Dodaj do ulubionych

pan Arkadiusz Bąk

IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 09.07.14, 21:49
fakty.interia.pl/polska/news-arkadiusz-bak-nowym-wiceministrem-gospodarki,nId,1465499#iwa_item=8&iwa_img=0&iwa_hash=16592&iwa_block=facts
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: pan Arkadiusz Bąk IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.14, 22:24
      selfik
      • Gość: Dubliner Re: pan Arkadiusz Bąk IP: *.ntlworld.ie 10.07.14, 15:18
        Hahaha, oszałamiająca kariera ministra z Ostrowca pod sztandarami PSL. E-świętokrzyskie bucy i hucy, światłowody się grzeją, społeczeństwa informacyjnego jak nie było tak nie ma, ale życie się toczy dalej. "Aby żyło się lepiej..." Swoim.
        • Gość: gość Re: pan Arkadiusz Bąk IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 10.07.14, 17:03
          Ty masz chyba moc kompleksów.
          • Gość: Dubliner Re: pan Arkadiusz Bąk IP: *.ntlworld.ie 10.07.14, 19:05
            Sure, mam chyba moc kompleksów? Jak żeś na to wpadł drogi przyjacielu? A dla tych co nie śledzili astronomicznej kariery pana Arkadiusza, polecam dla przypomnienia ten wątek na tymże forum LINK

Fakt: nieprzeciętny umysł i inteligencja (ilu takich mieszka w samym Ostrowcu? sam znam parę osób i lepiej wykształconych i równie błyskotliwych jak on), jednak bez właściwych i odpowiednich koneksji politycznych, a tu PSL owska zwłaszcza ta z marszałkiem Jarubasem, okazała się najważniejsza....podejrzewam, że nasz pan Arkadiusz, byłby dokładnie w tym samym politycznym miejscu w jakim był 4 lata temu.
            • Gość: gość Re: pan Arkadiusz Bąk IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 10.07.14, 20:28
              jaki ty jesteś żałosny
              • Gość: prawda Re: pan Arkadiusz Bąk IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.14, 16:20
                Dubliner dobrze pisze, w pełni się z nim zgadzam. Nie ma się czym podniecać.
            • Gość: Wojtek_68 Re: pan Arkadiusz Bąk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.14, 09:38
              Pomimo, że nigdy się nie spotkaliśmy (poza jedną imprezą na której byliśmy w tym samym czasie), to jednak mam wrażenie, że nieco znam Arka, a przynajmniej jego "oficjalną wersję".
              W zasadzie jesteśmy od kilku lat w permanentnym dialogu w mediach elektronicznych i zazwyczaj się ze sobą nie zgadzamy ale coraz bardziej kulturalnie i z szacunkiem dla poglądów interlokutora.
              Pomimo odmienności postrzegania rzeczywistości bardzo wiele tematów widzimy podobnie. Czasem nam się udaje przekonać do swoich racji, czasem nie.
              Arek jest w miarę otwarty na dostrzeganie racji innych ludzi i to duża zaleta.
              Jednocześnie był skoncentrowany na politycznej działalności i skutek jest zasłużony.
              Koszt osobisty sprawowania takiej funkcji też jest duży (życie rodzinne, zobowiązania, podporządkowanie partyjnej hierarchii, itp.) i nie każdy byłby chętny do tej roli.
              W polityce zawsze byli, są i będą ludzie "przypadkowi", bo polityka jest dziedziną bardzo dynamiczną i niekiedy wystarczy być na właściwym miejscu we właściwym czasie.
              To ścieżka kariery 90% naszego Sejmu i Senatu. Nic w tym zaskakującego.
              Ważne by ten przypadkowy człowiek był w stanie odnaleźć się w zakresie powierzonych mu obowiązków a tu wykształcenie i doświadczenie zawodowe (choć krótkie) pozwala liczyć na powodzenie.
              Mam nadzieję, że mająć większe możliwości, niż niegdyś walcząc o mandat radnego Arek przypomni sobie co chciał dla naszego miasta zrobić i wesprze niektóre działania od góry.
              Cieszmy się, że to nasz człowiek nawet jeśli go nie akceptujemy w całości. Ostrowiec bardzo potrzebuje dobrego oka z góry. Mnie taka nominacja cieszy
              • Gość: Dubliner Re: pan Arkadiusz Bąk IP: *.ntlworld.ie 14.07.14, 14:03
                Ja nie miałem przyjemności ani z panem dyrektorem w Sejmiku, ani szefem gabinetu politycznego wicepremiera, ani teraz vice-ministrem. Znam pana Bąka z internetu, tego forum, jego blogu oraz wypowiedzi w prasie. Śledziłem jego poczynania, szeroko reklamowane, jako tego co miał nam internet w Świętokrzyskiem zrewolucjonizować i stworzyć Społeczeństwo Informacyjne. Z tego co się zorientowałem, pojeździł trochę po świecie za pieniądze z projektu, wyostrzył i tak już wysublimowane wykształcenie. Nie wiem jak finalnie z tą siecią szkieletową na światłowodach się udało, bo w tym projekcie jest wyjątkowy szum informacyjny. Jeżeli bym skomentował, to naśladując klasyka formy, (c h u j, dupa i kamieni kupa) podejrzewam, że nie pomyliłbym się wiele..Szanuję jego poglądy na sprawy, które reprezentuje na swoim blogu (z wieloma 90% się nawet zgadzam), ale jak znam życie, radzę się z nimi nie wychylać tam na górze... Chyba, że tak jak pokazały podsłuchy można być innym człowiekiem za dnia, innym człowiekiem w nocy. Taka "piękność dnia", której chyba panie Wojtku nie oglądałeś bo byłeś za mały. Jeżeli komuś pasuje żyć w swoistym rozdwojeniu jaźni, to polecam.

Ponoć jest miły, skromny, fachowiec, ale bez dobrego poparcia nie przeszedłby w tak niedługim czasie zza biurka w narzędziowni do ministerstwa. Według mnie jest inteligentny, wygadany i mądry. Ale kto dzisiaj patrzy na takie rzeczy? Mój syn po studiach (też same superlatywy, zjechał pół świata, 2 języki, samodzielny, zaradny, pracowity) musiał zrobić MBA za granicą na znanej uczelni za własne zarobione pieniądze, żeby go wreszcie ktoś w Warszawie zauważył (w Ostrowcu się pytali- Czyim ty jesteś synu? Kogo tu znasz? Żeby było śmieszniej dokładnie te same pytania zadano i mnie 35 lat temu). To nie ukończenie kilku uczelni i dobre CV jest pożywką dla krytykantów w przypadku pana Bąka:) -Przynależność do partii oraz chęć szczera zrobią z ciebie oficjera!!!
                • Gość: Wojtek_68 Re: pan Arkadiusz Bąk IP: *.blokowe.pl 14.07.14, 20:01
                  Wątek popleczników partyjnych pominąłem jako zupełnie oczywisty. To bardzo brudna dziedzina i na tych brudach się nie skupiałem. To dotyczy wszystkich polityków dążących do władzy - niezależnie od barw. Rządzi kolor i zapach pieniędzy.
                  Na pewnym poziomie już zawsze ktoś siedzi na tylnym siedzeniu i albo trzeba się z tym godzić albo podziękować i pożegnać.
                  Wg. mnie polityka jest tylko sztuką kamuflowania gospodarczo-przyjacielskich powiązań i sfer wpływów. Często korupcji i poplecznictwa. Trzeba to jakoś zapakować w sreberka i podać narodowi jak cukierek.
                  No niestety tak jest i to odium władzy jest nieodłączną jej częścią. Jak dowodzą taśmy wcześniej czy później każdy będzie musiał się odwdzięczyć za wsparcie.
                  Nie bądźmy naiwni, że w polityce można zachować przyzwoitość. Może jakieś minimum ... przez chwilę.
                • Gość: ciekawe Re: pan Arkadiusz Bąk IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 17.07.14, 11:14
                  widać, ze ścieżka kariery planowana przez PSL.
                  Piechociński mianował teraz: Arkadiusza Bąka na wiceministra gospodarki.
                  Pan Bąk zaczynał oczywiście od matecznika PSLu:
                  Agencja Rynku Rolnego grudzień 2002 - lipiec 2008 (przez 5 lat i 8 miesięcy)
                  Ciekawe dlaczego po takim wykształceniu
                  Politechnika Warszawska Radiokomunikacja, magisterskie
                  Wojskowa Akademia Techniczna w Warszawie Telekomunikacja, inżynierskie
                  taki utalentowany człowiek z poparciem we władzach nie założył firmy w Ostrowcu, która projektowała by systemy telekomunikacyjne dla wojska tylko żeruje na budżetowych stołkach gdzie jego talent sie marnuje ???
                  • Gość: Dubliner Re: pan Arkadiusz Bąk IP: *.ntlworld.ie 17.07.14, 16:04
                    "Jaki ty jesteś żałosny... Ty masz chyba moc kompleksów!" To do gościa portalu ciekawe

> widać, ze ścieżka kariery planowana przez PSL.

Może nie tyle planowana, co wytyczona... Zresztą na jedno wychodzi. Z tego co pamiętam, sporo się wtedy działo w samym Ostrowcu i okolicy. Było już wiadomo, że nieuchronne nadchodzi, że nowe technologie, że internet w służbie publicznej, że potrzeba prawdziwych młodych zdolnych doskonale wykształconych orłów do budowania Ojczyzny... To wtedy nasz obecny prezydent (naucyciel, magister?) wykuwał swoją przyszłość i wydeptywał ścieżki wokół raczkującego nowej generacji IT w Urzędzie Miejskim. Jak widać dzisiaj, opłaciło się. Wygląda na to, że nasz dwojga fakultetów inkumbent (PW Radiokomunikacja, magister i WAT Telekomunikacja, inżynier) na ostrowieckie wszech-czasów typowe pytanie: -Czyim ty jesteś synu? nie miał zbytnio sprecyzowanej odpowiedzi. A z tym PSL i "żerowaniem" na budżetowych stołkach, to tak skojarzyłem sobie, skoro już jesteśmy w temacie telekomunikacji blokowe. Sieci. O ile mi wiadomo, twórca blokowych ma rolnicze (magisterskie) wykształcenie...To w tamtych czasach kończył chyba sieciowanie kolejnych bloków w Ostrowcu i z tego co wiem, handryczył się z telekomunikacją o dzierżawę POLPAKów. Szkoda, że nie zacekał na pana Arkadiusza z e-świetokrzyskie?
                    • Gość: ciekawy Re: pan Arkadiusz Bąk IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 18.07.14, 20:14
                      czekam na diagnozę, co to za kompleksy i po czym pan Dubliner to wywnioskował?
                      to pan jest żałosny bo miał problemy z praca 35lat temu, gdy nie bylo takich problemow
            • Gość: głupota nie boli Re: pan Arkadiusz Bąk IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.14, 23:32
              Dokładnie. "Ch..., dupa i kamini kupa" - tak mogę podsumować realizację "projektu" E-Świętokrzyskie. To tak jakbyś dziecku w Afryce oferował na siłę wyposażenie ziemianki w lodówkę, mając świadomość tego, że w całej wiosce brakuje prądu, a potrzeby filozoficzne jej mieszkańcy załatwiają chadzając w krzaki. Tak postrzegam "informatyzację", bo przecież "unija dała $" i trzeba je wykorzystać. Prosty przykład - nasza "ukochana" mieścina. Po co serwerownia za ponad 4 grube bańki? Rozmawiałem z kolegami z branży i również oni stwierdzili, że sprzęt zainstalowany w niej przysłowiowej "dupy" nie urywa i można było lepiej i taniej. Ba! Zastanawiające są dwie rzeczy. A mianowicie: czy super asy z referatu IT będą w stanie "obsługiwać" to, co zbudowało Asseco i czy nie było innej alternatywy tj. zastanawiające jest, że większość takich przetargów wygrywa wyłącznie ta firma. Oh wait! tnij.org/y24c8lu - tutaj więcej "zastanawiających" informacji.
    • burak.z.onetu Posady Swoim Ludziom (dodaj do ulubionych) 23.07.14, 17:22
      No więc mamy oficjalnie dla tych, którzy jeszcze myśleli, że to może jest jakiś absurdalny wymysł nawiedzonych krytykantów.

Haracz dla PSL, oficjalna polityczna korupcja, feudalizm!

Wszystko jest zatem jasne! Możemy całą tę nagonkę na PSL zakończyć!
      • pismen1 Re: Posady Swoim Ludziom (dodaj do ulubionych) 23.07.14, 22:06
        Odkrycie stulecia godne Nobla. Chociaz, chyba nie, system znany na swiecie od wiekow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka