Dodaj do ulubionych

Seksowne określenia.....

09.09.05, 18:43
Nie wiem. Moze sie czepiam. Ale denerwuje mnie ostatnio modne słowo "partner"
tudziez "partnerka". Według mnie jest takie uprzedmiatawiające i
bezuczuciowe. Czyz "kochanek", "kochanka" nie jest przyjemniejsze?
Co wy o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • krecilapka oł siet... 09.09.05, 18:48
      chciałabyś mieć statut kochanki w zwiazku???
      • asiulka81 Re: oł siet... 09.09.05, 18:55
        Zajrzyj do słownika i przeczytaj co tam jest napisane. Kochanka to ktos nie
        tylko to bzykania. To osoba, z którą łączy Cie miłośc. I jest to zarówno miłośc
        przyjacielska jak i miłosc namietna.
        • krecilapka Re: oł siet... 09.09.05, 19:07
          > Kochanka to ktos nie tylko to bzykania. To osoba, z którą łączy Cie miłośc.

Czyli co? Jak bym sobie bzykal na boczku lachona bez milosci, to juz nie bylaby kochanka? Cool :).
          • asiulka81 Re: oł siet... 09.09.05, 19:20
            Chciałabym aby społeczeństwo przedefiniowało słowo "Kochanka". Bo według
            wiekszosci oznacza ono tylko osobe do łóżka. A przeciez tak nie jest.
            Lachon na boczku to mała ladaczniczka a nie kochanka. Bo przeciez tego lachonka
            nie kochasz. Wiec jak mozesz nazywac go KOCHAnką.
            Kochanka to ktos kogo sie kocha. Kocha ciałem i duszą.
            • krecilapka Wiesdz asiulku, 09.09.05, 19:26
              tak bez gornolotnych slowek - ja sobie radze w kochaniu cialem. A dusza? Poki co jej u siebie nie dostrzeglem. Ale kiedys jak sie obudzilem po bibce to mialem rozciety palec, wiec moze to dlatego? Nie wiem, nie pamietam.
              • asiulka81 Re: Wiesdz asiulku, 09.09.05, 19:29
                To swutne jest Twe zycie skoro nie ma w nim miłosci duchowej.... Buuu... Hlip...
                Sama cielesnosc nie daje poczucia spełnienia.
                • krecilapka Mozesz mi wierzyc, 09.09.05, 20:01
                  ze miewam poczucie spelnienia.
                  • asiulka81 Re: Mozesz mi wierzyc, 09.09.05, 20:03
                    a powinienes je miec na stale, a nie "miewac"...
                    • krecilapka Poczucie spelnienia 10.09.05, 11:39
                      to moze miec Budda. A ja jesgo nijak nie przypominam. Wiec poki co tylko "miewam", i wcale mu nie zazdroszcze.
            • mike-great Re: oł siet... 10.09.05, 03:33
              Tu nie Francja, i wymyślne formułki. Polacy (i Polki) wiedzą czego chcą.

asiulka81 napisała:

> Chciałabym aby społeczeństwo przedefiniowało słowo "Kochanka". Bo według
              > wiekszosci oznacza ono tylko osobe do łóżka. A przeciez tak nie jest.
              > Lachon na boczku to mała ladaczniczka a nie kochanka. Bo przeciez tego
              lachonka
              >
              > nie kochasz. Wiec jak mozesz nazywac go KOCHAnką.
              > Kochanka to ktos kogo sie kocha. Kocha ciałem i duszą.
        • jula09 Re: oł siet... 10.09.05, 12:29
          Przyjęło się że kochanka/kochanek to tylko do łóżka a parner/partnerka do życia.
          Partner to ktoś z kim nieszkamy związek może być po słubie lub nie.
          Kochanek/kochanka to ktoś z doskoku na godzinę ,dwie.
    • bezpruderyjny Re: Seksowne określenia..... 09.09.05, 19:02
      Partnerka, to kobieta z którą się jest, a kochanka to ta, z którą się bywa,
      kiedy partnerka się zaczyna nudzić. Możesz być w życiu dla mężczyzny zarówno
      partnerką, jak i kochanką. Wybór należy do ciebie.
    • mmagi Re: Seksowne określenia..... 09.09.05, 20:02
      no i jak zadowolona:-)?
      • asiulka81 Re: Seksowne określenia..... 09.09.05, 20:04
        nieeeeeeeeeee zadowolona.... nie pasi mi....
    • dyskopata Re: Seksowne określenia..... 09.09.05, 20:54
      moim zdaniem kochanka mieści się tylko w sferach łóżkowych a partnerka dotyczy
      całych relacji damsko- męskich a co do uczucia to zgadzam się że go tu niewiele
      • asiulka81 Re: Seksowne określenia..... 09.09.05, 23:17
        Oj wy w ogole nie zrozumieliscie o co mi chodzilo! a tam........ Poddaje sie.
        • krecilapka No ale sama zauwaz, 10.09.05, 11:47
          ze jakbym jakiejs lasce powiedziac ze jest wspaniala kochanka, to myslisz ze uznalaby, ze chwale jej zdolnosci medytacyjne??? Raczej uznalaby ze jednak swietnie ten orgazm udaje!
          • asiulka81 Re: No ale sama zauwaz, 10.09.05, 11:58
            Zaraz udaje! Moze miała go na prawde!;)))
            Ja bym sie ucieszyła jakby mi facet powiedział ze jestem swietna kochanka. Dla
            mnie oznaczałoby to nie tylko ze mamy dobry sex ale i to ze po prostu mnie
            BARDZO KOCHA. Poza tym wszystko zalezy od okolicznosci w których by to zrobił.
            A to moj poglad. Wiekszosc i tak ma inne zdanie. Teraz jest moda na
            partnerstwo. Wiec niech wam ziemia lekka bedzie!
    • tygrysio_misio Asiulka ma racje!! 10.09.05, 13:21
      "Partnerem" jest ktos z kim na sie jakis interes...w zwiazku jest to zatem
      osoba z ktora sie jest ale nie jest tu nigdzie powiedziane ze gdziekolwiek
      istnieja uczucia...mozna byc z kims dla sexu pieniedzy albo jescze nie wiadomo
      czego

na to co wy uwazacie za "kochanke" sa inne okreslania...."kurtyzana" albo
      jescze inne

"kochanka" to pierwotnie znaczylo kogos w kim sie podkochuje...przypomnijcie
      sobie jak to jest w wierszach dawnych albo prozie
    • asiulka81 Skoro nie kochanka.... 10.09.05, 20:18
      to moze "ukochana", "ukochany" albo "kochana", "kochany". W tych słowach kryje
      sie jakies uczucie do drugiej osoby. Bo w wyrazie "partner" podtekstu
      emocjonalnego raczej nie mozna znalezc.
      • tygrysio_misio @@@@@@@@@@@@@@@@@ 10.09.05, 20:22
        sprawdz @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
        • asiulka81 Re: @@@@@@@@@@@@@@@@@ 10.09.05, 20:24
          ale cio????????????????????????????????? Bo nie ma nic..........
          • tygrysio_misio Re: @@@@@@@@@@@@@@@@@ 10.09.05, 20:25
            jak to nie ma?
            wysle jescze raz:)
            • tygrysio_misio Re: @@@@@@@@@@@@@@@@@ 10.09.05, 20:29
              juz...dopiero sie ucze wiec wybacz:)))

a to mialo byc tylko dla mnie i mojej milosci bo on nie moze przez gg gadac bo
              ma blokade tam gdzie korzysta z neta...ale skoro sie 2 fajne osoby zglosily to
              otwieram je na szeroka publicznosc....

a jak moja miłośc zechce to zaloze jescze jedno:))

ale poki co to pomoz i powiedz kogo bys jescze milo tam widziala:)
              • asiulka81 Re: @@@@@@@@@@@@@@@@@ 10.09.05, 20:30
                moze z forum Kobieta-mamba30, lena_zet, marta_uparta, moze diabeł by chciał
                • tygrysio_misio Re: @@@@@@@@@@@@@@@@@ 10.09.05, 20:32
                  diabełek to koniecznie:)
                  a co do dziewczyn to trzeba uwazac bo sie zacznie tloczno i huczno to faceci
                  sie poprzestraszaja:) i diabelek nam ucieknie:))

ale poki co to z dawnego "Poza swiatem" troche chce nasprowadzac:)
                  • asiulka81 Re: @@@@@@@@@@@@@@@@@ 10.09.05, 20:35
                    gdzie tam diabelek ucieknie, on to sobie co najwyzej sprosi jakas na ciup
                    ciup:)))
                    a moze krecicipka by chcial??? On czasem fajne texty pisze :PPP Takie wyuzdane
                    i zlosliwe
                    • tygrysio_misio Re: @@@@@@@@@@@@@@@@@ 10.09.05, 20:38
                      tez o tymm myslam ale on mnie nie lubi:)

pozatym pisze czasem jescze sprosniej niz Diabelek a czasem naprawde madrze:)

no to zaprosze go:)
                  • asiulka81 Tygrysio ale musisz mnie wpisac na liste uczestnik 10.09.05, 20:39
                    ow bo bez tego nie mozna zadnych wpisow robic
                    • tygrysio_misio Re: Tygrysio ale musisz mnie wpisac na liste ucze 10.09.05, 20:45
                      wpisalam juz dawno..ale moze musze sie wylogowac i zalogoac...nie wiem dopiero
                      sie ucze:)

sprobuj teraz...bedziesz moim testerem:)

to co tam jest do tej pory to moje wiadomosc dla Miska..ale on sie nie zjawil
                      to beda dla wszystkich:)
                      • asiulka81 Re: Tygrysio ale musisz mnie wpisac na liste ucze 10.09.05, 20:49
                        Pojawia sie tylko okienko ze zgloszeniem checi udzialu. I nie ma nic wiecej.
                        Nuczysz sie. Nie spiesz sie. Bo wiesz ze jak sie człowiek spiesz to sie pewien
                        osobnik cieszy.
                        • tygrysio_misio Re: Tygrysio ale musisz mnie wpisac na liste ucze 10.09.05, 20:54
                          a sprobuj teraz....jak juz teraz nie bedzie dobrze to nie wiem co mam
                          zrobic...u mnie jestes juz od dawna na liscie!
                          nie wiem co sie dzieje
                          • asiulka81 no nie wiem, ja nie moge wejsc, pojawia 10.09.05, 21:07
                            sie cały czas ten komentarz opcjonaly.
                            Bo jak na inne fora prywatne wchodze to mam od razu dostep, a tu jak klikam to
                            mi karze ten komentarz wpisac.
                            • tygrysio_misio Re: no nie wiem, ja nie moge wejsc, pojawia 10.09.05, 21:10
                              to ja niestety tez nie wiem..u mnie juz jestes,wylogowalam i zalogowalam sie na
                              nowo...

ale przyznam Ci ze ja niedawno tez tak mialam na jakims forum ze dostalam
                              potwierdzenie przyjecia...a wejsc na nie moglam dopiero nastepnego dnia...

ostatnio byly problemy z logowaniem..moze teraz sa jakies z wpisywaniem na
                              liste??

moze jutro bedzie lepiej:)
                              • asiulka81 Re: no nie wiem, ja nie moge wejsc, pojawia 10.09.05, 21:15
                                oki, to jutro sprawdze, moze to sie uruchamia za jakas dobe albo cos w tym
                                stylu :)
            • asiulka81 Re: @@@@@@@@@@@@@@@@@ 10.09.05, 20:29
              Juz mam!!! Wysłałam zgłoszenie!
    • kate-gun Re: Seksowne określenia..... 09.11.05, 21:54
      no to diabel watki powyciagal :D

a tak btw - zgadzam sie z asiulka81
      okreslenie "partner" kojarzy mi sie jedynie ze spolka partnerska :p
      coz, zboczenie zawodowe
      ale wiem jedno - wole juz byc nazywana kochanka niz partnerka
      lub po prostu dziewczyną mojego chlopaka :p
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się