Dodaj do ulubionych

Święto Zmarłych Muppet Show Halloween

IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.11, 17:52
Wyjaśni ktoś przyczynę robienia z takiego Święta cyrku...chyba że tworzy się nowy odłam chrześcijaństwa który pójdzie takim torem i zamiast zadumy pędzie ...fajerwerk z klawnem
Obserwuj wątek
    • temponick Re: Święto Zmarłych Muppet Show Halloween 31.10.11, 18:59
      Bo i to chodzi, żeby zniszczyć tradycję i odmóżdżyć mózgi. Społeczeństwo nakarmione halogenową papką stanie się śmieszne, infantylne, karykaturalne bez perspektyw i szans na rozwój, zapomnie o korzeniach i historii. Z przerażeniem patrzę na zdziczenie młodzieży na wyspach, brak jakiejkolwiek idei i zapatrzenie w konsupcję oraz szaleńczy pęd do multimedialnych gadżetów oraz kretyńskich zabawek wsród najmłodszych, których rodzicami są nierzadko już wychowani na tej chorej popkulturze, 20paroletni rodzice...Tępota, niedouczenie, swoboda obyczajów, obniżenie poczucia świadomości, zwyrodnienie...

Najgorsze jest prostactwo i liberalizacja (czytaj negacja) wszystkiego tego co miało jakiekolwiek wartości jeszcze 20-30 lat temu. W imię walki z zaściankiem i średniowieczem. Krytyką historii, walką z kościołem czy religią. Tego spustoszenia w umysłach może jeszcze tak nie widac w Polsce, ale i to nadchodzi nieubłaganie...

• kami-lla Re: Święto Zmarłych Muppet Show Halloween 31.10.11, 19:33
        calkowicie się zgadzam...odmóżdżenie, agresja i chamstwo

i już jest w Polsce ..

Nie mam w domu cukierków ani żadnych slodyczy - dieta ;)
        dzwonek do drzwi... otworzyłam i na hasło "cukierek albo psikus" odpowiedziałam, ze ani jedno ani drugie... zamknęłam drzwi i...moje drzwi zostały obrzucone jajkami !!!!!!!!!! i to juz nie jest śmieszne halloween !!!
        • kemotost Re: Święto Zmarłych Muppet Show Halloween 31.10.11, 20:01
          Współczuje. Ja bym po otwarciu drzwi zareagował dokładnie w amerykchańskym stylu Hallowen i pokazał stojący środkowy palec.
          • kami-lla Re: Święto Zmarłych Muppet Show Halloween 01.11.11, 19:22
            no niestety - kilku nastolatków a ja sam w domu z kilkuletnimi dzieciakami
            • kami-lla Re: Święto Zmarłych Muppet Show Halloween 01.11.11, 19:23
              ups oczywiście miało być sama
              • lachien Re: Święto Zmarłych Muppet Show Halloween 03.11.11, 10:19
                A mi nie przeszkadza. Byle kulturalnie i nie wchodząc tym, którzy bawić się w to nie chcą w paradę. Zresztą Wszystkich Świętych też nie przypomina DNIA ZADUMY. Przed cmentarzami kebaby i zapiekanki, na cmentarzach pańska skórka i obwarzanki. Cyrk na kółkach.
                • temponick Re: Święto Zmarłych Muppet Show Halloween 03.11.11, 12:00
                  Jop, cyrk na kółkach... Teraz kolej na Christmas. Sorry, komercha przedświąteczna pojawiła się w sklepach dublińskich jeszcze przed tą 'halogenową' -Obłęd w oczach. To już jest cyrk!
                  • lachien Re: Święto Zmarłych Muppet Show Halloween 03.11.11, 13:17
                    Dlategoż trzeba omijać szerokim łukiem miejsca kaźni, czyli: supermarkety. Reklamy w TV przełączać. Ogólnie nie pchać sie w paszczę lwa.
                    • temponick Re: Święto Zmarłych Muppet Show Halloween 03.11.11, 14:41
                      Nie mogę bo zepsuł mi się pilot i ostatnio jestem zdany na reklamy. Więc mam trochę czasu na refleksję i zastanawiam się nad skutecznością owej. Zaznaczam, że musiałbym być pod wpływem gróźb na moje życie, żeby napić się CocaColi czy wypić puszkę Budweisera...
                      • Gość: A Re: Święto Zmarłych Muppet Show Halloween IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.11, 17:57
                        Wiecie co ? ja powtarzam tak...
                        <siedzą mózgi i kombinują nad oprawą wszelakich świątek
                        a...bezmózgi potem.. cieszą się... jak murzyn latarką>
      • Gość: gosc Re: Święto Zmarłych Muppet Show Halloween IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.11, 20:01
        I to wszystko przez Halloween? O w morde....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka