IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 20:50
Dlaczego na tym forum tak mało mówi się o żałobie i tragedii narodowej?
Dlatego że nie dotyczy bezpośrednio naszego miasta ,czy ostrowczanie uważają
że są ponad to wszystko a może ludzie na forum boją się śmierci i cierpienia
. Odnoszę wrażenie że dla ostrowca ważniejsze są psie odchody na trawniku niż
to co dzieje się w tej chwili w kraju. Przecież to historia dzieje się na
naszych oczach a my nawet o niej nie mówimy. Przykre to wszystko.
Obserwuj wątek
    • Gość: A Re: Dlaczego IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.10, 21:22
      Przykre to mało powiedziane.
      Dlaczego ? bo wstyd czytać wypowiedzi jakiegoś warchoła który pyta się -co
      zrobił śp.Prezydent dla Polski że będzie na Wawelu-
      Ludzie,przecież dla Niego to jest nie ważne gdzie będzie pochowany,może być
      nawet za wsią.My sami robimy sobie przykrość i plujemy jadem-tylko pytam się-w
      imię czego?komu to posłuży?komu zaszkodzi?..ech.. szkoda słów i nerwów
      • unhollyseth brutalna prawda 15.04.10, 21:46
        Jeżeli tym warchołem jestem ja to bajecznie. Wiesz kiedyś pewien ksiądz mi
        powiedział, że ten kto ma wątpliwości i zadaje pytania jest człowiekiem wiary.
        Każdy kto nie zadaje pytań i nie ma wątpliwości jest tylko tylko liściem na drzewie.
        Do autora wątku.
        Jak to za mało piszemy o żałobie? A co mamy jeszcze pisać? Są 3 czy 4 wątki.
        Każdy podzielił się swoim bólem, słowem i wątpliwościami. Nikt nie robił sobie
        jaj i drwin. I dyskusje przebiegają raczej z szacunkiem zarówno do zmarłych jaki
        i do wypowiadających się. Mamy się biczować, poubierać na czarno i płakać całymi
        dniami? Nie wiem o co Ci chodzi. Każdy przeżywa tą tragedię na swój sposób i
        tobie to przeszkadza?

Będę brutalnie szczery...Umarł król, niech żyje król! Każde wydarzenie ma
        wpływ na historię. Jedne mniej, drugie trochę więcej. Nie możecie nikogo zmusić
        do szacunku, płaczu, lamentu i mówieniu wszystkiego w dobrych kolorach, bo to
        hipokryzja. Jeżeli Wy dwaj np. bardzo kochaliście Lecha Kaczyńskiego to łączę
        się z Wami w smutku, ale nie możecie narzucać tego "kultu". Od momentu tej
        tragedii każdy z nas stał się obłudnym hipokrytą. Ja też. Było mi smutno i nadal
        jakoś do mnie nie dociera to co się stało. Ale sam mogę pokazać Wam wątki, w
        których obrzucałem zmarłego prezydenta czym się tylko dało. Myślę, że 70% z Was
        ( i całego społeczeństwa)robiło to samo. Ale teraz już nie wolno i nie wypada. A
        właśnie, że wypada, bo nad historią trzeba dyskutować, pytać i patrzeć z każdej
        strony, bo każdy kij ma dwa końce a czasem nawet i trzy.

Kurczę ludzie nie róbcie z tego cudu. Prezydent był słabym prezydentem, zginął
        tragicznie w wypadku. A to nie zrobi z niego bohatera narodowego. Mówicie, że
        zginął jak patriota...a co z innymi, którzy lecieli? Ich zasługi były takie same.
        Błagam oddajmy honory i cześć zmarłym, ale nie wynośmy ich na piedestały pod
        wpływem emocji. Bo teraz wielu z nas jest pod wpływem emocji. A media dodatkowo
        kreują te emocje. Zdarzył się wypadek, tragiczny w swojej istocie, ale to nie
        było chodzenie po wodzie, zaprowadzenie pokoju na świecie. Padają również słowa,
        że dzięki Lechowi Kaczyńskiemu Rosja przeprosiła i dzięki temu świat zwrócił
        uwagę na Katyń. Czy nie pachnie tutaj groteską? A co jeżeli nie byłoby wypadku?
        Zrządzeniu losu przypisujecie cudowne skutki, jakieś ideologie...ech.
        • Gość: obiektywny Re: brutalna prawda IP: 87.205.148.* 16.04.10, 12:43
          Wszystko ładnie i pięknie tylko to, że piszesz że był słabym prezydentem to
          Twoja osobista opinia. Nie wiem na czym ją opierasz, bo według mnie to kreacja
          mediów, tych samych zresztą, które teraz tak płaczą..Czy według Ciebie
          Kwaśniewski był lepszy gdy zdarzało mu się skompromitować nasz kraj w Charkowie
          i jeszcze parę razy później? Co z Wałęsą? Był lepszy? Wychodziłoby na to, że
          Polska nie miała jeszcze dobrego Prezydenta. Jeśli dla kogoś dobra prezydentura
          oznacza lizanie komuś tyłka to ja dziękuję, postoję...
          • Gość: pit Re: brutalna prawda IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.10, 14:00
            Gość portalu: obiektywny napisał(a):

> Wszystko ładnie i pięknie tylko to, że piszesz że był słabym prezydentem to
            > Twoja osobista opinia. Nie wiem na czym ją opierasz, bo według mnie to kreacja
            > mediów, tych samych zresztą, które teraz tak płaczą..Czy według Ciebie
            > Kwaśniewski był lepszy gdy zdarzało mu się skompromitować nasz kraj w Charkowie
            > i jeszcze parę razy później? Co z Wałęsą? Był lepszy? Wychodziłoby na to, że
            > Polska nie miała jeszcze dobrego Prezydenta. Jeśli dla kogoś dobra prezydentura
            > oznacza lizanie komuś tyłka to ja dziękuję, postoję...

Wałęsa jaki był taki był, ale trzeba mu przypisać wyprowadzenie wojsk
            rosyjskich. Kwaśniewski - Konstytucja, duży udział we wstąpieniu do Nato i UE. A
            Kaczyński co? no właśnie... po prostu był. Niby nieugięty i tyłka nikomu nie
            lizał ale nic z tego nie wynikło. Traktaty przed którymi się bronił w końcu i
            tak podpisał.
            A wpadki miał każdy. Kaczyńskiemu też zdarzało się nas kompromitować, choćby tą
            walką o krzesła czy ten nieszczęsny samolot.
            Z przedostatnim zdaniem się zgodzę: Polska nie miała dobrego Prezydenta.
            Jeszcze. I smutno to mówić - wcale nie zanosi się na to, że będzie go miała.
            • Gość: gość Re: brutalna prawda IP: 77.236.28.* 24.04.10, 10:06
              Ale brutalną prawdą jest to, że z nich wszystkich najlepszy był
              Kaczyński. Dlaczego go tak wyśmiewano, wytykano wpadki? Konsekwentnie
              robiono z niego pierwszego idiotę IV RP? Myślicie, że faktycznie nim
              był? To wszystko było celowe, by odwrócić uwagę od ważnych spraw. A
              dlaczego on nie chciał podpisywać tych traktatów? Bo coś, co nam
              wydaje się świetne, jest tak naprawdę przerażające i prowadzi do
              utraty suwerenności kraju. O czym mówię? A o czymś takim jak Rząd
              Światowy. UE była pierwszym krokiem do niego. Rząd Światowy, Bank
              Centralny - to dyktatura wybranej grupki ludzi na świecie. To iluzja
              szczęścia, więcej: niewolnictwo. Jest to częścią Nowego Porządku
              Świata. Kaczyński dobrze to wiedział, a i ten "wypadek" w Smoleńsku
              nie był wypadkiem, ale to już temat na inną rozmowę. Po prostu
              Kaczyński był patriotą, dbał o niezależność kraju w przeciwieństwie
              do innych polityków...Nie wierzcie wszystkiemu bezkrytycznie. Polecam
              "Zeitgeist" - dość mocne przebudzenie. Z polskich podobno: "Nocna
              zmiana" (jeszcze nie oglądałam).
              • lachien Re: brutalna prawda 24.04.10, 10:23
                Zgodnie z Twoją prośbą nie wierzę Ci bezkrytycznie - ba, w ogóle Ci nie wierzę.
                A że mam Alzheimera to już nie pamiętam co pisałeś.
                • Gość: gość Re: brutalna prawda IP: 77.236.28.* 24.04.10, 16:36
                  Aha. No bardzo budujące. Załamałam się:/
                  P.S. Jestem kobietą.
                  • lachien Re: brutalna prawda 24.04.10, 16:39
                    Też trudno w to uwierzyć.
                    • Gość: A Re: brutalna prawda IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.10, 18:22
                      A ja ci wierzę,i mam ten sam pogląd w 100%
                      • Gość: gość Re: brutalna prawda IP: 77.236.28.* 24.04.10, 18:29
                        Dobrze. Cieszę się, że ktoś ma otwarte oczy;)
                        • Gość: obiektywny Re: brutalna prawda IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.10, 21:23
                          Ja też uważam tak jak Ty..Myślę, że jest nas więcej niż się niektórym wydaje..Na
                          pewno pójdę na wybory choć dawno tego nie robiłem ;)
                          • unhollyseth Re: brutalna prawda 24.04.10, 23:09
                            NWO, rząd światowy...jestem wielkim fanem Z archiwum X. Nawet za 15 min będę
                            oglądał jeden odcinek. Oglądałem również Zeitgeist - rewelacyjny film. Ale
                            zapytam Was wprost...Czy Wam szaraczkom nie jest wszystko jedno kto wami rządzi?
                            Czy to kler czy rząd światowy, czy też bóbr z lasu? Robi Wam to różnicę? I tak
                            jesteście i będziecie w dupę bici. Dobrze Wam radzę...zajmijcie się swoimi
                            przyjemnościami, hobby, dziećmi. Zróbcie coś dla siebie a nie martwcie się o
                            świat.

Padło hasło, że Kaczyński wiedział o rządzi światowym i działał przeciwko
                            niemu...ech, nawet ja nie jestem taki głupi. A o ból brzucha ( ze śmiechu
                            oczywiście ) przyprawaiją mnie filmiki na youtube, na których "dokładnie widać i
                            słychać" jak żołnierze rosyjscy strzelają do ocalałych....buahahahahaha
                            Z tego wszystkiego to brakuje jeszcze, żeby Obama dostał nagrodę Nobla za
                            udaremnienie potencjalnego zamachu terrorystycznego w Europie poprzez rezygnację
                            z przylotu na pogrzeb L.K.
                        • unhollyseth Re: brutalna prawda 24.04.10, 23:10
                          Trzeba mieć oczy szeroko otwarte, ale co ważniejsze trzeba mieć cały czas
                          ściągnięte pośladki, żeby Wam nikt krzywdy od tyłu nie zrobił!
                          • Gość: A Re: brutalna prawda IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.10, 07:06
                            Mówisz tak z własnego doświadczenia czy swojej żony(jeśli masz-współczuje jej
                            Golgoty z tobą)
                            • unhollyseth Re: brutalna prawda 25.04.10, 09:31
                              Widzę i obserwuję rzeczywistość. Przeważnie biegnący za wielkimi teoriami
                              spiskowymi zapominają o tym co naprawdę ważne.
                              Co do mojej nieślubnej żony i naszego życia seksualnego to nie będę Cię
                              wtajemniczał bo jeszcze się zawstydzisz. Natomiast myślę, że nie musisz się o
                              moją towarzyszkę martwić...potrafi o siebie zadbać.
                              • Gość: gosc Re: brutalna prawda IP: 77.236.28.* 26.04.10, 01:08
                                To nie teoria spiskowa, tylko poszukiwanie prawdy (czasem bywa brutalna
                                - Katyn). Jaka ona jest, tego dowiemy się pewnie za następne 70 lat.
                                Wiem, o czym myslisz, unhollyseth. Nie generalizuj. Z pewnego punktu
                                widzenia dobrze by bylo, zeby jednak ta prawda teraz nie
                                wyszla...Jeszcze twardo chodze po ziemi i wiem, co to oznacza.
                                • Gość: gość Re: brutalna prawda IP: 77.236.28.* 28.04.10, 07:31
                                  www.jacektrznadel.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=73&Itemid=1
    • Gość: pit Re: Dlaczego IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.10, 14:32
      Gość portalu: xyz napisał(a):

> Dlaczego na tym forum tak mało mówi się o żałobie i tragedii narodowej?
      > Dlatego że nie dotyczy bezpośrednio naszego miasta ,czy ostrowczanie uważają
      > że są ponad to wszystko a może ludzie na forum boją się śmierci i cierpienia
      > . Odnoszę wrażenie że dla ostrowca ważniejsze są psie odchody na trawniku niż
      > to co dzieje się w tej chwili w kraju. Przecież to historia dzieje się na
      > naszych oczach a my nawet o niej nie mówimy. Przykre to wszystko.

Żałobę każdy powinien nosić w sercu - taka jest najprawdziwsza, i wcale nie
      trzeba wrzucać na pokaz flag na NK, gwiazdki w nawiasie na GG, czy postów na
      forum. Media i ludzie czasami robią z tego wydarzenia wystarczającą szopkę.
      Zobacz co się działo podczas przejazdu konduktu z ciałem Prezydenta. Wyciągnięte
      łapy z komórkami i aparatami. Tak wygląda oddawanie hołdu?
      • Gość: dociekliwy Re: Dlaczego IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.10, 15:39
        Może napiszecie (bo wszystko wiecie) DLACZEGO NA LOTNISKU NIE BYŁO ŻADNYCH SŁUŻB
        SPECJALNYCH, KTÓRE MIAŁY ZABEZPIECZAĆ PRZYLOT PREZYDENTA, POWIEDZMY XYZ W TYM
        DNIU na lotnisku w Smoleńsku? Było tylko dwóch z obsługi lotniska. Za to
        wszystko odpowiedzialny jest rząd kraju XYZ. Obama ma już karetkę, agentów i
        limuzynę w tym kraju XYZ.
        • lachien Re: Dlaczego 16.04.10, 15:54
          Ja Ci mówię - ten wybuch wulkanu na Islandii to też zamach na suwerenność
          naszego kraju. Kraj XYZ w zmowie z krajem XXX (wiadomo przecież co to za kraje)
          i dodatkowo w porozumieniu z Watykanem i kardynałem Dziwiszem odpalił ładunki
          umieszczone 100 metrów pod powierzchnią lawy by pył wulkaniczny uniemożliwił tym
          poganom udział w uroczystościach pogrzebowych na świętym Wawelu. Mydlić oczy to
          mogą, ale nie mi. Ja wszystko wiem - by nie powiedzieć - przewidziałem.
          • Gość: dociekliwy Re: Dlaczego IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.10, 16:34
            Może mi napiszesz czym mieli jechać .... do Katynia i kto miał ich odebrać z
            lotniska? Nie ma żadnych wypowiedzi w tym temacie. Może rowerami, karetą ? Było
            ich tak niewielu. Masz dobre predyspozycje startuj na prezydenta.
            • lachien Re: Dlaczego 16.04.10, 16:51
              Ale co mnie to człowieku obchodzi. Ani Ty ani ja nie dowiemy się prawdy. Mi jest
              tylko żal zmarłych i ich rodzin. Myślisz, że dociekniesz prawdy? A na prezydenta
              nie wystartuję nigdy w życiu. Polityka mnie nie bawi.
            • Gość: pit Re: Dlaczego IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.10, 17:07
              Obama ma SWOICH agentów i SWOJĄ limuzynę. To, że Kaczyński tego nie miał w
              Smoleńsku to wina tylko i wyłącznie kancelarii prezydenta i BOR-u. Tym bardziej,
              że nie była to impreza organizowana przez prezydenta Rosji.
              • Gość: dociekliwy Re: Dlaczego IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.10, 18:18
                Dzięki Ci. "Impreza" była organizowana przez ministra spraw zagranicznych na nią
                jechali NAJWYŻSZE władze, to nie ulega dyskusji tak myślę. Więc elita
                Ostrowiecka wypowiadająca się na tym forum powinna wiedzieć, że rząd jest
                władzą wykonawczą i on jest odpowiedzialny za bezpieczeństwo.Głowa państwa pełni
                rolę reprezentacyjną w ogromnej większości. Przypomnijcie sobie jak premier nie
                chciał dać samolotu, więc miał takie możliwości, prawda?! Więcej nie piszę, bo
                wszystko jest zapisane w aktach prawnych kto za co odpowiada :) Miłej dyskusji :)
                • Gość: pit Re: Dlaczego IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.10, 19:07
                  Skoro się tak upierasz to dlaczego BOR pozwolił na wylot jeśli wiedział, że
                  teren nie jest obstawiony i nie ma transportu? W USA takie coś byłoby nie do
                  pomyślenia. Ale tam prezydent nie kozaczy, a ochrona ma bardzo dużo do
                  powiedzenia. Np teraz ochrona Obamy postawiła jasny warunek. Gdyby niedzielna
                  msza miała odbyć się na rynku w Krakowie jak to pierwotnie zakładano to Obama by
                  nie przyleciał. Ze względów bezpieczeństwa. Uroczystości przeniesiono do
                  Kościoła Mariackiego.
                  BOR dał już popis swojej "fachowości" w Gruzji.
                  Ale to wszystko i tak wina Tuska. Mógł nie dać samolotu to wtedy Prezydent by
                  się nie rozbił.
                  • lachien Re: Dlaczego 16.04.10, 19:10
                    Daj sobie spokój. Ktoś kto myśli, że to spisek to choćbyś mu przedstawił dowody
                    na to, że tak nie jest to powie, że sfałszowane. Niektórzy tak mają. Lubią to po
                    prostu. Tradycja narodowa.
                    • Gość: pit Re: Dlaczego IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.10, 19:29
                      ok już luzuje żelka :)
                      • lachien Re: Dlaczego 16.04.10, 19:35
                        Coś za szybko poszedłeś na układ. Jesteś z PO i maczałeś palury w tym jakże by
                        to nie patrzeć - spisku. Strzelałeś do Wałęsy.
                        • Gość: pit Re: Dlaczego IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.10, 19:47
                          Do niczego się nie przyznaje. Nic nie widziałem, nic nie słyszałem. A do Wałęsy
                          strzelał mój kolega Jurek Kiler.
                          • Gość: dociekliwy Re: Dlaczego IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.10, 21:45
                            Może strzelał, miałem na myśli tylko słabość państwa. Może to nie do końca jasno
                            napisałem. Brak dobrych procedur i mała dbałość o NASZE wspólne dobro. Wam to
                            pasuje i macie powód do okazywania swoich kompleksów.
                            Ja cenię państwo, które jest szanowane w świecie. Płacę podatki i mam prawo tego
                            oczekiwać od rządu. KAŻDEGO RZĄDU.
                            • lachien Re: Dlaczego 17.04.10, 07:07
                              Klasyka - jak się nie zgadzasz z kimś to albo: masz kompleksy albo: jesteś z
                              tzw: kliki. Potem, gdy nadal się nie zgadzasz usłyszysz parę kojących duszę
                              epitetów. Przewidywalne do bólu i głębokie jak smak pumeksu.
                              • Gość: Polakmały Re: Dlaczego IP: 87.205.145.* 17.04.10, 19:24
                                Smacznego :)
                              • Gość: marlo Re: Dlaczego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.10, 03:10
                                smak pumeksu?
                                a już miałem zajawkę ze napiszesz że pampersa :))
                                Zbliża mnie to bardziej do tych realiów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka