Dodaj do ulubionych

Bez tytułu

04.09.10, 11:58
...bez szans, bez perspektyw – jak długo jeszcze?

-Jaki komentarz proponujecie do tego smutnie prawdziwego artykułu?

Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Bez tytułu IP: 178.235.77.* 04.09.10, 13:40
      Róbcie coś, albo chociaż próbujcie, byleby tylko nie stać w miejscu i nie narzekać!
      • temponick Re: Bez tytułu 04.09.10, 14:55
        Co? Wyjść na ulicę? Zamknąć się za bramą Celsy? Wyjść na mur i nawoływać do strajku? Spalić komitet na Alei?
        • lachien Re: Bez tytułu 04.09.10, 15:19
          Ja na Twoim miejscu przylutowałbym się do bramy MPK i podjął strajk głodowy.
          • lachien Re: Bez tytułu 04.09.10, 15:21
            A do tego smutnie prawdziwego artykułu - jeśli nic się nie zmieni jeśli chodzi o
            zatrudnienie lub możliwości prowadzenia własnego biznesu (co jedno z drugim ma
            sporo zależności) to miasto niestety stanie się już prawdziwym miastem Żywych
            Trupów. Młodzi opuszczą miasto i nie będzie sentymentów, że to moje miasto itd.
            Jak w brzuchu burczy mnie i mojej rodzinie to nie ma wtedy, że Ostrowiec. Niestety.,
            • Gość: szczepan Re: Bez tytułu IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.10, 18:49
              Sentymenty to i owszem, odłóżmy na bok. Użytkowniku lachien, jakich zmian
              oczekujesz, jesli chodzi o mozliwosc zatrudnienia lub prowadzenia wlasnego
              biznesu? Obawiam sie, ze samo nic sie nie zmieni. A warunki biznesowe sa takie,
              jak wszedzie w Polsce.

Mnie najbardziej boli brak osob w wieku 20-30 lat. Albo dzieciarnia, albo
              dojrzali juz ludzie. Ja akurat robie biznes w Internecie i gdyby nie w/w
              argument, w Ostrowcu byloby mi bardzo dobrze. W gruncie rzeczy wiele rzeczy mi
              się tu podoba. A i czas można zorganizować sobie nie gorzej, niż wszędzie
              indziej (byle mieć z kim).
              • lachien Re: Bez tytułu 05.09.10, 07:04
                Szczerze mówiąc to niczego nie oczekuję. Swoją przyszłość i podatki związałem z
                innym miastem. Co do biznesu - nie chce mi się pisać wywodów na ten temat - jak
                sam po sobie widzisz są jakieś "ale" jeśli prowadzisz go poza miastem. Jakby
                wszędzie było jak piszesz nikt by z tego miasta nie uciekał. Ani Ty, ani ja ani
                tysiące innych.
                Kiedyś pracując w Ostrowcu dowiedziałem się, że tam nawet mentalność potrafi być
                przeszkodą w dotarciu do klienta. Nie rozumieją niektórych rzeczy, które już 170
                km dalej są najzupełniej oczywiste. Jedynym pewnym biznesem w mieście jest
                prowadzenie sklepu z alkoholem. Najlepiej przecenionym.
    • leon.komornicki Re: Bez tytułu 04.09.10, 21:09
      Jest to przeraźliwie smutna sytuacja. Prawdę mówiąc nie widzę żadnych na obecną chwilę perspektyw. Jeśli nie nadejdzie prawdziwa koniunktura gospodarcza, rozwój na poziomie minimum 7-8% rocznie, utrzymujący się przez kilka lat, to widzę przyszłość w ciemnych barwach. Ponieważ rządzący prowadzą Polskę w oszałamiającym tempie mieszczącym się w granicach błędu statystycznego perspektywa jakiejkolwiek zmiany jest absolutnie iluzoryczna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka