Gość: Messer Re: Burberry, czyli wszystko w kratkę IP: *.cit.com 06.11.08, 14:25 Zauważyłem jedna prawidłowość: człowiek z nizin społeczno-ekonomicznych zawsze o wiele chętniej będzie się obnosił z drogimi ciuchami niż osoba wychowana w zamożnej rodzinie... Dlatego ja nigdy nie kupuje ciuchów, które na odległość krzyczą: Gucci, LV itd. bo to w złym guście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magucha Re: Burberry, czyli wszystko w kratkę IP: *.ptim.net.pl 06.11.08, 14:25 Przepraszam, a ile placi sie za sianie spiskowych teorii i niemile uwagi na forach internetowych? Czy moze forumowi spiskowicze robia to "sami z siebie" kierowani wewnetrznym poczuciem misji (inspiracja jakas radiostacja ogolnopolska)? Kolega Gosc wybaczy, ale wolalabym nie byc tematem tego forum - tematem przypominam jest Burberry Pozdrawiam i zycze sukcesow, albo prznajmniej udanych zakupow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: billyb Re: Burberry, czyli wszystko w kratkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.08, 14:27 alez owszem, angielscy dresiarze, czyli tzw. chavs, townies, scallys nosza i burberry i aquascutum (glownie szaliki i czapki w krate), a do tego obowiazkowe reebok classics szanujacy sie terrace casual nosi teraz raczej barbour i cp company Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Burberry, czyli wszystko w kratkę IP: 217.153.131.* 06.11.08, 14:47 "Zauważyłem jedna prawidłowość: człowiek z nizin społeczno-ekonomicznych zawsze o wiele chętniej będzie się obnosił z drogimi ciuchami niż osoba wychowana w zamożnej rodzinie... Dlatego ja nigdy nie kupuje ciuchów, które na odległość krzyczą: Gucci, LV itd. bo to w złym guście" no ale tu kolego aż krzyczysz ze jestes z zamoznej rodziny, czy to nie jest tez w zlym guscie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Burberry, czyli wszystko w kratkę IP: 62.190.36.* 06.11.08, 14:53 messer ma racje. zreszta w polsce w drogie marki wybitnie czesto ubieraja sie buraki. o ile np w ny bb nosza czesto mlodzi ludzie z calkiem fajnym wizerunkiem, to w wwie bb kojarzy mi sie z podstarzalym lowelasem z wystajacym bebnem albo metroseksualnym lanserem z wyzelowanym irokezikiem. no i jeszcze dorobione plastiki. magucha, mi nikt nie placi. a jesli chodzi o twoj teks to copy paste z reklamowki. nikt mi nie wmowi, ze ktos z sam z siebie moze tak pojechac (przypominam: "...perfekcyjna jakosc tych wyrobow, super-miekki kaszmir sweterkow i szalikow, gruba, miesista skora torebek..."). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magucha Re: Burberry, czyli wszystko w kratkę IP: *.ptim.net.pl 06.11.08, 15:53 Ja natomiast zauwazylam inny, ciekawy efekt: na polskich forach internetowych dobrze widziane jest miec generalna negatywna opnie na temat wszystkiego. Ewentualnie mozna byc nieco niezdecydowanym. Jesli masz jednoznacznie pozytywna opinie na temat omawiany na forum powinienes natychmiast wykazac sie zagranicznym obywatelstwem/prawem stalego pobytu. Zjawiska, wydarzenia, czy towary mozna lubic tylko po warunkiem, ze jest sie mieszkancem NY. Jesli mieszkasz w Warszawie, to jestes: a. burakiem, b.platnym agentem, c.przedstawicielem nizin... Jakos mnie te wizje nie przekonaly, nie bardzo wierze w taki wzorzec myslenia, dotyczacy wszystkich, chyba jednak wole to stare powiedzenie, ktore juz cytowalam, o gustach sie nie dyskutuje (byc moze dlatego, ze predzej czy pozniej taka dyskusja przechodzi w "wykopki":) Ide sie zawinac w swoj super-miekki szal i napic sie troche barszczu z burakow, tylko zeby mi sie na torebke z miesistej skory nie wylal:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Burberry, czyli wszystko w kratkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 16:39 niestety burberry nie jest już firmą angielską, ostatnią fabrykę w albionie niedawno przeniesiono do chin. witajcie damy i dżentelmeni MADE IN CHINA. BTW- ktoś wcześniej pisał o 'klasie' itp., jest takie angielskie przysłowie które przetlumaczone mniej więcej brzmi tak: 'można sie przeprowadzić z prowincji, ale prowincja się z człowieka nie przeprowadza' :) Odpowiedz Link Zgłoś
rmroczek Re: Burberry, czyli wszystko w kratkę 27.01.10, 09:15 Hehehehehe, Burberry to nadal moda w kratę jeśli idzie o ubrania, perfumy, galanterię i dodatki. Jednak czy "Człowiek Burberry" nadal powinien chodzić z wyprężoną klatą? Burberry tak jak inne duże koncerny produkuje w Chinach nie przejmując się losem swoich pracowników. Czyli obniżają koszty a ceny nadal wysokie - co z zarobkami - wiadomo promocja ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
owal.kowalski Re: Burberry, czyli wszystko w kratkę 20.04.10, 21:58 Oprócz perfumów to reszta jest słaba. Spodnie Burberry jak dla mnie niewiele różnią się od tanich marek poslkich takich jak Diverse i Reserved. Serio poziom ten sam, a szczególnie jakość napływająca do nas z Chin. Natomiast perfumy Burberry to rzeczywiście dość wysoka klasa. Duża trwałość i dość ciekawe zapachy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Burberry, czyli wszystko w kratkę IP: *.7-2.cable.virginmedia.com 07.12.12, 22:19 a ja pracuje w burberry w uk. szyjemy plaszcze, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: StupidDog Re: Burberry, czyli wszystko w kratkę IP: *.range86-140.btcentralplus.com 11.05.09, 10:46 Dziewczynę ze wsi wygonisz, wsi z dziewczyny nie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawcio Re: Burberry, czyli wszystko w kratkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 12:02 Wieś z chama wyjdzie, cham ze wsi nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.man Re: Burberry, czyli wszystko w kratkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 12:07 ja tam kupiłem koszule i szalik w polskim sklepie i jestem happy nie toleruje np lacoste czego obecnie jest za dużo w Wawie ale burberry czy Tommy Hilfiger czemu nie ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lord M.G. Re: Burberry, czyli wszystko w kratkę IP: *.chello.pl 21.02.10, 10:19 Burberry to obciach i masakra dla snobów . Najpierw trzeba być angolem , żeby w tym wyglądać , a nie synkiem murarza z krakówka . Bo to wyłazi od razu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmk Re: Burberry, czyli wszystko w kratkę IP: *.acn.waw.pl 24.04.10, 12:02 Niestety, Polska jest zalana podrobkami Burberry. Szaliczki w slynna kratke mozna kupic po 10 zl na wiekszosci poskich bazarow i targow. Pelno jest azjatyckich toreb na zakupy z taze kratka ktore nosza czy tez ciagna za soba emeryci. Noszenie tej marki nad Wisla to obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
agawawkfd Re: Burberry, czyli wszystko w kratkę 23.05.10, 18:23 nie kupiłabym "tego" za nic w świecie za takie pieniądze!!! wiem o czym mówię. szkoda mi ludzi ktorzy placa majatek za rzeczy B-bry. Moze i firma ma historie, tradycje i powazanie w swiecie, ale to jedyne co pozostalo z dawnej świetności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Burberry, czyli wszystko w kratkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 15:44 mam szacunek do marek typu Burberry, nie mam tyle pieniędzy żeby kupić sobie takie rzeczy, ale poluję na nie w second handach, np. ostatnio kupiłam oryginalną koszulę damską, z krótkim rękawem od Burberry, jest ona w znaną wszystkim kratkę, dałam za nią 9 złotych i jestem bardzo szczęśliwa, że mogę nosić markę, na którą mnie nie stać i dla osób którzy także nie mają kasy na szalik za 1000 złotych lub po prostu uważają, że to przesadna cena, polecam szperanie w second handach lub outletach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Burberry, czyli wszystko w kratkę IP: *.edata.net.pl 07.06.10, 14:23 allegro.pl/item1071350520_thomas_burberry_koszula_na_lato_do_klubu_m_oryg.html Koszula Burberry, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
luksusowi Re: Burberry, czyli wszystko w kratkę 08.06.10, 13:14 W Krakowie pojawił się jakiś czas temu multibrand oferujący produkty Burberry, a niedługo planowane jest otwarcie butiku w Katowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d.m Re: Burberry, czyli wszystko w kratkę IP: *.cust.tele2.se 27.08.10, 15:39 A JA UWAZAM, ZE JEZELI KOGOS NIE STAC NA ogrinalne ciuchy, to nie powonien robic z siebie posmiewiska i kupowac podroby, zeby zablysnac. To naprawde wowczas jest niezly obciach. Oczywiscie podroby zawsze byly i beda. Ja uwazam, ze wszystkie ciuchy moga byc fajne od takiego Burrbery do zwyklych za nieduze pieniadze. Osobiscie kupuje rozne ubrania. Nie moge stwierdzic, ze na targach, bo licze sobie jakosc materialu, ale dzieki temu, ze jest mnie stac, to mam kilka lachow z Burrbery do zwyklego H&M. Dlatego nie ma, co sie wywyzszac i klamac. jezeli mialabym ubrac podrobke, to wowlabym chodzic w ubraniu z takiego targu, bo sa ludzie, ktorzy znaja sie jednak na modzie i na tym co jest orginalem, a co nie. Polecam wszystkim firmy takie jak: Gant, Ralph Lauren, bo mimo, ze to drogie firmy, to jezeli kogos stac, to maja o wiele ladniesze ubrania niz Burberry. Dla mnie to firma dla starych dziadkow. Fajne maja ubrania dla dzieci. ja mam kilka lachow, ale sa to niczym nie wyrozniajace sie drobiazgi. Pozdrawiam wszystkich i zycze udanych zakupow:) Gdziekolwiek, ale byle by miec z tego radoche:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: Burberry, czyli wszystko w kratkę IP: *.net.stream.pl 04.09.10, 01:07 a ja kupiłam od TB w sklepie z końcówkami serii: sukienke za 16 funtów, spódnicę (w kratę) za 24 funty i czerwony szalik z męskiego działu za 9 funtów...jednak można i nie drogo...polecam sieć sklepów T-K MAX w UK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Burberry, czyli wszystko w kratkę IP: *.cust.o2.ie 13.09.10, 13:31 a ja kupiłam piękny żakiet za 18 eu:) tk max irlandia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Burberry, czyli wszystko w kratkę IP: *.pruszcz.mm.pl 23.10.10, 22:10 "niestety burberry nie jest już firmą angielską, ostatnią fabrykę w albionie niedawno przeniesiono do chin. witajcie damy i dżentelmeni MADE IN CHINA" pewnie nie wszyscy wiedzą, że już od lat Burberry szyje swoje koszule w Tczewie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Burberry, czyli wszystko w kratkę IP: *.static.akk.net.pl 20.11.10, 20:41 Kupiłam polo Burberry w butkiku w Katowicach ...a na metce jest made in Turkey...obawiam się, że to podróbka, nie wiem czy zwrócić polo bo nie chcę dać w prezencie podróby i do tego tak drogiej podróby:( prosze o pomoc, czy polówki Burberry są szyte w Turcji? Odpowiedz Link Zgłoś
luksusowi Re: Burberry, czyli wszystko w kratkę 22.11.10, 11:47 Niestety coraz więcej marek luksusowych decyduje się przenieść produkcje do Chin, Turcji itp. Już teraz z takich rozwiązań korzysta Zegna, Armani, Burberry... Za zlikwidowanie fabryk w Wielkiej Brytanii marce grożono odebraniem prestiżowego tytułu Royal Warrant - dostawcy dworu królewskiego. Czy do tego doszło niestety nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A...elka Burberry, czyli wszystko w kratkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.10, 23:54 Witajcie, Przeczytałem tutaj forum, jest ciekawe, każdy z Was mowi konkretnie. Od jakiegos czasu, mozna dostac w Warszawie, w sklepach poza oficjalnym sklepem Burberry rzeczy marki Burberry. Zastanawia mnie jednak fakt, jak rozpoznac te marke...jakie sa znaki szczegolne...wiadomo..kratka ale podobno ma jakies konkretne rozmiary..ktos moze powiedziec wiecej? Czy to prawda, ze niektore rzeczy maja na metce made in Romania... Wlasciwie, gdyby ktos chcial zrobic suoer podrobke...to tak na zdowy rozsadek nie pisalby made in Romania...tylko tam gdzie mozna by sie spodziewac ze powinna byc produkcja... Spotykam takie rzeczy w legalnie funkcjonujacym sklepie...i mam problem jak rozpoznac....po czym marke Burberry...Jak zobaczyli moj zakup w oficjalnym sklepie Burberry to nie potrafili mi jasno odpowiedziec...(3 sprzedawczynie)...czy mam fake czy oryginal...sprawdzali kod..niby aktualny ale nie znaja tego wzoru...przygladali sie guzikom,, wszywkom i nic... wkoncu zapytaly, gdzie moj zakup zostal dokonany.... Na moje pytanie....po czym poznaje sie marke burberry te 3 panie nie odpowiedzialy mi...powiedzialy, ze nie moga tego powiedziec bo burberry to strzeze zeby nie bylo dalszych podrobek....moje drugie pytanie bylo...to jak klient/klientaka moze poznac czy falszywe czy nie....to odpowiedzialy....ze najlepiej kupowac w ryginalnych sklepach...i tyle... Mam od Was pytanie...jak po czym poznac marke burberry...jaie powinny byc znaki szczegolne...prosze o konkretne dokladne wyjasnienie....bo nie chce komus kupic podroby na prezent.... Pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AELKA Burberry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 00:01 Witajcie, Przeczytałem tutaj forum, jest ciekawe, każdy z Was mowi konkretnie. Od jakiegos czasu, mozna dostac w Warszawie, w sklepach poza oficjalnym sklepem Burberry rzeczy marki Burberry. Zastanawia mnie jednak fakt, jak rozpoznac te marke...jakie sa znaki szczegolne...wiadomo..kratka ale podobno ma jakies konkretne rozmiary..ktos moze powiedziec wiecej? Czy to prawda, ze niektore rzeczy maja na metce made in Romania... Wlasciwie, gdyby ktos chcial zrobic suoer podrobke...to tak na zdowy rozsadek nie pisalby made in Romania...tylko tam gdzie mozna by sie spodziewac ze powinna byc produkcja... Spotykam takie rzeczy w legalnie funkcjonujacym sklepie...i mam problem jak rozpoznac....po czym marke Burberry...Jak zobaczyli moj zakup w oficjalnym sklepie Burberry to nie potrafili mi jasno odpowiedziec...(3 sprzedawczynie)...czy mam fake czy oryginal...sprawdzali kod..niby aktualny ale nie znaja tego wzoru...przygladali sie guzikom,, wszywkom i nic... wkoncu zapytaly, gdzie moj zakup zostal dokonany.... Na moje pytanie....po czym poznaje sie marke burberry te 3 panie nie odpowiedzialy mi...powiedzialy, ze nie moga tego powiedziec bo burberry to strzeze zeby nie bylo dalszych podrobek....moje drugie pytanie bylo...to jak klient/klientaka moze poznac czy falszywe czy nie....to odpowiedzialy....ze najlepiej kupowac w ryginalnych sklepach...i tyle... Mam od Was pytanie...jak po czym poznac marke burberry...jaie powinny byc znaki szczegolne...prosze o konkretne dokladne wyjasnienie....bo nie chce komus kupic podroby na prezent.... Pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,oal Re: Burberry, czyli wszystko w kratkę IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 16.12.10, 19:38 ccc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koneser Re: Burberry, czyli wszystko w kratkę IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 16.12.10, 19:54 Witam, Twoje pytanie, Aelka, jest dosc dziwne. Jak to po czym poznac? Z reguly to widac, czy produkt jest oryginalny czy podrobiony, po jakosci materialu, wykonania itd. Rowniez po dotyku. Jezeli widze w sklepie koszule Burberry, od razu rzuca sie w oczy jej jakosc. Kosztuje ona co prawda zazwyczaj w okolicach 100 funtow, ale robi wrazenie. I nie jest wazne dla mnie, ze jest to akurat ta konkretna marka, ale jakosc, ktora nieodmiennie idzie z nia w parze. Podobnie ich swetry. I nie ma znaczenia, gdzie one sa szyte. Wazne jest - jak i z jakich materialow. Jezeli Burberry dostarcza swoje maszyny i te same materialy do Chin, to nie wiem, czemu tamtejsi pracownicy mieliby gorzej je szyc niz ci angielscy. Niemal juz kazda marka szyje poza Europa. Rowniez te bardzo luksusowe - z Mayfair. Wlosi sa wciaz znani z tego, ze wiekszosc rzeczy nadal szyja u siebie. I to sie ceni i placi sie za to ogromna cene, bo koszty wykonania sa b. wysokie. Co do samej Burberry. Ja te marke, podobnie jak Aquascutum, uwielbiam. Jest ona symbolem brytyjskosci, choc przyznac trzeba, ze zdominowali ja Azjaci. Oni sa zupelnie szaleni na ich punkcie. Ale, musze przyznac, jak widze kogos na ulicy w trenczu, to jesli jest to Burberry, zawsze rozpoznam. Te plaszcze sa niepowtarzalne i widac je na kilometr. Nikt nie robi takiej jakosci trenczow, z tak dobrych materialow. Chodzi oczywiscie nie o te za 300 funtow z polyestru, ale te za 600-1000, najlepiej z kolekcji Prorsum. Prorsum bowiem, w przeciwienstwie do London, robi ZAWSZE ubrania wyl. najwyzszej jakosci (jezeli to jest kolekcja catwalk, to nie moze byc inaczej zreszta). Stad prawdziwym purystom polecam B. Prorsum. Co do chavs i innych nerds. To cale zamieszanie, to raczej sprawa wplywu mediow na swiadomosc ich odbiorcow. Wiadomo, ze dzieci te nie nosza i nigdy nie nosily oryginalnych ubran od T.B. W UK nawet w second-handzie uzywany trencz Burberry sprzed kilkudziesieciu lat kosztuje 50-60 funtow. Ale podrobki ich czapek czy szalikow mozna kupic nawet na Oxford Street prosto z budy jakiegos emigranckiego sprzedawcy, w odleglosci stu metrow od Selfridges. Wszystko, jak widac, mozna latwo sprymityzowac, rowniez symbol klasy i elegancji, jakim Burberry zawsze bylo i nadal pozostaje. Odpowiedz Link Zgłoś