maialina1 02.08.06, 09:42 Dla facetow ktorzy chca miec dzieci: w jakim jestescie wieku? (jestem ciekawa kiedy sie to facetom zaczyna) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lambert77 Re: Dla facetow ktorzy chca miec dzieci 02.08.06, 10:31 Im później tym lepiej:) byleby nie przekroczyć 30stki :)... mam 29 lat i dopiero dojrzałem do tej decyzji... Odpowiedz Link Zgłoś
beata2802 Re: Dla facetow ktorzy chca miec dzieci 07.08.06, 14:10 > Im później tym lepiej:) dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Dla facetow ktorzy chca miec dzieci 07.08.06, 23:11 Bo dziecko to cholernie duża odpowiedzialność. I trzeba naprawdę wiedzieć, że się chce a nawet wtedy człowiek nie jest przygotowany na to co przyniesie los. Zabawcie się poużywajcie życia a potem miejcie dzieci. Wierzcie mi kiedy już się urodzi dziecko życie nie będzie takie jak dawniej :). Mając 21 lat nie wiem czy dałbym sobie rade z tym co się dzieje teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
radonek Re: Dla facetow ktorzy chca miec dzieci 08.08.06, 11:03 Nie przesadzaj. Ja niedługo przekroczę 30 i jakoś nie nachodzą mnie myśli o dzieciach. A myśl o małżeństwie, która mnie ostatnio „nawiedziła” niesamowicie mnie przeraziła. To chyba jest indywidualne. Nie chciałbym w tak młodym wieku być tatusiem ;). Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Dla facetow ktorzy chca miec dzieci 08.08.06, 14:06 No a o czym ja napisałem :) 30stka jest tak akurat :) chociaż jak sobie pomyślę że jak mój syn będzie w pełni sił a ja będe już zmarnowanym 40latkiem to mi się robi słabo :D Odpowiedz Link Zgłoś
voker Re: Dla facetow ktorzy chca miec dzieci 02.08.06, 10:38 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=150&w=46223530 Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: Dla facetow ktorzy chca miec dzieci 02.08.06, 10:43 No i po co mi wkleiles ten watek? Przeciez chyba widzisz ze go zauwazylam, skoro na nim pisze. A teraz sie pytam o wiek. Tam sie na ten temat wypowiedziala tylko jedna osoba, moze dwie. Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: Dla facetow ktorzy chca miec dzieci 02.08.06, 10:44 Aha, sorki, nie zauwazylam ze tam byla akurat twoja odpowiedz :) Zwracam honor, unioslam sie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ma-hinka Re: Dla facetow ktorzy chca miec dzieci 02.08.06, 10:44 Do facetow ktorzy chca miec dzieci: nie trzymajcie zbyt często notebookow na jajeczkach, to zabija plemniki i możecie mieć problemy z zapłodnieniem partnerki i posiadaniem własnych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
hultaj78 Re: Dla facetow ktorzy chca miec dzieci 02.08.06, 11:10 Po raz pierwszy czułem że JESTEM GOTOWY i że sobie poradzę w roli ojca kiedy miałem jakieś 23 czy 24 lata. Potem trochę zwątpiłem, zająłem się innymi sprawami, a teraz 28 znów czuję że mógłbym zostać ojcem. Szczególnie, że wokół słyszę, że byłbym super tatą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
typowy_kark Re: Dla facetow ktorzy chca miec dzieci 02.08.06, 11:27 aktualnie 23 lata. na wiesc o dzieciaczku na pewno bym sie nie zmartwil :) Odpowiedz Link Zgłoś
krecilapka Re: Dla facetow ktorzy chca miec dzieci 02.08.06, 17:29 No i jak tutaj nie uwierzyc, ze internauci sa inni niz reszta spoleczenstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
facettt zazwyczaj od 30-tki... 03.08.06, 10:05 glupie pytanie. pisza o tym w dziesiatkach podrecznikow. Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: zazwyczaj od 30-tki... 03.08.06, 10:48 A nie przyszlo ci do glowy ze ktos woli podyskutowac sobie "na zywo" dla zabawy z forumowiczami, niz czytac podreczniki?? Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Re: zazwyczaj od 30-tki... 03.08.06, 11:23 przyszlo mi...:) ale to , ze przed 30-tka malo ktory mezczyzna chce miec dzieci.. a JEDYNIE kobiete - to az zanadto oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
tofik991 Re: Dla facetow ktorzy chca miec dzieci 03.08.06, 11:05 To dość indywidualna sprawa, zależna od kilku czynników. Ale moim zdaniem mężczyzna zaczyna myśleć odpowiedzialnie o potomstwie od połowy trzeciej dekady. Odpowiedz Link Zgłoś
malczpau Re: Dla facetow ktorzy chca miec dzieci 03.08.06, 20:49 Mój mężczyzna ma 26 lat i chce mieć już dziecko! ...to ja muszę wymyślać argumenty na NIE...całe szczęście,że nie jest odwrotnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sociopata Re: Dla facetow ktorzy chca miec dzieci 08.08.06, 07:19 podobno sa tacy. Zaklad ze ci to nie umieja liczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
florcia-a Re: Dla facetow ktorzy chca miec dzieci 08.08.06, 08:22 Mój mówił , że zawsze chciał mieć żonę i dzieci , i rzeczywiście jak został ojcem w wieku 21 lat - ja płakałam , a on nie posiadał się z radości. Dziwne ? Odpowiedz Link Zgłoś
hultaj78 Re: Dla facetow ktorzy chca miec dzieci 08.08.06, 09:02 > Dziwne ? To zależy czy to dziecko miał z Tobą czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
florcia-a Re: Dla facetow ktorzy chca miec dzieci 08.08.06, 09:08 Ha,ha - ze mną rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
hultaj78 Re: Dla facetow ktorzy chca miec dzieci 08.08.06, 09:09 Skor z tobą i skoro płakałaś, to może po prostu Ty nie chciałaś mieć dziecka z nim? Odpowiedz Link Zgłoś
florcia-a Re: Dla facetow ktorzy chca miec dzieci 08.08.06, 09:11 Nie , chciałam ale nie byliśmy przygotowani finansowo , ale płacz był tylko chwilowy, przy nim nie sposób za długo płakać :) Odpowiedz Link Zgłoś
hultaj78 Re: Dla facetow ktorzy chca miec dzieci 08.08.06, 09:29 Są tacy, którym się wydaje że ciągle i ciagle nie są jeszcze gotowi finansowo/lokalowo/mentalnie/sralnie na dziecko. Ci to mają przerąbane. Ja tam żałuję że nie zdecydowałem się na dziecko już dawno. Odpowiedz Link Zgłoś
florcia-a Re: Dla facetow ktorzy chca miec dzieci 08.08.06, 09:51 No widzisz - zdrowe podejście do życia , moje małe zmartwienia też szybko się skończyły, bo okazało się , że były na wyrost. Odpowiedz Link Zgłoś