Dodaj do ulubionych

faceci pomóżcie

21.02.07, 22:10
Mam problem i to wielki.
Od października biorę tabletki antykoncepcyjne i od tego czasu razem z mężem
wykorzystywaliśmy tą sytuację tzn kiedy mieliśmy tylko czas dla siebie
spędzaliśmy go w lóżku, ale od jakiegoś czasu wszystko sie zmienilo. On juz
nie potrzebuje kochac sie ze mną tak często, sama nie wiem dlaczego. Czy po
jakimś czasie zmienia si e u was coś w glowach. A ja teraz mam większą ochotę
na sex bo juz nie boje się że zajdę w ciążę. Ale teraz to już myślę o
odstawieniu tabletek. Powiecie co o tym sadzicie
Obserwuj wątek
    • chooligan wystrzelał się 21.02.07, 22:30
      teraz ma inne potrzeby (tv, gazeta, etc)
    • jonna38 Re: faceci pomóżcie 22.02.07, 06:37
      Rzuc pigulki i przestaw sie na prezerwatywe.Nie warto truc organizmu tabletkami
      hormonalnymi.Wiem co mowie, bo mowie to jako lekarz. Poczytaj ulotke od pigulek
      i wez pod uwage, ze wiele kobiet rezygnuje z pigulek juz w pierwszych mies. ze
      wzgl. na efekty uboczne.Z tych co nie zrezygnowaly robia sie statystyki..Np
      ryzyko zakrzepow nic ludziom nie mowi, ale gdy prowadzi np do udaru mozgu lub
      zatoru pluc mozna sie przejechac..Z autopsji znam przypadek udaru mozgu u calk.
      zdrowej pani lat35 i pierwsze co lekarze zlecili to zabronili pigulek do konca
      zycia (pani brala je lat 13..)
      A ci panowie co optuja za pigulka niech je sami biora...
      • poprioniony Re: faceci pomóżcie 22.02.07, 09:40
        > ze wiele kobiet rezygnuje z pigulek juz w pierwszych mies. ze
        > wzgl. na efekty uboczne.

Otoz to, zniechecenie meza to jeden z tych efektow, ale tego na ulotce
        pewnie nie napisali. Proponuje nawet nie gumy, a jazde "na zylete", wtedy
        macie dodatkowa podniete... uda sie jeszcze tym razem, czy sie nie uda?!
        Seks staje sie prawdziwym sportem ekstremalnym - tego chlopu pewnie brakuje.
        • jonna38 Re: faceci pomóżcie 25.02.07, 09:40
          Efekty uboczne to np bardzo zle samopoczucie, bole glowy, wymioty itp.
          Odnosnie "gumki" dla kobiety to zaden problem.Panowie nie zawsze lubia, bo maja
          troszke "slabsze czucie" i trwa im dluzej "dojscie", ale to ich problem.Prawda?
      • myyks Re: faceci pomóżcie 25.02.07, 11:44
        jonna38 napisała:

> Rzuc pigulki i przestaw sie na prezerwatywe.Nie warto truc organizmu tabletkami
        > hormonalnymi.Wiem co mowie, bo mowie to jako lekarz. Poczytaj ulotke od pigulek
        > i wez pod uwage, ze wiele kobiet rezygnuje z pigulek juz w pierwszych mies. ze
        > wzgl. na efekty uboczne.Z tych co nie zrezygnowaly robia sie statystyki..Np
        > ryzyko zakrzepow nic ludziom nie mowi, ale gdy prowadzi np do udaru mozgu lub
        > zatoru pluc mozna sie przejechac..Z autopsji znam przypadek udaru mozgu u calk.
        > zdrowej pani lat35 i pierwsze co lekarze zlecili to zabronili pigulek do konca
        > zycia (pani brala je lat 13..)
        > A ci panowie co optuja za pigulka niech je sami biora...

Pani lekarz niech lepiej przepisze coś na wzmocnienie chęci u koleżki....
        Zmienić na gumki - też mi rada, jak facet ma dosyć na razie kontaktów z żonką!

Artystka, a próbowałaś podejść do zagadnienia artystycznie?
    • vxy Re: faceci pomóżcie 22.02.07, 10:52
      Jestem facetem i go rozumiem. W końcu dostał, ile chciał, ale w jego życiu (i
      każdego innego) są i inne sprawy, które lubi: sport w tv, książki, filmy,
      modelarstwo np.
      Poza tym może mieć trudność w zrozumieniu tego, że do tej pory to on inicjował
      seks z Tobą, wtedy kiedy czuł taką potrzebę. Ty z racji swoich obaw pewnie swoje
      potrzeby ograniczałaś. Teraz sytuacja się zmieniła (ale przyzwyczajenie jest
      drugą naturą!). On jest pewnie nadal święcie przekonany, że jak on nie ma
      ochoty, to Ty też. Jak chcesz to zmienić to użyj swojej kobiecej magii, prowokuj
      go. Żeby nie było to takie łatwe musisz go obserwować, bo po prostu może być
      zmęczony, przepracowany, niewyspany albo może np. chcieć co drugi dzień, albo
      jeszcze coś innego.
    • elektroniczna.pomarancza Re: faceci pomóżcie 22.02.07, 21:25
      artystka10 napisała:
      > spędzaliśmy go w lóżku, ale od jakiegoś czasu wszystko sie zmienilo. On juz
      > nie potrzebuje kochac sie ze mną tak często, sama nie wiem dlaczego

Z tego samego powodu, z ktorego Ty nie masz ochoty na codzienne spozywanie
      schabowego z kapusta.
      Ups, nie jestem facetem, a odpowiedzialam.:\
      • artystka10 Re: faceci pomóżcie 22.02.07, 22:05
        dzięki za wszystkie rady
        dziewczyn również
        muszę się dobrze nad tym zastanowić
        bo tak naprawdę chodzi mi o te tabletki, szkoda mi trochę zdrowia, mąż widzę że
        wcale tym sie nie martwi. a wiem że jak bym ich nie braa pewnie i ja nie
        mialabym tak często ochoty jak teraz
        to chyba wszystko dzieje sie w mojej glowie. Mamy juz jedno dziecko i jak na
        razie nie planujemy drugiego a po za tym nie mamy nawet warunków. Dlatego przez
        pewnien czas chcialam odpoczac sobie od tych obaw jakie zawsze towarzyszą przy
        sexie. a chcę ten krótki czas wykorzystać, bo napewno nie zamierzalam ich brac
        dlugo.
        • artystka10 Re: faceci pomóżcie 22.02.07, 22:07
          nie wiem dlaczego u mnie jest tak że mam wiekszą teraz ochotę na sex
          wszedzie tylko czytam że od czasu brania tabletek kobiety mają bardzo niskie
          libido
          • aniiatka Re: faceci pomóżcie 22.02.07, 22:35
            Prowokuj go strojem, zachowaniem a równocześnie udawaj obojętność i że wcale nie
            masz ochoty,jak zrobisz wszystko umiejętnie to podziała :)
            Może sie chłop przeraził ze teraz to mozesz chcieć "co chwile", bo "można" i coś
            mu psycha siadła.
      • myyks Re: faceci pomóżcie 25.02.07, 11:46
        elektroniczna.pomarancza napisała:

> artystka10 napisała:
        > > spędzaliśmy go w lóżku, ale od jakiegoś czasu wszystko sie zmienilo. On j
        > uz
        > > nie potrzebuje kochac sie ze mną tak często, sama nie wiem dlaczego
        >
        > Z tego samego powodu, z ktorego Ty nie masz ochoty na codzienne spozywanie
        > schabowego z kapusta.
        > Ups, nie jestem facetem, a odpowiedzialam.:\

Ale jakże trafnie... Jak to mawiają: przy jednej dziurze każdy kot zdechnie!
        • elektroniczna.pomarancza Re: faceci pomóżcie 26.02.07, 16:39
          myyks napisał:
          > elektroniczna.pomarancza napisała:
          >
          > > artystka10 napisała:
          > > > spędzaliśmy go w lóżku, ale od jakiegoś czasu wszystko sie zmienilo
          > . On j
          > > uz
          > > > nie potrzebuje kochac sie ze mną tak często, sama nie wiem dlaczego
          > >
          > > Z tego samego powodu, z ktorego Ty nie masz ochoty na codzienne spozywani
          > e
          > > schabowego z kapusta.
          > > Ups, nie jestem facetem, a odpowiedzialam.:\

> Ale jakże trafnie... Jak to mawiają: przy jednej dziurze każdy kot zdechnie!

Co Ty mi sie tak ostatnio podlizujesz?
          Przeciez juz napisalam, ze Ci nie dam.:|
          • myyks Re: faceci pomóżcie 26.02.07, 20:38
            elektroniczna.pomarancza napisała:
            > Co Ty mi sie tak ostatnio podlizujesz?
            > Przeciez juz napisalam, ze Ci nie dam.:|

Kaprys mam:P
            A czego nie dasz?
    • mgz skoro meza seks juz nie interesuje, to... 23.02.07, 07:42
      ... moze zainteresuje sasiada albo kolege z pracy.
      • artystka10 Re: skoro meza seks juz nie interesuje, to... 24.02.07, 23:25
        hahaha
        No ta odpowiedź mnie zaskoczyła. czasami różne mamy mysli, ale rzeczywistość
        jest inna. I tak sobie myślę że nawet bardzo to nie mogę sobie takiej sytuacji
        wyobrazić. cóż teraz jest taki los kobiet. Ja mam więcej czasu, prace w
        normalnych godzinach a mąż nie. Dlatego teraz o tej godzinie siedzę i sobie
        piszę no i czytam. A on ciężko pracuje. Ciężko jak ciężko ale nocki są bardzo
        męczące. Coś wiem o tym bo jak posiedzę za długo przed kompem to rano trudno
        zejść z łóźka. Pozdrowienia
        • rolling_stone Re: skoro meza seks juz nie interesuje, to... 25.02.07, 11:13
          jak masz ochote grzebac w swojej gospodarce hormonalnej, to co nam do tego. poza
          tym to chyba nie to forum do adresowania tego typu pytan.
    • gczern Re: faceci pomóżcie 26.02.07, 11:19
      Gość może być przemęczony pracą to niestety jest wróg nr 1 dla seksu, jak masz
      ochotę a on nie może to sprawa jest prosta - zmień faceta albo zafunduj sobie
      drugiego
    • piani Re: faceci pomóżcie 27.02.07, 13:52
      Prosta sprawa: kobiece libido rosnie z uplywem lat, meskie maleje. W dodatku
      nalezysz do tych szczesciar, u ktorych pigulki nie obnizyly ochoty do igraszek.
      A zatem juz widac dysproporcje, potem beda jeszcze wieksze (libido u kbiety
      rosnie do 35 roku zycia, potem sie utrzymuje) u facta stale spada od 25 lat.
      Nie wierz w przechwalki facetow, ktorzy pisza, ze u nich tak sie nie dzieje. To
      tylko czcze przechwalki.
      Jedyne co mozesz robic, to prowokowac ubraniem i zachowaniem, jednak sprawa sie
      radykalnie nie zmieni, chyba ze twoj maz ma jakies klopoty w pracy lub
      zdrowotne i to wplywa na obnizenie popedu.
      Poza tym jest regula, ze w stalych zwiazkach czestotliwsc kontaktow seksualnych
      znacznie spada po paru latach wspolnego zycia. Nawet po zmianie partnera
      wzrost apetytu na seks jest chwilowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka