Gość: Słonko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 18:39 Przesyłam moc pozdrowień Tuziny buziaków. I czekam na Ciebie na moim niebie:)) Miłej nocy i dozobaczenia wkrótce:)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 18:45 noc przed księżycem pracowita bardziej, chyba że przyśnie sobie obok uroczej komety z długim warkoczem. Słonko i tak się o tym nie dowie, bo czeka na swoim niebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 18:48 Zauważ, że niebo dla nas te same, tylko pory inne. Ale jest chwila kiedy Słonko z Księżycem się spotyka to północ - tak jak w bajce o kopciuszku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mabi Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 18:54 wiesz, żeby tylko pantofelka nie znalazł ,bo zacznie go przymierzać na każdą zgrabną nóżkę ;) już w drugim wątku czytam,że to jest jednak Twoje niebo , a moje lub twoje nie znaczy nasze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 19:00 Na drugim wątku? ten pierwszy wycieli. Wydaje mi sie, ze każdy piszący pisze personalnie a zatem moje itp ale Moje = Twoje a zatem nasze. Wokół niego tyle zgrabnych nóżek co gwiazdek na niebie:)) Miałby pełne ręce roboty z tym przymierzaniem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 19:09 Kopciuszka trzeba szukać starannie bo może być podstawiony, więc duża ilość nożek mile widziana ;) Zaimki mój, twój nie są tożsame, różnią się cociażby liczbą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 19:21 Przyznaje Ci racje:) Ja gubie słowa, a raczej jemu ofiarowuje, żeby miło mu było... :)) A moje słowa są tylko moje, do mnie pasują, bo jak mówie to w danej chiwli tworze, z pasją:)) >> Kopciuszka trzeba szukać starannie bo może być podstawiony, więc duża ilość > nożek mile widziana ;) No tak, nawet w bajce same się dziewczyny podstawiały, aby tylko być kopciuszkiem, aby bucik pasował. A nóżki zgrabne to on bardzo lubi:))On by z tym pantofelkiem z wielkim uśmiechem biegał:) Skoro doba to dzień i noc, a my razem na tym niebie, to to jest jakby nie patrzeć nasze niebo. A skoro pisze się "na moim niebie" to jest tak, że zaprasza się kogoś do czegoś co jest nasze, a zatem nam bliskie i chcemy z tym kimś dzielić się tym, co nasze:))Jednym słowem nie każdego tam zapraszamy:) Ciekawe jakby ten pantofelek wyglądał? Pewnie czarny, klasyczny na szpileczce, i z paseczkiem wiązanym w kostce:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c.kapturek Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 19:26 ba, Słoneczko te wasze schadzki z Księzycem, to torszke jak horyzont, ale piekne i sympatyczne, w kolorze czerwieni...pozdrawiam :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 19:32 dziekuję:)) Mam nadzieję, że się nie zapeszyło:)) >> ba, Słoneczko te wasze schadzki z Księzycem, to torszke jak horyzont, ale > piekne i sympatyczne, w kolorze czerwieni...pozdrawiam :))))))))) Dziś w kolorze czerwieni całe niebo się rumieni:))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 20:34 Tłumaczenia masz dosyć pokrętne za to faktycznie z pasją. Księżyc chyba da się omamić ;) teraz jeszcze jedna przestroga; jak już w parze z księżycem ale i z pantofelkiem (czarny, ale atłasowy, bo inny kopciuszkowi nie przystoi)będziecie chadzać, to uważaj na księżyc'a, co by się nie potknął, bo zawadzi niebacznie o łóżeczko spiącej królewny , da jej buziaczka i dramat gotowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 20:56 Ja pisze z pasją, ale tu tez powiało i pasją i pomysłem:) Fajne:) Oj będę uważać, zeby się nie potknął, bo by jeszcze siniaków sobie narobił, kości pogruchotał:))o Śpiacą Królewne rzecz jasna :)) >> Tłumaczenia masz dosyć pokrętne za to faktycznie z pasją. Księżyc chyba da się > omamić ;) :)))) Ja chciałam, aby polubił, po... a nie pomamić :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MabiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 21:14 omamić, polubić - jedno nie przeszkadza drugiemu, a jak go oczarujesz, to może z księżyca przeobrazi się w zaczarowanego księcia, i przyjedzie do Ciebie na białym koniu, a Ty będziesz siedziała w zamkowej wieży i z okna spuścisz mu swój słoneczny warkocz, po którym On, niczym ten nietoperek w czarnej pelerynce, wdrapie się na góre i love story już jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 21:16 Wiesz on jest Rycerzem, to już wiem od dawna i dawno do mnie przybył:)) Ja witałam go w oknie wierzy:)) I my tak ciagle przez to okno mówimy, teraz czas być ze soba na świerzym powietrzu, anie tylko ten okienny monitor:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 21:12 Jaki jest najlepszy dzień na "mamienie" księżyca?:))5-6 marca czy wcześniej?:)) tak siedze i myślę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 21:17 18 marca jest odpust spróbuj wtedy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 21:21 to za późno:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 21:23 To ma być weekend raczej czyli 2- 3 marca albo wcześniej, myślałam, ze 5 - 6 to weekend Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 21:28 panienka z okienka też się dobrze kończy, tylko daj mu jakiś znak że Cię jak Śnieżkę na spacerki ciągnie, a może schowaj mu się troszkę . Rycerze na ogół lubią gonić królika, zanim dogonią go ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 21:35 Ach to my juz o kroliczkach wielkanocnych mówimy:)) >> Śnieżkę na spacerki ciągnie, a może schowaj mu się troszkę . Rycerze na ogół > lubią gonić królika, zanim dogonią go ;) Znak mu właśnie daje, zreszta on mi też:)) Ze znakami nie ma problemu gorzej ze spacerkiem:) >tylko daj mu jakiś znak że Cię jak > Śnieżkę na spacerki ciągnie, a może schowaj mu się troszkę Hm czyli 1- 2 to dobry dzień na " mamienie" >> panienka z okienka też się dobrze kończy, Bardzo mnie to cieszy:)) Ale panienka z okienka nie bawiła sie w berka albo chowanego:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MabiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 21:42 ale za to miała napewno żółtą ciżemkę i chusteczkę w śnieżnobiałej rączce - taką do gubienia. Zgub coś, a jeśli to prawdziwy rycerz to zaofiaruje się z pomocą i pretekst do spotkania już jest ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 21:52 Tak moge zgubić literki, a dokładnie cyferki i przetre je ta białą chustka co by widział je:) Potem ciżemke na rogu postawie co by łatwiej dotarł do tej daty spotkania:)) Tylko której tej z 27 lutego czy tej z marca 2 marca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 21:59 co Ty, tyle dni jeszcze czekać? Toż to księżyc i nie wiadomo w jakiej jest fazie, a jeżli w nadirze i za te 4 dni będzie wybladły i osłabiony i nie będzie miał sił na spotakanie.Tylko ta najbliiiiższa niedziela :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:03 i nie zaniedbaj poprawić urody, cobyś mu się w całej słonecznej krasie ukazała i co by legł z wrażenia, a Ty go gorącymi buziaczkami cuciła ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:05 Hm... Co do urody to nie mam szans, on ma tyle wokół pieknych gwiazdeczek na niebie:) I wiesz oby nie zemdlał jak mnie zobaczy:) Bede sie modlic, aby tak nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:03 No dobrze mówisz:))Tak ta niedziela:)) Wystraszyłam sie tylko, ze zamiast z ciżemka to z wieńcem nagrobnym będę zmierzać:) Ale księżyc az tak źle się nie miewa? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:07 jeszcze jeden niepokój we mnie jest, cobyście się wzajemnie własnym blaskiem nie oślepili. Jakby co pamiętaj okularki albo lusterko, to już na bazyliszku wypróbowane :0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MabiW Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:11 Słoneczko , Tobie nie przystoją kompleksy, toż takim blaskiem świecisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:12 No masz racje słonko ma swój blask księżyc swój :))Mam nadzieje, że się ziemia nie rozstapi jak Słonko z Księzycem się spotka:)) a niech się dzieje co chce, nawet Apokalipsa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MabiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:16 ale żeby się ziemia zadrżała, to Ci z całego serducha życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:28 Głucho wszedzie ciemno wszedzie Co to bedzie, co to bedzie Słonko z Ksiezycem na jednym niebie bedzie:) >> ale żeby się ziemia zadrżała, to Ci z całego serducha życzę :) merci beaucoup :) To drżenie to chyba o 12:30 nastąpi:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:32 "Głucho wszedzie ciemno wszedzie Co to bedzie, co to bedzie Słonko z Ksiezycem na jednym niebie bedzie:)" nie jak w dziadach - DOBRZE będzie trzymam za Was paluchy i chętnie usłyszę cdn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:35 a i jeszcze jedno słonko- Ty to własnym światłem świecisz, a księżyc odbitym. Chiba tak jest , albo mi się coś wydawa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:35 muchas gracias:)) i mam nadzieję, ze ten watek nie wykasują, bo taki fajniutki jest no i cdn :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:38 wznowić zawsze możemy .3maj się mocno. :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:47 nawzajem:)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaBiWy godzina zero IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 12:33 nadejdzie za chwilę. Na moim niebie, Słoneczko- świecisz jasnym blaskiem i to nie tylko z powodów meteorologicznych. Mam nadzieję ,że na Waszym niebie blask jeszcze intensywniejszy. Tylko o okularach pamiętaj i co by nie były przesadnie różowe. Skrobnij coś, żeby mi paluchy nie spuchły ;) Odpowiedz Link Zgłoś
katinka_w_plaszczyku Re: godzina zero 27.02.05, 12:40 bardzo mily, sloneczny watek :) Sloneczko i Ksiezycu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaBiWy Re: godzina zero IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 12:45 Słoneczko pokaże wspólne niebo księzycowi i może to będzie gwiezdna historia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: godzina szczęścia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 16:03 Cyferek nie zna:) Tak kto by pomyślał, że Słonko i Księżyc:)) A jednak wszystko jest możliwe:)) Fajnie tak we dwoje być na niebie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: godzina zero IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 16:10 Wiesz dobrze zgadłeś, miałam mieć czarny żakiet i taką nie różową, a raczej liliową bluzke. A Księżycowi obiecałam kostiumiki:)) I Znowu będę go mamić, tym razem 2 marca:))I mróz nam w tym nie przeszkodzi, bo mam nadzieję, że go nie będzie:) Tylko Słonko i Księżyc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaBiWy Re: godzina zero + IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 18:46 A widzisz, dobrze,że nie czekałaś z tymi czarami, musisz się zapprzyjaźnić z siostrami Kopciuszka one mają jakąś zaprzyjaźnioną specjalistę od image. A czy Księżyc spełnił oczekiwania ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: godzina zero + IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 21:46 Księżycowi żadnych wymagan nie stawiałam. Po prostu słowo po słowie poznawałam jego, a raczej to co kryje w sobie. I tak lubiłam z nim rozmawiac, pisząc. Nie wazne gdzie, liczyła się treść. Spotkanie to nic innego jak zamiana słow pisanych na mówione:) I tak czekałam na nie i się doczekam:) Spotkamy się:)) Jestem ciekawa czy Księżyc umie język migowy?:) Zawsze chciałam umiec ten język, to nawet fajny sposób porozumiewania się, nie tylko dla głuchoniemych, ale i dla bliskich sobie osób:))Księżyc to inetligentny, ciekawy człowiek, kryje w sobie wiele, ale nie uwidacznia tego. Ja się do tego niemalże dokopałam:) A Księżycowi śle tak świerzego i mroźnego całusa, ze az boję się, żeby nie przymarzł na zawsze do nieba, aby był tam gdzie potrzeba:) Na naszym obopólnym spotkaniu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: godzina zero + 27.02.05, 21:53 Gość portalu: Słonko napisał(a): > Na naszym obopólnym spotkaniu:)) ...a znasz jakiś inny rodzaj spotkań? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaBiWy Re: godzina zero + IP: *.crowley.pl 28.02.05, 08:21 Wadero daj spokój ;) trójstronne spotkanie też może być Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: godzina zero + 28.02.05, 08:23 a pewnie.....ale czy nieba starczy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaBiWy Re: godzina zero + IP: *.crowley.pl 28.02.05, 13:02 " ...są nieba dwa....'albo i więcej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: godzina zero + IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 11:23 Żadne trójstronne. Troje to tłum. Tym niefortunnym epitetem "obopólnym" chciałam podkreślić, że to spotkanie w klimacie "we dwoje" czyli takim TY&Ja :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 19:56 Księżyc ze Słonkiem zawsze mijają się na niebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 20:12 nie, jeśli bardzo chcą się spotać, w bajkach wszystko jest możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 20:20 Ale przeważnie tylko w bajkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 20:22 Nie do końca, im się udało :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 21:38 Dziękuje Ciza ten optymizm:) Tak nam się udało:) Słonko i Księżyc sa na jednym niebie A co czują tego nikt nie wie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 21:39 >> nie, jeśli bardzo chcą się spotać, Tak i to sie czuje, słowa czasem są zbędne... Spotkamy się:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 22:00 i niech plecie i niech się baje i ja tam byłem , miód i wino piłem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 23:04 nie moje niebo, Wadero :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 23:11 nie żałuj, Słonko mnie przekonało,że każdy swoje ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 11:31 Tak:) Cóż człowiekowi do szczęścia potrzeba? Niczego, prócz własnego Nieba:) A własne Niebo to Ty&Ja P>S Idę na badania, na zastrzyk i bardzo się boję:( Już mi się ręce trzęsą:( Dozobaczenia jutro Księżycu o 15:00 albo 2 marca o 12:00. Napisz co wolisz, a Słonko tak zaświeci. Boże mam nadzieje, że jeszcze pożyje:)Niech wszytskie chmurki na niebie trzyzmają za mnie kciuki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 11:26 > i niech plecie i niech się baje i ja tam byłem , miód i wino piłem ;) I 200 lat w szczęściu żyłem:)) Pewnie, że byłeś:) A językowi migowemu, dorównuje jeszcze jeden język... język duszy:)) A my go bardzo dorze znamy. I nie 2 marca, a jutro o tym porozmawiamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaBiWy SŁoneczko IP: *.crowley.pl 28.02.05, 13:01 Gość portalu: Słonko napisał(a): > > i niech plecie i niech się baje i ja tam byłem , miód i wino piłem ;) > I 200 lat w szczęściu żyłem:)) > > Pewnie, że byłeś:) > A językowi migowemu, dorównuje jeszcze jeden język... język duszy:)) > A my go bardzo dorze znamy. > I nie 2 marca, a jutro o tym porozmawiamy:) nie myl mnie z Księżycem, nikt nie lubi być cudzym odbiciem ;( a zastrzyk , wiesz to jak komar albo inny owad, to tylko takie małe ukłucie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Tak:)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 16:38 Już po zastrzyku, i bolało. Uczucie miałam takie jakby mi rdzawą igłę wbijali i to bardzo, bardzo powoli:( Ale przeżyłam:) > nie myl mnie z Księżycem, nikt nie lubi być cudzym odbiciem ;( > a zastrzyk , wiesz to jak komar albo inny owad, to tylko takie małe ukłucie ;) Kochany Księżyc mówił mi to samo, że to tylko ukłucie komara. Zwykle mężczyźni mówią, poboli i przestanie. Będzie dobrze itp Mało kto ma w sobie tyle czułości:) No, ale nic dziwnego Księżyc jest jedyny:) I czułość też ma jedyną:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaBiWy Re: Tak:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 16:44 chętnie rozwinę temat ale z wieczora , teraz idę "dobro czynić". Uważaj jednak by kilku innych na tym forum zdało Ci się Księżycem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Tak:)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 17:08 Mój Księżyc pisze i to pod wieloma postaciami, i ja wiem, że to on i tak sobie piszemy:) Ma wielki talent pisarski i jestem pewna, że jakby napisał książke to wiele by tych gwiazdeczek na niebie, było za nim:) Ma piękne wnętrze, lubi myśleć i jak ktoś jest introwertykiem, ma pomysły to powinien całe to piękno duszy przelewać na papier, ucieleśniać myśli słowami. To dlatego jedni są dobrymi schowmanami druszy pisarzami. każdy ma Coś w sobie, chodzi o wyrażanie tego co czuje i jak widzi świat. A tak tyle piekan nosi w sobie i nikt lub prawie nikt tego nie widzi. Szkoda, bo życie jest krótkie, a on ma talent i kocha słowa:) Powinien pisać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaBiWy Re: Tak:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 21:54 Słoneczko, przy takiej wielopostaciowej osobowośći Twojego Księżyca łatwo o schizę.Może niech on Ci scenariusz rozpisze, kiedy i za kogo robi, bo Twoja intuicja może zawieść. A może to od kwadry zależy , wtedy łatwiej się dostosować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Tak:)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 19:32 Wiesz jak ma się intuicję, to o schize trudno:) On powinien rozpisac, ale scanariusz i role dla bohaterów:)książki, ,dramatu itp. Mówiłam, że utalentowany. Ja wiem jak on pisze. Czasem wybiera pewne okresy ze swego życia i tak sie podpisuje ( nik) i takimi emocjami przemawia. Lubię uu niego tę pomysłowość. Szkoda, że wspóltworzy na forum, mógły za to, co robi byc docenionym u pisarzy. To nie średniowiecze, ze pisarze pisali zamiast imienia Anonim:) Oj marnuje się ten mój Księżyc. A jakby tak napisał to te gwiazdki, któęr on tak lubi, kocha i szanuje biegałyby po całym niebie za nim. Teraz biegają za innymi meteorytami, a Księżyc ma klase, swoje cechy i zasady i jak widzi, że pass to sam pasuje. Fajny z niego pan:) Żałujcie gwiazdki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaBiWy Re: Tak:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 20:31 gwiazdeczki też mają intuicję,i chociaż ich dużo na niebie nie bledną na widok księżyca i nie kreują go na pana nieba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Tak:)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 19:47 Księżyc panem nieba nie jest, bo czasem go na niebie nie ma, a niebo nadal istnieje. Słonka nie ma, a niebo jest. Niebo jest częścią wrzechświata. Intuicja to coś, co mają nieliczni. Gwiazdeczki widzą to, co widzą. W niektóre rzeczy trzeba spojrzeć głębiej, a nie tylko tak powierzchownie. To samo z człowiekiem - nie darmo się mówi, że oczy są oknem duszy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Tak:)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 19:56 Hm?.... Księżyc i Słonko mogą być panami swojego nieba:) Takiego pod tytułem Ty&Ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaBiWy Re: SŁoneczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 21:45 pobudka - ziemia awzywa, ziemia wzywa ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: SŁoneczko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 21:58 Nie Księżyc mnie woła, a nie ziemia:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaBiWy Re: SŁoneczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 22:14 strach się ciebie bać, jesteś jak robot ;(, albo zacięta płyta .Masz momenty świadomości i wtedy kontakt z tobą jest przyjemnością. Ale jeśli to, to czego ci porzeba, to niech ci się darzy i to jak najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: SŁoneczko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 22:56 > strach się ciebie bać, jesteś jak robot ;(, albo zacięta płyta . Dlaczego? Masz momenty > świadomości i wtedy kontakt z tobą jest przyjemnością. Kiedy nie pisze o Księżycu? >Ale jeśli to, to czego > ci porzeba, to niech ci się darzy i to jak najlepiej. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaBiWy Re: SŁoneczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 23:02 1.jesteś super monotematyczna jak cię omam weżmie, 2.o księżycu może być, trzeba tylko nieco oko przymróżyć. 3.podtrzymuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaBiWy Re: SŁoneczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 23:06 kurde przymruż, bo mi wstyd ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: SŁoneczko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 23:10 Chodzi Ci oto, że pisze o Księżycu z przymróżeniem oka? Nie, z uśmiechem na ustach:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaBiWy Re: SŁoneczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 23:14 jak zwykle w sedno Wadero - end. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: SŁoneczko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 23:31 Nic, bo dawno umarł. Chyba, ze jakies egzemplarze znajdziesz, ale to w takim miejscu:) To watek mój i Księżyca, Napelon niepotrzebny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 23:20 :(((((((((( migowy to nie jest (dysponuje alfabetem i umiejętnością) ale obrazkowy i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 23:30 Gestykulujesz:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c.kapturek Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 13:51 przepraszam, ze sie znów wtracam, ale sympatyczne tango Słońca i Księzyca nadal trwa :)))))....a mnie sie podoba to bajanie na niebie, swoja droga gwiazdy to nie złe psotnice, kuszą swą błyskotliwością, rzecz mogła by sie zdawać, że najlepszy moment to gdy i Księżyc w pełni, wtedy i jego blade lico nabrało by rumieni Słoneczka......ba lecz niebo obszerne i zadań wiele, gdy świta jedna storna nieba tam usypia druga strona, to gdziez jest ten kraniec spotkania hihihi ;-))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justi Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 21:38 Wątek rozwija się, a Księżyc milczy. Może nie wie, że jest Księżycem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 21:43 Myślę, że wie. No chyba, że to dla niego za infantylne w stosunku do tego co przerabiał na socjologii:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 21:45 Przepięknie napisane:)) Gość portalu: c.kapturek napisał(a): > przepraszam, ze sie znów wtracam, ale sympatyczne tango Słońca i Księzyca nadal > > trwa :)))))....a mnie sie podoba to bajanie na niebie, swoja droga gwiazdy to > nie złe psotnice, kuszą swą błyskotliwością, rzecz mogła by sie zdawać, że > najlepszy moment to gdy i Księżyc w pełni, wtedy i jego blade lico nabrało by > rumieni Słoneczka......ba lecz niebo obszerne i zadań wiele, gdy świta jedna > storna nieba tam usypia druga strona, to gdziez jest ten kraniec spotkania > hihihi ;-))))))))))))))) A kraniec spotkania miał być wtedy kiedy Słonko i Księżyc się spotka:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justi Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 22:13 Trudno będzie im sie spotkać. Przydałby się Kopernik, który wstrzymał Słonce, wzrusył Ziemię. Może z Księżycem, też potrafił by coś zrobić. Bez Kopernika nie uda się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 22:15 Zaraz zaraz, związek to kilmat dwóch osób, a nie trzech. I dlatego żaden Kopernik niepotrzebny. Jak słonko idzie spać, to wstaje księżyc, wtedy się spotykają. Poza tym świecą na jednym niebie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justi Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 23:00 Ale niestety ciagle spotykają się na odległość. Słonko, czy Tobie to wystarcza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 23:05 Nie!!! I co mam zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justi Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 23:12 Można wpływać na zmianę klimatu, to może i z astronomią uda się coś zrobić. Pokombinuj Tobie łatwiej, bo jesteś na niebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 23:22 On też jest na niebie. Pokombinuj, już tyle kombinowałam. Pisałam, żeby miło było, żeby przeczytał. Księżyc ma swoje gwiazdki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justi Re: Kochaniutki Księżycu IP: 212.191.74.* 04.03.05, 11:42 Księżyc ma gwiazdki, a Słonko chmurki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 11:45 No tak, ale Chmurki to nie Księżyc:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justi Re: Kochaniutki Księżycu IP: 212.191.74.* 04.03.05, 12:07 Chmurek jest dużu, są zadowolone, bo tańczą wokół Słonka, a Księżyc daleko i prawie Słonka nie ogląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 12:10 > Chmurek jest dużu, są zadowolone, bo tańczą wokół Słonka, Ale czasem niebo jest niebiesciutkie i chmurek nie ma:)) czy są zadowolone nie wiem:)) > a Księżyc daleko i prawie Słonka nie ogląda. No właśnie i mieliśmy to zmienić:)) Nie ogląda, ale wie, że słonko daje mu buziaki na dobranoc:)) Daleko znaczy czasem bardzo blisko:)) W koncu żyjemy na różnych płaszczyznach, jednym z nich jest płaszczyzna ducha:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c.kapturek Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 00:01 :))))))))) to, ja juz wiem kraniec tam, gdzie początek....a taniec Słonka z Księżycem wciaz bedzie trwał, póki piekna muzyka będzie grać.........;-))))))))))) ~ Spotkanie z Chopinem ~ (fragment) Dobry wieczór, monsieur Chopin, Jak pan tutaj dostał się? Ja przelotem z gwiazdki tej. Być na ziemi to mi lżej: Stary szpinet, stary dwór, ja mam tutaj coś w c-dur (taką drobnostkę, proszę pana), w starych nutach stary śpiew, jesień, lecą liście z drzew. Pan odchodzi? Hm. To żal, Matko Boska, w taką dal! Rękawiczki. Merci bien. Bon soir, monsieur Chopin. K. I. Gałczyński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justi Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 20:18 Lubie patrzeć w niebieściutkie Niebo bez chmurek, nieczęsto takie dni się zdarzają. Wtedy jest naprawde pięknie. Porozumienie duchowe, to też piękna sprawa i naturalna w Niebie. U nas na Ziemi ludzie szukają jeszcze innego porozumienia, bardziej cielesnego, bliższego kontaktu z osobą kochaną. Tobie trudno to zrozumieć, bo nie stoisz na Ziemi, jak ja. Księżyc na pewno chciałby odwzajemnic budziaki, ale ta odległość. Naprawdę nie wiem jak Wam pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MabiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 20:51 pomoc zbędna, bo to miłość romantyczna czyli niespełniona ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justi Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 21:26 Pewnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 22:16 Romantyzm nie wyklucza, on jest dopełnieniem uczucia. Ludzie tak często zapominają o drobnostkach, które tworzą całość w tym buziaki na odległość:))I Inne buziaki też :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 22:21 > Porozumienie duchowe, to też piękna sprawa i naturalna w Niebie. > U nas na Ziemi ludzie szukają jeszcze innego porozumienia, > bardziej cielesnego, bliższego kontaktu z osobą kochaną. Zgadzam się, bo człowiekto dusza i ciało. Dzisiaj porozumiewaja się tylko cieleśnie, duchowość jest sztuką:)) > Księżyc na pewno chciałby odwzajemnic budziaki, ale ta odległość. Nie taka straszna:) > Naprawdę nie wiem jak Wam pomóc. Nie trzeba sami damy radę:) Jutro o 12:30 damy radę:* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 23:03 i daj wam Panie ,wszystkie planty, komety i inne ciała niebieskie happy end Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 23:09 Nareszcie happy end:)) Ja będe o tej porze czekać i świecić tylko dla Księżyca:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 23:15 i tak dalej,i tak dalej ,aż oślepiony i zagłaskany kiężyc wyzionie ducha. Zwolnij trochę i nie zapomnij o króliczkach, bo komu się chce wyważać otwarte drzwi ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 23:27 To wiem, szczególnie, że teraz zbliża się Wielkanoc i króliczki są cenne:)) Ale od pierwszego spotkania i rozmowy nikt ducha nie wyzionął:)) Wszystko ma swój czas i miejsce. Jutro czas na miłe spotkanie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justi Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 21:56 Słonko pewnie pognało za Księżycem i o dniu możemy tylko pomarzyć. Ciemność nastanie na Forum, więc urywam sie z niego na kilka dni. Kochane Słonko baw się dobrze i pomyśl o mnie czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko i Księżyc Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 23:38 Dopiero bedzie jasność. Dwoje nas bedzie świecić a nie jedno. Tak za dnia jak i w nocy:)) Robercik&Izia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 23:55 toż to horror będzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justi Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 00:48 I odtąd żyli długo i szczęśliwie, a na niebie nie pojawiały się juz chmurki i gwiazdki też jakby zbladły. Księżyc pomagał Słonku w czasie dnia, a Słonko Księżycowi nocą i ludzie byli bardzo zadowoleni, c.d.n. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 02:22 Przepiękne:)) Oby było i było aż do końca świat i dalej:)) Masz taką wrazliwość jak Słonko i Księżyc Pozdrawiamy Robret&Izia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justi Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 11:00 c.d. a ludzie , którzy wcześniej nie potrafili kochać zarazili się miłością płynącą z Kosmosu i stali się lepszymi kudźmi, którzy nie krzywdzili i nie obmawiali innych. Samotni znaleźli partnerów, brzydcy wyładnieli, a na drzewach zamiast liści pojawiały się 100 zł banknoty i nawet żaden Kroton w doniczce nie usychał, bo Słonko co 2 dni pamiętało o jego podlewaniu. I tak kończy się historia trudnej i pięknej miłości Słonka i Księżyca. A teraz już naprawdę zmykam. Pozdrownia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justi Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 11:10 Oczywiści, lepszymi ludźmi a nie kudźmi,przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaBiWy Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 11:55 poprawka niepotrzebna bo ci KUDZIE byli bardziej na miejscu w tym wątku o wrażliwości absolutnie szczególnej ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko i Księżyc Re: Kochaniutki Księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 13:04 > a ludzie , którzy wcześniej nie potrafili kochać zarazili się miłością płynącą > z Kosmosu i stali się lepszymi kudźmi, którzy nie krzywdzili i nie obmawiali > innych. Tak bo źródłem takiego cudu jest Miłość. Ale nie każdy zna jej definicje.Każdy ogranicza się do pojęcia miłość i polega to tylko na fascynacji. > Samotni znaleźli partnerów, brzydcy wyładnieli Tak, bo według sentencji: Miłość czyni ludźmi pieknymi i dobrymi, wyzwala w nich nowe pokłady energii:)) a na drzewach zamiast liści > pojawiały się 100 zł banknoty To niepotrzebne, owoce Miłości takie jak dobro, wybaczenie, zrozumienie, miłowanie itp są cennijesze niż niejedna sztabka złota czyli miliony banknotów. > I tak kończy się historia trudnej i pięknej miłości Słonka i Księżyca. A to piekne w bólu sie rodzi, a wzrasta skroplone kroplami cierpienia:) to moje słowa z mojej książki. Trudna miłość oznacza, że jest to coś co będzie trwać dłużej niż to co w łatwości ukształtowane. Nic sie nie kończy, trwa, bo motorem działania jest człowiek, a kiedy ma miłość, moze góry przenosić, pisac książki, odkrywać w sobie nieznane dotąd pokłady energii, talentu itp. Skoro 99, 9 % ludzi ma "normalne zycie oparte na bycie, pieniądzach i bez uczucia" nie znaczy to że nie ma 1% ludzi, którzy żyją inaczej, z miłością, i ztym, aby byc niz mieć. I tacy mają życie podobne do bajki, i to wcale nie jest niemożliwe:)) Każdy ma swoją wiare, nadzieje i miłość. Każdy ma swoje wybory ale niekażdego to samo spotyka. Każdego co innego ujmuje. I na tym polega piękno świata, ludzi i Miłości. Pozdrawiamy Robercik&Izia To zdarza sie tylko nam. I trwa. Odpowiedz Link Zgłoś