Dodaj do ulubionych

Pomozcie mi zrozumiec dlaczego on tak zrobil.

18.09.06, 14:11
Moi drodzy,podzielcie sie ze mna Waszym zdaniem w pewnej waznej dla mnie
kwestii.Otoz okazalo sie,ze moj narzeczony ,z ktorym jestem od 2 lat,
i wspolnie planujemy spedzic nasza przyszlosc, oklamal mnie.
Na poczatku naszego zwiaku powiedzial mi,ze ma dziecko,zaakceptowalam ten
fakt, a teraz po 2 latach nagle,przez przypadek dowiedzialam sie,ze ma drugie
dziecko i to prawie w moim wieku...
On jeszcze nie wie, ze ja wiem.Dowiedzialam sie tego dzisiaj, to byl dla
mnie prawdziwy szok,nie fakt,ze ma jeszcze jedno dziecko,ale ,ze potrafil,
to przede mna ukryc,to w koncu wazna kwestia!!!
Kocham Go, ale oszukal mnie, nie jestem w stanie z Nim nawet o tym na razie
rozmawiac,bo nie chce podejmowac zadnych decyzji pod wplywem emocji.
Dlaczego nie byl szczery? Jak mogl mowic o szczerosci w zwiazku,
gdy sam caly czas perfidnie klamal?
Jak mozna tak traktowac osobe,ktora sie ponoc kocha,ktora chce sie poslubic
i spedzic z nia reszte zycia? W klamstwie?
A moze to ja jestem "przewrazliwiona"?
Obserwuj wątek
    • markus.kembi Re: Pomozcie mi zrozumiec dlaczego on tak zrobil. 18.09.06, 14:20
      W krzyżowym ogniu pytań na pewno zdradziłby, że ma jeszcze jedno dziecko - w
      wieku Twojej matki.
    • joy44 Re: Pomozcie mi zrozumiec dlaczego on tak zrobil. 18.09.06, 14:26
      Rozumiem, że Ty planujesz urodzić mu trzecie dziecko.
      Wtedy zostaniesz jego niewolnicą.
      Związek z Panem, który mógłby być Twoim Tatą jest bardzo ryzykowny dla Ciebie.
      Działają siły przyrody.
      Jak będzie wyglądał wasz związek za 10 lat, a za 15?
      Nigdy nie uciekniesz od jego dzieci ( i mam tych dzieci).
      Wiadro z zimną wodą.
      Głowa do wody na 1 min. i myśleć.
      Życie z kłamliwym prykiem?
      Powodzenia
    • krambambulia Re: Pomozcie mi zrozumiec dlaczego on tak zrobil. 18.09.06, 14:27
      Po ile macie lat?
      • marcelinas Re: Pomozcie mi zrozumiec dlaczego on tak zrobil. 18.09.06, 14:39
        26+42
        • asskela Re: Pomozcie mi zrozumiec dlaczego on tak zrobil. 18.09.06, 14:45
          na pewno nie ma jeszcze 2...
          • marcelinas Re: Pomozcie mi zrozumiec dlaczego on tak zrobil. 18.09.06, 14:46
            Tzn?
            • asskela Re: Pomozcie mi zrozumiec dlaczego on tak zrobil. 18.09.06, 14:53
              myślałam o dzieciach ale może należy to rozszerzyć na potencjalne nażeczone
              • marcelinas Re: Pomozcie mi zrozumiec dlaczego on tak zrobil. 18.09.06, 14:54
                Nie do smiechu mi.
                • asskela Re: Pomozcie mi zrozumiec dlaczego on tak zrobil. 18.09.06, 14:57
                  źle ci nie życzę ale ten facet to chyba nie najlepsza inwestycja na
                  przyszłość,,przemyśl wszystko jeszcze 3razy, osobiście odradzam
        • krambambulia Re: Pomozcie mi zrozumiec dlaczego on tak zrobil. 18.09.06, 14:46
          Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa to wszystko wyjaśnia.
          Byłam z facetem starszym ode mnie o 16 lat, co prawda nie okłamał mnie w
          kwestiach rodzinnych, ale mnie zdradzał.
          Kryzys wieku sredniego płata figle.
          :(
          • marcelinas Re: Pomozcie mi zrozumiec dlaczego on tak zrobil. 18.09.06, 14:47
            Myslisz, ze mam sie tez tego spodziewac?
            • krambambulia Re: Pomozcie mi zrozumiec dlaczego on tak zrobil. 18.09.06, 14:53
              Nie wiem. Nioe znam go przecież :) ale trzeżwym okiem bacząc myslę że jak
              obmanił raz to iszczo raz obmani...

Grrrrrrrrrrrrrrrrr nie mogę sie przestawić na polski ;)
        • hultaj78 Re: Pomozcie mi zrozumiec dlaczego on tak zrobil. 18.09.06, 14:46
          > 26+42

Wiem! JA WIEM! To 66!!! ;)))
          • maly.jasio Re: Pomozcie mi zrozumiec dlaczego on tak zrobil. 18.09.06, 14:50
            hultaj78 napisał:
            > Wiem! JA WIEM! To 66!!! ;)))
            >
            No i nie pasuje.
            zeby pasowalo - musialoby byc 69 :)))
        • kr.mary1 Ha ha 20.09.06, 11:01
          ale jaja!!!!Moi znajomi sie rozeszli 2 miesiace temu,bo ona znalazla faceta w
          wieku 42 lat (sama ma 26).Moj kumpel ma 30 i jest po prostu super wiec teraz ja
          planuje wziac sie za niego.Ja mam 34....Takie powiazanie lepsze?
    • brak.polskich.liter Re: Pomozcie mi zrozumiec dlaczego on tak zrobil. 18.09.06, 14:56
      Nie jestes przewrazliwiona. Planujac slub, masz prawo wiedziec o dzieciach z
      poprzednich zwiazkow.
      Uwazaj, bo to moze byc czubek gory lodowej. Facet, ktory zataja tak istotna
      informacje i jednoczesnie gada o slubie i szczerosci w zwiazku jest IMO niepowazny.
      Nie mam pomyslu, dlaczego Cie oklamal. Niezaleznie od powodu, moze poczekaj na
      razie ze slubem i przyjrzyj sie blizej narzeczonemu.
      • marcelinas Re: Pomozcie mi zrozumiec dlaczego on tak zrobil. 18.09.06, 15:11
        Chyba wynajme detektywa.:-(
        • asskela Re: Pomozcie mi zrozumiec dlaczego on tak zrobil. 18.09.06, 15:18
          mozesz przeczytać nimfomankę, choć każdy przypadek jest inny...
          • marcelinas Re: Pomozcie mi zrozumiec dlaczego on tak zrobil. 18.09.06, 15:20
            Gdzie?
            • asskela Re: Pomozcie mi zrozumiec dlaczego on tak zrobil. 18.09.06, 15:33
              co gdzie? czytać można wszędzie, nimfomanka to tytuł,,jest tamfajny wątek
              o "ciężko" zakochanej w starszym facecie
    • nika69 Re: Pomozcie mi zrozumiec dlaczego on tak zrobil. 18.09.06, 15:32
      takie duże dziecko (ponad 20 lat) to już nie takie dziecko ;)
      może zapomniał ;)
    • milaqros Re: Pomozcie mi zrozumiec dlaczego on tak zrobil. 18.09.06, 15:33
      Nie okłamał, a zataił fakty. TO jeszcze gorsze. Kopnij w dupe wrednego typa.
      • marcelinas Re: Pomozcie mi zrozumiec dlaczego on tak zrobil. 18.09.06, 15:54
        To bardziej boli od klamstwa. Nawet nie moge mu zarzucic ze mnie oklamal, bo nie
        sklamal a JEDYNIE nie powiedzial, swiadomie zatail to przede mna, nie rozumiem
        dlaczego to zrobil. Twierdzi, ze mnie kocha i chce byc ze mna, i tak postepuje,
        jedno drugiego sie nie trzyma..
        • asskela Re: Pomozcie mi zrozumiec dlaczego on tak zrobil. 18.09.06, 16:00
          i sam do tego doszłaś, poboli ale na dłuższą metę powinnaś być zadowolona
          • marcelinas Re: Pomozcie mi zrozumiec dlaczego on tak zrobil. 18.09.06, 16:07
            Na razie jestem zupelnie skolowana. Nie znosze klamstwa, zatajania waznych
            rzeczy, w zyciu bym nie postapila tak jak on wobec osoby ktora kocham! Ale jego
            kocham, jest jak czesc mnie, i do ch... co mam zrobic z tym wszystkim.
            • asskela Re: Pomozcie mi zrozumiec dlaczego on tak zrobil. 18.09.06, 16:11
              zastanów się czy on ciebie też, miłość jednostronna już nie jest taka fajna,
              daj sobie na wstrzymanie, jak kocha to poczeka...
              • marcelinas Re: Pomozcie mi zrozumiec dlaczego on tak zrobil. 18.09.06, 16:28
                Okazuje mi czesto ze mnie kocha, widze ze mu na mnie zalezy, stara sie, zabiega,
                pomaga w problemach, ale rownoczesnie nie mowi o wielu swoich sprawach a tym
                bardziej bylej rodzinie, to tabula rasa do ktorej mnie wpuszcza tylko troche. A
                po tym co wiem teraz , az sie boje co bedzie nastepna niespodzianka...
                • brak.polskich.liter Re: Pomozcie mi zrozumiec dlaczego on tak zrobil. 18.09.06, 18:09
                  Sluchaj, a moze wywal kawe na lawe? Powiedz facetowi, ze (1) wiesz o dziecieciu
                  nr 2, (2) ze jestes ciezko wqrviona tym, ze Ci nie powiedzial, (3) ze
                  kategorycznie NIE ZYCZYSZ sobie zatajania tak waznych informacji i czujesz sie
                  oszukana, bo umawialiscie sie na zwiazek na innych warunkach.
                  Dziecko/dzieci z poprzednich zwiazkow to nie tylko jego sprawa. Pomijajac
                  kwestie zaufania, jesli w gre wchodzi np. slub, konsekwencje finansowe
                  dotknelyby rowniez Ciebie. Ciekawe, jak on zareagowalby, gdyby sie dowiedzial
                  (teraz, nie 2 lata temu), ze np. masz dziecko z poprzedniego zwiazku? Watpie,
                  zeby skakal z radosci.

> A po tym co wiem teraz , az sie boje co bedzie nastepna niespodzianka...

Wcale sie, qrde, nie dziwie. Moze zrob dyskretny wywiad srodowiskowy nt.
                  narzeczonego? Chociazby po to, zeby wiedziec, na czym stoisz.
    • znj2 Re: Pomozcie mi zrozumiec dlaczego on tak zrobil. 18.09.06, 23:12
      To dobrze, będziesz mieć przyjaciółkę. A swoją drogą, to facet odważny, że
      porwał się na młody towar! Niech sobie kupi dobrą piłę do obcinania rogów. Tak
      na wszelki wypadek.
      A ty jesteś mało nowoczesna.
    • marcelinas Re: Pomozcie mi zrozumiec dlaczego on tak zrobil. 19.09.06, 13:31
      Porozmawialam z nim wczoraj.
      Nie zapytalam wprost o drugie dziecko tylko zadalam
      otwarte pytanie o to czego mi jeszcze nie powiedzial i nie dalam sie mu zbyc.
      Wil sie przy stole i wyraznie nie chcial nic mowic. Przycisniety do muru
      przyznal sie ze ma jeszcze jedno dziecko z ta sama kobieta co to, o ktorym wiem,
      ale ono jest juz dorosle i mieszka samodzielnie wiec niewidzial potrzeby, żeby
      mi o tym mowic bo juz nie ma potrzeby sie nim opiekowac.
      Niestety to nie jedyna rzecz jaka ukryl przede mna, bo powiedzial jeszcze
      wiecej, i okazuje sie, ze od poczatku ukrywal przede mna, ze ma jeszcze inne
      zobowiazania i wcale nie jest tak wolny jak twierdzil . Porazka, kompletna
      porazka, az brak slow. A ja mu wierzylam, naiwniaczka...
      • brak.polskich.liter Re: Pomozcie mi zrozumiec dlaczego on tak zrobil. 19.09.06, 13:56
        O, w morde... Cholera, ma facio tupet, nie ma co. Serdecznie Ci wspolczuje, ale
        jak miala sprawa sie rypnac, to lepiej pozno niz pozniej.
        Zalosny maly kretacz i tyle.
        • marcelinas Dzieki.- 19.09.06, 14:28
          Cholera! I tyle. :(
        • good_boy Re: Pomozcie mi zrozumiec dlaczego on tak zrobil. 20.09.06, 08:24
          Ni w chole* nie rozumiem jak taka młoda laska jak Ty może wiązać swą przyszłość ze starym ramolem. I co sobie myślałaś jak go poznawałaś? Że facet, mimo przekroczonej 40-tki żyje na tym padole łez bez żadnych zobowiązań?
          Kolejna facet-świnia z kryzysem starzejącego się f*
    • tadaam zostaw go 20.09.06, 10:54
      to jest rzecz, która nie jest TYLKO jego sprawą w monencie gdy zamierzacie mieć
      WSPÓLNE zycie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka