magdallena84 11.07.05, 12:14 Co sadzicie o imieniu Magdalena; i jak mozna mowic zdrobniale:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mimrek Re: Imie Magdalena?? 11.07.05, 12:57 jest piekne to imie i zdrobnienie może byc np. LENA!pozdrawiam wszystkie magdalenki i pamietajcie ze to imie to nie magda bo to róznica i 2 zupełne różne imiona! Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: Imie Magdalena?? 25.08.05, 14:05 Od kiedy to 2 rozne imiona?? "Magdalena" pochodzi z hebrajskiego slowa "migdal" - wieza. Jest takie miasto w Izraelu - "Migdal HaEmek" (Wieza Doliny). Niegdys istniala tam wioska o nazwie "migdal" i kobiete pochodzaca z tejze wioski nazywano "magdalena"... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
taurus4 Re: Moje imię - Magda, Magdalena , Madulka, Mada.. 25.08.05, 17:56 "Magda" i "Magdalena" to dwa rózne imiona ...dowiedziałam się w wieku 18 lat podczas wypełniania formularza , który wypełniałam podczas załatwiania sobie dowodu osobistego ..tak stwierdzia pani tam pracująca..toteż w dowodzie mam "MAgdalenę " ( bo tak jest w akcie urodzenia ) , ale dla otoczenia byłam i jestem i będę "Magdą", Madzią ( ..równie infantylnie jak Wacio , Tomcio , Klaudeczka , Dominiczka , Pawełek ..:P ), Magdulką , Madziorkiem :D , Magdeczką , Magdulą , Magdulką ... tylko oficjalnie przedstawiam się jako "Magdalena "..lubię , bo brzmi uroczyście , poważnie , wzbudza szacunek i ma w sobie tyyyllllllle dostojeństwa ,że achhhh ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: Imie Magdalena?? 25.08.05, 14:07 Maria Magdalena, byla wlasnie z "Migdal"... Odpowiedz Link Zgłoś
misiaptysia Re: Imie Magdalena?? 11.07.05, 13:35 to moje ulubione imię kobiece. i mam zamiar tak nazwać w przyszłości swoją corkę.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wadi77 Re: Imie Magdalena?? 11.07.05, 13:38 znalem kiedys jedna Magdalenę i choc koniec był tragiczny miło wspominam Odpowiedz Link Zgłoś
maria1974 Re: Imie Magdalena?? 11.07.05, 16:33 Magdalena!!! piekne a zatrobliwie to "ma gdzie, a nie ma z kim"!!!!! [pozdr Maria Odpowiedz Link Zgłoś
iberia29 Re: Imie Magdalena?? 11.07.05, 18:04 a ja znam faceta, ktoremu pewna Magdalena zafundowala pieklo na ziemi....i tez zaczynam miec awersje... Odpowiedz Link Zgłoś
neder Re: Imie Magdalena?? 11.07.05, 18:45 Magdalena to zdecydowanie fajne imię... bo moje ;) no i masz, znowu nie byłam obiektywna ;p Odpowiedz Link Zgłoś
emka_cafe Re: Imie Magdalena?? 18.08.05, 11:24 Zgadzam sie w calej rozciaglosci. Jest piekne, bo Twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
conveyor Re: Imie Magdalena?? 11.07.05, 21:21 Posluchaj sobie "Magdalene" Moonspella z plyty "Sin/Pecado" ewentualnie "Magdalena" A Perfect Circle z plyty "Mer de Noms"... Jak widac imie to stanowilo nielicha inspiracje dla przeroznej masci artystow. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallena84 Re: Imie Magdalena?? 11.07.05, 21:31 niew iele mi to da, bo nie znam angileskiego :P Odpowiedz Link Zgłoś
conveyor Re: Imie Magdalena?? 11.07.05, 21:35 Buuu, wstyd jak cholera, poza tym polecam www.ling.pl Odpowiedz Link Zgłoś
magdallena84 Re: Imie Magdalena?? 12.07.05, 13:57 moze i wstyd, ale mialam tylko stycznosc z niemieckim .... Odpowiedz Link Zgłoś
yoggi13 Re: Imie Magdalena?? 16.08.05, 00:17 To jest moje imie, ale tylko oficjalnie.Zwykle jestem Magdą, Madzią (tego nie znosze). Znam jeszcze Magdusia ,ale szczesliwie nikt tak juz do mnie nie gada. I jest to najpiekniejsze imie na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
elizka19 Re: Imie Magdalena?? 16.08.05, 09:04 a co powiecie o Kamili Marii Magdalenie :P Odpowiedz Link Zgłoś
lenka.1 Re: Imie Magdalena?? 18.08.05, 11:20 Magdunia, Magduś, Lenuś... te trzy osobiście mi się podobają. Imię piękne - faktycznie, ale każdy będzie je odbierał przez pryzmat własnych doświadczeń z paniami je noszącymi. A bywa pewnie różnie. :] Co do zalet - bardzo kobiece, wyraźnie kobiece, i w dodatku międzynarodowe, dość popularne, a jednak ponadczasowe, nie należy bowiem do imion "modnych". Odpowiedz Link Zgłoś
negra7 Re: Imie Magdalena?? 18.08.05, 19:32 Co za glupie pytanie!!!Zaraz wszystkie baby zaczna pisac co sadzicie o danym imieniu...masz jakies kompleksy czy co???Imienia sie nie wybiera... Odpowiedz Link Zgłoś
lenka.1 Re: Imie Magdalena?? 19.08.05, 11:38 Pytanie nie jest takie głupie... Swoim dzieciom właśnie się je wybiera... :d Co Ty taka nerwowa? Odpowiedz Link Zgłoś
landrynka8 Re: Imie Magdalena?? 18.08.05, 20:20 Najpiękniejsze imię. Wiem coś o tym-bo to moje imie. Odpowiedz Link Zgłoś
madalato Re: Imie Magdalena?? 26.08.05, 18:49 Magdalena to najlepsze imie dla kobiety.Wszystkie Magdaleny jakie znam sa bardzo inteligentne, bltskotliwe i sexy.... Jestem rowniez Magdalena. Czasem na mnie mowia Madzialena i Megi. Odpowiedz Link Zgłoś