiWy Re: godzina zero + IP: *.crowley.pl 28.02.05, 13:02
                    " ...są nieba dwa....'albo i więcej ;)
                • Gość: Słonko Re: godzina zero + IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 11:23
                  Żadne trójstronne. Troje to tłum. Tym niefortunnym epitetem "obopólnym"
                  chciałam podkreślić, że to spotkanie w klimacie "we dwoje" czyli takim TY&Ja :))
    • Gość: samanta Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 19:56
      Księżyc ze Słonkiem zawsze mijają się na niebie.
      • Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 20:12
        nie, jeśli bardzo chcą się spotać, w bajkach wszystko jest możliwe
        • Gość: samanta Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 20:20
          Ale przeważnie tylko w bajkach.
          • Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 20:22
            Nie do końca, im się udało :)
            • Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 21:38
              Dziękuje Ciza ten optymizm:)
              Tak nam się udało:)
              Słonko i Księżyc sa na jednym niebie
              A co czują tego nikt nie wie:))
        • Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 21:39
          >> nie, jeśli bardzo chcą się spotać,
          Tak i to sie czuje, słowa czasem są zbędne...
          Spotkamy się:))
          • Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 22:00
            i niech plecie i niech się baje i ja tam byłem , miód i wino piłem ;)
            • wadera3 Re: Kochaniutki Księżycu 27.02.05, 22:02
              i nie wziąłeś nas ze sobą ;(((
              • Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 23:04
                nie moje niebo, Wadero :)
                • wadera3 Re: Kochaniutki Księżycu 27.02.05, 23:06
                  szkoda.....
                  • Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 23:11
                    nie żałuj, Słonko mnie przekonało,że każdy swoje ma :)
                    • Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 11:31
                      Tak:)
                      Cóż człowiekowi do szczęścia potrzeba?
                      Niczego, prócz własnego Nieba:)
                      A własne Niebo to Ty&Ja

P>S Idę na badania, na zastrzyk i bardzo się boję:( Już mi się ręce trzęsą:(
                      Dozobaczenia jutro Księżycu o 15:00 albo 2 marca o 12:00. Napisz co wolisz, a
                      Słonko tak zaświeci. Boże mam nadzieje, że jeszcze pożyje:)Niech wszytskie
                      chmurki na niebie trzyzmają za mnie kciuki:)
            • Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 11:26
              > i niech plecie i niech się baje i ja tam byłem , miód i wino piłem ;)
              I 200 lat w szczęściu żyłem:))

Pewnie, że byłeś:)
              A językowi migowemu, dorównuje jeszcze jeden język... język duszy:))
              A my go bardzo dorze znamy.
              I nie 2 marca, a jutro o tym porozmawiamy:)
              • Gość: MaBiWy SŁoneczko IP: *.crowley.pl 28.02.05, 13:01
                Gość portalu: Słonko napisał(a):

> > i niech plecie i niech się baje i ja tam byłem , miód i wino piłem ;)
                > I 200 lat w szczęściu żyłem:))
                >
                > Pewnie, że byłeś:)
                > A językowi migowemu, dorównuje jeszcze jeden język... język duszy:))
                > A my go bardzo dorze znamy.
                > I nie 2 marca, a jutro o tym porozmawiamy:)

nie myl mnie z Księżycem, nikt nie lubi być cudzym odbiciem ;(
                a zastrzyk , wiesz to jak komar albo inny owad, to tylko takie małe ukłucie ;)
                • Gość: Słonko Re: Tak:)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 16:38
                  Już po zastrzyku, i bolało. Uczucie miałam takie jakby mi rdzawą igłę wbijali i
                  to bardzo, bardzo powoli:( Ale przeżyłam:)

> nie myl mnie z Księżycem, nikt nie lubi być cudzym odbiciem ;(
                  > a zastrzyk , wiesz to jak komar albo inny owad, to tylko takie małe ukłucie ;)
                  Kochany Księżyc mówił mi to samo, że to tylko ukłucie komara. Zwykle mężczyźni
                  mówią, poboli i przestanie. Będzie dobrze itp Mało kto ma w sobie tyle
                  czułości:) No, ale nic dziwnego Księżyc jest jedyny:) I czułość też ma jedyną:)
                  • Gość: MaBiWy Re: Tak:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 16:44
                    chętnie rozwinę temat ale z wieczora , teraz idę "dobro czynić". Uważaj jednak
                    by kilku innych na tym forum zdało Ci się Księżycem ;)
                    • Gość: Słonko Re: Tak:)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 17:08
                      Mój Księżyc pisze i to pod wieloma postaciami, i ja wiem, że to on i tak sobie
                      piszemy:) Ma wielki talent pisarski i jestem pewna, że jakby napisał książke to
                      wiele by tych gwiazdeczek na niebie, było za nim:) Ma piękne wnętrze, lubi
                      myśleć i jak ktoś jest introwertykiem, ma pomysły to powinien całe to piękno
                      duszy przelewać na papier, ucieleśniać myśli słowami. To dlatego jedni są
                      dobrymi schowmanami druszy pisarzami. każdy ma Coś w sobie, chodzi o wyrażanie
                      tego co czuje i jak widzi świat. A tak tyle piekan nosi w sobie i nikt lub
                      prawie nikt tego nie widzi. Szkoda, bo życie jest krótkie, a on ma talent i
                      kocha słowa:) Powinien pisać:)
                      • Gość: MaBiWy Re: Tak:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 21:54
                        Słoneczko, przy takiej wielopostaciowej osobowośći Twojego Księżyca łatwo o
                        schizę.Może niech on Ci scenariusz rozpisze, kiedy i za kogo robi, bo Twoja
                        intuicja może zawieść. A może to od kwadry zależy , wtedy łatwiej się
                        dostosować :)
                        • Gość: Słonko Re: Tak:)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 19:32
                          Wiesz jak ma się intuicję, to o schize trudno:) On powinien rozpisac, ale
                          scanariusz i role dla bohaterów:)książki, ,dramatu itp. Mówiłam, że
                          utalentowany. Ja wiem jak on pisze. Czasem wybiera pewne okresy ze swego życia
                          i tak sie podpisuje ( nik) i takimi emocjami przemawia. Lubię uu niego tę
                          pomysłowość. Szkoda, że wspóltworzy na forum, mógły za to, co robi byc
                          docenionym u pisarzy. To nie średniowiecze, ze pisarze pisali zamiast imienia
                          Anonim:) Oj marnuje się ten mój Księżyc. A jakby tak napisał to te gwiazdki,
                          któęr on tak lubi, kocha i szanuje biegałyby po całym niebie za nim. Teraz
                          biegają za innymi meteorytami, a Księżyc ma klase, swoje cechy i zasady i jak
                          widzi, że pass to sam pasuje. Fajny z niego pan:) Żałujcie gwiazdki:)
                          • Gość: MaBiWy Re: Tak:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 20:31
                            gwiazdeczki też mają intuicję,i chociaż ich dużo na niebie nie bledną na widok
                            księżyca i nie kreują go na pana nieba
                            • Gość: Słonko Re: Tak:)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 19:47
                              Księżyc panem nieba nie jest, bo czasem go na niebie nie ma, a niebo nadal
                              istnieje. Słonka nie ma, a niebo jest. Niebo jest częścią wrzechświata.
                              Intuicja to coś, co mają nieliczni. Gwiazdeczki widzą to, co widzą. W niektóre
                              rzeczy trzeba spojrzeć głębiej, a nie tylko tak powierzchownie. To samo z
                              człowiekiem - nie darmo się mówi, że oczy są oknem duszy:)
                              • wadera3 Re: Tak:)) 02.03.05, 19:51
                                o boże........
                                • Gość: Słonko Re: Tak:)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 19:56
                                  Hm?....

Księżyc i Słonko mogą być panami swojego nieba:) Takiego pod tytułem Ty&Ja.
                • Gość: MaBiWy Re: SŁoneczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 21:45
                  pobudka - ziemia awzywa, ziemia wzywa ;(
                  • Gość: Słonko Re: SŁoneczko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 21:58
                    Nie Księżyc mnie woła, a nie ziemia:))
                    • Gość: MaBiWy Re: SŁoneczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 22:14
                      strach się ciebie bać, jesteś jak robot ;(, albo zacięta płyta .Masz momenty
                      świadomości i wtedy kontakt z tobą jest przyjemnością. Ale jeśli to, to czego
                      ci porzeba, to niech ci się darzy i to jak najlepiej.
                      • Gość: Słonko Re: SŁoneczko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 22:56
                        > strach się ciebie bać, jesteś jak robot ;(, albo zacięta płyta .
                        Dlaczego?

Masz momenty
                        > świadomości i wtedy kontakt z tobą jest przyjemnością.
                        Kiedy nie pisze o Księżycu?

>Ale jeśli to, to czego
                        > ci porzeba, to niech ci się darzy i to jak najlepiej.
                        :))

• Gość: MaBiWy Re: SŁoneczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 23:02
                          1.jesteś super monotematyczna jak cię omam weżmie,
                          2.o księżycu może być, trzeba tylko nieco oko przymróżyć.
                          3.podtrzymuję
                          • Gość: MaBiWy Re: SŁoneczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 23:06
                            kurde przymruż, bo mi wstyd ;(
                            • Gość: Słonko Re: SŁoneczko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 23:10
                              Chodzi Ci oto, że pisze o Księżycu z przymróżeniem oka?
                              Nie, z uśmiechem na ustach:))
                    • wadera3 Re: SŁoneczko 02.03.05, 23:06
                      a co na to Napoleon? ;D
                      • Gość: MaBiWy Re: SŁoneczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 23:14
                        jak zwykle w sedno Wadero - end.
                        • wadera3 Re: SŁoneczko 02.03.05, 23:16
                          ;D
                      • Gość: Słonko Re: SŁoneczko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 23:31
                        Nic, bo dawno umarł. Chyba, ze jakies egzemplarze znajdziesz, ale to w takim
                        miejscu:)

To watek mój i Księżyca, Napelon niepotrzebny:)
    • Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 23:20
      :(((((((((( migowy to nie jest (dysponuje alfabetem i umiejętnością) ale
      obrazkowy i owszem.
      • wadera3 Re: Kochaniutki Księżycu 02.03.05, 23:28
        zajrzyj na podwórko :) /moje/
      • Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 23:30
        Gestykulujesz:))
    • Gość: c.kapturek Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 13:51
      przepraszam, ze sie znów wtracam, ale sympatyczne tango Słońca i Księzyca nadal
      trwa :)))))....a mnie sie podoba to bajanie na niebie, swoja droga gwiazdy to
      nie złe psotnice, kuszą swą błyskotliwością, rzecz mogła by sie zdawać, że
      najlepszy moment to gdy i Księżyc w pełni, wtedy i jego blade lico nabrało by
      rumieni Słoneczka......ba lecz niebo obszerne i zadań wiele, gdy świta jedna
      storna nieba tam usypia druga strona, to gdziez jest ten kraniec spotkania
      hihihi ;-)))))))))))))))
      • Gość: justi Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 21:38
        Wątek rozwija się, a Księżyc milczy.
        Może nie wie, że jest Księżycem.
        • Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 21:43
          Myślę, że wie.
          No chyba, że to dla niego za infantylne w stosunku do tego co przerabiał na
          socjologii:(
      • Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 21:45
        Przepięknie napisane:))
        Gość portalu: c.kapturek napisał(a):

> przepraszam, ze sie znów wtracam, ale sympatyczne tango Słońca i Księzyca
        nadal
        >
        > trwa :)))))....a mnie sie podoba to bajanie na niebie, swoja droga gwiazdy to
        > nie złe psotnice, kuszą swą błyskotliwością, rzecz mogła by sie zdawać, że
        > najlepszy moment to gdy i Księżyc w pełni, wtedy i jego blade lico nabrało by
        > rumieni Słoneczka......ba lecz niebo obszerne i zadań wiele, gdy świta jedna
        > storna nieba tam usypia druga strona, to gdziez jest ten kraniec spotkania
        > hihihi ;-)))))))))))))))

A kraniec spotkania miał być wtedy kiedy Słonko i Księżyc się spotka:))
        • Gość: justi Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 22:13
          Trudno będzie im sie spotkać.
          Przydałby się Kopernik, który wstrzymał Słonce, wzrusył Ziemię.
          Może z Księżycem, też potrafił by coś zrobić.
          Bez Kopernika nie uda się.
          • Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 22:15
            Zaraz zaraz, związek to kilmat dwóch osób, a nie trzech. I dlatego żaden
            Kopernik niepotrzebny. Jak słonko idzie spać, to wstaje księżyc, wtedy się
            spotykają. Poza tym świecą na jednym niebie:))
            • Gość: justi Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 23:00
              Ale niestety ciagle spotykają się na odległość.
              Słonko, czy Tobie to wystarcza?
              • Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 23:05
                Nie!!!
                I co mam zrobić?
                • Gość: justi Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 23:12
                  Można wpływać na zmianę klimatu, to może i z astronomią uda się coś zrobić.
                  Pokombinuj Tobie łatwiej, bo jesteś na niebie.
                  • Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 23:22
                    On też jest na niebie.
                    Pokombinuj, już tyle kombinowałam. Pisałam, żeby miło było, żeby przeczytał.
                    Księżyc ma swoje gwiazdki:)
                  • Gość: justi Re: Kochaniutki Księżycu IP: 212.191.74.* 04.03.05, 11:42
                    Księżyc ma gwiazdki, a Słonko chmurki.
                    • Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 11:45
                      No tak, ale Chmurki to nie Księżyc:))
                      • Gość: justi Re: Kochaniutki Księżycu IP: 212.191.74.* 04.03.05, 12:07
                        Chmurek jest dużu, są zadowolone, bo tańczą wokół Słonka,
                        a Księżyc daleko i prawie Słonka nie ogląda.
                        • Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 12:10
                          > Chmurek jest dużu, są zadowolone, bo tańczą wokół Słonka,
                          Ale czasem niebo jest niebiesciutkie i chmurek nie ma:)) czy są zadowolone nie
                          wiem:))

> a Księżyc daleko i prawie Słonka nie ogląda.
                          No właśnie i mieliśmy to zmienić:))
                          Nie ogląda, ale wie, że słonko daje mu buziaki na dobranoc:))
                          Daleko znaczy czasem bardzo blisko:)) W koncu żyjemy na różnych płaszczyznach,
                          jednym z nich jest płaszczyzna ducha:))
        • Gość: c.kapturek Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 00:01
          :)))))))))
          to, ja juz wiem kraniec tam, gdzie początek....a taniec Słonka z Księżycem
          wciaz bedzie trwał, póki piekna muzyka będzie grać.........;-)))))))))))

~ Spotkanie z Chopinem ~
          (fragment)

Dobry wieczór, monsieur Chopin,
          Jak pan tutaj dostał się?
          Ja przelotem z gwiazdki tej.
          Być na ziemi to mi lżej:

Stary szpinet, stary dwór,
          ja mam tutaj coś w c-dur
          (taką drobnostkę, proszę pana),
          w starych nutach stary śpiew,
          jesień, lecą liście z drzew.

Pan odchodzi? Hm. To żal,
          Matko Boska, w taką dal!
          Rękawiczki. Merci bien.
          Bon soir, monsieur Chopin.
          K. I. Gałczyński

• Gość: justi Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 20:18
      Lubie patrzeć w niebieściutkie Niebo bez chmurek,
      nieczęsto takie dni się zdarzają.
      Wtedy jest naprawde pięknie.
      Porozumienie duchowe, to też piękna sprawa i naturalna w Niebie.
      U nas na Ziemi ludzie szukają jeszcze innego porozumienia,
      bardziej cielesnego, bliższego kontaktu z osobą kochaną.
      Tobie trudno to zrozumieć, bo nie stoisz na Ziemi, jak ja.
      Księżyc na pewno chciałby odwzajemnic budziaki, ale ta odległość.
      Naprawdę nie wiem jak Wam pomóc.
      • Gość: MabiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 20:51
        pomoc zbędna, bo to miłość romantyczna czyli niespełniona ;(
        • Gość: justi Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 21:26
          Pewnie tak.
        • Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 22:16
          Romantyzm nie wyklucza, on jest dopełnieniem uczucia. Ludzie tak często
          zapominają o drobnostkach, które tworzą całość w tym buziaki na odległość:))I
          Inne buziaki też :))
      • Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 22:21
        > Porozumienie duchowe, to też piękna sprawa i naturalna w Niebie.
        > U nas na Ziemi ludzie szukają jeszcze innego porozumienia,
        > bardziej cielesnego, bliższego kontaktu z osobą kochaną.
        Zgadzam się, bo człowiekto dusza i ciało. Dzisiaj porozumiewaja się tylko
        cieleśnie, duchowość jest sztuką:))
        > Księżyc na pewno chciałby odwzajemnic budziaki, ale ta odległość.
        Nie taka straszna:)
        > Naprawdę nie wiem jak Wam pomóc.
        Nie trzeba sami damy radę:)
        Jutro o 12:30 damy radę:*
        • Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 23:03
          i daj wam Panie ,wszystkie planty, komety i inne ciała niebieskie happy end
          • Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 23:09
            Nareszcie happy end:))
            Ja będe o tej porze czekać i świecić tylko dla Księżyca:))
            • Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 23:15
              i tak dalej,i tak dalej ,aż oślepiony i zagłaskany kiężyc wyzionie ducha.
              Zwolnij trochę i nie zapomnij o króliczkach, bo komu się chce wyważać otwarte
              drzwi ;(
              • Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 23:27
                To wiem, szczególnie, że teraz zbliża się Wielkanoc i króliczki są cenne:)) Ale
                od pierwszego spotkania i rozmowy nikt ducha nie wyzionął:)) Wszystko ma swój
                czas i miejsce. Jutro czas na miłe spotkanie:))
    • Gość: justi Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 21:56
      Słonko pewnie pognało za Księżycem i o dniu możemy tylko pomarzyć.
      Ciemność nastanie na Forum, więc urywam sie z niego na kilka dni.
      Kochane Słonko baw się dobrze i pomyśl o mnie czasem.
      • Gość: Słonko i Księżyc Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 23:38
        Dopiero bedzie jasność. Dwoje nas bedzie świecić a nie jedno. Tak za dnia jak i
        w nocy:))
        Robercik&Izia
        • Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 23:55
          toż to horror będzie..
          • wadera3 Re: Kochaniutki Księżycu 06.03.05, 00:00
            pliiiiiiissssssssss.......
        • wadera3 Re: Kochaniutki Księżycu 05.03.05, 23:59
          AMEN.....
        • Gość: justi Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 00:48
          I odtąd żyli długo i szczęśliwie, a na niebie nie pojawiały się juz chmurki i
          gwiazdki też jakby zbladły. Księżyc pomagał Słonku w czasie dnia, a Słonko
          Księżycowi nocą i ludzie byli bardzo zadowoleni, c.d.n.
          • Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 02:22
            Przepiękne:)) Oby było i było aż do końca świat i dalej:))
            Masz taką wrazliwość jak Słonko i Księżyc

Pozdrawiamy
            Robret&Izia
            • Gość: justi Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 11:00
              c.d.
              a ludzie , którzy wcześniej nie potrafili kochać zarazili się miłością płynącą
              z Kosmosu i stali się lepszymi kudźmi, którzy nie krzywdzili i nie obmawiali
              innych.
              Samotni znaleźli partnerów, brzydcy wyładnieli, a na drzewach zamiast liści
              pojawiały się 100 zł banknoty i nawet żaden Kroton w doniczce nie usychał, bo
              Słonko co 2 dni pamiętało o jego podlewaniu.
              I tak kończy się historia trudnej i pięknej miłości Słonka i Księżyca.
              A teraz już naprawdę zmykam.
              Pozdrownia.
              • Gość: justi Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 11:10
                Oczywiści, lepszymi ludźmi a nie kudźmi,przepraszam.
                • Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 11:55
                  poprawka niepotrzebna bo ci KUDZIE byli bardziej na miejscu w tym wątku o
                  wrażliwości absolutnie szczególnej ;(
              • Gość: Słonko i Księżyc Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 13:04
                > a ludzie , którzy wcześniej nie potrafili kochać zarazili się miłością
                płynącą
                > z Kosmosu i stali się lepszymi kudźmi, którzy nie krzywdzili i nie obmawiali
                > innych.
                Tak bo źródłem takiego cudu jest Miłość. Ale nie każdy zna jej definicje.Każdy
                ogranicza się do pojęcia miłość i polega to tylko na fascynacji.

> Samotni znaleźli partnerów, brzydcy wyładnieli
                Tak, bo według sentencji: Miłość czyni ludźmi pieknymi i dobrymi, wyzwala w
                nich nowe pokłady energii:))

a na drzewach zamiast liści
                > pojawiały się 100 zł banknoty

To niepotrzebne, owoce Miłości takie jak dobro, wybaczenie, zrozumienie,
                miłowanie itp są cennijesze niż niejedna sztabka złota czyli miliony banknotów.

> I tak kończy się historia trudnej i pięknej miłości Słonka i Księżyca.
                A to piekne w bólu sie rodzi, a wzrasta skroplone kroplami cierpienia:) to moje
                słowa z mojej książki.
                Trudna miłość oznacza, że jest to coś co będzie trwać dłużej niż to co w
                łatwości ukształtowane.

Nic sie nie kończy, trwa, bo motorem działania jest człowiek, a kiedy ma
                miłość, moze góry przenosić, pisac książki, odkrywać w sobie nieznane dotąd
                pokłady energii, talentu itp.

Skoro 99, 9 % ludzi ma "normalne zycie oparte na bycie, pieniądzach i bez
                uczucia" nie znaczy to że nie ma 1% ludzi, którzy żyją inaczej, z miłością, i
                ztym, aby byc niz mieć. I tacy mają życie podobne do bajki, i to wcale nie jest
                niemożliwe:)) Każdy ma swoją wiare, nadzieje i miłość. Każdy ma swoje wybory
                ale niekażdego to samo spotyka. Każdego co innego ujmuje. I na tym polega
                piękno świata, ludzi i Miłości.

Pozdrawiamy
                Robercik&Izia
                To zdarza sie tylko nam. I trwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka