b-beagle 08.12.05, 20:18 Czy wasze kobiety wiedzą ile zarabiacie i jaka część zarobków oddajecie na dom. Czy macie swoje finansowe tajemnice? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qasz uwaga chłopaki. TO PROWOKACJA. 08.12.05, 20:37 Jesteśmy nie tylko solidarni. Jesteśmy przede wszystkim SOLIDNI. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna_z Re: Wspólne konto 09.12.05, 09:27 ja tam dostaje każdego 10 miesiąca pasek :D poza tym finansami ja się zajmuje więc nie ma innej opcji:) Odpowiedz Link Zgłoś
goodyear1 Re: Wspólne konto 09.12.05, 09:55 zazwyczaj wiedza. zyjemy w koncu w realnym swiecie. przyznac sie jednak detalicznie do wszystkich dochodow to klapa. intelektualna. cos trzeba miec jednak dla siebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Wspólne konto 09.12.05, 10:01 a ja nie rozumiem ani pomyslu 'zatajania' czesci dochodow, ani rozliczania sie co do przyslowiowej zlotowki... Odpowiedz Link Zgłoś
keari Re: Wspólne konto 09.12.05, 11:04 Myślę, że to zależy. Od dochodów oczywiście :-) Jeśli w sumie dochodów rodzina ledwo wiąże koniec z końcem, to chyba wypada cały przekazać na życie tejże rodziny. Ale jeśli kasa jest w nadmiarze /tzn. więcej niż na opędzenie życiowych potrzeb/, to raczej nikomu szkody nie przyniesie, jeśli nie będzie mieć druga strona pełnej wiedzy na ten temat. Miłość miłością, a życie życiem. Nie widzę powodu rozliczania się co do złotóweni z własnych zarobków. Odpowiedz Link Zgłoś
pancwynar Raczej wspólna kasa 09.12.05, 12:47 nie widzę ani powodów, aby zatajać dochody, ani powodów, żeby rozliczać się z każdej złotówki. Nie mamy nałogów, nie uprawiamy hazardu więc nie ma potrzeby aby sie pilnować w jakiś szczególny sposób. Po prostu zwyczajne, rozsądne, wspólne planowanie wydatków uwzględniając nasze wspólne możliwości finansowe. Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy konta - tylko osobne ! 12.10.21, 17:27 gdy obie osoby pracuja. unika sie wielu klopotow. Odpowiedz Link Zgłoś
akle2 Re: Wspólne konto 31.10.21, 11:51 Główne konta osobne plus jedno wspólne na wspólne wydatki (domowe i inne). Obowiązkowy zasilający przelew co miesiąc na wspólne konto w ustalonej kwocie, z niego potem dalej bieżące domowe sprawy, zakupy, czynsze, wyjazdy itp. I to się sprawdza. Zero pretensji i problemów. Odpowiedz Link Zgłoś