Dodaj do ulubionych

"Zmielony" JOW

09.09.12, 14:51
JOW już są chyba przesądzone...napisał 5lat temu w wątku Wojtek_68, bo "większość jest zainteresowana taką ordynacją"

Jednak, co wydaje sie rzeczą niewiarygodną w historii współczesnej demokracji, nastąpiła druga odsłona Nocnej Zmiany, i milion podpisów w sprawie referendum za JOW, zostało przez tych samych Judaszy, o tym samym politycznym rodowodzie ...zmielone. Łaskawcy którzy dorwali się do koryt w wyniku wyborów (w których jednym z naczelnych haseł, i byc może właśnie dzięki temu hasłu wprowadzenie JOW doszli do władzy) stwierdzili, że milion głosów to psom na buty. Bezczelna Partia Oszustów zdecydowała, że to nie od obywateli zależą teraz zmiany tylko od nich, więc można zapomnnieć o zebranych głosach i przyrzeczonym reeferendum. Skoro my rządzimy to od nas teraz zależy co gdzie jak i kiedy. Czyli wielkie NIC i wielkie goowno dla wyborców!!!

Ci sami co wcześniej wnosili pudła z podpisami do Sejmu, jak tylko usadowili się na swych kłamstwem utytłanych stołkach, Złodzieje , Oszuści i Zdrajcy, szybko zapomnieli o swoich publicznych zobowiązaniach !!!!

...a jednak światełko w tunelu zabłysło po raz kolejny!!!!
Obserwuj wątek
    • leon.komornicki Re: "Zmielony" JOW 09.09.12, 15:56
      Tutaj obejrzycie sobie tych zgniłków peowskich , już po zmieleniu. Kupa śmiecia, tylko tak można określić tych łobuzów!
      • temponick Re: "Zmielony" JOW 09.09.12, 17:04
        Donald Tusk w styczniu 2005 r. przed kamerami TV składając ponad 750.000 podpisów pod wnioskiem o referendum w/s JOW do Sejmu i likwidacji Senatu (a nie odwrotnie):

[1:58] „jeśli ten Sejm stchórzy przed zorganizowaniem referendum w tej sprawie, to jedną z pierwszych decyzji w pierwszych dniach nowego Sejmu będzie ponowienie tej sprawy...
        • brazilion Re: "Zmielony" JOW 09.09.12, 20:05
          Pamiec bardzo krotka i bardzo wybiorcza :(
        • leon.komornicki Re: "Zmielony" JOW 09.09.12, 20:21
          Licytować, przerzucać się cytatami z Tuska nie ma kompletnie sensu. Jego wypowiedzi to pasmo łgarstw,obłudy, hipokryzji. Trwa to już szósty rok. Ten permanentny kłamca, to najgorszy premier , jaki mógł się przytrafić Polsce po 1989 roku. Przytrafić , źle powiedziane, to świadomy wybór poważnej części naszego społeczeństwa.Nad tym trzeba ubolewać...
          • temponick Re: "Zmielony" JOW 09.09.12, 22:45
            NIE zgadzam się Leonie. Trzeba przypominać, bo to jest klasyka naszej tak niedawnej historii politycznej, o której -na przykład- młodzież, nie ma zielonego pojęcia! To jest nasza absurdalna najrealniejsza realność

4 x TAK - obietnice polityczne, czyli Magia Kłamstwa

Jan Maria Rokita: -To nie jest tak, że jeżeli partii politycznej się da pieniadze, to ona uruchomi wielkie instytuty badawcze i sfinansuje tworzenie myśli...

-Partia polityczna zrobi to, co jej zdaniem służy najbardziej zdobyciu władzy. Czyli robieniu ludziom z mózgu wody. -To znaczy opowiadania ludziom bajek...

Cztery (słownie 4) BAJKI

1. ograniczenie liczby posłów
            2. zniesienie immunitetu
            3. zniesienie senatu
            4. jednomandatowe okręgi

Tusk: -Zafundowalismy sobie kilkanaście lat temu niezwykle drogą władzę w utrzymaniu. -Nie tyle ze względu na wysokość uposażeń polityków ale przede wszystkim na ich mnogość

Tusk: -Polsce potrzebna jest nowa ordynacja, okręgi jednomandatowe i ordynacja większościowa

Jan Maria Rokita: -To są zmiany, które godzą w interesy polityków jako grupy społecznej

Tusk: -Stoją kartony (750tys podpisów). Jeśli ten Sejm stchórzy przed zorganizowaniem referendum w tej sprawie, to jedną z pierwszych decyzji w pierwszych dniach nowego Sejmu będzie ponowienie tej sprawy...
            • pismen1 Re: "Zmielony" JOW 10.09.12, 21:22
              Biedule rozpaczajacy a na kogo glosowaliscie w wyborach do Senatu (JOW). Czyz nie na fachowca legitymujacego sie jedyna zsluga, ze jest WDOWA?
              A moze podoba sie Wam przpadek pewnego senatora z Pily?
              Czy to JOW czy lista efekt ten sam - raz glosujecie na wdowe, innym razem na eks agenta a potem biadolicie.
              • brazilion Re: "Zmielony" JOW 10.09.12, 23:58
                No, i odezwał się nasz wirtualny mędrzec, obrońca uciśnionego status quo...
                • pismen1 Re: "Zmielony" JOW 11.09.12, 16:33
                  Czyzbys "rewolucjonisto" na wdowke nie glosowal?
                  Bardzo trafny wybor, zrownal przy okazji Ostrowiec z Wachockiem.
                  • brazilion Re: "Zmielony" JOW 11.09.12, 16:54
                    Wdowcem to jesteś ty sam. Po własnym logicznym i rozsądnym myśleniu.
                    • burak.z.onetu Re: "Zmielony" JOW 11.09.12, 22:35
                      pismen1 napisał:

> Czyzbys "rewolucjonisto" na wdowke nie glosowal?

W przypadku ordynacji z JOW, ze względu na lokalny charakter głosowania (oraz lokalnego kandydata a nie spadochroniarza), oddziaływanie takiej „postaci” poza własnym okręgiem jest ograniczone albo wręcz niemożliwe. Pewnym senatorem z JOW z okręgu ostrowieckiego byłby, czy z listy, czy nie, najpewniej L. Janiszewski.
              • burak.z.onetu Re: "Zmielony" JOW 11.09.12, 22:01
                Akurat przykład z Senatem jest chybiony w kilku względów. Po pierwsze primo zrobiono z tych wyborów parodię idei JOW. Takie wybory powinny odbywać się jak wybory prezydenckie, czyli, gdy żaden z kandydatów nie uzyskuje bezwzględnej wiekszości (50% + 1 głosów), przeprowadza się drugą turę i głosuje sdo skutku. Po drugie primo zamiast zgodnie z obietnicą zlikwidowac Senat, skompromitowano ideę JOW właśnie takim przeprowadzeniem wyborów, bez drugiej tury. No i po trzecie primo ważna jest też wielkość okręgu. Im mniejszy okręg tym bliżej poseł czy senator jest wyborców. W wyborach do senatu mielismy 3 okręgi i znaliśmy kandydatów głównie z nazwisk. Znane nazwisko wdowy zapewniło jej miejsce w Senacie
    • leon.komornicki Re: "Zmielony" JOW 11.09.12, 22:22
      Ja traktuję wątek temponicka nie w kategorii merytorycznej dyskusji na temat JOW, ale w kategorii wiarygodności funkcjonariuszy peowskich. Cztery razy tak , to była sztandarowa akcja peowskich politruków. Z chwila dojścia do władzy, całe to zaangażowanie bezczelnie wrzucono do niszczarki! Spójrzcie na zachowanie Schetyny, Nowaka, Drzewieckiego i samego Tuska. To żałość bierze , jak się patrzy na te kreatury.
      Co do JOW, nie jestem bezkrytyczny, casus Stokłosy jest dość symptomatyczny.
      • temponick Re: "Zmielony" JOW 12.09.12, 00:05
        Dokładnie. Ja też nie działam w ruchu na rzecz JOW ani w tej chwili nie agituję za JOW. Nazwijmy to, że sympatyzuję, albo romansuję z tą ideą. Watek natomiast założyłem, żeby pokazać jeden z większych pollitycznych przekrętów tego Judasza polskiej polityki, który nic się nie zmienił od czasów Nocnej Zmiany. W bardzo ciekawej debacie ustrojowej jeden z jej prelegentów, bodajże prof Kik z Kielc zauważył, że kłamstwa oraz niewiarygodność czołowych polityków są jedną z przyczyn coraz bardziej pogłębiajacej się bierności i otępienia społeczeństwa a także oddalają nas od wizji społeczeństwa obywatelskiego
    • temponick Szykuje się wojna o mandaty radnych 02.11.12, 14:49
      Zmienia się ordynacja do Rady Miasta na jednomandatową i nie trzeba będzie należeć do żadnej partii, żeby zostać radnym!!!
      • Gość: wicek Re: Szykuje się wojna o mandaty radnych IP: *.smsiarkowiec.pl 02.11.12, 15:47
        Problem o jakim piszecie bierze się stąd, że każda opozycja w Polsce jest demokratyczna dopóki nie dostanie władzy. Wtedy liczą się nie zasady, ale NASI.
    • temponick Nie żyje prof. Jerzy Przystawa, twórca Ruchu 08.11.12, 17:46
      na rzecz JOW
    • burak.z.onetu Komuna w manipulacji PO do pięt nie dorosła 11.03.13, 18:28
      Kukiz szykuje nową Wiosnę Ludów

Muzyk zapowiedział, że chce zmiany nie tylko ordynacji wyborczej, mającej na celu wprowadzenie jednomandatowych okręgów wyborczych, ale i konstytucji z 1997 r., która według niego "jest wewnętrznie sprzeczna" i "sankcjonuje ułudę wolności".

Pytany, dlaczego więc do niedawna popierał PO, odpowiedział, że żył w ułudzie, że partia będzie chciała coś zmienić. - Gdy zobaczyłem, że mają prezydenta, który z pomocą Senatu może rozpisać referendum w sprawie ordynacji wyborczej, zapytałem jednego z prominentnych polityków PO: "Jak będzie z tymi JOW-ami?", a on na to: "Myśmy się rozmyślili, bo wiesz, na tym to komuna zyska". Potraktował mnie jak idiotę. Powiedziałem mu więc: "Słuchaj, kolego, komuna to wam do pięt nie dorosła w manipulacji, w oszustwie, w socjotechnice, propagandzie sukcesu". To była nasza ostatnia rozmowa - skwitował muzyk.

• Gość: Też z Dublina Re: Komuna w manipulacji PO do pięt nie dorosła IP: *.ntlworld.ie 16.03.13, 20:56
        Nie jestem pewien czy JOW jest najlepszym sposobem na uzdrowienie sytuacji w Polsce. Ale wiem, że w demokracji, to bezpośrednia większość powinna decydować JAK MA BYĆ w mieście, regionie, w kraju, podczas gdy aktualnie przy niskiej frekwencji wyborczej wystarczy policzyć procenty, żeby przekonać się ile faktycznie stanowi rządząca 'większość'

"Należy odtworzyć listę 750 tysięcy obywateli, którzy podpisali się pod petycją w sprawie zmiany ordynacji wyborczej na jednomandatową. Listę przygotowała PO, ale po wygranych wyborach szybko zapomniała o tym postulacie. Dlaczego listę trzeba odtworzyć? Bo została... zmielona!!!" - tłumaczy Kukiz.

I tu ma pan Kukiz 100% rację. Jakim prawem rudy oszust, albo głupawy prezes, albo pedalski oszołom z wibratorem mają za mnie decydować, w jaki sposób ja mam wybierać swojego posła do parlamentu. W Irlandii są wybory, są partie, toczy się życie polityczne może i bardziej burzliwie, niż gdzie indziej w Europie, bo to porywczy naród. Jednak obywatele mają w konstytucji ZAGWARANTOWANĄ prostą rzecz. Że w sprawach kardynalnych i zasadniczych dla bytu narodu muszą się wypowiedzieć bezpośrednio w referendum za takim albo za innym rozwiązaniem.

Powstaje_Platforma_Oburzonych

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka