Gość: Gość/czana IP: *.nm.e-zet.pl 23.08.08, 16:20 A dlaczego nie ma słowa o tandemach?? "Zajeździliśmy dwa duety (popularnie zwane składakami ) i teraz od 3 lat mamy miejski, ale kupiony w Niemczech, bo w Polsce były za drogie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Xun Vixx Re: Rower na miarę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 16:23 A co z rowerami poziomymi? Coraz latwiej w polsce dostac seryjne modele, np firmy Azub, a koszty sa porownywalne z lepszymi modelami pionowych - zaczynaja sie obecnie za firmowe rowery poziome od okolo 2500 zlotych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Rower na miarę IP: *.chello.pl 23.08.08, 16:31 "Nowoczesna linia"? A te SIODEŁKA to co to ma być?! Przecież to jest XIX wiek! CZYSTY MASOCHIZM! Rower poziomy - to jest TO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuzia Rower na miarę IP: *.chello.pl 23.08.08, 16:34 nie ma to jak sobie kupić we wrześniu rower za 4 kilo na raty, spłacać go przez cały rok a z jeżdżeniem czekać do kolejnej wiosny i jeżdzic nim najwyżej 4 miesiące w roku :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdfsdfsdf Re: Rower na miarę IP: *.chello.pl 23.08.08, 16:36 a beachcruisery, lowridery, a rowerowrotki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfas Re: Rower na miarę IP: *.fdk.airbites.pl 23.08.08, 16:38 a co z ostrym kołem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajwaj Re: Rower na miarę IP: 80.54.67.* 23.08.08, 17:00 To jest chyba tekst sponsorowany. Z wszystkich marek świata autor widzi głównie krossy, wheelery i authory.... Poziom artykułu najlepiej oddaje "Na pochyłym terenie osiągnięcie 100 km/h nie jest problemem.." :)))))) Pewnie na jeszcze bardziej pochyłym przekracza predkosc dźwięku........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw Re: Rower na miarę IP: *.compower.pl 23.08.08, 17:31 cena i jeszcze raz cena po co placic 2-20 tys za rower jak rownie dobrze mozna sie bawic rowerkiem za 800-1000 sam mam Kross-a za 800 przejechane 3500 km i jezdzi dalej kumpel ma Meride za 1200 i zrobil juz 12000 km i spokojnie wyjezdzi z 20000km nie ma to jak krecenie rynku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: Rower na miarę IP: *.subscribers.sferia.net 23.08.08, 17:42 Poziom artykułu najlepiej oddaje "Na pochyłym terenie osiągnięcie 100 km/h nie jest problemem.." :)))))) Kiepski przykład dałeś, bo akurat to jest prawdą. Zauważ że chodzi o rower który waży tylko 6,6 kg, ma cienkie opony, a do tego autor zakłada że jest lekka pochyłość i oczywiście równy asfalt. Ja moim starociem ważacym jakieś 20kg, na oponach 1,95, na lekkiej pochyłości wyciągam spokojnie 60km\h a z kondycja u mnie kiepsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Rower na miarę IP: *.bergsoe.dtu.dk 23.08.08, 17:50 Artykuł jest bardzo dobrze napisany. Co do rowerów poziomych - mają swoje wady. Wbrew pozorom, nie każdemu muszą odpowiadać. Teraz do ziuzii - w Danii i w Szwecji ludzie jeżdzą na rowerach cały rok. Ścieżki rowerowe są poprostu dobrze odśnieżane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pumin Re: Rower na miarę IP: *.brhm.cable.ntl.com 23.08.08, 18:20 Jubilat ,pierwsza komunia pierwszy rower to byly czasy,teraz mam Scotta Aspen i sezon nigdy sie nie konczy , a co do predkosci 75,5 km/h z lekiej pochylosci scigajac ciezarowke :P(i wiem ze przelozenie mi na wiecej nie pozwoli),w zeszlym roku przejechalem ok 5500km i jak na razie z rowerkiem nie bylo problemow tylko mycie i smarowanie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Rower na miarę IP: *.autocom.pl 23.08.08, 18:31 po..y dahon matrix jest strikte na miasto!!!!!! chocby jest sprzedawany z oponami ktore nie maja bieznika, a takie jak wiemy idealnie zachowuja sie w gorach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Rower na miarę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 18:56 @paw Tylko że wszędzie czymś takim nie wjedziesz. 800 zł to można wydać na rower do miasta albo na wycieczki do lasu, ale na ostrych podjazdach będziesz musiał zsiadać, bo geometria i waga nie pozwolą Ci podjechać, o ostrych zjazdach po korzeniach i kamieniach możesz zapomnieć - nawet amortyzatory niewiele tańsze niż cały Twój Kross szybko łapią na czymś takim luzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przem Re: Rower na miarę IP: 212.69.68.* 23.08.08, 20:02 Co do sponsorowania artykulu.. dziwne, ze autor nie zauwazyl, ze na rynku sa jeszcze inne firmy, ktore robia rowerki: Scott, Fisher, Merida.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yacho Re: Rower na miarę IP: *.acn.waw.pl 23.08.08, 20:11 do aaa: czemu po..y dahon? dahon robi fajne składaki i pewno że to są rowery raczej na miasto. Piszacy artykuł się nie zna ale co to ma dotych przyzwoitych rowerków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Rower na miarę IP: *.unused.derbynet.waw.pl 23.08.08, 20:19 "Jeśli twoim ostatnim rowerem był sprezentowany na pierwszą komunię Wigry 3 (...)." Wspaniały rower. Miałam żółty... Nie do zdarcia, jeździ już 25 lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Rower na miarę IP: *.unused.derbynet.waw.pl 23.08.08, 20:36 Jeszcze jedno - widzę że ludzie do każdej najprostszej czynności potrzebują miliona gadżetów ;p . Naprawdę niewiem jak mój śp. 90-letni Dziadziuś mógł jeździć te koszmarne kilometry po wykrotach na czymś mniej zaawansowanym niż jubilat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall Re: Rower na miarę IP: *.zone5.bethere.co.uk 23.08.08, 20:52 nie ma to jak wigry3 rower ktory pokochaly pokolenia... rower z "dusza" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Rower na miarę IP: *.icpnet.pl 23.08.08, 20:53 Szanowna Redakcjo! Nie istnieje linia rowerow Kross- "Leval" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: Rower na miarę IP: *.acn.waw.pl 23.08.08, 22:26 Na rowerach to jeżdżą badyle i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: Rower na miarę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 22:34 z legii chłopaki to siusiaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bz Re: Rower na miarę IP: *.oxfd.cable.ntl.com 23.08.08, 23:08 to jakaś masakra jest... 3 tarcze potrzebne do jazdy po mieście, typowe dla szosy dętkoopony - a w odpowiednio pochyłym terenie nawet 150 i 220 km/h nie jest problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiony Re: Rower na miarę IP: *.chello.pl 23.08.08, 23:41 Tak przy okazji, pytanie: dlaczego ludzie najczęściej nie mają w swoich rowerach błotników? a potem jeżdżą usyfieni od dołu i od góry gdy tylko trafią na kałużę albo trochę błota? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Rower na miarę IP: *.c152.petrotel.pl 23.08.08, 23:48 A ja mam 35 letnią sprawną rometowską "Czajkę". Superrower. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Rower na miarę IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.08, 23:54 Całego świata rowerowego nie da się streścić w jednym krótkim artykule, prezentuając pare danych z katalogu. Autor nawet nie wysilił się by zbliżyć się do tematu - co się zmieniło w rowerach w ostatnich latach. A zmieniło się mnóstwo - od technologii po sposób używania roweru. Dużym błędem właśnie jest przemilczenie najważniejszej sprawy - rozwoju tego sportu w kierunku ekstremalnym - całe masy komponentów i rowerów powstają dla stosunkowo młodych odmian jazdy jak downhill, freeride, dirtjumping, street, czy też bardzo młodego slopestyle'u. Prawda jest taka, że rower tak jak i samochód musi trochę kosztować. Od granicy 1000zł można uzyskać niezłą jakość, ale jeżdząc więcej, ostrzej, szybciej od razu zauważymy nowe potrzeby - jak np. solidny amortyzator który nie raz kosztuje więcej niz komplet amortyzatorów do samochodu. Sam jeżdze dużo - ok. 200km w tygodniu, codziennie i łącznie przydałby mi się trzy rowery ( a mam dwa ) - do jazdy do pracy, szybki, prosty, tani żeby można było przypinać i nie martwić się. Drugi do dirt/street mocny prosty bez amorów. Trzeci dopieszczony na maksa full na góry i freeride. Odpowiedz Link Zgłoś