IP: 94.254.255.* 11.02.10, 11:54
Ktoś coś pisał kiedyś o otwarciu EmpiKa w Ostrowcu? Czy to nadal aktualne czy może jednak nie bo dostałem info ze Empik ma powstać w Skarżysku. Gdyby nie Dom Książki to trochę trudno było by kupić u nas muzykę czy film
Obserwuj wątek
    • misiek7307 Re: EMPiK 11.02.10, 18:40
      Swojego czasu przy likwidacji Kolportera to m.in. ja pisałem, że dobrze byłoby gdyby jego miejsce zajął EMPiK. stało się inaczej i szczerze tego żałuję. Ilekroć jestem poza Ostrowcem i widzę powstające oprócz EMPiKów EMPiK Cafe zapełniające się ludźmi spokojnie spędzającymi swój wolny czas czytając przy kawce i ciachu to jest mi żal.
      • namacany Re: EMPiK 11.02.10, 18:42
        Może do pełnej kultury jeszcze nam trochę brak?
        • pwl_oi Re: EMPiK 11.02.10, 19:55
          Ja także pisałem o EMPiKu. Dokładniej o tym, że ta firma chciałaby u nas
          otworzyć tzw. salon partnerski. Jednak inicjatywa musi wyjść od Ostrowca. O mało
          mnie nie zjedzono na forum i kazano samemu otworzyć EMPiK w Ostrowcu. Tutaj
          więcej informacji na temat salonów partnerskich EMPiKu:
          www.empik.com/salony_partnerskie Warto zauważyć, że takie salony znajdują
          się w miastach o wiele mniejszych od Ostrowca.
    • unhollyseth Re: EMPiK 11.02.10, 22:19
      Dobry EMPiK nie jest zły:) Ja również chętnie widział bym taki salonik w Ostrowcu.

Pomijając sprawy finansowe to bardzo miło wspominam pracę w EMPiKu. Książki,
      filmy, muzyka, gry komputerowe...wszystko miałem na wyciągnięcie ręki. Świetni
      ludzi tam wówczas pracowali. A o przygodach z klientami to mogę książkę
      napisać:) Naprawdę miło się tam pracowało...
      • temponick Re: EMPiK 12.02.10, 00:06
        Yeah, dobry EMPiK nie był zły. Przez dobrą połowę swojego istnienia (bo jubilatowi strzeliło chyba ze 60 albo i wiecej lat) był dla wielu jedynym prawdziwym oknem na świat. Nawet do Kielc się kiedyś jeździło z Ostrowca do EMPiKu. Kultowe lokale w kultowych miejscach. W każdym obowiązkowy zestaw gazet zagranicznych, wydawnictw o jakich się nie śniło w lokalnych kioskach, gdzie jedyną gwarancją poczytania było założenie 'teczki' z najpopularniejszymi tygodnikami typu Przekrój, Polityka plus obowiązkowo "Ty i Ja" (niejednokrotnie, hehehe, po znajomości albo spod lady) W dużych miastach uniwersyteckich EMPiK, to był mus. Można było nie mieć dżinsów czy sztruksów z Pewexu, ale trzeba było odwiedzać ten przybytek...Prawdziwy szpan polegał na czytaniu zagranicznych wydawnictw w oryginale. Reszcie pozostawało do poczytania "Forum". Dzisiaj ciężko wspominać to wszystko, co się wydarzyło w ciągu owego czasu, chociażby tylko 7letnich studiów, ponieważ zdarzyło się całe mnóstwo fascynująch rzeczy. Sporo z nich związane właśnie z EMPiKami. Gdzie jak gdzie, ale ciekawe dziewczyny zawsze można było tam właśnie spotkać...

• dorsai100 Re: EMPiK 12.02.10, 08:15
          Oj przydał by się, przynajmniej nie musiałbym jeździć do Kielc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka