Dodaj do ulubionych

Panowie, do przeglądu!

19.02.07, 20:38
Wg autorów artykułu szczelina odbytu, to drobiazg, który w trymiga da się
wyleczyć maścią. Moze trzeba tak mówić, żeby nie przerazić ewentualnego
pacjenta, ale tak naprawdę szczelina odbytu to bardzo poważna sprawa, stan
przedrakowy. Wyobraźcie sobie, jak może łatwo się zagoić rana w miejscu
nieustannie atakowanym przez bakterie coli, mającym kontakt z kałem?!
Przeczytałem tylko ten kawałek o proktologii, mam nadzieję, że w pozostałych
częściach artykułu nie ma takich głupot.
Obserwuj wątek
    • pan_ktosiek Re: Panowie, do przeglądu! 19.02.07, 21:07
      Co to za badanie ze zdjęcia nr 2?
      • drow82 pozycja kolankowo-łokciowa 19.02.07, 21:36
        do badania PR.
        • parazyd Metroseksualizm przyczyną wielu groźnych chorób 19.02.07, 22:39
          Najpoważniejsza to atrofia szarych komórek - metroseksualista ich nie
          potrzebuje, bo myślenie zastąpił realizowaniem wytycznych arbitrów elegancji
          skupionych wokół magazynu Logo :)))
          • panjahwe Re: Metroseksualizm przyczyną wielu groźnych chor 19.02.07, 23:12
            widzieliście w filmie "Fighting Club", co pewnego dnia musi się stać z psychiką
            takiego czytelnika magazynów typu Logo? Powinni zakazać wydawania takich pism
            targetowanych do facetów, bo kiedyś będzie z tego tragedia:))
            • silic Re: Metroseksualizm przyczyną wielu groźnych chor 20.02.07, 00:11
              to był FIGHT CLUB. Proszę nie modyfikować tytułu tego wspaniałego filmu !
              chciałbym podziękować akademii ...
              :D
              • ryko Re: Metroseksualizm przyczyną wielu groźnych chor 20.02.07, 00:55
                Fight Club ruuuulez :)))

Artykuł to typowy naganiacz.
                Trzeba czuć i znać siebie, zachować rozsądek, umiar i nie dać się zwariować.
                Think.
      • rosolki1 Re: Panowie, do przeglądu! 19.02.07, 21:57
        Chyba w wirtualnym szpitalu w Leśnej Górze. Gdy "przebiłem" czterdziestkę,
        poszedłem do lekarza rodzinnego i proszę, aby dał mi "standardowy pakiecik"
        badań profilaktycznych, a bo tyle się mówi, że niedbamy, a i wiek odpowiedni
        ble, ble itd. Lekarz podniósł wzrok, spojrzał na mnie i uśmiechając się
        powiada,że to fikcja, bo limity "wyszły". Tak. Wtedy zacząłem żałować, że nie
        mam znajomka-doktora na podorędziu. Zadowoliłem się skierowaniem do kardiologa.
        Zarejestrowałem się na pierwszy wolny termin za dwa i pół miesiąca.
        Jeszcze drobiazg. Patrząc na te ceny, to rzeczywiście "niewielkie" koszty....
        Obyśmy zdrowi byli.
        • kiddy Re: Panowie, do przeglądu! 19.02.07, 23:03
          Bez przesady, większość tych badań robi się raz na 1-2 lata. Można chyba raz w
          roku wydać większą sumę pieniędzy na własne zdrowie? Na tym się nie oszczędza.
          Zamiast wypadu do knajpy, klubu czy kilku paczek fajek można zrobić badania.
          Poza tym, ja nigdy nie miałam problemów z uzyskaniem skierowań na badania np.
          krwi i moczu. Idę (państwowo!) do lekarza, mówię, że chcę zrobić "przegląd" i
          dostaję skierowanie.
    • to_ti Jak zrobię wszystkie badania to na pewno bedę chor 19.02.07, 21:12
      y....z powodu wydanej kasy, później uznam że nadaję na emeryturę i zgłoszę się
      do ZUS-u tam na pewno dostanę zawału z powodu wysokości emerytury, w przelocie
      wpadnę do Urzędu Skarbowego sprawdzić swoje zaliczki na podatek dochodowy i
      trafi mnie apopleksja, jeśli mimo to będę żył wieczorem włączę wiadomości na
      necie a tam w GW napiszą że już nie powinienem dawno żyć i to będzie jedyna
      pozytywna wiadomość tego dnia...amen

www.foto-tel.pl/
    • klara93 Z normą cukru i nie tylko 19.02.07, 23:00
      to jest pic na wode.Wszystko zalezne od organizmu ktorego dotyczy.Normą tez były
      wieszaki na ciuchy pokazujące je na wybiegu.
    • stachenka Re: Panowie, do przeglądu! 19.02.07, 23:35
      patisson1 napisała:
      ...
      > Przeczytałem tylko ten kawałek o proktologii, mam nadzieję, że w pozostałych
      > częściach artykułu nie ma takich głupot.

Są, niestety.
      Np. w części końcowej odnoszącej się do wizyty u okulisty napisano, że po
      zapuszczeniu kropel rozszerzających źrenicę pacjent niewyraźnie widzi przez pół
      godziny. Powinno być: przez kilka godzin.
      (Sprawdzone na własnych oczach w dniu dzisiejszym.)
    • poprioniony Re: Panowie, do przeglądu! 20.02.07, 09:31
      No zeby mi ktos w dupie grzebal?! Dupa jest od srania a nie od w niej grzebania.
    • vionce Panowie, do przeglądu! 27.02.07, 09:20
      Mysle ze od czqsu do czasu trzeba isc na taki przeglad, jednak zdrowie jest
      najwazniejsze!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka