Dodaj do ulubionych

W jaki sposób uchronić się od monotonii w związku?

IP: 153.112.41.* 16.07.01, 16:23
Myślę, że jedną z przyczyn rozpadu związków może być monotonia. Po kilku latach
kolacje ze świecami, kwiaty na te same okazje albo wyjścia do kina mogą
spowszednieć - generalnie sposób, w jaki małżonkowie się traktują i wyrażają
swoje uczucia. W jaki sposób chronicie się przed nudą?
Czekam na Wasze opinie....
jekosz
Obserwuj wątek
    • Gość: emendems Re: W jaki sposób uchronić się od monotonii w związku? IP: 193.178.168.* 16.07.01, 16:31
      Gość portalu: jekosz napisał(a):

> Myślę, że jedną z przyczyn rozpadu związków może być monotonia. Po kilku latach
      >
      > kolacje ze świecami, kwiaty na te same okazje albo wyjścia do kina mogą
      > spowszednieć - generalnie sposób, w jaki małżonkowie się traktują i wyrażają
      > swoje uczucia. W jaki sposób chronicie się przed nudą?
      > Czekam na Wasze opinie....
      > jekosz

Male zdrady, to tu, to tam. Nic tak nie odswieza zwiazku...
      • Gość: jekosz Re: W jaki sposób uchronić się od monotonii w związku? IP: 153.112.41.* 16.07.01, 16:34
        albo i nie kończy!
        • Gość: emendems Re: W jaki sposób uchronić się od monotonii w związku? IP: 193.178.168.* 16.07.01, 16:45
          Gość portalu: jekosz napisał(a):

> albo i nie kończy!

Prawda niestety...
          Nie moge ci nic poradzic niestety, moze jednak ktos cos ciekawego napisze. Mam
          nadzieje...
          • Gość: mat25 Re: W jaki sposób uchronić się od monotonii w związku? IP: *.interserwer.pl 16.07.01, 16:58
            Moze jakis trojkacik...
    • Gość: jekosz Re: W jaki sposób uchronić się od monotonii w związku? IP: 153.112.41.* 17.07.01, 17:10
      Czy zatem w dzisiejszym swiecie jedynie zdrady i trójkąty są sposobem na
      odświeżenie uczucia? A co z miesiącami miodowymi, niespodziewanymi randkami i
      zwyczajnym zachwytem pięknem - tym fizycznym jak i psychicznym - drugiej osoby?
      W tej materii jestem akurat konserwatystą a nie libertynem!
      • Gość: Gabi Re: W jaki sposób uchronić się od monotonii w związku? IP: *.pl 17.07.01, 18:37
        ja również chciałabym usłyszeć, co sądzą i ROBIĄ w tej dziedzinie inni ludzie.
        Ja jestem z moim chłopakiej od 3,5 roku i czasami dopada nas monotonnia i
        rutyna, ale zawsze cos wymyslimy nowego. To piknik za miastem (bierzemy kosz
        żarcia i jedziemy posiedzieć na drzewie pod Konstancinem), albo urządzamy
        zabawę na najśmieszniejsze przebranie(to u mojej babci nieboszczki w domu
        bobrujemy wszystkie starocie), albo urządzamy specjalny dzień - np. kucharza,
        albo mechanika- jedno piecze dla drugiego ciasto, albo robi coś z modeliny- to
        są cudowne chwile niespodzianek i nieoczekiwanych reakcji drugiej osoby...
        Trzeba wymyślać najróżniejsze rzeczy, im glupsze, tym lepiej- wspomina je się
        póżniej przez wiele wiele miesięcy!

pozdrowienia dla wszystkich znudzonych
        chętnych urozmaicić zycie w duecie nie tylko zdradą i trójkątem...
        • Gość: a Re: W jaki sposób uchronić się od monotonii w związku? IP: 192.168.31.* / *.nasze.pl 18.07.01, 12:05
          Gość portalu: Gabi napisał(a):

> ja również chciałabym usłyszeć, co sądzą i ROBIĄ w tej dziedzinie inni ludzie.

> To piknik za miastem (bierzemy kosz żarcia i jedziemy posiedzieć na drzewie pod
          Konstancinem),

I co robicie oprócz siedzenia na tym drzewie?

albo urządzamy
          > zabawę na najśmieszniejsze przebranie(to u mojej babci nieboszczki w domu
          > bobrujemy wszystkie starocie),

Fajnie, lubię to rozbieranie przed....
          albo urządzamy specjalny dzień - np. kucharza, albo mechanika jedno piecze dla
          drugiego ciasto, albo robi coś z modeliny-

Naprzykład biszkopt w kształcie cipki a modelina lepsza do ulepienia penisa
          (bardziej sztywna), ale na czym polega zabawa w mechanika?????

> są cudowne chwile niespodzianek i nieoczekiwanych reakcji drugiej osoby...
          > Trzeba wymyślać najróżniejsze rzeczy, im glupsze, tym lepiej- wspomina je się
          > póżniej przez wiele wiele miesięcy!
          >
          Napewno, zwłaszcza jak ten mechanik dobrze pogrzebie.
          > pozdrowienia dla wszystkich znudzonych
          > chętnych urozmaicić zycie w duecie nie tylko zdradą i trójkątem...
          Polecam czworokąt, wypróbowany.

• Gość: Gabi Re: W jaki sposób uchronić się od monotonii w związku? IP: *.pl 18.07.01, 12:08
            bez komentarza.
        • Gość: jekosz Re: W jaki sposób uchronić się od monotonii w związku? IP: 153.112.41.* 18.07.01, 14:46
          Dzieki Gabi za powazne potraktowanie tematu. :)))
          Pytam, choc moj zwiazek trwa ledwie pol roku, nie chcialbym popelniac bledow z
          przeszlosci. mieszkamy razem z moja partnerka i na razie nie grozi nam nuda.
          wiadomo, trwa jeszcze to 'cielece' zakochanie. jak na razie wystarczaja kwiaty,
          kolacje przy swiecach, wyjscia do kina czy knajpki. Cieszymy sie soba kazdego
          dnia, bo i zwiazek swiezy, i ja znikam do pracy na 10-12 godzin.
          przyznam sie, ze spodobaly mi sie wasze pomysly. Poniewaz to ja pracuje, a
          partnerka jest - niestety - bezrobotna, sila rzeczy podzielilismy sie
          obowiazkami domowymi nierownomiernie. Generalnie to ona sprzata, prasuje,
          gotuje, itp. W weekendy jednak zmieniamy sie rolami. Kuchnia nalezy do mnie,
          choc najczesciej konczy sie wspolnym przygotowywaniem posilkow. To naprawde
          jest niezla frajda!
          Ciasta jeszcze nie pieklem, ale moze to byc niezla zabawa. Sprobuje!
          Gorzej jest z tym piknikiem na drzewie, bo jak tu przekonac do tego osobe z
          lekiem wysokosci? :)))

My natomiast bardzo lubimy kapiele przy swiecach i z olejkami zapachowymi.
          Swietnie odpreza. Niestety nasze polskie blokowiska z malymi lazienkami nie
          daja zbyt wielkiego komfortu w wannie.

Pozdrawiam goraco
          jekosz

• Gość: doku Mieć różnych przyjaciół i odmienne hobby IP: 145.237.1.* 18.07.01, 16:14
      Będziecie tęsknić do siebie z braku czasu
      • Gość: jekosz Re: Mieć różnych przyjaciół i odmienne hobby IP: 153.112.41.* 19.07.01, 09:40
        A może lepiej mieć wspólne hobby? Upraszczając - pomyśl, że Ty lubisz góry a
        twoja partnerka woli leżeć na plaży nad morzem. Jak pogodzić sprzeczne
        oczekiwania?
        Moim zdaniem powinno istnieć coś, co różni partnerów (poglądy na pewne sprawy,
        hobby czy nawet znajomi z pracy), ale z drugiej strony musi istnieć coś, co
        łączy. Nie uda się zbudować związku na totalnym przeciwieństwie i odseparowaniu
        od drugiego partnera, jego zainteresowań czy kręgu znajomych.

Pozdrawiam
        jekosz
    • Gość: ethanol Re: W jaki sposób uchronić się od monotonii w związku? IP: *.coh.org 18.07.01, 22:33
      Gratuluje Gabi prostych i oryginalnych pomyslow.
      Pozdrawiam i zycze szczescia "we dwoje"
    • Gość: kac najprościej IP: *.*.*.* 19.07.01, 09:29
      nie przyzwyczajać kobity do kwiatów, świec (przy kolacji oczywiście) i kina.
      Jak nastąpi kryzys, to ruszają kwiaty, kino i świeczki (też do kolacji).
    • Gość: ola Re: W jaki sposób uchronić się od monotonii w związku? IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.01, 11:22
      A może przy tej kazji podpowiecie jakie prezenty dawac partnerowi , żeby nie
      były nudne /kolejna koszula i krawat/
      • Gość: jekosz Re: W jaki sposób uchronić się od monotonii w związku? IP: 153.112.41.* 19.07.01, 16:26
        przykladowe prezenty dla niego:

1) bilet do kina na dobry film (oczywiscie z Toba)
        2) male co nieco w nocy :)))
        3) butelka dobrego piwa, moze takiego, ktorego jeszce nie pil
        4) ksiazka o jego hobby albo ulubiony pisarz/gatunek
        5) film video - jak wyzej
        6) ladna bielizna
        7) parasol
        8) koszulka (albo lepiej 2 takie same - dla Ciebie i dla niego)
        ...
        mozna jeszcze dopisywac.

A w rewanzu zapytam co z prezentem dla niej?
        • Gość: Gabi Prezenty dla niej IP: *.pl 19.07.01, 17:38
          pytałeś o prezenty dla kobiet, więc proszę bardzo:

1. bukiecik polnych kwiatków
          2. coś z biżuterii (dyskretne, nie rzucające się w oczy kolczyki, lub
          bransoletka)
          3. kosmetyki do pielęgnacji ciała - balsamy, olejki do kąpieli, pachnące
          zwierzątka które sie rozpuszczają w wannie- do kupienia w sieci sklepów sephora-
          tam również panie pięknie pakuja drobne upominki, które zawsze będą miłym
          zaskoczeniem dla płci pięknej- np. malutkie (3ml) lakiery do paznokci w
          ulubionym kolorze,a jest ich tam cała gama !!! kredki do oczu, maskary(tusze)
          do rzęs, czy cienie do powiek. Miła pani zrobi opakowanie tak piękne, że szkoda
          psuć i odpakowywać)( ja uwielbiam takie niespodzianki!!!)
          4. książka (tomik poezji, lub powieść ulubionego autora)
          5. jeżeli jest możliwość i dostęp do nagrywarki CD, to można samemu wybrać
          piosenki i zrobić składankę (ja planuję tak zrobić dla mojego miśka na urodziny)
          6.jeżeli zna się naprawdę dobrze gust i rozmiary swojej kobiety, to można
          również kupić jakieś ubranie, buciki albo torebkę...

Jest naprawdę dużo pomysłów- jeżeli chcesz jeszcze, to podam inne przykłady.

Pozdrawiam- Gabi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka