smerko 27.12.07, 02:21 Witam W wyniku upadku z wysokości, złamałem obydwie pięty. Czy miał ktoś takie zdarzenie i może podzielić się doświadczeniami??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylaz80 Re: Złamanie pięty 27.12.07, 22:09 Czesc Przez chwilke myślałam, że ten post napisał mój mąż ;) Też wczoraj (tzn. 26.12.) spadł z daszku i ma obie pięty złamane. Na razie leży w szpitalu i czeka na decyzję lekarzy, czy pięty mają się same zrastac czy jedna mocniej poturbowana będzie śrubowana. Napisz coś więcej o sobie - co ci lekarze powiedzieli?? Pozdrawiam Odpowiedz Link
agapawla Re: Złamanie pięty 07.01.08, 12:42 Witam! Mój chłopk też niedawno doznał podobnego urazu, również spadł z wysokości-ma on złamaną jedną piętę(była w 18 kawałkach).Termin jego wyjścia ze szpitala został opóźniony, ponieważ pieta źle sie goiła. Mam prośbę-czy Pan dawno miał wypadek? w jakim teraz Pan jest stanie? Prosze o wszelkie informacje, które ja bym mogła sobie porównać i sie nad tym zasatnowić. Ja równiez odpowiem na Pańskie pytania Odpowiedz Link
grzegor88 Re: Złamanie pięty 20.02.08, 12:56 Witam Mam podobny uraz. Od przeszło 5 miesięcy staram się dochodzić do sprawności ruchowej w stopie. Obecnie sam chodzę niestety z bólem. Rehabilitacja jest tutaj bardzo ważna im wcześniej tym lepiej. Ponadto moczenie stopy w wodzie - najlepiej w starej frani (pralce) z dodatkiem soli rehabilitacyjnej. Proszę powiedzieć co wróży ortopeda oraz czy doszło do naruszenia stawu skokowego Odpowiedz Link
agapawla Re: Złamanie pięty 07.01.08, 12:53 U mojego chłopaka są 3 druty w pięcie. Z tego co mi wiadomo to złamanie pięty jest jednym z najgorszych złamań. Kości, przynajmniej tak powiedział mi ordynator w szpitalu będą sie zrastały około roku czasu, ale byc moze,ze w przypadku, gdzie tych kawałków kości jest mniej to czas bedzie troche krótszy, napewno to zalezy od organizmu i od jakości pokarmu, przy złąmaniach nalezy jak najwiecej spżywać twarogów, nleka itp., oraz dobre są ziółka(prawdopodobnie nie małao kosztują)można je dostac w pewnym klasztorze w Warszawie,ale nie wiem dokładnie gdzie. Odpowiedz Link
sylaz80 Re: Złamanie pięty 01.02.08, 19:50 No to współczuje aż takiego złamania - na szczeście mój mąż jedną piętę miał tylko pękniętą a druga się rozszczepiła ale samoistnie po kilku dniach się ściągnęła do kupy i nie trzeba było śrubowac. Nie ma założonego tez gipsu, ponieważ lekarz wyjaśniał,że przy złamaniu lub popękaniu pięt zawsze dochodzi do uszkodzenia stawu a żeby taki staw się zagoił to konieczny jest ruch. Tak więc chodzi po kolanach i cały czas ćwiczy stopy. Życzę Wam siły i szybkiego gojenia się ;) Jakbyś chciała pogadac to mój nr Gadu-gadu 2801100. Pozdrawiam Sylwia Odpowiedz Link
grzegor88 Re: Złamanie pięty 20.02.08, 13:00 Witam jeżeli posiada Pani bliższe informację na temat opisanych ziół to b. proszę mnie poinformować o jakich mowa. Odpowiedz Link