Dodaj do ulubionych

Hokus Pokus

IP: *.blokowe.pl 09.09.09, 20:22
Czemu nikt tam nie chodzi? Puchy straszne, nikogo nie ma, nikt nie pije, nikt
nie je, nikt nie rzuca kulkami. Opłaca się prowadzić taki biznes?
Obserwuj wątek
    • se_nka0 Re: Hokus Pokus 09.09.09, 20:32
      Może za drogo ? Jakie tam ceny są ?Sam nikt raczej nie pójdzie, a rodzinny
      wypad to już spory koszt.
      • Gość: hp Re: Hokus Pokus IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 10.09.09, 00:51
        skoro go prowadzą to pewnie do niego nie dokładają
    • szedar1 Re: Hokus Pokus 10.09.09, 07:52
      Może nie każdy ma czas na chodzenie po Hokusach itp., a może nie każdy ma kasę
      by się tam żywić czy zabawiać ;]
      • unhollyseth Re: Hokus Pokus 10.09.09, 10:04
        Żywić w HP? Tą obleśną pizzą? Daj spokój:)
    • unhollyseth Re: Hokus Pokus 10.09.09, 10:04
      Bo tam nie ma "klimatu". Jest głośno i chaotycznie. Na piętrze jest bilard,
      kręgle i stoliki. Muzyka jest puszczona bardzo głośno, do tego kule do kręgli
      robią dodatkowy hałas. Nie wspomnę o ustawionych stołach bilardowych, gdzie
      trzeba było uważać, żeby czasem kogoś przechodzącego koło toru do kręgli kijem
      nie zawadzić lub, żeby nas ktoś nie szturchnął w momencie uderzania bili. Jest
      głośno i nie przyjemnie. Jak już robimy kręgielnie to nie bilard i restaurację
      na tym samym poziomie. Do tego bardzo niemiła obsługa. Raz wyrwali mi kij z
      ręki, bo skończył się czas i nie pomogły tłumaczenia, że dopłacę za dodatkowy
      czas. Koniec i tyle.
      • dizzy81 Re: Hokus Pokus 10.09.09, 10:36
        strona nieaktualna, kręgielki po 40 zł
        • Gość: hp Re: Hokus Pokus IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 10.09.09, 16:47
          Przy zarobkach 900zł to trzeba by całą dniówkę poświęcić by pograć w kręgle. A
          co potem do gęby wsadzisz albo jak zapłącisz za prąd czy gaz, za mieszkanie? :)
          • Gość: gloos Re: Hokus Pokus IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.10, 13:03
            Czy dalej taka tandeciarnia, czy tez nowe pomysły na 2010rok?
          • Gość: gość Re: Hokus Pokus IP: *.blokowe.pl 04.01.10, 14:23
            Przy zarobkach 900 zł to można sobie pozwolić na pizzę i piwo w domu, a nie na
            takie luksusy jak kręgle w lokalu. Zabawa dla wybranych - cóż zrobić: zarobić
            więcej albo zapomnieć o kręglach.
    • Gość: gość Re: Hokus Pokus IP: *.centertel.pl 06.01.10, 09:22
      ostatnio tam byłem, grałem dwie godziny w kręgle, zamówiłem pizzę.
      Nie daliśmy rady zjeść na miejscu i poprosiłem o zapakowanie reszty
      pizzy. To skasowali mnie dodatkowo 2 zł za pudełko. SZOK !!!
      • lachien Re: Hokus Pokus 06.01.10, 09:45
        No a czego oczekiwałeś? Obsługi na poziomie? Przykro to mówić ale jakie miasto
        takie knajpy. Ja się dziwię, że nie pobierają kasy za lanie w WC.
        • lachien Re: Hokus Pokus 07.01.10, 07:22
          Dopisuję się jeszcze w tym wątku ale o innej knajpie - mianowicie Perspektywy. 2
          dnia świąt o godzinie 20 średni czas oczekiwania na piwo wynosił GODZINĘ!! Mowa
          oczywiście o staniu w kolejce. Piwa butelkowego nie było. Same perspektywy
          wyglądały jak melina - wszędzie kiepy i puste kufle. I teraz pytam - wiedząc, że
          lokal tego dnia będzie nabity do granic możliwości jaki sens miało pozostawienie
          za barem jednej barmanki??? Panie Kraska - za rok proponuję nie stawiać nikogo.
          Albo zatrudnić się samemu.
          • agnieszka.gryz78 Re: Hokus Pokus 07.01.10, 12:51
            BRAWO!!!CELNA UWAGA I CUDOWNY OPIS.POZDRAWIAM TA BARMANKA
          • ostryscyzoryk1 Re: Hokus Pokus 07.01.10, 17:01
            Popieram wypowiedz.Szef porażka,nie zasługuje ani na jakiekolwiek
            recenzje,ani na porządnych klientów,ani na taki personel jaki
            jeszcze w ogóle ma.
            Pozdrawiam.
            • lachien Re: Hokus Pokus 07.01.10, 19:00
              Tutaj bym polemizował z Twym postem. Recenzje jakie by nie były są potrzebne.
              Czy to złe czy dobre. Ja rozumiem, że nie wszystkiego da się dopilnować ale
              niekiedy w tym mieście śmiech człowieka ogarnia jak widzi takie wicki. Bo albo
              jest to totalne nieudacznictwo albo celowe olanie swoich klientów. Bo przecież i
              tak postoi i piwo kupi. Może i tak, ale w naszym przypadku było to
              prawdopodobnie ostatnie piwo w tym zacnym lokalu.
              • ostryscyzoryk1 Re: Hokus Pokus 07.01.10, 21:40
                Hym,a kto jest odpowiedzialny za organizację???Moim skromnym zdaniem
                sam pan Kraska.A Ty ciesz się że osobiście nie miałeś przyjemności
                zamienić słowa z owym szefem o ile wogóle on zasługuje na miano
                szefa,słyszałam że płaci aż5złna godzinę plus barman jest w tej
                cenie i kucharzem,kelnerem,dostawcą towaru i śmieciarzem też i
                jeszcze.......powinen się cieszyć jak głupi do sera za to że najada
                się w gratisie samego wstydu za Kraskę,jedna laska toczy kega z
                piwem i ta cała reszta o której wspomniałeś to rzwczywiście reklama
                dla JAZZ CLUBU.Ja gratuluję szefowi a Ty dziewczyno jeśli jesteś
                rzwczywiście na Forum i czytasz to wszystko na temat SWOJEJ PRACY TO
                uciekaj jak najdalej od tej fuchy jaką Ci dał.
                • lachien Re: Hokus Pokus 08.01.10, 08:19
                  Tak się składa, że znam Pana Kraskę osobiście. Co wcale nie jest przeszkodą bym
                  powiedział to co myślę o jego klubie.
                • ostryscyzoryk1 Re: Hokus Pokus 25.06.10, 09:14
                  WITAJ SŁAWKU PO TEJ DŁUGIEJ ZIMIE....MUSZE CI SIĘ POCHWALIĆ ŻE MONA
                  OD JAKIEGŚ CZASU ZAMIAST MARTINI W CLUBIE PERSPEKTYWY WYPIĆ SZKLANĘ
                  PORZĄDNEGO cincin ZBIEDRONY,HA PESTIZ KRASKI.....PS.MOŻE TO BZDURA
                  ALE MUSIAŁAM KOMUS Z GŁOWA SIĘ POŻALIĆ....
                  • lachien Re: Hokus Pokus 25.06.10, 15:42
                    Witaj.
                    Dziękuję za informację.
                    Pozdrowienia.
        • agnieszka.gryz78 Re: Hokus Pokus 07.01.10, 16:13
          :)
          • Gość: kiko Re: Hokus Pokus IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 07.01.10, 22:51
            przyjdzie kryska na Kraskę:)
            • ostryscyzoryk1 Re: Hokus Pokus 08.01.10, 08:13
              Przyjdzie,a na początek założę się że tam przydałaby się inspekcja
              pracy i sanepid,fe!
            • ostryscyzoryk1 Re: Hokus Pokus 08.01.10, 08:39
              To może zacznij wyrażać swoje opinie do samego P.Kraski,na pewno z
              Tobą chętnie pogada i zmieni coś w swoim klubie a nawet i
              maeście,wiesz ma miano MECENASA KULTURT I SZTUKI W OSTROWCU.Szkoda
              tylko że sam jest chamem:)))
              • lachien Re: Hokus Pokus 08.01.10, 08:49
                A skąd wiesz, że tak nie było?
                • ostryscyzoryk1 Re: Hokus Pokus 08.01.10, 09:10
                  Nawet jak było to co to dało?????:)Pomogę Ci w odpowiedzi -nic.Twoje
                  wypowiedzi są nie do końca wyszacowane i trudno się domyśleć czy Ty
                  masz tyle uwag co do samego P.Kraski i jego klubu z jedoosobowym
                  personelem czy ogólnie do całego tego miasta?Z pełnym szacunkiem co
                  do Ciebie i Twoich często trafnych ocen.
                  • lachien Re: Hokus Pokus 09.01.10, 07:18
                    Nie za bardzo wiem o co Ci kaman. Nie możesz rozszyfrować zawiłości moich
                    postów? Może mniej się staraj - wtedy wydadzą się proste i świat stanie się
                    piękniejszy. Owszem - mam dużo do samego miasta jak i poszczególnych jego
                    aspektów. Jak widzę niedorobienia to szlag mnie trafia, bo akurat w tym mieście
                    zawsze przybierają formę karykaturalną - może tak jest dlatego, że patrzę z
                    perspektywy większego miasta. Może takie niedorobienia (czytaj: hamstwo w
                    lokalach, jedna barmanka na tysiąc osób, brak piwa po godzinie od otwarcia) w
                    Ostrowcu to standard i luzik. Nikt się nie przejmuje. Ale sorry - w "normalnym"
                    świecie takie rzeczy nie mają prawa istnienia. To moje miasto, to które cały
                    czas kocham zaczyna przypominać serial z Ferdynandem Kiepskim w roli głównej.
                    • ostryscyzoryk1 Re: Hokus Pokus 09.01.10, 11:42
                      Sam się statasz zrozumieć o co to kaman,więc może bez tych zbędnych
                      rad poproszę czy plis.Czepiasz się pewnych spraw które są nizalezne
                      od właśnie jakiejś tej barmanki a tak dla jasności pracowały w ten
                      dzień 2 dziewczyny za barem (no chyba że się czepisz że żle
                      pracowały!)a jakaś 3 latała po sali ,wiesz tez tam byłam i jak co
                      roku zawsze jest tam taki młyn czy jest jedna pani za barem czy jak
                      ok.5 lat temu stało 4 facetów i kelnerki latały jak oszalałe.Masz
                      racje patrzysz z perspektywy naszej stilicy ,a że miasto zaczyna
                      wtglądać jak z serialu to znaczy że jest u nas "wesoło".Chamstwo nie
                      wychodzi od ludzi którzy tylko tu chcąc mieć pracę ale od tych dużo
                      wyżej postawionych lub takich jak owy jeje2,pewnie czytałeś
                      wypowiedz tego ktosia,może tu wróc i zrób coś pozytywnego ty sam
                      skoro tak Cię boli stanie w kolejce po głupie piwo.WARSZAWKA
                      górą,dobrze Panie Sławku że Pan stąd wyjechał i wreszcie robi
                      karierę w super dużym sklepie,MY tu nie wiemy jak taki wygląda.....
                      • lachien Re: Hokus Pokus 09.01.10, 13:02
                        To sorry mam się nie czepiać skoro mi nie pasi? Zresztą nie tylko mi sądząc z
                        min pozostałych gości Perspektyw. Czy ja mam coś do obsługi? Może powinienem
                        powiedzieć tak: byłem w Perspektywach i stałem godzinkę po piwo, nooo ale że
                        tutaj nie mieszkam to powinienem zamknąć ryja i wracać do Warszawy? Może jeszcze
                        powinienem się cieszyć, że nie stałem 2 godziny? Jesteś w stylu gościa, który
                        pisał o zimach w PRL i bo wtedy był większy śnieg na ulicach niż teraz? To co
                        mamy równać w górę czy w dół? Coś się Waść tak czepił i myślisz, że mam
                        pretensje do barmanek? Gdzie tak napisałem. Następna sprawa - nie mam zamiaru
                        wracać do Ostrowca by naprawiać cokolwiek - wystarczy mi, że pomogę np w
                        organizacji mikołajek w szpitalu, wyślę kasę na potrzebujące dzieci w Ćmielowie
                        i tym podobne nieistotne z punktu widzenia mieszkańca Ostrowca popierdółki.
                        P.S. Pisze się Warszafka jak się chce komuś dopiec. A jak mnie tak dobrze znasz
                        to wytłumacz mi skarbie w jakim to sklepie pracuję. I kulturalnie jest się
                        przedstawić.
                        • lachien Re: Hokus Pokus 09.01.10, 13:08
                          I jeszcze dopiszę. Sam piszesz o Panu Jeje, który to dał popis swojej elokwencji
                          i kultury w poście gdzieś poniżej. A sam co robisz? Atakujesz mnie, że napisałem
                          prawdę o tym co się działo w knajpie drugiego dnia świąt. Czy ja napisałem
                          gdzieś, że Ostrowiec to wiocha i barmanki pracują jak panny z remizy? Weź się
                          zastanów czego chcesz ode mnie, bo widać, że Ci na odcisk nadepnąłem i po
                          ptokach czytasz moje posty wyciągając coś spomiędzy wierszy.
                        • ostryscyzoryk1 Re: Hokus Pokus 09.01.10, 13:31
                          Chwali się "sksrbie"to co robisz dobrego dla tych wszystkich
                          akcji ,super.Wreszcie doszliśmy do konsensusu sprawy jeśli chodzi o
                          ludzi którzy pracują w tym wesołym mieście,lepiej pisać jaśniej do
                          kogo masz konkretne zarzuty bo czasem można sprawić komuś dużą
                          przykrośc,wybacz ale tej warszawki (czyt.warszafki :))mimo wszystko
                          Ci nie zazdroszczę.A zapomniałabym że ham piszemy przez "CH"
                          mądralo:)Przedsawię się bardzo chętnie ale wtedy kiedy ja będę tego
                          chciała,a może nawet w tej spelunie perspektywy .Ps.na dzień
                          dzisiejszy Twoja kariera i praca mnie nie interesuje.
                          • lachien Re: Hokus Pokus 09.01.10, 13:49
                            Mój błąd faktycznie czasami można walnąć byka szybko pisząc. Więc ujednolicę
                            wypowiedź i napiszę tak jasno jak się da: nie mam pretensji do barmanek za to co
                            się działo w lokalu. Uznaję je raczej za ostoję spokoju w tym armagedonie
                            świątecznym i dałbym im premie za dobrą pracę. Do Kraski pretensji też raczej
                            nie mam bo za co? Za to, że stałem w kolejce? Toż to moja wina mogłem iść gdzie
                            indziej. Po prostu twierdzę, że podejście niektórych Ostrowiaków do świata jest
                            burackie.
                            Następna sprawa - niejeden raz pisałem, że gdyby w Ostrowcu można było robić to
                            co robię za te same pieniądze nigdy bym się z niego nie wyprowadził. Warszawy
                            nie trawię jako takiej, po prostu tu mieszkam i tyle.
                            Inne kwestie już pominę, bo jest sobota i czas wyjść na spacer z psem , zjeść
                            tłuczone ziemniaki ze słoniną i zapić kompotem
                            Pozdrawiam
                            Sławek.
                            • ostryscyzoryk1 Re: Hokus Pokus 09.01.10, 15:16
                              Masz Sławku dużo racji w tym co teraz napisałeś aż miło czytać
                              właśnie takie posty a o Krasce to chętnie bym sobie z Tobą jeszcze
                              popolemizowała.Ten byk jest mało istotny ot to tylko moja czysta
                              złośliwość,ja też ich walę czasem dużo:)No i czas ruszyć po zakupy
                              aż do samego tesco niestety po wizycie w takim miejscu ja apetyu już
                              nie mam,niestety mus tak samo jak i z innymi sprawami.CHĘTNIE bym
                              się przedstawiła ale mogę stracić pracę w naszym Ostrowcu.Wydaje mi
                              się że jesteś na tyle inteligentny że może połączysz pewne
                              fakty.Pozdrawiam i ja
          • namacany Offtop 07.01.10, 23:00
            Agnieszko, miło Cię tu widzieć; pozdrawiam serdecznie. :-)
    • jejeje2 Re: Hokus Pokus 08.01.10, 10:03
      jak mozna przychodzic do tego syfu zwanego perspektywami? jak tam
      mozna pracowac? chyba tylko nieudacznicy tam pracuja bo nie maja
      innej alternatywy. za marne pieniadze siedziec w syfie. porazka
      • se_nka0 Re: Hokus Pokus 08.01.10, 10:18
        Jak można krytykować kogoś, kogo się nie zna...,,chyba tylko nieudacznicy tam
        pracuja,, - chyba tylko po to, żeby się poczuć lepiej.Życzę udanego życia
        bez porażek.
        • ostryscyzoryk1 Re: Hokus Pokus 08.01.10, 10:50
          Mądrze i dosadnie napisane,przychylam się do tego komentarza w stu
          procentach.Pełen szacunek.
        • morfinka_12 Re: Hokus Pokus 08.01.10, 10:56
          dom.gratka.pl/tresc/417-2520754-swietokrzyskie-ostrowiec.html?utm_source=ap_dom&utm_medium=email&utm_campaign=ap

kupcie sobie kręgielnie i zarządzajcie nią odpowiednio.
          • feel_good Re: Hokus Pokus 09.01.10, 01:15
            He, he: "sprzedam dobrze prosperującą restaurację wraz z
            kręgielnią" :)))

P.S. Byłem tam dwa razy. I dwa razy przeżyłem szok.

Pierwszy raz, kilka miesięcy po otwarciu, gdy zamówiłem lampkę
            jakiegoś wina, a kelner - na moich oczach - wlał z
            butelki "pięćdziesiątkę" do kieliszka do wódki, po czym przelał
            zawartość do lampki na wino, czynność powtórzył i już miałem gotowe
            równiutkie 100ml winka w lampce :)))

Drugi raz byłem miesiąc temu i znowu szok: godzina 20:00 i poza mną
            i kumplem żywej duszy! W ciągu godziny nie pojawił się w lokalu
            NIKT. Wprawdzie to był poniedziałek, ale pustki takie że nawet
            browar tego dnia smakował jakoś inaczej...
            • ostryscyzoryk1 Re: Hokus Pokus 09.01.10, 11:56
              He he he ,pozbyć się interesu który dobrze prosperuje,no co za
              dobrodusznosć,normalnie wezmę i to kupię:))))pozdrawiam
      • ostryscyzoryk1 Re: Hokus Pokus 08.01.10, 10:44
        O,co zakomentarz.Nie znzsz nikogo z tych ludzi którzy tam
        pracują,więc bardziej na miejscu byłoby przemyśleć swoją
        wypowiedż,brzydka i bez klasy.A skoro masz tak dużo kasy to
        faktycznie możesz sobie pozwolić na bezrobocie,oczywiście o ile
        znasz sytuację na naszym rynku pracy i to w Ostrowcu.Piszę to w
        imieniu WSZYSTKICH pracujących nawet czasem na 3etaty i to w
        gorszym "syfie"niż Perspektywy,robią to tylko po to żeby mieć na ten
        przysłowiowy "chleb" i wcale nie są nieudacznikami.Wiesz naruszyłeś
        godność wielu ludzi którzy po prostu czasem nie mają wyboru.TYLE do
        Ciebie na ten temat.POZDRAWIAM BARDZO SERDECZNIE:)
        • dixi1989 Re: Hokus Pokus 01.07.10, 10:25
          HOKUS-POKUS jest istnym przekleństwem dla mieszkańców bloków usytuowanych w
          bezpośrednim sąsiedztwie. W weekendy imprezy do nocy a co za tym idzie hałas ,
          pijana młodzież dewastująca nocą osiedle. A wszystko za przyzwoleniem straży
          miejskiej i policji , która bagatelizuje problem - SKANDAL !
          • Gość: ostrowianka Re: Hokus Pokus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.10, 12:06
            HP to najgorsza chamska knajpa. Zero klimatu, jedzenie do bani, Brak
            kultury obsługi i właścicieli. Dziwi mnie, że tam ktoś wogóle
            chodzi, no cóż poprostu HP to totalna pomyłka, choć znam lekarstwo,
            zmiana właściciela by tutaj najwięcej pomogła, ale to jest moje
            zdanie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka