Dodaj do ulubionych

On 26 ja 18..

04.07.06, 18:26
Czy związek ludzi z taka różnicą wieku (8lat) kiedy ja mam 18 a on 26 lat, ma
sens?Czy zostanie to zaakceptowane przez nasze rodziny?Boje sie ze jego mama
czeka juz tylko na przyszla synowa a do małzenstwa mi niespieszno..najpierw
musze skonczyc studia.. itd. związalibyscie się w tym wieku z dziewczyną 8
lat młodszą?
Obserwuj wątek
    • mat.teacher Re: On 26 ja 18.. 04.07.06, 21:51
      Mój mąż jest o 12 lat starszy ode mnie i wcale nie uważam że to duża różnica.
      A za mąż Cię przecież siłą nie zaciągnie?
      Ślub brałam kilka lat temu ale chyba ciągle jeszcze pytają pannę młodą o
      zdanie, co?
      A z drugiej strony obrączka w studiach wcale nie przeszkadza.
    • camel_3d on mezczyzna, ty dziewczynka 04.07.06, 22:59
      no to tak w skrocie..

taka roznica wieku nie jest niczym nadzywyczajnym..ale nie w tym wieku... ty
      jeszcze jestes mloda dzieczynka..takim podlotkiem..on juz dojzalym facetem.
    • szubrawiec76 Re: On 26 ja 18.. 04.07.06, 23:11
      Ja bym się związał o ile babeczka jest sensowna

Może porozmawiasz z tym chłopakiem na temat swych obaw? Zawsze to pierwszy krok do poznawania się.
    • aaniolek1 Re: On 26 ja 18.. 04.07.06, 23:42
      Nie jestem głupią dziewczynką która nic nie wie o życiu..:/
      Fakt,jest między nami różnica w niektórych sprawach np to ze on wolaby spedzac
      czas w spokojniejszych miejscach a ja uwielbiam zabawe.. chociaz to moze akurat
      zalezec od temperamentow.. Ogólnie milo nam sie spedza razem czas i dogadujemy
      sie ale nie wiem czy sie angazowac jesli pozniej wyjda duze roznice w pogladach
      i w postrzeganiu przyszlosci..
      • szubrawiec76 Re: On 26 ja 18.. 04.07.06, 23:48
        > Nie jestem głupią dziewczynką która nic nie wie o życiu..:/

każdy tak mówi.. łącznie ze mną.. a kobiety i życie wciąż mnie zaskakuje

> zalezec od temperamentow.. Ogólnie milo nam sie spedza razem czas i dogadujemy
        > sie ale nie wiem czy sie angazowac jesli pozniej wyjda duze roznice w pogladach

nie spróbujesz.. to się nie dowiesz
      • camel_3d no i to wystarczy 05.07.06, 16:35
        > np to ze on wolaby spedzac
        > czas w spokojniejszych miejscach a ja uwielbiam zabawe..

glupia moze i nie jestes, ale jednak dziecko...
    • kolorowa_diablica Re: On 26 ja 18.. 05.07.06, 00:02
      to czy ma sens zalezy przede wszystkim od osobowości, charakterów, tego jak sie ze soba czujecie i czy nie ma miedzy Wami wielkiej przepaści mentalnej, emocjonalnej... nad tym zastanowiłabym sie na pierwszym miejscu... 8 lat to jeszcze nie tragedia, lecz trudno jest odpowiedziec na takie pytanie. To dośc indywidualna kwestia i nie ma jednej, uniwersalnej miarki, która wyznacza kto do kogo pasuje...
    • tygrysio_misio Re: On 26 ja 18.. 05.07.06, 00:15
      problemem jest nie to,ze jest miedzyw wami 8 lat...

gdybys Ty miala 28 a on 36 nie bylo by roznicy prawei widac

problem w tym,ze Ty jestes jeszcze malolata z LO i nie masz matury...bedziesz
      podniecac sie tymi pie..mi....a on pewnie juz jest o 2 stopnie wyzej..po
      studiach i pracujacy lub szukajacy pracy....

to jest problem..jestescie z innego swiata

na etapie LO podnieca sie takimi rzeczami jak matura i oceny i pierdoly...za 5
      lat zobaczysz jak zmienia sie sposob patrzenia na zycie..juz po pierwszych 2
      sesjach zmienia sie poglad na edukacje i priorytety..pod koniec studiow jak sie
      juz mysli o pracy, braku wakacji itpe jest jeszcze inaczej...a wstapienie w
      pelna doroslosc to podejrzewam jeszcze co innego

on ma wszystko za soba...
      • patryg1 Re: On 26 ja 18.. 05.07.06, 01:01
        Ja na miejscu tego faceta to bez urazy ale powaznie bym o Tobie myslał. Ty masz
        pzred sobą studia i pełno nowych znajomosci. Dodatkowo przed Tobą balnagi, a
        facio w tym wieku to już nie bezie tak chciał łazić co tydzień do klubów czy na
        domówki. Dodtakowo Twoi nowi znajomi będa się mieli trochę nijak do niego. Ja
        tam nie daje wam wielkiej przyszłości, ale tp tylko moje zdanie
      • hultaj78 Re: On 26 ja 18.. 05.07.06, 07:54
        > za 5 lat zobaczysz jak zmienia sie sposob patrzenia na zycie..juz po
        > pierwszych 2 sesjach zmienia sie poglad na edukacje i priorytety..

eeee tam, ja to leniwy od zawsze byłem ;)

--
        You can look, but you can't touch.
    • chijana Re: On 26 ja 18.. 05.07.06, 07:45
      boooossszzzzzzzzzzzzzzzzzzz....ludzie, WYSZUKIWARKA istnieje na
      forum...uzywajcie jej...
      zaraz powstanie ja 9 On 29 i przelecimy tak az do 50tki
      • hultaj78 Re: On 26 ja 18.. 05.07.06, 07:48
        a ta nic, tylko by o przelatywaniu! ;)
      • chijana Re: On 26 ja 18.. 06.07.06, 07:12
        ojej...rzeczywiscie...samo jakos wyszlo ...;)
    • hultaj78 Re: On 26 ja 18.. 05.07.06, 07:59
      Z choinki się urwałaś, ię zdaniem rodziny będziesz przejmować?! Lecicie na
      siebie i fajno, dajesz czadu młoda, a "co powie mama" to się będziesz martwić
      jak już coś powie, a nie na zapas ;)

--
      You can look, but you can't touch.
      • camel_3d Re: On 26 ja 18.. 05.07.06, 16:36
        przecie to dziewcze ma 18 latek... to jszcze dziecko.
        • chijana Re: On 26 ja 18.. 06.07.06, 07:13
          jakie dziecko...dowod ma...ma...a dla swoich rodzicow to i wieku 40stu lat
          bedzie dzieckiem...dajta spokoj.
          ja mialam 16 lat jak poznalam swojego obecnego meza..a jest On ode mnie sporo
          starszy i zyjemy...a co ludzie powiedza..a niech gadaja zawsze beda.
        • makwa.lz Re: On 26 ja 18.. 06.07.06, 07:51
          a facet 26 letni napewno jest dojrzały:)
    • asiunia311 Re: On 26 ja 18.. 06.07.06, 07:31
      Na razie to jest wielka różnica wieku, nie tyle w metryce, ile w
      sferze "mentalnej". Ktoś już wyżej to napisał - Ty na razie jesteś małolata
      przed maturą ( bez obrazy, każdy był kiedyś w tym wieku ), a on raczej już
      poważniejszym gościem. Macie innych znajomych, inne ( na razie ) oczekwania od
      życia. Nie chodzi tu o akceptację rodziny, choć na pewno łatwiej się żyje, jak
      bliscy akceptują Twój wybór. Po prostu - może wam się udać, choć nie rokuję
      długiego stażu dla takiego związku. Oczywiście, zdażają się wyjątki... więc
      powodzenia, mimo wszystko!!;-)))
      • aaniolek1 Re: On 26 ja 18.. 06.07.06, 10:58
        > Macie innych znajomych
        Akurat znajomych mamy wspólnych;]

Fakt,ja jestem przed maturą on już po studiach,pracuje.. ale wydaje mi się ze
        to nie jest az taki problem.Mam nadzieje że w najbliższym czasie wszystko się
        wyjaśni,zawsze można sprobowac..
        • asiunia311 Re: On 26 ja 18.. 06.07.06, 11:10
          aaniolek1 napisała:

> > Macie innych znajomych
          > Akurat znajomych mamy wspólnych;]
          >

Wszystkich macie wspólnych???

> Fakt,ja jestem przed maturą on już po studiach,pracuje.. ale wydaje mi się ze
          > to nie jest az taki problem.

Patrzysz z wielkim optymizmem - to jest problem, ponieważ Ty masz dylematy ( o
          ile masz, rzecz jasna;-)) związane z maturą, wyborem studiów itepe itede, a on
          już ma to za sobą. Zyje czym innym. Wiem to po sobie - i broń boże nie chce
          się tu wymądrzać, bo jestem trochę starsza. Po prostu patrząc na siebie z
          perspektywy czasu widzę, jak inne miałam wtedy problemy, niekoniecznie bardziej
          błahe czy trywialne od dzisiejszych, po prostu inne.

Mam nadzieje że w najbliższym czasie wszystko się
          > wyjaśni,zawsze można sprobowac..

No i tu się zgadzamy - jak już wcześniej powiedziałam - POWODZENIA. Może się
          uda:-)))
          • aaniolek1 Re: On 26 ja 18.. 06.07.06, 11:17
            To gdybym była z chłopakiem 2 lata starszym to też by było źle bo ona miałby
            juz rozdzial lo za sobą bo przeciez studiuje:/?! Troszke chore podejście..
            A jeśli chodzi o mature i studia to juz mam sprecyzowane plany..
          • chijana Re: On 26 ja 18.. 06.07.06, 11:27
            ja nie widze problemu w tym, ze ona konczy liceum a on ma inne prboblemy np. w
            pracy.
            to jest normalna sprawa, kazdy z nich ma swoje zycie rowniez. przeciez nawwt
            jesli jest mala roznica wieku to zawsze bedzie mozna cos znalezc, co mogloby
            sie wydawac, ze bedzie ich dzielic.
            tez wiem to po sobie, bo gdy ja konczylam liceum to moj mial wtedy 32 lata,
            wiec dawno etap naukowy mial za soba, jednka mnie rozumial i zawsze byl ze mna.
    • waldek1610 To normalne 06.07.06, 07:37
      Moja zona jest 6 lat mlodsza odemnie. Zreszta wszystkie moje dziewczyny byly 2-
      6 lat mlodsze :)

Mysle ze faceci nie powini byc z kobietami o tym samym wieku (rowniesniczkami)
      bo zegar biologiczny 19 latki jest rowny zegarowi 25 letniego mezczyzny. Wiec
      nie masz powodu do zmartwien, to nawet naturalne, ze zwiazalas sie ze starszym
      facetem.

• chijana Re: To normalne 06.07.06, 11:01
        a jakby to byl latynos...UUuUUUU...meksykanin niziutki ogrodnik...pychaaaaaa
      • zdzichu-nr1 Re: To normalne 06.07.06, 22:38
        waldek1610 napisał:

> Mysle ze faceci nie powini byc z kobietami o tym samym wieku
        > (rowniesniczkami)bo zegar biologiczny 19 latki jest rowny zegarowi 25
        letniego mezczyzny.

Tak dokładnie jest.
    • persianna Re: On 26 ja 18.. 06.07.06, 11:43
      ja miałam tyle lat jak poznałam męża. I jesteśmy ze sobą nadal, choć średnio
      nam się układa. Czuję że ja cały czas się rozwijam, zmieniają się moje poglądy,
      doświadczenia, podczas gdy mój mąż jest "dojrzały" i czasem mam wrażenie że
      mamy coraz mniej wspólnego. Za to zawsze mogę na męża liczyć, głupoty i zdrady
      mu nie w głowie, żonka młodsza więc zadowolony:-)
      • lustrzanka.cyfrowa Re: On 26 ja 18.. 06.07.06, 22:09
        wiesz co, ja też raz poznałam takiego fajnego faceta 29 latniego, a mam 18.
        oczywiście on był prawnikiem, wiec się cały czas mi chwalił, że wygrywa
        wszystkie sprawy, jakieś procesy za 300 tysięcy, że pisze do takich a takich
        gazet. nawet mi kolegę przedstawił swojego. i w ogóle mi mówił, że jestem
        inteligentna i nieprzeciętna jak na mój wiek. myślę, że jakbym nie miała mózgu
        to bym coś z nim kręciła, bo facetem, marzenie - przystojny, zadbany itd. od
        razu się skapnęłam, że nic z tego nie będzie, bo żyjemy w dwóch różnych
        światach...ja żyję na kasie od rodziców, on sobie własnie kupił ekstradrogi
        samochód. myślę, zebyś dała sobie siana na razie, albo się z nim tylko koleguj.
        trzeba robić nowe znajomości ;] niekoniecznie w kategoriach
        miłosnoerotycznotowarzyskich ;)
    • mari116 Re: On 26 ja 18.. 07.07.06, 11:55
      Nie słuchaj tego, że jesteś dzieckiem.
      W wieku 16 lat poznałam swojego męża (8 lat starszego)
      W wieku 19 lat wyszłam za Niego za mąż. Obecnie jestem 19 lat po ślubie,
      i jestem bardzo szczęśliwa i dziękuję Bogu, że nikt nie odwiódł mnie od tej
      decyzji, nie ma problemu przy takiej różnicy wieku, a „imprezy” nie dają w
      życiu
      szczęscia, kocham mojego męża, wiem że On mnie kocha, a Tobie życzę
      mądrości w podjęciu decyzji i dużo miłości.
    • aaniolek1 Re: On 26 ja 18.. 07.07.06, 16:37
      Dziękuję za wszystkie uwagi zarówno te pozytywne jak i negatywne,co zrobie czas
      pokaze:)Jestem dobrej mysli:)
    • ksoo Re: On 26 ja 18.. 08.07.06, 23:30
      18-stka to tylko na wakacje:)
    • kamaaa2 Re: On 26 ja 18.. 09.07.06, 19:49
      Hmm.. powiem jedno.. na żaden związek nie mozna patrzez przez pryzmat stereotypów. Jestem w twoim wieku i mam od 8 miesięcy faceta starszego o 10 lat. I jestem szczęśliwa.
      • sylwia_te Re: On 26 ja 18.. 09.07.06, 19:53
        heh, ten internet jest niesamowity :P
        a świstak siedzi i zawija.
        • tykolec Re: On 26 ja 18.. 10.07.06, 17:45
          ja w wieku 18 poznalam mojego...13 lat starszego...jestesmy razem prawie dwa
          lata-w przyszlym roku slub:)Jesli sie kogos kocha to wiek nie gra roli...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka