Gość: ad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 23:12 obaj Dyrektorzy mają po 10 000 zł netto miesiecznie - i sa jako radni nieusuwalni Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Nie rozumiem? IP: *.chello.pl 12.06.07, 23:23 Uwazasz ze ile powinien zarabiac Dyrektor takiej jednostki jak Centrum Onkologii? 2000? 10 000 to i tak nie jest duzo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Nie rozumiem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 00:28 po strajku beda mieli 20 000 czyli 2 x tyle co Marszałek Województwa i tyle co premier Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Nie rozumiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 13:23 Tak, tylko do tego jeszcze Pan Dyrektor przyjmuje prezenty od wdziecznych pacjentów, a pani sekretarka mówi czy to ma byc markowa koszula Wólczanki za 300 zł, a moze markowe perfumy? oczywiściw wdziecznosc pacjentów onkologicznych i ich rodzin jest wielka. Korzystaja przy tym osoby, które ułatwiaja kontakt z panem dyrektorem, np pan S... z Ostrowca. Wdzięcznośc jest ważna, mozna przyjac kwiaty, ale prezenty na zyczenie, to chyba troche nieetyczne. Tak samo jak przyjmowanie do panstwowej jednostki po znajomosci i za okazana wdziecznosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Nie rozumiem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 15:00 Dyrektor jako filar PiS-u znający ekonomie lepiej niz medycynę - a w ogóle umysł genialny ma na pewno gotowe rozwiazanie i zaraz swojemu wodzowi Wielki GoGo to powie zanim zamkna szpital oczywiście - niemozliwe? / nie takie rzeczy sie działy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 23:46 Gdyby to był górnik,kolejarz, to mieliby juź kasę, wcześniejsze merytury. A tak to są ignorowani z namalowanym obrazkiem jako łapownicy . Obra lekarza stworzony świadomie przez władzę imedia to : łapownik, łapownik i jeszcze raz łapownik. Proste? Co tam wiedza, praca poza układami politycznymi, poświęcenie, ciężka praca. Lekarz= łapownik. Takimamy obraz sworzony odgórnie. Tak nie jest ale tak ma być bo takie są ustawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inżynier Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.acn.waw.pl 12.06.07, 23:57 przeciez wiadomo chyba powszechnie ze postulaty lekarzy sa nie do spelnienia, przynajmniej na razie...podniesienie pziomu plac do takiego, jakiego zadaja jest nierealne, bo nie ma 7,5mld zl zeby im nagle dac. musi byc jakis kompromis i stopniowe podnoszenie plac. pozostaje drugi aspekt strajku- moralny. oczywiscie ratuja zycie pacjentom, ktorym smierc zagraza bezposrednio, ale co z tymi, ktorych stan poprzez kilkutygodniowy zastoj znacznie sie pogorszyl?! ludzie leza w lozkach, cierpia a jedyne co dostaja to leki, kroplowki itp. jezeli moj ciezko chory ojciec ucierpi na tym ewidentym lamaniu ich jak widac gowno wartej przysiegi, to osobiscie sie wybiore do odpowiedzialnych za to ludzi i pomoge im przekonac sie o jakosci polskiej sluzby zdrowia na oddziale intensywnej terapii!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanka Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 00:11 Chcą odejść z pracy w ŚCO.A gdzie mają zamiar szukać pracodawcy?Czy poza ŚCO,mają mozliwość w Kielcach ,zgodnie ze swą,niewątpliwie dużą ,onkologiczną wiedzą -leczyć chorych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 00:26 każda ilosc radioterapeutów i chemioterapeutów przyjma we wszystkich krajach Europy - z podstawowym jezykiem za 10 razy tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanka Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 02:53 Co im zawinili mieszkańcy Kielc,ze nie chcą ich leczyć?Często swą wiedzę,zawdzieczają mozliwości pracy w ŚCO.Co to za lekarze,którzy chcą udzielać pomocy tylko narodom bogatym?Kto da więcej ,tego będę leczyć.To pokłosie komunizmu.Profesorami na Akademiach Medycznych zostawali członkowie ZMP,PZPR,bez związku z wiedzą i bez pojęcia o etyce zawodu lekarza.I wychowali pokolenie obecnych lekarzy -urzędników ,bez poczucia honoru i godności wykonywanego zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 08:25 Nikt nie chce udzielac pomocy tylko bogatym. Pieniadze na podwyzki juz SA w kasie panstwa i NFZ. Na nieformalnych rozmowach (tak mowi OZZL) prezes NFZ mowil ze juz moze podniesc wycene za punkt o 40%. Porzeba tylko decyzji premiera, a ze premier jest uparty i doradza mu pielegniarka niejaka posłanka Szczypińska, to woli czekać, kosztem pacjetów. Pretensje do rządzących, póki ma was kto jeszcze leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiktor Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 08:39 widać, że nie każdy był szeregowym pacjentem,bo gdyby był doskonale by wiedział, że pacjent bez łapówki w większości nie istnieje! Jeżeli ktoś załatwiał "takie sprawy" wie, ile kosztuje bezpłatna opieka lekarska. Kto widział lekarza, któremu wiedzie się poniżej przeciętnej? Ilu pacjentów musi ostatni grosz wydać, aby zapłacić lekarzowi za wizytę, a na leki pożyczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 08:44 Nienawidzę takiego chrzanienia. W każdym kraju z wyjątkiem Kuby i Korei Północnej lekarz może mieć dobry samochód, willę i stać go na w miarę dobre życie. U nas ma pracować za darmo bo jest służba. Byle kilof może zarabiać dużo, i nikt nie ma o to pretensji. Miej pretensje do rządu że doprowadził lekarzy do takiej decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 08:47 Pokaż mi biednego lekarza z wieloletnią praktyką i przyznam ci rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 09:06 Nie wnikam skąd ci inni mają pieniądze - jeśli z łapówek to jest sytuacja patologiczna, i nie chcemy by tak było? Nie rozumiesz że 2500 tys na reke z dyzurami - takie są zarobki w szpitalu to za mało by dobrze żyć. Oczywiście są ludzie co muszą żyć za mniej, ale mają nieporównywalnie mniej odpowiedzialną i trudną prace. Nie chcemy patologii, chcemy brać pensję nad stołem a nie pod stołem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 09:13 Faktycznie, wasze głodowe pensje wyraźnie widać na parkingu dla personelu; ciekawe też, że jesteś pierwszym pracownikiem służby zdrowia, który otwarcie przyznaje się do brania łapówek - jakoś do tej pory nikt nie był taki "uczciwy"; deprecjonujesz wartość innych zawodów - ta megalomania najwyraźniej nie pozwala ci dostrzec, jak odpowiedzialną pracę mieli na przykład twoi wykładowcy akademiccy, którzy starali ci się przekazać jak najwięcej, aby przygotować cię do niesienia pomocy innym; szkoda, że etyki nie mieliście na studiach; a swoją drogą czemu tylu ludzi wybiera zawód lekarza skoro wiadomo, że nie można się dorobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 09:22 Nie zrozumiałaś tego co napisałem wyżej. Przeczytaj jeszcze raz proszę. Myślałem że podyskutuję merytorycznie choć tu, ale z tego co napisałaś wynika że nie - lekarze mają dobre samochody, itp itd więc o co chodzi. Może mają bo wzieli na kredyt, może mają bo pracują 2 razy więcej niż przeciętny polak, może mają bo wzieli - ostatnie 2 sytuacje są patologią i to chcemy zmienić. Ale nie tak jak chce rząd - podwyżki przez zwiększenie (jeszcze) pracy, ewentualnie układ - pracujecie na razie za darmo, a za kilka lat może będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 09:36 Ja nie mam problemów ze zrozumieniem tekstu pisanego (między innymi z racji zawodu; natomiast nie rozumiem dlaczego tak bardzo chciałeś /aś zostać lekarzem skoro za pensję nie da się godnie żyć - jako człowiek inteligentny na pewno wiedziałeś / aś czego się spodziewać; i nie próbuj teraz wybielać nikogo na siłę, należało zastanowić się co się pisze wcześniej. A co do dawania łapówek - po prostu ich nie bierzcie i problem zniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 09:45 Kiedy byłem na studiach nie miałem rodziny i dzieci, nie musiałem się sam utzymywać. Człowiek na studiach nie myśli z czego zapłaci za czynsz. Na studiach powtarzali mi że będzie lepiej, przecież mamy kapitalizm, za ciężką pracę należy się godziwa płaca. Od 15 lat nic się nie zmieniło - dalej Służba Zdrowia funkcjonuje na zasadzie białego niewolnictwa. Od samego braku łapówek nic się nie zmieni. Potrzeba jeszcze zmiana mentalności rządzących, oraz takich ludzi jak ty, co uważają że lekarz może pracować 24 godziny na dobę za marne pieniądze, zaniedbując rodzinę, bo przecież ma powołanie i składał jakąś tam przysięgę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 09:54 Kiedy studiowałam (a nie tylko byłam na studiach) też nie musiałam się sama utrzymywać - a jednak to robiłąm, bo jestem najwyraźniej bardziej pracowita z nas dwojga; nie wierzyłam naiwnie, że zmiana ustroju zmieni moje przyszłe zarobki; na temat mentalności rządzących mam swoje zdanie, ale to inne forum; Lekarze nie składają "jakiejś tam" przysięgi - tylko przysięgę Hipokratesa lub Przyrzeczenie Lekarskie, które im jasno wyznacza zasady etyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:01 Szkoda że nie umiesz dostrzec ironii, specjalistko od tekstu :)) Szkoda że tak ci łatwo przychodzi oceniać innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 10:06 Nie misiu, ironii to ty akurat nie potrafisz używać, nie pochlebiaj sobie; a oceniać cię nie musiałam - komentarz dotyczył twojego zachowania na studiach; a ocenę ciebie, jako człowieka, to każdy może własną stworzyć na podstawie twoich wypowiedzi - i jeszcze jedno, mnie do słuszności twoich roszczeń nie przekonałeś, jakoś nie dostrzegam (przynajmniej na tym forum)tłumów ludzi, którzy cię poprą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:22 Tak, misiaczku, nie dostrzegłaś, bo większość ludzi nie wie że w przysiędze hipokratesa jest mowa o godnym życiu. Co do poparcia ludzi - zwalnianie się z pracy to akt rozpaczy i desperacji, w takich stanie psychicznym wszystko jedno czy jest popracie czy nie. Na szczescie tak jak ci napisalem niżej - prawie wszyscy pacjenci leżący na Oddziale gdzie pracuje w tej chwili popierają strajk i codziennie spotykam się z ich aprobatą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 10:29 Tak misiu, popierają, bo są od ciebie zależni - to tak, jakby policjant przed wypisaniem madndatu zapytał kierowcę: a popiera pan nasz strajk? albo nauczyciel zapytał ucznia przed wystawieniem oceny na koniec roku: a jesteś za podwyżkami dla nauczycieli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:31 Czyli sądzisz że wszyscy są hipokrytami? I obłudnikami? Nie mierz swoją miarą innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neuron Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 13.06.07, 10:37 Nie nie sadze i bardzo szanuje lekarzy, tylko troche jednak drazni mnie fakt ze wszystko uzależnia się pieniędzmi, no bo jak dadza podwyzki to przecież wasza praca nie ulegnie zmianie, bedziecie dalej pracować po 24 godziny, kosztem rodziny, dalej bedziecie mozolnie zdobywac wyksztalcenie, staz, specjalizacje. Troche razi ta pazerność na forse, mozna was po prostu kupić to jest przykre, że wykształceni ludzie nagle zapominaja o swojej godności, ktorej za forse nie da sie podnieść. Ja wiem to juz zaszlo za daleko i bedzie kocioł, walczcie o prywatyzacje służby zdrowia bo inaczej nic na lepsze sie wam nie zmieni, no może wzrośnie troche konto, ale czy tu o to tylko chodzi?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:43 Dziekuję ci bardzo za tą wypowiedz. Masz rację, nic się nie zmieni, dalej będe leczył pacjentów, dalej będę zdobywał wykształcenie, nikt nie mówi o zaniechaniu pracy. Ale chodzi o komfort życia. Teraz by zarobić tyle by utrzymać rodzinę, muszę pracować jakies 70-80 godzin w tygodniu plus przychodnia. Jestem zbyt zmęczony by po powrocie z 12 godzinnej pracy przeczytać prasę medyczną, douczyć się, nie stać mnie na to by pojechać na koferencje. Na zachodzie to już jest dawno wdrożone - mniej zmęczony lekarz to lekarz który jest milszy dla pacjentów i mniej popełnia błędów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 10:50 Nie wiem co na zachodzie jest wdrożone, ale nie patrz na zachód, bo taka Wlk. Brytania ma mniej łóżek niż Czechy - na przykład. A co do prywatyzacji służby zdrowia - to chyba powinni wypowiedzieć się przedstawiciele tych pokoleń, które przez lata płaciły na państwową służbę zdrowia; a jak już się sprywatyzujecie, to państwowy sprzęt i państwowe przychodnie czy szpitale też staną się prywatne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:58 A czemu zmieniasz temat? Czy ja cokolwiek mówiłem o prywatyzacji? To nie jest postulat strajku, postulatem jest ewentualnie uregulowanie korzystania z usług lekarzy - symboliczne opłaty. Nagminne jest wzywanie pogotowia ratunkowego do bóli głowy, do upojenia alkohlowego (tzw. meneli czy marginesu społecznego). Co do Wlk Brytanii - to przykład najgorszy z mozliwych. Pojedz tam to polskich lekarzy będziesz całowała po rekach. Moja siostra mieszka w Anglii, a przyjechała rodzić w Polsce. Na wizytę u specjalisty czeka się pół roku. Co do standardów europejskich - miałem na myśli głównie czas pracy, która się szanuje. Nikt z nas nie chce zarobków takich jak na zachodzie, bo wtedy pensje musiałyby wzrosnać 10 razy (sic!). Chcemy jedynie dostosowania zarobków do warunków Polskich - taich jakich ma np. sędzia czy prokurator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 11:04 To na zachodzie może być gorzej? no no, zadziwiasz mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:07 Tak, może być gorzej. Inny przykład - Francja, Dania. Lekarze zarabiają dużo, pracują mniej (nie do pomyślenia jest tak jak u nas 32 godziny pracy w szpitalu non stop), pacjent sobie wybiera lekarza, płaci mu, a potem rząd mu część lub całość refunduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 20:19 A na ktora to Pan doktor przychodzi do pracy? Przestancie gadac bzdury o 24h w pracy. Chcialbym zobaczyc przychodnie gdzie lekarz przychodzi na 7 rano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elf Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: 194.117.241.* 25.06.07, 23:26 dokładnie. Mam dwoje lekarzy w rodzinie i wiem jak wyglądają ich "dyżury". Prześpi się kilka godzin, weźmie prysznic, zrobi obchód i znów się przespi. Nawet nie zawsze są w szpitalu!!!! a kase za to biorą i źle im się nie żyje!!! Ja wybieram się jutro do śco - z podejrzeniem guza piersi, ciekawe co mi panowie i panie doktorki powiedzą. podobno przyjmują tylko w nagłych/cieżkich przypadkach. ciekawe czy dla nich guz piersi to TEN przypadek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 23:55 moze i masz ale na basenie sprzataczy w rodzinie - takie mniej wiecej masz pojecie o tzw dyżurze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 23:58 a tak w ogóle - czy musicie chodzi do lekarza alu , elfi ei YTI? moze jak macie taka opinie - to wybierzcie weterynarzy - nie bedziecie musieli w ogóle mówic po tym wszystkim jak napluliscie na lekarzy wejdziecie do gabinetu Pana Doktora i zegniecie sie w poół Dziendobry Panie Doktorze! niedobrze mi sie robi ze moge was spotkac chocby na korytarzu ohyda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YTI Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 07:09 A ciebie to kto chcialby spotkac,by zostac upokorzonym???Akurat mam maly kontakt z lekarzami o moje zdrowie,bo nie biegne z byle czym o porade jak emerytki/ci.Nie ublizam bo kazdy czlowiekiem jest a Ty masz niestety nas za psow,oslow,swinie i do weteryniarza odsylasz??? Czemu potrafisz tak byc madry a tu taki bezmyslny gest.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 26.06.07, 08:01 Wypowiedź pana "dochtora" wystarczająco oddaje jego poziom, sądząc po tym co ty wypisujesz na forum, to już nie chodzisz nigdzie i nie spotykasz się z nikim, bo, jak odrzucisz wszystkich "beneficjentów", "zwykłych pacjentów" i "meneli", to nikt nie zostanie; a księdzu też uczciwie mówisz co o nim myślisz? Ja nie zginam się " w poół" i jakoś nie naplułam na lekarzy - sami się kompromitujecie i judzicie przeciw wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YTI Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 12:34 Ad-nasrales we wlasne gniazdko wlasnie...Czujesz ten odrazajacy zapach ktorym nas odganiasz od siebie......???Weteryniarz uczciwy i czysciejszy sumieniem jest nawet dla zwierzyny od ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 12:36 czasem zazdroszcze weterynarzom - a w tej dyskusji nie macie wiele do powiedzenia poza opluwaniem lekarzy oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neuron Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 13.06.07, 10:54 Stanowczo za duzo pracujesz, rozumiem, tylko dlaczego doganianie europy musimy zaczynac od podwyzki płac dla lekarzy. Mysle, że nie tylko wy macie zbyt maly komfort życia, a po drugie do zachodu jeszcze nam bardzo daleko i mysle ze moze troche wolniej do tego trzeba dochodzić. Tak drastyczny protest niestety jest kosztem ludzi - pacjentów, sprowadzony do pieniedzy powoduje że ludzie spostrzegaja was jako ludzi pazernych, a to juz jest wasza wina, no nie wszystkich ale waszych watpliwej reputacji zwiazków zawodowych, którzy teraz chcą zrobic kolo siebie szum, aby zbic kapitał polityczny. Nie widzicie wy lekarze, ze to ma wszystko podloże polityczne? Przywódcy strajkowi to oszolomy partyjne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:59 Zarobki wymuszą mniejszą pracę, i tego boją się decydenci. Nie uważam że strajk jest partyjny, taka jest propaganda rządu, by upolitycznić ten protest, ale myślę że tu chodzi o bardziej prozaiczne przyczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.lodz.mm.pl 13.06.07, 23:34 Chyba tę wypowiż ściągnołes z roku 80 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 19:57 dochodzimy od 18 lat to ile jeszcze mamy ??? ludzie tyle nieżyją a tym bardziej lekarze pracujący na 3 etatach ps. w zeszłym roku przepracowałem 5242 godziny policz sobie ile na tydzień, miesiąc, w moim PIT dochód 52482 PLN podziel sobie przez miesiąc tydzień, godzinę ja juz wymiękam tak jest od 14 lat mam 2 specjalizacje i doktorat i nadal musże jeździ w pogotowiu... dlatego strajkuje i dlategi zwalniuam się z pracy w sektorze publicznym... leczcie się sami powodzenia...., Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 15.06.07, 08:10 I będziesz sobie sam zus musiał płacić. Ale co to jest 700-800 zł miesięcznie dla ciebie? Kropla w morzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 22:44 Jest minimalna nadzieja na rozwiązanie konfliktu. Bądźmy cierpliwi. Najważniejsze , że są rozmowy, że rozpoczął sie dialog. Do sukcesu droga daleka, ale to już coś po 5-ciu tygodniach lekceważeia i pogardy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 00:36 jestem pesymista - za dużo jest kanalii. którzy jak zwykle świetnie sie maja i taki stan rzeczy im odpowiada - mają z niego realne korzysci a wokół mnóstwo tchórzy i obojętnych, kótrym moga wciskac szantazując ich i uzalezniając ale czas kanalii sie kończy - los juz do nich puka......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neuron Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 13.06.07, 10:29 A co Pani MAC sobie wyobraża ze leżącyna łóżku na oddziale onkologicznym pacjent bedzie przeciwko wam?????? Ludzie przestańcie sie ośmieszać, ze wierzycie w jakiekolwiek sondaże. Ludzie się was boja bo chorują i od was zależy ich zdrowie. Nikt nie mówi że duzo zarabiacie, sa tacy wsród lekarzy, którzy maja dużo bo sie nauczyli zarabiac, a my pacjenci dajac łapowki nauczylismy tak "pracowac". Ktos powiedzial dość no i sie ukroci wielu dlatego taki raban. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.lodz.mm.pl 13.06.07, 23:28 Ja popieram lekarzy ! a ali proponuję pomyśleć jest nagonka na lekarzy bo chcą pieniędzy potem nauczyciele to też okazało się, że nygusy i sadyści. zawody prawnicze to dopiero swołocz. Kult łopaty górą. Dziel i rządż. Głupim narodem łatwo manipulować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 14.06.07, 09:13 nie ma to jak wypowiedzi lekarzy sobie poczytać - wszyscy, którzy nie zgadzają się na szafowanie własnym zdrowiem dla waszego interesu są głupi, rzucają się itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.chello.pl 15.06.07, 11:26 alez Ty Ala jesteś nudna z tym Twoim "misiu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.chello.pl 13.06.07, 16:33 Ty studiowałaś, a studenci medycyny się uczyli ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 16:54 Błyskotliwość twojego postu nie pozostawia wątpliwości - ty zakuwałeś wszystko na pamięć, raczej bez zrozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 19:47 alu masz wielki problem ze zrozumieniem tego co czytasz a co najgorsze sama nie zdajesz sobie sprawy z tego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 15.06.07, 08:13 Jak czytam twoje wypowiedzi, to nawet przyznaję ci rację - bełkotasz strasznie, nie wiadomo czy próbujesz się odegrać na mnie za krzywdę wyrządzoną na forum biednemu MACowi, czy po prostu jesteś MACiem i ujawniło się twoje alter ego - które różni się tylko nazwą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 16:12 Pokaze ci -moja mama ma 40 lat pracy i dwie specjalizacje Pracuje na pol etetu i zarabia 500zl Starczy ci?? uwazasz ze to jest godna pensja dla czlowieka z wyzszym wyksztalceniem ktory czesto ratuje ludzkie zycie i zdrowie??????????????????? Wkurza mnie gdy ktos mowi ze WSZYSCY lekarze to lapowkarze ktorzy zbijaja majatek na ludzkiej krzywdzie Na pewno tez tacy sa Ale generalizowanie nie jest dobre Lekarze bardzo malo zarabiaja W stosunku to nakladu pracy jaki musieli wlozyc by przygotowac sie do pracy oraz do codziennej odpowiedzialnosci jaka podejmuja ich pensje sa smieszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 20:23 Wybacz ale klam. Ciekawe gdzie lekarz zarabia 500zl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endrju Co jest najważniejsze dla lekarza? IP: *.chello.pl 13.06.07, 09:01 Każdy przecież wie, że dla lekarza najważniejsze jest dobro pacjenta. Do najważniejszych dóbr pacjenta zaliczamy; - pieniądze - samochód - mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Co jest najważniejsze dla lekarza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 09:07 Dobro pacjenta plus te rzeczy o których wspomniałeś. Tak jest na całym świecie, z wyjątkiem Kuby i Korei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.trzuskawica.pl 18.06.07, 06:55 Zobacz gnoju ile zarabia kilof, jakim sdamochodem jeździ, jak mieszka potem porównaj to ze swoimi warunkami i zobaczysz kto ma lepiej. Jak ci tak naprawdę bardzo źle to spieprzaj z Polski (sam ci zafunduję bilet) i zobaczymy czy warunki ci się poprawią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez na kacu Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 09:42 najlepiej wez prysznic i aspiryne - pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.chello.pl 13.06.07, 00:57 Sytuacja w regionie staje się coraz bardziej dramatyczna. Wczoraj wypowiedzenia z pracy złożyło 55 specjalistów ze szpitala wojewódzkiego Kielcach i 65 ze szpitala w Końskich. Dziś i w najbliższych dniach dołączą do nich między innymi lekarze ze Świętokrzyskiego Centrum Onkologii, Świętokrzyskiego Centrum Matki i Noworodka w Kielcach, szpitala w Chmielniku. - I na tym nie zakończy się ta lista - stwierdził Robert Sarna, przewodniczący Regionu Świętokrzyskiego Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Lekarzy. - Mamy sygnały, że do składania wymówień są przygotowani koledzy z piętnastu świętokrzyskich szpitali. echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070612/POWIAT01/70611114/-1/swietokrzyskie Niedługo strajk się podobno zacznie w kolejnych 4 szpitalach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.chello.pl 13.06.07, 00:58 Podobno dzisiaj będą składane wypowiedzenia w Czerwonej Górze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 07:21 A może jednak, za te 10 tysięcy, dyrektorzy powinni zabrać się do roboty i zacząć szukać nowych pracowników? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 07:45 dzisiaj dyrektorzy mogą bezkarnie zadłuzac swoj szpital jednym z postulatów strajkujacych o czym sie nie mówi jest takie przekształcenie aby szpitale były spolkami prawa handlowego oczywiści dyrektorom to sie bardzo nie podoba - trzeba zacząc pracowac na te 10 tysiecy - straszna perspektywa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 07:55 czy możesz przybliżyć o co z tą spółką chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:50 po prostu szpital musi działac jak normalne przedsiebiorstwo - spółka oparta na prawie handlowym ale to tylko fragment programu zmian w ochronie zdrowia proponowany przez OZZL bedący wynikiem kuilkunastu lat dyskusji - zamieszczony na stronie OZZL ja mam taki link www.lekarzpolski.pl/index.php?option=com_content&task=viev&id=190Itemid głownie chodzi o 1/zmiany w systemie finasowania 2/Zmiany w pobiorze składki 3/Zmiany organizacji placówek medycznych 4/ Zmiany w stanoweiniu prawa i wieklu innych - głownie idzie o to zeby pacjent przez swoje opłaty kontrolował system - dzisiaj cały ten system jest postawiony na głowie i słuzy przede wszystkim urzednikom - i tez wymienionym dyrektorom - dzisiaj kierowanie zakładem opieki zdrowotnej to jest fucha - a to sie zmienic musi - jak i wiele innych rzeczy Celowo podnosi sie w mediach ze doktorzy chca wiecej zarabiac i epatuje sie tym ludzi juz i tak nieżle wściekłych - a milczeniem pomija sie najistotniejsze rzeczy - i to przed nimi bardziej sie bronia - rozumia ze takie zmiany pociagna za soba inne grupy społeczne i zawodowe - a to juz oznacza bardzo głębokie zmiany - na to tzw elity nie są gotowe skuteczni to moga byc w w stosowaniu oprzemocy, agresji, cenzurowaniu , szantazowaniu - czyli w tym co Państwo umie najlepiej - PRZEMOCY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 20:26 Dyrektorowi sie nie podoba ze nie bedzie mogl zadluzac szpitala? Ciekawe, lekarz jestes, bo masz problemy z logika. Nie jestem dyrektorem ale w tym momencie jak nie zrobi sie reformy kompleksowej to przy warunku nie zadluzania szpitala, szpital upada. Zacznijcie myslec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 20:29 kacperku nie wysilaj sie to jest troche za trudne dla ciebie poczytaj troche najlepie www.ozzl.org.pl - podstawowe sprawy moze choc niekoniecznie załapiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 20:31 A potrafisz dyskutowac czy tylko obrazac? Kultury nie nauczyli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.chello.pl 13.06.07, 08:31 W Ugandzie, Mongolii cz Burkina Faso? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 08:31 Nie rozumiesz że w Polsce w stosunku do krajów UE brakuje ponad 20 tys lekarzy, do tej pory ten system opierał się tylko na naszej niewolniczej darmowej pracy. Niedługo zabraknie jeszcze więcej. Nie można zatrudnić lekarzy, bo po prostu ich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 08:45 MAC i ... 1. dyrektorzy mają za zadanie dbać o to, żeby pracowników nie zabrakło - jeżeli nie zamierzają ich szukać to znaczy, że nie wypełniają swoich obowiązków, z tego jasno wynika, że tacy dyrektorzy nie są nam potrzebni; 2. jeżeli lekarzy nie ma, jak piszecie, to znaczy, że ci, którzy złożyli wymówienia po prostu posuwają się do szantażu - nieważne, że w zeszłym roku dostali znaczące, jak na strefę budżetową, podwyżki, oni chcą więcej, posuwając się do narażania zdrowia pacjentów; 3. jak rozumiem, lekarze są często zmuszeni, do składania tych wypowiedzeń, bo takie są odgórne ustalenia i jeśli się nie dostosują to później będą np. pomijani przy awansach - czyli też są szantażowani; A wszystkie te rozgrywki odbijają się na bogu ducha winnych pacjentach, którzy regularnie płacą całkiem spory haracz do ZUSu i mieli nieszczęście zachorować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 09:07 Misiu, ja płacę podatki, ZUSy (kilkakrotnie ubezpieczenie zdrowotne) w Polsce i oczekuję, że Polska zapewni mi opiekę medyczną - tak samo, jak każdy z nas ma prawo oczekiwać polskich nauczycieli, polskich urzędników, polskich policjantów itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 09:18 A miliony rolników nie płaci tych składek, tak jak bezrobotni i panowie spod budki z piwem, i uważasz że to jest w porządku. Miej do nich pretensje i do rządu, bo to te grupy społeczne najwięcej korzystają z opieki zdrowotnej, a tobie pozostała kolejka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 09:41 Nie pisałam o milionach innych, bo ja nie jestem taka romantyczna, żeby cierpieć za miliony - wychodzę z założenia, że skoro ja jestem w zgodzie z prawem i spełniam swoje powinności wobec państwa (płacę podatki, ubezpieczenia, nie biorę łapówek, rzetelnie wykonuję swoją pracę itd) , to tego samego mogę oczekiwać w drugą stronę. Zatem jeżeli płacę na służbę zdrowia to mam prawo oczekiwać, że w razie choroby będę przyjęta przez lekarza i profesjonalnie leczona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 09:46 Jakbyś płaciła na swoje prywatne ubezpieczenie to by tak było. Ale płacisz głównie na miliony ludzi co do kasy państwa nie płacą nic, a biorą najwięcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 09:56 Nie misiu, nie rozstrzygamy teraz czy ubezpieczenie prywatne jest lepsze od państwowego - tylko czego oczekuję od ciebie, jako lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:00 Oczekujesz pracy za darmochę i dobrej jakości, już to powiedziałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 10:08 Nigdzie nie pisałam, że oczekuję czegoś za darmo - wręcz przeciwnie, za każdym razem podkreślam, że PŁACĘ za leczenie - choć właściwie za wizytę u ciebie, to może ty powinieneś pacjentom płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:25 No i misiu znowu mnie obrażasz choć mnie nie znasz, a oceniasz tylko dlatego że moje poglądy są inne niż twoje. Ładnie to tak? A wracając do tematu - ile według ciebie powinien zarabiac lekarz w polsce, specjalista , chorób wewnętrznych (studia 6 lat, staz 1 rok, specjalizacja 5 lat), leczący zgodnie ze standardami, miły dla pacjentów, NIE biorący łapówek pracujący na etacie w dużym szpitalu (8 godzin dziennie)? Podaj kwotę proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 10:54 Misiu, ja nie jestem ekonomistą - nie pochlebiaj mi takimi prośbami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:01 Ja nie chcę misiaczku opinii ekonomisty, chcę opinii Ali, na ile by wyceniła taką pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 11:14 Wykształcenie generalnie miałeś "za darmo" więc nie wiem czemu je wliczasz do pracy. Wykształceniem mnie nie przytłoczyłeś, bo choć do ciebie ludzie zwracają się "panie doktorze", to do mnie mówią "pani doktor" - ja mam taką pensję, jak sobie wynegocjowałam przed podpisaniem umowy, a ty najwidoczniej nie potrafiłeś zadbać o swoje interesy odpowiednio wcześnie, ale to nie daje ci prawa narażać zdrowie i życie pacjentów teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:18 W socjalistycznym systemie nie ma negocjacji płacowych i Pani Doktor o tym powinna wiedzieć. Moim zawodem jest przede wszystkim pomoc innym, i to jest mój cel nadrzędny. Ale nikt nie ma prawa tego wykorzystywać czy tłumaczyć tym rażąco niskich zarobków w tym zawodzie, w końcu nie można całe życie żyć powołaniem i przysięgą. Wliczanie nauki do tego co powiedziałem było przykładem, obrazującym moją drogę do tego co mam teraz. W dalszym ciągu nie usłyszałem propozycvji kwoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 11:29 Dobrze, że ci się cel nadrzędny przypomniał; Ja pracuję w instytucji państwowej i negocjowałam, a ty strajkujesz, przypuszczalnie narażając pacjentów, łamiąc przy tym kodeks etyki lekarskiej (art1p3; art3, art73). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:39 Takich instytucjach jak szpitale nie ma negocjacji. Co do narażania pacjentów - zostaw to prawnikom, i po raz kolejny nie wycieraj sobie ust etyką w odniesieniu do zaniedban rządu. Jak związkowcy z Solidarności strajkowali to rząd PZPR też mówił dużo o etyce. Najbardziej nieetyczne w obecnej chwili jest nie zniesione niewolnictwo białego personelu. Oraz to że najwięcej o etyce mówią ci co zarabiają najwięcej. Etyka jest sprawą każdego człowieka i tylko jego sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 11:53 Jak brakuje argumentów, to najlepiej obwiniać rządy, wszystkie do tej pory; Ja nie wycieram sobie ust etyką - ty to robisz nagminnie, uzasadniając, że ten protest jest w trosce o dobro pacjenta; napisz wprost, że jest podyktowany względami finansowymi, a nie wycieraj sobie ust pacjentami; wtedy tez nasza dyskusja pójdzie innymi torami; a teraz to udajesz altruistę, który wszystko zrobi dla pacjentów, ale raczej na ich leczenie się nie zdobędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 12:01 Uzasadniłem fakt że lepiej zarabiający i wypoczęty lekarz będzie lepiej leczył pacjentów, ergo protest też im się przysłuzy. Natomiast ty podałaś mi mnóstwo ogólnikowych paragrafów, oraz frazesy chętnie używane przez obecną władzę jak i przez ta w PRL. Może i altruista nie jestem, bo takich nie ma, ale wierz mi że dla chorych mam mnóstwo empatii, i wierz lub nie te moje poglądy to też troska o nich. Przeczytaj sobie wypowiedzi kolegi ad, do dowiesz się o co chodzi w stajku. PS. Ja uważam że pensje postulowane przez OZZL na polskie warunki sąjak najbardziej realne. Tyle zarabiają np. sędziowie i nikt się o to nie burzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 12:12 No cóż, dla ciebie to ogólnikowe paragrafy, a dle mnie paragrafy poparte przemyśleniami ludzi mądrych, którym na sercu leży dobro ludzi i którzy starają się im pomóc; wypowiedzi ad czytam, nie musisz mi polecać; mam nadzieję, że na moje kolejne (przyszłe) pytania też odpowie konkretnie, ale dlaczego mam jego wypowiedzi łączyć z twoim pieniactwem - nie rozumiem. PS. Mam nadzieję, że twoje wypowiedzenie zostanie przyjęte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 12:25 Jesli ty nazywasz mnie pieniaczem, to chyba ci cos na mozg padło. Etyka swoją drogą, a ekonomia swoją drogą i tego się trzymajmy. Szkoda że nie doszliśmy choć trochę do porozumienia, choć próbowałem ci objaśnić że życie to nie jest bajka i kodeks etyki. PS. Mam nadzieję że będziesz zdrowa do końca życia i nie będziesz musiała korzystać z usług tych ednych lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 15:34 "edni" lekarze _ nie wiem biedni, wredni? Misiu, ja po prostu z twoich usług, jako lekarza nie chciałabym korzystać. Jeśli to miało być "biedni", to zapewniam cię, że ci, do któych chodzę (stomatolog, ginekolog, endokrynolog, dermatolog) raczej biedni nie są, sądząc po cenie za wizytę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 20:29 Przestancie juz pisac o tym waszym super wyksztalceniu. Rozumiem ze inne studia to dno i sami debile. Chcialbym miec 2500 zl i mowic ze to nie wystarczy na zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 01:45 miałbyś kacperku gdybyś się w młodości uczył a nie zbijał bąki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 16:26 Czegos nie rozumiem, podobno lekarze sie uczyli a nie maja tych 2550? To jak to jest ? Poza tym wybacz ale to co piszesz to wielka bzdura. Nie w kazdym miescie mozna miec 2500, nie w kazdym zakladzie mozna miec 2500 niezaleznie od wyksztalcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 09:14 MAC i ... 1. dyrektorzy mają za zadanie dbać o to, żeby pracowników nie zabrakło - jeżeli nie zamierzają ich szukać to znaczy, że nie wypełniają swoich obowiązków, z tego jasno wynika, że tacy dyrektorzy nie są nam potrzebni; Czyli szpitale też są nam niepotrzebne. Myślisz że łatwo prowadzić ten burdelik jeśli NFZ wycenia procedury PONIŻEJ ich kosztów wytwarzania? Tu nie ma gospodarki rynkowej, tu jest chory socjalizm. Wymaga się leczenia europejskiego a daje pieniądze jak a Albanii. 2. jeżeli lekarzy nie ma, jak piszecie, to znaczy, że ci, którzy złożyli wymówienia po prostu posuwają się do szantażu - nieważne, że w zeszłym roku dostali znaczące, jak na strefę budżetową, podwyżki, oni chcą więcej, posuwając się do narażania zdrowia pacjentów; Nikogo w Polsce nie można zmusić do pracy, takie jest prawo (na szczęście). To nie jest szantaż. Lekarze sobie dadzą radę - jak ci pisałem wczesniej jest ich mało i prawie każdy lekarz pracujący w szpitalu musi sobie dorabiać gdzieś indziej, w Pogotowiu, Przychodni, w Gabinecie, bo inaczej by poszedł pod most, po prostu tam będą pracowali. 3. jak rozumiem, lekarze są często zmuszeni, do składania tych wypowiedzeń, bo takie są odgórne ustalenia i jeśli się nie dostosują to później będą np. pomijani przy awansach - czyli też są szantażowani; Nie. Wypowiedzenia są dobrowolne i w szpitalu w którym pracuję nikt nikogo nie zmuszał. Właściwie to Kaczor i spółka zmusili lekarzy do tego swoją arogancką postawą. Kolejarze załatwili to co chcieli w czasie drugiej rozmowy, a z lekarzami z łaską zaczęli negocjować po 3 tygodniach strajku. A wszystkie te rozgrywki odbijają się na bogu ducha winnych pacjentach, którzy regularnie płacą całkiem spory haracz do ZUSu i mieli nieszczęście zachorować. Ja też płacę ZUS. I jako lekarz widzę że głównie idzie on na hipochondryków, rolników, i meneli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 09:30 Mam nadzieję, że to nie ty jesteś moim lekarzem no onkologii, bo nie chciałabym chodzić do prostaka (wykształconego również z moich podatków), który potrafi określić pacjenta mianem "menela" a zakład opieki zdrowotnej to wg niego "burdelik"; jak tak świetnie dasz sobie radę, to przestań jęczeć - zabieraj się i do Albanii - tam tak fantastycznego lekarza zatrudnią z otwartymi rękami - tylko najpierw oddaj państwu kasę za twoje wykształcenie; nie pisz, że wypowiedzenia są dobrowolne, bo wczoraj akurat były artykuły "niesfornych" lekarzy w mediach i jasno opisali oni, jak to wygląda; nie chcesz pracować to nie pracuj, ale nie pisz, że nie ma lekarzy, bo jest całe mnóstwo młodych pełnych zapału ludzi, którym blokuje się drogę do kariery i narzuca z czego mogą robić specjalizację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 09:40 >>>>Mam nadzieję, że to nie ty jesteś moim lekarzem no onkologii, bo nie chciałabym chodzić do prostaka (wykształconego również z moich podatków), który potrafi określić pacjenta mianem "menela" a zakład opieki zdrowotnej to wg niego "burdelik"; I na tym kończymy dyskusję, jest taka zasada że opinie wypowiadane przez nas o innych świadczą o nas. Proszę przyjdź na Izbę Przyjęć szpitali w Kielcach o godz. 22.00 zobaczysz kto tam się leczy. Menele to mało powiedziane. A organizacja pracy w szpitalach przypomina burdel, nawet nie burdelik. I nie obrażaj mnie. Wykształciłem się swoją cięzką pracą, i również za podatki moich rodziców, więc nie masz prawa uzurpować sobie jakiegkolwiek prawa do mojego wykształcenia. >>jak tak świetnie dasz sobie radę, to przestań jęczeć - zabieraj się i do Albanii - tam tak fantastycznego lekarza zatrudnią z otwartymi rękami - tylko najpierw oddaj państwu kasę za twoje wykształcenie; To Państwo mi wisi kasę za lata pracy za półdarmo. A pieniądze zwrócę jak wyjadę do UE, USA, Australii (od ręki mnie biorą) jak zwrócą pieniądze za zawodówki budowlańcy, informatycy, rolnicy i wszyscy inni co pracują na czarno za granicą, a w Polsce pobierają zasiłek dla bezrobotnych oraz opiekę, również medyczna. >>nie pisz, że wypowiedzenia są dobrowolne, bo wczoraj akurat były artykuły "niesfornych" lekarzy w mediach i jasno opisali oni, jak to wygląda; nie chcesz pracować to nie pracuj, ale nie pisz, że nie ma lekarzy, bo jest całe mnóstwo młodych pełnych zapału ludzi, którym blokuje się drogę do kariery i narzuca z czego mogą robić specjalizację. G.... prawda. Żegnam. Postaraj się spojrzeć szerzej na problem, szerzej niż propaganda PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 09:46 Masz rację, w tym momencie lepiej skończ dyskusję, bo cytaty z ciebie dobitnie świadczą, jakim jesteś człowiekiem. kształciłeś się za podatki społeczeństwa, nie tylko twoich rodziców, i mam takie prawo; jak ci ktoś kasę wisi to podaj go do sądu - jak podpisywałeś umowę o pracę to stawki nie znałeś? I misiu jeszcze jedno, moje polityczne przekonania (akurat absolutnie nie trafiłeś) nie mają tu nic do rzeczy - dyskutujemy moralność / etykę lekarzy i indolencję waszych dyrektorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 09:48 Moralność nie ma nic wspólnego z godnym zarabianiem. PS. Pracuję dużym szpitalu, swoją pracę wykonuję z serem i oddaniem, jestem bardzo zaangażowany, może się kiedyś zobaczymy. O ile wytrzymam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 09:58 Pewnie chciałeś napisać z "sercem', ale po poprzednich wypowiedziach trudno mi w to uwierzyć - choć może miałeś potrzebę wyładować się na forum, ma prawo się każdemu przytrafić; mam nadzieję, że jednak się nie zobaczymy, bo nie chciałabym chorować. Wszystkim Polakom dużo zdrowia życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:02 Każdy tak jak ty myśli że będzie zdrowy. Punkt widzenia (zblizony do mojego) zmienia się jak się jest chorym. PS. 90% pacjentów popiera strajk. Pomyśl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 10:12 Misiu, ja napisałam, że nie chciałabym chorować - co nie oznacza, że mi się nie zdarza. Ale jak już choruję, to w końcu zapłaciłam za leczenie i tylko tego od ciebie wymagam. A skąd ty masz takie dane misiu? Ja na rasie spotkałam tylko pojedyncze przypadki ludzi, którzy ten strajk popierają, większość osób, z którymi miałam przyjemność rozmawiać, uważa, że po zeszłorocznych podwyżkach powinniście sobie odpuścić ten szantaż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:29 Napisałem ci wyżej. Trudno się dziwić ludziom którzy mają rzadki kontakt ze szpitalami że nie popierają strajku, bo pośrednio udedrza w nich. Ale z drugiej wszyscy oni mówią że lekarz powinien więcej zarabiać. Więc niekonsekwencja. Jak pisałem koledze strajki i delikatne zwracanie uwagi rządzącym na korupcjogenny sposób wynagradzania lekarzy w Polsce już są od wielu lat. Nic to nie dało, więc jedynym kolejnym sposobem by to zmienić jest to co się dzieje teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 10:52 Napisz "wszyscy zależni od lekarzy" popierają strajk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:02 jak się nad tym głęboko zastanowisz, to wszyscy są zależni albo będą od lekarzy. Zrozum - dobrze zarabiający i mniej zmęczony lekarz jest w interesie przede wszystkim pacjenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 11:06 Napisałeś: "jak się nad tym głęboko zastanowisz, to wszyscy są zależni albo będą od lekarzy" I to wam daje prawo szantażować nas wypowiedzeniami i strajkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:08 Już pisałem co o tym sądzę wcześniej. Nie będę się powtarzał. Po raz kolejny powiem ci: dobrze zarabiający i mniej zmęczony lekarz jest w TWOIM interesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 11:17 Napisz jeszcze, że strajkujecie dla dobra pacjenta - to po twoich wcześniejszych wypowiedziach, jak mało zarabiasz i gdzie musisz dorabiać, będzie doskonałą pointą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:19 Tak, napiszę to: W dłuższej perspektywie strajkujemy dla DOBRA PACJENTA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neuron Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 13.06.07, 11:28 szkoda tylko ze kosztem pacjentów ktorzy sa teraz chorzy. No ale w prywatnych gabinetach to wasza godność sie nie liczy bo liczy sie kasa. Szkoda że muszę iść do pracy, właśnie w szpitalu, kochane doktorki. Ja wam powiem weżcie wy sie nieroby do roboty i przestańcie sie nad soba uzalać, bo nikt w Polsce nie widzial biednego doktora, z 10 letnim stazem, a młodsi to i sedziowie i prawnicy i nauczyciele nie maja "warynków do zycia". Może i jestescie wykształceni, macie odpowiedzialna pracę itd itp, ale jestescie tak jak ja i miliony pacjentów ludzmi, którzy winni szanować drugiego czlowieka, a nie prze ilość kasy go traktować. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:40 Szkoda że tak mówisz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 11:56 Napisałeś: "Może i jestescie wykształceni, macie odpowiedzialna pracę itd itp, ale jestescie tak jak ja i miliony pacjentów ludzmi, którzy winni szanować drugiego czlowieka, a nie prze ilość kasy go traktować" Ja uważam, że to bardzo dobrze, że o tym wspomniałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 20:37 Panie doktorze prosze wybaczyc ale pisze Pan bzdury. Niech mi Pan powie czy jak zacznie Pan zarabiac 7tys to rozumiem ze bedzie Pan przykladowo pracowal w jednej jednostce od 7 do 15 i potem wypoczywal w domu tak? No to wybacz ale albo jestes wyjatkiem albo klamiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 01:46 mylisz się kacperku ja też jak dostanę 7500 w szpitalu rzucę wszystkie dodatkowe fuchy wolę z synem pójśc na rower... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 16:27 No to jestes drugim wyjatkiem. Bo sa lekarze ktorzy nieofcialnie mowia ze nie zamierzaja rzucac tego co maja. Ciesze sie ze sa tacy lekarze jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala I jeszcze jedno IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 12:05 "nie pisz, że wypowiedzenia są dobrowolne, bo wczoraj akurat były artykuły "niesfornych" lekarzy w mediach i jasno opisali oni, jak to wygląda; nie chcesz pracować to nie pracuj, ale nie pisz, że nie ma lekarzy, bo jest całe mnóstwo młodych pełnych zapału ludzi, którym blokuje się drogę do kariery i narzuca z czego mogą robić specjalizację." Twoja odpowiedź: G.... prawda. Moja odpowiedź: wiadomosci.onet.pl/1551621,11,item.html "Dziennik": Okręgowa Izba Lekarska w Łodzi ma ukarać tamtejszych lekarzy, którzy nie chcą uczestniczyć w strajkach służby zdrowia. Ich nazwiska mają trafić na czarne listy, a oni sami będą pomijani przy awansach. Anonimowy lekarz z jednego z łódzkich szpitali mówi gazecie, że nie chce być zmuszany do strajku. - Poza tym, w jaki sposób Izba będzie wiedziała, że ja popieram protest lub nie? Mam biegać po mieście i rozwieszać plakaty, żeby coś udowodnić? - dodaje. Rzeczniczka łódzkiej izby Adrianna Sikora podkreśla w rozmowie z gazetą, że uchwała została zrealizowana z woli lekarzy. W związku z tym - jej zdaniem - nie można mówić, że jest to represja bądź szantaż wobec niestrajkujących lekarzy. Cytowany przez "Dziennik" profesor Wojciech Gaszyński uważa, że lepiej byłoby wezwać lekarzy do solidaryzmu, niż straszyć sankcjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: I jeszcze jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 12:27 Dziennik. Wspaniała, jedynie słuszna Polska gazeta, która jest najbardziej obiektywną gazetą. Czytałem artykuł. Wyraźnie napisany pod zlecenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: I jeszcze jedno IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 16:56 Teoria spisku? I kto to wg ciebie zlecił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: I jeszcze jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 20:39 A przepraszam jaka to jest ta jedyna gazeta, ktora Pan doktor poleca czytac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: I jeszcze jedno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 20:45 kacperku ja juz dawno nie musze pracowac i nie martw sie bo to nie Polska mi wypłaca - ale to dobrze ze sie interesujesz ochrona zdrowia - zarzadzanie ochrona zdrowia to ciezki kawałek chleba wszedzie nie tylko trzeba miec dyplom lekarza, dobrze i tytuł doktora nauk medycznych ale u=i dy=ugie studia w zarzadzaniu wlasnie ochrona zdrowia i słuzba zdrowia najlepiej na jednym z trzech Uniwersytetów Amerykanskich i wiele lat praktyki na róznych szczeblach pi to dopiero jest poczatek - najciekawsze jest pózniej ale to co zobaczyłem w Polsce to jest horror Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: I jeszcze jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 16:31 Nie martw sie, nie martwie sie o twoje zarobki i to gdzie pracujesz. Akurat pacuje w szpitalu i wiem jak to wyglada. Zaczalbym od przypilnowania ludzi zeby pacowali tyle godzin ile maja w umowie i nie robili wyjsc prywatnych z zakladu pracy. Poza tym rozumiem studia zarzadzania ale wybacz posiadanie tyutlow doktora nauk medycznych itp to jest totalna bzdura szczegolnie w tym kraju gdzie dyrektor-lekarz powie ze on nic nie zmieni bo kiedys przestanie byc dyrektorem a zostanie tylko lekarzem i koledzy beda przeciw niemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: I jeszcze jedno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 12:35 straszenie lekarzy niestyrajkujących jest naganne, niezgodne z prawem i moze byc w kazdej chwili zaskarzone akurat Izby lekarskie nie maja nic do strajku z mocy ustawy o Izbach nie moga uczestniczyc w zadnej formie w działaniach strajkowych bezposrednio czy posrednio to sa zadania zwiazków zawodowych a pro po przysiegi Hipokratesa - rozpowszechniana jest wersja jak za komuny wyraznie w niej jest napisane ze lakarz ma miec godziwa zapłatę Grecy w tej sprawie nie mieli zadnych problemów byc moze dlatego ze lekarz i kapłan to najczesciej były te same osoby - czyli z płatnoscia była prosta sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pas Re: I jeszcze jedno IP: *.zse-kielce.edu.pl 13.06.07, 13:36 Szkoda, że lekarze z powołaniem są w ten sposób zmuszani do udziału w proteście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 20:04 buuuaahhahaaaa ala nie ty nie jesteś jednak stroną do dialogu ty jesteś ciemna kretynka I'm sorry buuuaahhhhaaaaa jeżeli lekarzy nie ma, jak piszecie, to znaczy, że ci, którzy złożyli > wymówienia po prostu posuwają się do szantażu -bbuuuaahhhaahhhaaaaa niewolnictwo zniesiono prawie 150 lat temu bbbuuaaahhhhaaaahhha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 15.06.07, 08:04 No to, zegnam pana - jedź do USA skoro tak ci się tam podoba - tam będziesz prawdziwie wolny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 13:35 Dlaczego Zarząd Województwa Świętokrzyskiego, organ nadzorczy nad niektórymi kieleckimi szpitalami dopuścił do tego, że istnieją tak duże różnice w wysokości wynagrodzenia w poszczególnych placówkach, nijak mające się do trudności wykonywanych procedur medycznych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GLUŚ Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 14:01 ILE CHCĄ CI LEKARRZE ZARABIAĆ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 20:00 alu!!! gdzie i skąd tych nowych pracowników?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 15.06.07, 14:11 Misiu, zadaj to pytanie twojemu przełożonemu - to jemu płacicie 10 tysięcy - ja za darmo wiedzą nie zamierzam się dzielić - biorąc przykład z was, lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.poczta.lublin.pl 13.06.07, 09:05 Jezeli lekarzy stać na rozwiązanie umowy to znaczy mają na tyle odłożonych pieniędzy że mogą nie pracować,mnie nie byłoby stać na bezrobocie nie mam willi,luksusowego samochodu ani pełnego barku koniaków,kwiatów i kopert nie dostaję za dobrze wykonaną pracę .Mam wykształcenie średnie Technikum Elektryczne pracuję 32 lata 25 lat jako elektryk obecnie w informatyce 7 lat/cztery lata za granicą Węgry,Czechy,Szwajcaria/.Moja podstawa to 2300 zł.- też chciałbym zarabiać jak przeciętny elektryk na zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: 194.75.37.* 13.06.07, 09:21 Pieknie!! Ja pracuje jako Chirurg i moja podstawa to 1750 PLN miesiecznie brutto. Pozdrawiam wszystkich, ktorym tak latwo przychodzi liczenie zarobkow i stanu posiadania innych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.aster.pl 13.06.07, 09:50 twoja podstawa to 2 300. ok, jestes elektrykiem. nie znam sie na tej dziedzinie, ale chyba nie musisz kupowac co miesiac biuletynu dla elektryków (ok 20 zl) i wysylac rozwiazan testu tam zamieszczonego, aby dostac punkty za doksztalcanie? (jest okreslona ilosc punktow na rok, ktore trzeba zdobyc) nie musisz kilka razy w roku jezdzic na konferencje, ktorych sama oplata zjazdowa wynosi ok 500 zl, nie mówiac juz o cenach hoteli... (takie zjazdy trwaja ok 3-4 dni; noc w najgorszych warunkach w jakims akademiku kosztuje 100 zl, pomysl ile placisz za hotel!) nie musisz kupowac kilku fachowych ksiazek rocznie, ktorych cena czasem dochodzi do 1000 zl (a widzialam i takie, ktore sa po 2 500) nie musisz nic robic. skonczyles technikum i na tym twoja edukacja sie konczy. w przypadku lekarzy tak nie jest. musza wydawac ogromne pieniadze na doksztalcanie, bo dziedzina jaka jest medycyna stale i bardzo szybko sie rozwija! poza tym, nie chce deprecjonowac rangi twojego zawodu, ale wybacz - jesli zle podlaczysz zarowke, czy jakis kabel, nic nikomu sie nie stanie (no najwyzej lekko kopnie prad). jesli lekarz sie pomyli - moze nawet doprowadzic do smierci pacjenta! za sam fakt tak wielkiej odpowiedzialnosci ( a przy tym stresu) powinno sie wynagradzac lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.poczta.lublin.pl 13.06.07, 11:57 Asiu nie masz racji- elektryk też nie może się pomylić, prądu nie widać a życie może stracić i elektryk i ludzie postronni,nie może być pomyłek w tym zawodzie/to nie są żarówki i kabelki jak Ty sobie wyobrażasz ten zawód.Elektryk co 5 lat zdaje egzamin ze znajomości nowych zabezpieczeń,udoskonaleń i jeżeli go nie zaliczy jest bez uprawnień i bez pracy za egzaminy i kursy również płaci na szkolenia też jeździmy i płacimy,książki też kupujemy.Nie pisz że za nocleg w akademiku płacisz 100 zł.-to hotel **II-klasy tyle kosztje.Energetyka też bardzo szybko się rozwija i trzeba się wciąż dokształcać.Skąd Ci biedni lekarze mają takie majątki to ludzi boli,lepiej się leczyć u biednego lekarza bo mniej weźmie niż u bogatego bo słono musisz mu zapłacić /jak u mechanika samochodowego warsztat prywatny a serwis/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiktor Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 07:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GLUŚ Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 14:17 KAŻDA PRACA JEST ODPOWIEDZIALNA,KAŻDY CHCE ZARABIAĆ ALE NIEWIDZE POWODU STRAJKU LEKARZY.PRZEPRASZAM JEST JEDEN! NIE PRZYJMUJE SIĘ PACJENTÓW ZA PENSJE LECZ W GABINETACH PRYWATNYCH ZA GOTÓWKE BEZPOŚREDNIO DO KIESZENI TO JEST ETYKA LEKARSKA.TO JEST JEDYNY PROTEST W POLSCE GDZIE STRAJKUJĄCY ZArabia pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: 194.181.131.* 13.06.07, 09:43 Lekarz powinien otrzymać godne wynagrodzenie, jego praca zasługuje na szacunek i dla każdego z nas jest bardzo ważna. Jednocześnie uważam, że pacjent powinien otrzymać paragon z każdej wizyty w prywatnym gabinecie i mieć możliwość odliczenia części kwoty. U.S również znałoby dochód lekarza . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neuron Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 13.06.07, 09:48 No patrzcie, biedacy sie pozwalniali. Wreszcie w Polsce jest normalnie, zniknęło bezrobocie. Ludzie nie chca pracować. Ciekawe, ze wcześniej jak rzadzila komuna - Miler i spółka to nie strajkowali. Wychodzi szydło z worka kto jest kim. A co wy lekarze macie inne podniebienia niż pacjenci. Acha wykształceni jestescie, to ci ludzie placac podatki was utrzymywali i dlatego teraz rządają od was abyscie ich leczyli. Biedni lekarze, no tak dla was 1800 zł, to jest mało. Krzyczycie bo nie możecie brac łapówek, boicie sie. Nie zwalajcie na rząd i media, że was rozszyfrowali, bo sami jestescie sobie winni. Jedźcie za granicę, nie ma problemu. Jak hucznie otworzyli ŚCO tak szybko i hucznie go zamkną. Przyjdzie prywatny podmiot i otworzy prywatna klinike, a wtedy bedziecie walic oknami i drzwiami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 09:50 Za komuny też wszyscy mieli takie same żołądki. A za Millera musiałeś być zamknięty w komórce - bo za SLD były strajki, i były żądania wyższych płac. Tylko nawet tego pewnie nie zauważyłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neuron Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 13.06.07, 09:57 No i cóz ze byly strajki, ale były puste obietnice, a lekarze wyksztalceni ludzie "nabrali się" na te obietnice i koniec protestu. Nagle teraz przypomnieli sobie ze moga wywalczyć wielkie pieniadze, to walczą. Tylko co winni sa ludzie chorzy, starsi, torzy całe swoje życie pracowali, a teraz taki lekarz powie im ze strajkuje i nie będzie leczył??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:04 Pisz do wojewody, pisz do NFZ, pisz do rządu, pisz do sejmum, pisz do Kaczora. To oni mają ci zapewnić EKONOMICZNIE zbilansowaną opiekę zdrowotną. Na razie biorą kasę za nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 10:15 Skoro tak chcesz, żebyśmy pisali, to podaj nazwiska, funkcje i adresy ludzi, do których mamy pisać - ulegnę twojej prośbie; uważaj tylko, bo jeszcze kilka twoich wypowiedzi i napiszę z prośbą, zeby wam nie ulegali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:34 A jakie niby moje wypowiedzi cię rażą? To o czym piszę to jest smutna prawda o polskiej opiece zdrowotnej. A co do nazwisk - inteligentna chyba jesteś, poradzisz sobie sama. I nie strasz mnie. My się naprawdę już nie boimy gróźb i arogancji, bo kolejne rządy nas do tego przyzwyczaiły (lekarze w kamasze, kontrole policyjne, wydumane kontrole CBA, ABW, CBS, bezpodstawne oskarżanie o morderstwo na konferencjach prasowych itp itd). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 10:57 Twój ton mnie razi - może poczytaj kodeks etyki lekarskiej - jesli jeszcze pamiętasz co to takiego; Ja cię nie straszę tylko zaznaczam do czego twoje działania zmierzają; A nawiasem mówiąc słabo orientujesz się w obecnych realiach - jakie kolejne rządy? te działania, które podałeś to akurat kojarzą mi się z jednym rządem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:05 Ton w piśmie? Można tak? Nieważne. Nie każdy jest słodki jak cukierek. Co do innych rządów - kiedy za sld był strajk włoski, to Prezio Kawachu przed kamerami mówił że to fajnie bo nareszcie będziemy dokładnie przebadani. Pierwszy przykład z brzegu. Strajki były, tylko nie były tak powszechne i tak zdeterminowane. Po raz kolejny twierdze - do tego doprowadziły kolejne rządy, i swoimi zaniedbaniami i arogancją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.tkdami.net 13.06.07, 17:03 trzeba przenieść sie do NFZ tam najniższa pensja 3000 zł i nie trzeba mieć studjów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 17:10 albo zostac i otworzyc własną działalność - gabinet po tem spółka partnerska - mała przychodnia, poszerzyc zakres usług - az do prywatnych szpitali włacznie albo co dotyczy młodych wyjechac nie ma innych opcji reforma jezeli w ogóle ruszy efekty przyniesie za 10 - 20 lat dla pierwszych za pożno a dla drugich - moze wrócą i zaiwestuja p rzynajmniej niektórzy i tak sie juz dzieje - sklady szpitali sie starzeją,lekarzy młodych nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:17 to sa wszystko drobne sprawy - najistotniejszym jest wprowadzenie systemu - pieniądze również dla lekarzy sa tylko fragmentem Cele stratetgiczne to wydolny, rzetelny, zróznicowany i elastyczny system respektujący solidaryzm społeczny - i tylko z tym ostatnim - solidaryzm społeczny sie nie zgadzam bo uważam ze to jest kolejne złudzenie - ale niech bedzie taki system który respektuje zróznicowane interesy róznych grup społecznych - bowiem ogromne zróznicowanie takze w zasobności portfela jest faktem i nie można nie brac tego pod uwagę w normalnym układaniu systemu konieczne sa dla realizacji wymienionych celów narzedzia pośrednie i cele pośrednie jednym z koniecznych wstepnych warunków jest osiągniecie rownowagi pomiedzy iloscia pieniędzy a iloscia świadczeń a drugim sa narzędzia i mechanizmy pozwalające efektywnie wykorzystywac te srodki i tu jest wiele rzeczy: koszyk swiadczęń współfinansowanie = albo jak sie mówi - udział środków prywatnych /zasady odliczania itd/ wprowadzenia konkurencji i mechaznizmów rynkowych zasięg prywatyzacji wprowadzenie bonu zdrowotnego sposobów pomocy osobom najbiedniejszym dopuszczenie Kas Chorych itd itd to nie sa proste sprawy najlepieć puszczac news-y o mordercach lekarzach - czyli stare stalinowskie sztuczki socjotechniczne a nie przysiąć fałdów i rozmawiac o rzeczach wazniejszych ale własnie rzad o tym nie chce rozmawiac dlaczego - bo to moze byc poczatek wielkich zmian w Polsce - na to nie sa gotowi- dlatego czarno widzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aptekarz Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 08:56 Blad- winny jest rzad, ktory powie- nie damy pieniedzy lekarzom! Lekarze sie zwalniaja, bo rzad nie chce zaplacic- to rzad bierze kase ze skladek a nie lekarze!! To rzad ma KONSTYTUCYJNY OBOWIAZEK zapewnic opieke medyczna a NIE LEKARZE!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neuron Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 13.06.07, 11:12 Problem oplat za usługi medyczne jest jak najbardziej polityczny: dlaczego??? 1. Decydenci strajkowi wiedza dobrze, że aby to uskutecznic trzeba zmienic konstytucje, bo ona gwarantuje nam darmowe leczenie. 2. jeżeli rzadzący zmienia konstytucje to opozycja bedzie sie darła ze zmienia sie prawo podstawowe bo chce sie zaspokoic kieszeń lekarzy 3. A poxniej jeszcze bedzie krzyk, że maja w nosie biednych , bo przecież nie każdego stac na priv i lekarza I to nie jest polityka????/ Najpierw chcieli podniesienia pensji i argumentem był komfort, godne zycie i lepsze warunki pracy. Teraz maja żądanie, ktore wiedza dobrze ze nie można spełnic, ale krzycza bo sa na fali. Nie martwcie sie oni i tak jesli jakiekolwiek podwyżki i przywileje wam wywalczą beda mieli najwyższe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:25 Neuron, nie jestem prawnikiem, nie wiem czy w obowiązującym systemie prawnym nie można wprowadzić dopłat do systemu. A zresztą rząd robi szumnie zapowiadany koszyk świadczeń. Skoro będą świadczenia któe gwarantuje państwo, to logiczne jest że za pozostałe świadczenia będzie trzeba zapłacić. Chyba że koszyk będzie taki że wszystko będzie za darmo z wyjątkiem chirurgii plastycznej dla panienek. To będzie fikcja. Teraz też jest fikcja - pisaliście o konieczności chodzenia prywatnie, o łapówkach. Czy to nie jest fikcja "darmowej" opieki zdrowotnej? I czas z tą fikcja skończyć, nawet kosztem zmiany prawa, i kosztem spadku słupków poparcia dla rządących. Powiedz mi dlaczego rolnicy otzymujący dopłaty z UE mają nie płacić składek jak wszyscy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 11:32 Napisałeś:Skoro będą świadczenia któe gwarantuje państwo, to logiczne > jest że za pozostałe świadczenia będzie trzeba zapłacić Wyjaśnij to moim rodzicom, dziadkom, któzy przez lata finansowali sobie bezpłatną opiekę medyczną - jak ich nie będzie stać na leczenie, to mają zejść, w imię dobra pacjenta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:45 Wyjaśnij ludziom że pieniadze zbierane przez lata na książeczkach mieszkaniowych za komuny są nic nie warte. Wyjasnij obecnym 20 latkom że na ich emerytury już nie będzie komu pracować, że teraz każdy robi na swoje, wyjaśnij ludziom że lata zaniedbań doprowadziły do tej sytuacji w ochronie zdrowia, wyjaśnij że socjalizm się skończył. Wyjaśnij również proszę dlaczego w Czechach, tez zniszczonym kraju przez komunę, wydatki na zdrowie są większe niż u nas, pacjenci dopłacają do wizyt, i nikt się nie rzuca, a lekarze zarabiają dwukrotnie więcej niż u nas i o dziwo nie strajkuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 12:00 No widzisz misiu, a my Polacy, tacy jesteśmy okropni, że "się rzucamy". Ja po prostu chcę od ciebie usłyszeć: strajkuję / złożyłem wypowiedzenie dla KASY - przyznaj się uczciwie, a nie zasłaniaj dobrem pacjenta i tyle wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 12:35 Nie Misiu, tego ci nie przyznam nigdy, bo to nie prawda. Podobnie jak ty mi nie przyznasz że lekarze powinni zarabiać więcej. W takim systemie jak ten i w takich warunkach coraz trudniej jest i lekarzom, i pacjentom, i jestem święcie przekonany że postulaty zgłaszane przez OZZL poprawią również sytuację pacjentów (chyba jednak nie czytasz wypowiedzi ad o współpłaceniu). Strajkuje dla kasy, dla solidarności, dla normalnych warunków pracy i leczenie pacjentów, i wyobraź sobie też o to by pacjentom było lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pas Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.zse-kielce.edu.pl 13.06.07, 13:31 Proponuję, aby dla dobra uczniów nauczycieli podjęli taki sam protest - wykształcenie mamy wyższe, studia podyplomowe, kursy kwalifikacyjne, uczestniczymy w warsztatach, konferencjach, szkoleniach metodycznych non-stop; w szerszej perspektywie będzie to dla uczniów dobre, że od września nie będzie ich miał kto uczyć - przecież chodzi o to, żeby nauczyciel nie musiał już nigdzie dorabiać i mógł się lepiej zająć uczniami w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Podatek VAT- konieczna zmiana ustawy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 14:56 dlaczego cała słuzba zdrowia jest podmiotowo zwolniona z VAT? wystarczy zeby była stawka O% - i juz są dka szpitala oszczednosci rzedu 15 procent - w szpitalu SCO to sa ogromne pieniadze odzyskiwane z US - wielokrotnie wystarcza i na podwyzki i jeszcze zostanie no ale tu sie trzeba napracowac - komisje, zmiany wielu ustaw - to przekracza możliwości rządzących zajętych tropieniem kardiochirurgów morderców przed śmiercią wykorzystujących matke emerytkę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 14.06.07, 09:16 No i cóż MAC, przyznałeś w końcu: "Strajkuje dla kasy" i nie dorabiaj do swoich roszczeń finansowych otoczki ideologicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 12:09 z OZZl: " najtrudniej bedzie wprowadzic dopłaty ze środków prywatnych do czesci świasdczeń zdrowotnych. Woprowadzenie współpłacenie moze byc odbierane jako zmniejszenie dostepu do leczenia, w istocie faktyczny dostęp sie zwiekszy. Brak dopłat oznacza bowiem, ze wszystkie świadczenia trzeba sfinansować z zamknietej puli pieniedzy publicznych. Wzrost zapotrzebowania naswiadczenia powodujezatem, ze pioeniedzy tyuch brakuje, płatnik musi ograniczyć - limitować ilosc świadczęn i zmiejszyc cene za pojedyncze świadczenie. To z koleji skutkuje opowstaniem kolejek do świadczęń, korupcją, zadłużaniem sie szpitali, Limitowanie świadczeń wyklucza tez sprawiedliwą konkuręncję. co dodatkow zmniejsz efektywnosc systemu. realny dostęp do świadczeń zmniejsza się. Tym bardziej ze "bezpłatnosc" świadczeń sprzyja nadużywaniu cześci z nich. W efekcie: chociaż leczenie jest "bezpłatne" ilosc osób jaka moze skorzystać z potrzebnych świadczeń zdrowotnych jest mniejsza niz gdy istnieja dopłaty do leczenia. Jest oczywiste, ze wprowadzeniu współpłacenia musza towarzyszyć krojki mające na ceklu zwiekszenie pieniedzy w kieszeni obywateli przez faktyczne obnizenie obciazeń podatkowych - w tej czy innej formie. Odrębną sprawa wymagającą rozwiazania jest stworzenie systemu pomocy dla tych, których nie stac na doopłatyy, Nie jest to jednka zadanie słuzby zdrowia." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 20:47 A teraz pytanie skoro istnieje projekt koszyka swiadczen, w opracowaniu ktorego biora udzial lekarze to moze niech ci lekarze nad nim pracuja nadal a nie straktuja mowiac ze chca koszyk swiadczen o ktorym dobrze wiedza ze jest w trakcie opracowywania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:32 wspólfinasowanie to tylko jeden z kilkudziesieciu fragmentów - specjalnie wyrwany z konteklstu bo ma budzic sprzeciw - i upolitycznianie wprwadzenie dopłat jest równiez związane z knecznym udzieleniem pomocy społecznej dostarczanej przez państwo lub/i samorzad terytorialny, pomoc charytatywna ale także zwolnienia piodatkowe oraz zasady zwolnień z doopłat współfiansowanie określono wstęnie na poziomie minimal;nym 2 zł -= porada POZ - na kwartyał! porada specjalistyczna -= kazdorazowo 2 zł a leczenie szpitalnme 5 zł za dzień! istota tych dopłat nie polega na finasowaniu z tych pieniądzy - one maja spełniac inna role obrazowo jak masz sraczke to nie musisz leciec od razu do doktora - nie jedz i kup stoperan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:46 Otóż to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:47 tylko ludzie do kopńca zniewoleni mówia ze cos mają za darmo zrozumncie za wszystko musicie zapłacic czy tak czy siak pieniądze nie spadka jak manna z nieba - tylkowam je zabiorą i rozdziela tak jak im sie podoba to sa wasze pieniadze - ubezpieczenia i owszem ale na warunkachj na jakich sie zgadzacie w wolnym wyborze a jak nie chcecie się ubez[pieczyc - to wasza decyzja - wówczas płacicie gotówką rece precz od waszych pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inżynier Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.acn.waw.pl 13.06.07, 12:39 wyobrazacie sobie ilu pacjentow przez te kilka tygodni strajku ucierpi mocno na zdrowiu a bycmoze nawet umrze w skutek nie przeprowadzania specjalistycznych badan, zabiegow itp???moj ojciec juz 3 raz w ciagu miesiaca laduja na kieleckim oddziale chirurgii na czarnowie, ma duze problemy z jelitami, nie moze jesc, ciagla goraczka...nitk nie kwapi sie zeby mu pomoc w innej formie niz kroplowka czy przetoczenie krwi...kociol to bedzie jak wyjdzie na jaw ile pacjentow ucierpialo na tym strajku!wtedy juz malo kto bedzie popieral strajk. popieram zadania lekarzy, bo wykonuja odpowiedzialna prace a pieniadze (te panstwowe) maja za nie adekwatne do swojego wkladu. prosze tylko, popatrzcie na pacjentow i ich rodziny jako ludzi a nie przedmiot swojej pracy!mozna odkladac zabieg usuniecia kamyczka z woreczka zolciowego, ale niektore operacje nie przeprowadzone w przypadku bezpsoredniego zagrozenia zycia, moga posrednio wplynac na znaczne pogorszenie stanu zdrowia. tak to widze ja, przedstawiciel kasty dobrze oplacanej, rozumiejacej problemy lekarzy jako grupy zawodowej, ale nie rozumiejacy ich postawy jako ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 12:45 dobrze ze tego nie wiesz ale utrzymanie tego systemu grozi katastrofą a czy nie pomyślałeś ilu ludzi juz ucierpiało np z powodu limitowania świadczę czy kolejka na planowe zabiegi onkologiczne przedłuza zycie tym chorym? ile musi sie nacierpiewć chory oczejkujący na operacje stawów biodrowych - rok na morfinie? bo nie ma pieniedzy na zakup sztucznych stawów twój oglad jest osobisty i masz racje - ale utrzymanie dalej tego systemu grozi cierpieniem nieograniczonej wrecz liczby ludzi, eutanazja bierna i innym swiństwami nie da sie zrzucic tego na tych wstretnych doktorów, morderców , pijaków i łapowników w w swojej sprawie idz do dyrektora najlepiej na pismie mu to daj i nie dajsie odprawić pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maka Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.chello.pl 13.06.07, 15:19 Co siię dzieje z moją potężną składką zdrowotną? A lekarze jak chcą to niech odejdą,przecież oni sobie dadzą radę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 17:18 ogromną ich częśc pochłaniaja własnie takie dyrektorskie pensje - dla urzedników SCO wybudowano cały super - biurowiec nie słyszałem zeby ktos z nich złozył wypowiedzenie lub chocby poparł strajk lekarzy ale słyszałem juz od nich wiele o lekarzach - zwłaszcza jakimi samochodami jeżdża i co ich zony nosza na grzbiecie , kto z kim itd - no takie modele to juz mają= ich małzonkowe siedza wygodnie rozparci na fetelach w urzerdach i robia dokładnie to samo - czyli nic ale jakby trzeba obrzygac jakiegoś doktora - sa szybcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 16:33 Wybacz ale zaden normalnyurzednik nie bedzie popieral strajku lekarzy w sytuacji gdy od tych lekarzy slyszy ze jest wrzodem na d.., ze jest nie potrzebny,ze lekarza musza dostac podwyzki, a administracja to za dyuzo zaabia, powinna jeszcze mniej itd. Akurat nie pracuje w SCO ale innym szpitalu i czesto siedze po 12h na dobe a norma jest ze wychodze o 16 i niestety nie zarabiam nawet tych 2tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aptekarz Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 17:25 odejdą- za 3 miesiace jak im sie terminy wypowiedzen skoncza.. wtedy dopiero bedzie płacz.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aptekarz Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 17:42 oczywiscie placz pacjetow. Ja tam popieram lekarzy, a pretensje to miejcie do rzadu- to on od was bierze kase i on ma obowiazek zapewnic wam opieke zdrowotna a nie lekarze!! Jak na razie to wolny kraj i jesli chca sie zwolnic to ich sprawa a buziek to sobie nie wycierajcie ich etyka, bo jak lekarzowi sie zepsuje rura to hydraulik nie ma skrupulow i woda sie bedzie lala az czlowiek nie zaplaci- a "fachowcy" cenia sie jak na zachodzie, wiec zacznijmy cenic lekarzy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: 193.59.255.* 13.06.07, 18:27 Witam! tak czytam i czytam ta dyskusje MAcu i podziwiam twoja cierpliwosc w stosunku do do ali!!!Twardy jesteś ale dluzej tego czytac nie moge!!!1Alu bladego pojecia nie masz na temat pracy lekarza i widze ze choc kolega próbuje ci cos wytlumaczyc to ty i tak nic nie zroumialas ale nie jestem tym zdziwiony jak wiekkszosc spoleczeństwa szkoda tylko ze ty deklarujesz wyzsze wykształcenie a nic wiecej sie za tym nie kryje!Twoja opinia na ten temat jest oparta na pewno telewizja i fajnymi gazetami:))))JA jestem z Końskich u nas na 114 sklada 110 lekarzy wypowiedzenia takze 100% prawie bo ci co nie skladaja to rezydenci:))Place w tym protescie to tylko czubek góry lodowej tak na prawde chodzi o ogólna sytuacje w słuzbie zdrowia!JA wychodze z pracy o 7 rano i wracam o 19 wiec mówie dzieciakom dzień dobry i dobranoc a mam trójke małych!Zona tak jak ja oprócz tego jescze przychodnia i dyz€ry w sumie po przeliczeniu 380 godzin tygodniowo a gdzie rodzina i inne rzeczy nauka i dokształcanie i takie tam???:))))w zyciu nie brałem i nie bede brał łapówki żona takze chemy pracowac uczciwie i co z tego mamy????nie wiedzimy sie prawie wcale co z tego ze mozna zarobic wiecej tylko jakim kosztem????dostrzgasz cos w tym???jesli tyle pracujemy a i tak pracy jest full to chyba świadczy o braku lekarzy co?a co bedzie kiedys ??Srednia wieku lekarza 58 lat a co bedzie za 1 lub 10 lat?Tylko 8% lekarzy jest w wieku koło 30 lat z tego 8% wyjezdza 6% za granice co bedzie kiedys?Jesil juz dzis czego sie nie zmieni to obudzimy sie za póżno!!!Nie chcemy pensji z zagranicy chemy tylko tyle co chociazmy sprzataczka w NFZ która ma ponad 2000 netto tyle chociaz co glazurnik kominiarz i inni!!!!A ostatni dyzur mimo reanimacji 2 zgony wiesz jak sie człowiek po czyms takim czuje ile sie myśli i przezywa czy wszystko zrobilem dobrze a rodzina jeszcze ma pretensje mimo ze zrobiło sie wszystko dobrze!!Załama poprostu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdrawiam Cie Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.isk.net.pl 13.06.07, 19:20 dziękuję za ten post. nie zawsze można uratować pacjenta (to a propos tych dwóch zgonów) ale jeśli robisz wszystko najlepiej jak potrafisz... :) pomyśl w takich chwilach o ludziach, których uratowałeś, i o tym że nawet najlepszy lekarz nie jest wszechmocny... pewne rzeczy są poza nami. a z innej beczki-rzeczywiście jest tak, że to co złe, bardziej się rzuca w oczy- łatwiej się w pamięci przywołuje nieuczciwych lekarzy niż uczciwych itd. cieszę się że pomimo ciężkiej sytuacji jesteś wierny wartościom i uczciwy i tzrymam kciuki żeby sytuacja pracowitych uczciwych kompetentnych lekarzy się poprawiła, aby mieli czas i siłe nie tylko na pracę ale też dla swoich bliskich. bo znam wielu wspaniałych lekarzy dla których ich zawód jest pasją, w której się realizują. jak również znam te mniej chwalebne przypadki ale - szczerze mówiąc- myślę że urynkowienie służby zdrowia by ten problem wyregulowało. bo ci dobrzy w swoim zawodzie otzrymywaliby adekwatne wynagrodzenie, a niekompetentni i z "otwartymi kieszeniami" nie utrzymaliby się na rynku. i już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 20:22 380 godzin tygodniowo? no no - ale jesteś obrotny; nie deprecjonuj przedstawicieli innych zawodów - oni też ciężko pracują (choć jednak nie 380 godzin tygodniowo); ciekawie piszesz: wychodzisz z pracy o 7 rano i wracasz o 19 - to masz cały dzień dla rodziny; nie sądzę, żebyś był lekarzem, bo posiadają oni jednak wyższe wykształcenie i potrafią normalnie się wypowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: 193.59.255.* 13.06.07, 21:42 Oczywiscie na miesiac ale liczylem na twoja inteligencje ze sie domyslisz!No to sie przeliczyłem!Acha no i szkoda mojego cennego czasu na gadanie z Toba!Ja sie nie dam wciągnąc w gadki tak jak kolega!A jak cie czytam to sie tylko utwierdzam w tym ze robimy słusznie zwalniajac sie z pracy!Nie jestem lekarzem tak hahaha no nie to fakt narazie jestesmy probkami ale mam nadzieje ze sie to zmieni juz wkrótce i wtedy bedziemy lekarzami!Inni tez ciezko pracuja napisz choc jeden zawód który pracuje tyle co my???ide do pracy na 7 pracuje do 15 potem dyzur do 7 rano i nie wolno isc do domu tylko znowu do 15! potem przychodnia do 19 a rano znowu na 7 i znowu to samo i w soboty to samo a dyzur bywa i 3 w tygodniu!I nie pisz mi tu o wykształceniu i wypowiadaniu sie bo jak słucham takich młotków jak ty to ręce mi opadaj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 14.06.07, 09:22 I nie szkoda ci twojego czasu na siedzenie na forum i użeranie się z młotkami? Swoją drogą elokwencja lekarzy jest porażająca - kto się z nimi nie zgadza, to głupi, młotek, zrzęda itd. A czy któryś wreszcie uczciwie przyzna dlaczego strajkują? Czy też uczciwość w tym zawodzie zanikła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 09:30 wróc do rozmów merytorycznych - lekarze strajkuja dla kasy ale nie sa az tak głupi - bo wiedzą ze głównie chodzi o system z którego jest tez i kasa system ten ma określone zdefiniowane cele , sa wskazane cele głowne, posrednie i narzedzia . W tym systemie pacjent jest jego głownym bohaterem - bo tylko On może kontrolowa system właśnie poprzez swoje pieniądze - teraz system słuzy urzednikom,i beneficjantom calego systemu - firmy farmaceutyczne, sprzetowe i posrednicy z dinozarem ZUS-em, sa podane korzyści dla ludzi, trudnosci jakie napotka wdrażanie systemu to jest wynik wielu lat dyskusji nie tylko w OZZL= ale w wielu srodowiskach jezeli sa ludzie któzy mówia ze im na pieniadzach nie zalezy to sa kłamcy / albo tuż przed zejsciem/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 14.06.07, 10:04 Wracam zatem do rozmów merytorycznych: lekarze posunęli się do szantażu, w którym argumentem przetargowym jest pacjent - i niezależnie od mojej opinii na temat kolejnych rządów i polityków dochodzę do wniosku, że większość lekarzy wypowiadających się na tym forum to hipokryci, który zasłaniają się "dobrem pacjenta" (i wystawiają tego pacjenta na ciężką próbę) zamiast przyznać się, że chcą wzrostu wynagrodzeń - i to mnie mierzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaguś Alla IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.07, 10:27 Napisałaś wcześniej,że pracujesz w instytucji państwowej.Mogłabyś mi powiedzieć w której? Bo jestem zaniepokojona,że pół wczorajszego dnia i dzisiaj od rana czuwasz głównie na forum,zamiast zająć się swoją pracą.Mam chyba prawo pytać;skoro bierzesz pensję z budżetu państwa,a moje podatki zasilają tenże budżet? Po przeczytaniu całej tej dyskusji mogę ci przyznać nawet trochę racji w Twojej argumentacji,ale mam jednak wrażenie,że nie rozumiesz tego protestu.Lekarze strajkują nie tylko i nie przede wszystkim dla podwyżek,chodzi o zmiany w całym kulawym systemie. Odpowiedz Link Zgłoś
nepasanada Re: Alla 14.06.07, 12:02 Nie masz takiego prawa, bo wtedy musiałabyś zapytać też tych przepracowanych lekarzy czy oni wpisów nie dokonują w czasie swoich dyżurów, skoro pracują po kilkanaście godzin dziennie. Uspokoję cię za to, nie obawiaj się, wpisów dokonuję poza godzinami pracy, ciężko byłoby inaczej, gdyż raczej trudno prowadzić na przykład wykład i jednocześnie na forum pisać. Rozumiem dlaczego jest protest, ale nie zgadzam się z zasłanianiem się "dobrem pacjenta" dla realizacji własnych celów finansowych; uważam, że lekarze powinni uczciwie powiedzieć, że zależy im na podwyżkach. ala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 21:44 z wycena pracy lekarzy nie ma zadnych problemów - takie rzeczy juz zrobiono oczywiście do tego jeszcze istnieje mechanizm rynkowy który w normalnym swiecie podnosi cene pracy lekarza kwestia priorytetów u nas zdrowie nie ma specjalnie wielkiej ceny to spadek po faszyżmie i komunizmie - potrzebne były młode społeczęnstwa , lekko głupawe i zniewolone , szybko dajace zycie w imie obrony Ojczyzny - rozwijała sie mocno chirurgia urazowa - i to do dzisiaj działa - w Kioelcach głownie oddziały chirurgiczner i ginekologiczno - połoznicze ale juz hospicjum w ogóle nie ma ! rehabilitacja - pół roku, geriatria - mao kto w ogóle wie o takiej specjalizacji - reumatologia - nioe ma w wojewódzkim miescie cały ten system powstał za faszystów i komunistów - którzy szli do władzy dzieki takim demagogom i populistom - "damy wa wszystko darmo"!!!!!!!!!!!! tylko ze społeczęnstwo sie jakby troche postarzało - a system jest na młodych Obywateli, pracujących a nie an emerytów - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aptekarz Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.ghnet.pl 13.06.07, 21:48 to ze jedna literka "d" mu sie zjadla nie oznacza ze nie ma wyzszego wyksztalcenia! Poczytalem twoje posty i smierdzi mi tutaj ynteligencja po WSP pewnie jeszcze po j. polskim(niekogo nie obrazajac, ale osoby po takich kierunkach najczesciej brak argumentow w dyskusjach rekompensuja wynajdywaniem bledow ortograficznych, interpunkcyjnych i innych, lecz same popelniaja mnostwo bledow logicznych), osoba do ktorej nie trafiaja zadne argumenty, poniewaz ma pewna misje do spelnienia- obrazic, zmieszac z blotem i upodlic ten bardzo wazny zawod jakim jest lekarz! W odpowiedzi nie moge po tobie oczekiwac niczego innego niz zakwestionowanie mojego wyksztalcenia (jestem mgr farmacji) i ewentualnie innych wyszukanych epitetów. Nie pozdrawiam Alu, poniewaz chcialbym zebys teafila wreszcie do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 14.06.07, 09:32 Biedaku, ja wyraziłam swoje zdanie, podając argumenty, ale dla ciebie powtórzę prosto, żebyś zrozumiał: płacę za opiekę medyczną i oczekuję, że w razie choroby lekarz mnie przyjmnie i wyleczy, bo za to płacę comiesięczny haracz; a wy mydlicie oczy, że strajkujecie dla dobra pacjentów; ja oczekuję od was tylko uczciwego przyznania się do finansowego podłoża strajku, ale najwidoczniej nie potraficie tego zrobić; mnie nie brakuje argumentów, ale wasze odpowiedzi, to zwalanie winy na komunę, rząd itd, a najbardziej wyrazista były wypowiedź MACa: "g.wno prawda". Więc jak piszecie : walczymy o dobro pacjenta to chcę za MACiem powtórzyć "g.wno prawda"; prości robotnicy, górnicy potrafią uczciwie powiedzieć: chcemy podwyżek - dlatego strajkujemy; ale wy lekarze zasłaniacie się misją. Ciekawe, że akurat błędy logiczne mi zarzucasz - udowodnij to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aptekarz Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 09:53 OO ;) Sie obudziłas i juz "pyszczysz" od rana ;) Pierwszy bład logiczny- nazywasz mnie biedakiem ;)(jestem bogaty i duchowo i finansowo) Drugi- pomyililas mnie z ad-em. Trzeci blad- nie placisz lekarzom tylko rzadowi- wiec pomocy oczekuj od rzadu a nie lekarzy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 14.06.07, 10:17 Nie pyszczę od rana, bo wtedy pierwszy post pojawiłby się koło 5:30 - ale wolałam pobiegać w parku, dla zdrowia. Biedakiem jesteś duchowym - nie pochlebiaj sobie, zdejmij klapki z oczu, zobaczysz świat z szerszej perspektywy (wymyśl własny kontrargument); nie pomyliłam cię z nikim, ty wypowiedziałeś się ogólnie, ja skomentowałam ogólnie wpisy na forum; trzeci błąd: (przejrzałam wszystkie moje posty, bo mnie twoje twierdzenie zaskoczyło) ja nie twierdziłam, że płacę lekarzom - a następnym razem lepiej się przygotuj do dyskusji, twierdzenia bez pokrycia bardzo łatwo obalić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aptekarz Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 10:57 Dyskusja z toba Alu jest bezsensowna-przekrecasz fakty i znizasz rozmowe do poziomu idioty - a pozniej niszczysz rozmowce doswiadczeniem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 11:33 bez zmiany systemu podwyzki nie maja najmniejszego sensu ale wielu w tym Ala ciągle podkreśla ze tu idzie tylko o kase ale co dadzą podwyzki w systemie który juz dawno padł - nawet nie bedzie gwarancji ze w przyszłym roku pobory beda - po ustawie "203" wszyscy [powinni zrozumieć ze to jest bezsens ale mozna zrozumieć ze wielu z nich jest beneficjentami takiego systemu - jego zmiana grozi załamanie sie dotychcasowego statusu i straszy ze emeryt nie bedzie miał za co sie leczyc i zapominaja wszyscy o jednym - tak czy siak za wszystko zapłacą - jak nie w podatku to w akcyzie i bez rachunku w prywatnym gabinecie - nie ma Za darmo - jest tylko złudzenie za darmo - ale to kuż jest tak skomplikowane że wielu tego nie rozumie albo nie chce zrozumiec taka zmiana systemu uderza przede wszystkich w skorumpowany system i ludzi - uderza w administacje i stwarza ogromne wymagania dla dyrektorów państwowych jednostek a juz wprowadzenie prawa handlowego i niemożnosc bezkarnego zadłużania sie wywraca do góry nogami obecnych "menedzerów" z nadania parttyjnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pas Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.zse-kielce.edu.pl 14.06.07, 13:11 Błędem logicznym ali było założenie, że z lekarzem można wygrać - otóż nie można, nawet w sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 09:56 przepraszam ale musze sie właczyc w wasz dialog nie doceniasz lekarzy alu tym razem do strajku sa przygotowaniu jak jeszcze nigdy w Polsce żadna grupa wyciagneli wnioski m. in ze strajku anestezjologów gdzie były dwa postulaty 1. wzrost wybagrodzeń 2, wyposazenie oddziałów w sprzet -respiratory itd jak sie skończyło - pieniędzy zadnych , wszyscy skłoceni - ale sprzet firmy sprzedały na setki milionów - de facto to oni zostali beneficjentami i pośrednicy oczywiście Od strony prawnej , Grupa Negocjacyjna, Grupy ekspertów, Głowni Negocjatorzy, łacznicy z innymi związkami -no i Program Zmian Systemowych Bardzo dobrze wpływaja równiez pieniadze na dzialalnosc i pomoc strajkujacym Tym razem sa przygotowani - ludzie po stronie strajkujacych przerastaja o głowe strona rzadową - która nawet nie wiedziała jakie sa zarobki lekarzy! rzad oczywiscie ma tylko jedno do zaoferowania : PRZEMOC i AGRESJE - bo tylko to umia nawet nie tocza sie rozmowy - AROGANCJA natomiast intensywnie pracuja nad hakami na następnych lekarzy - CHAMSTWO i PRZESTEPCZE METODY - za to kiedyś odpowiedza - kwestia czasu To Ty masz decydowac - ty i twoje pieniądze jak ten system ma pracowac - i to jest zgodne z pragnieniami lekarzy! tylko ze rzadzacy tego własnie sie boja najbardziej - raz ze co oni w takim systemie maja do roboty i gdzie korzysc władzy rozumianej przez nich jako podział łupów a po drugie system może owocowac ze inne grupy zawodowe go powiela - i wtedy nie trzeba w Polsce rewolucji - tego boja sie bardziej niz tej podwyzki - sa bowiem rzeczy wazniejsze niz pieniadze - a jest nia Władza!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 20:39 Dlaczego pacjenci mają pretensje do lekarzy o katastrofalną sytuację w słuzbie zdrowia? Pretensje Rodaków winny by c skierowane do rzadzących Polską. Tylko dzięki pracy za skandalicznie niskie wynagrodzenie służba zdrowia funkcjonowała do tej pory jako tako. Jak długo mozna jednak ludźmi poniewierać i okradać ich z uczciwie zarobiogo grosza? Czy wynagrodzenie wysokiejklasy specjalisty w wysokości 8 - 10 zł za godzinę jest w mniemaniu władzy sprawiedliwe i etyczne. Ponad rok temu płaciłem mechanikowi samochdowemu ponad 100 zł za kilka minut pracy. Czy lekarz ma gorsze kwalifikacje niż mechanik samochodowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 20:49 Wybacz ale czesciowo piszesz bzdury. Mam placic 5zl na dobe w szpitalu i to ma rozumiem zmniejszyc ilosc pacjentow w szpitalu, ale wybacz o dostaniu sie do szpitala decyduje lekarz a nie moje widzimisie. Wiec skoro lekarz mnie przyjmuje na oddzial szpitalny to chyba widzi taka koniecznosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 20:22 a gdzie KONSTYTUCJA gwarantuje darmowe leczenie??????? gwarantuje RÓWNY DOSTĘP DO USŁUG MEDYCZNYCH!!!!! człowieku nie kompromituj się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 21:13 ludzie nie chca rozmawiac o meritum sprawy - systemie i potrzebie jego zmiany Po kilkunastu latach dyskusji, "okragłych stołów" doswiadczeń ludzi wracajacycch z Zachodu powstal po raz pierwszy zwarty i przystosowany do Polski program - okreslono cele kolejne kroki. Lekarze zrozumieli ze bezzmainy systemowej podwyzki nie maja szans nie ........wszyscy tylko nie podejmujac zadnej dyskusji powtarzaja to co rzad - kompletnie zaskoczony rozmiarami strajku powtarza i nastawia ludzi przeciwko Zwiazkowi i lekarzom - dzisiaj skierowano list otwarny do Pana Dorna zeby zaprzestał takich działań bo to po prostu nie licuje . i nikt sobie nie zadaje pytania ze dalsze trwanie takiego systemu naraza nieograniczona wrecz liczbe ludzi na nieszczęście rozumiem natomiast beneficjantów tego systemu i ich strach przed zmianami do których nie sa absolutnie gotowi Natomiast nie rozumiem posłow ktorzy juz dawno powinni podjac debatę - nic zero zainteresowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 22:10 Dlaczego nikt nie pisze, ze procedury medyczne finansowane sa przez NFZ w wysokosci 60% ich faktycznej wartosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 22:19 bardzo wazne - ale to jest własnie efekt działania systemu - limitowanie ilosci juz nie wystarcza - no to obniza sie cene procedury dyrektorzy kontraktuj a- słowo to własciwe więcej procedur w efekcie zmuszając pracowników do większej pracy za te same juz podłe pieniadze i na to juz zgody nie ma bo to wyzysk w wyzysku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Koszyk swiadczeń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 22:24 Koszyk swiadczeń juz jest własciwie gotowy - ale zapowiadana jego prezentacja w dziwnych okolicznosciach sie opożnia - poniewaz teraz beda wakacje w Sejmie - gdzie by ta ośły przepracowane nie wyjechały - no to w tym roku nie będzie przyjetego koszyka sprawa sie przedłuży i nie będzie koszyka w 2008 roku - czyli dopiero w 2009 tak własnie działa rzad - lenistwo - nie świadome działanie! Prosze Państwa i ty Alu równiez - okazało sie że koszty tego gwarantowanego koszyka sa wyzsze niz całe swiadczenia NFZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i przy tym poziomie PKB - niemozliwe do realizacji w ciągu 2 najblizszych lat to tez oznacza ze nie bedzie zadnych podwyzek - a juz napewno poza doraznymi - system pozostanie ten sam chyba ze beda wybory i wtedy nowy uklad coś obieca - znowu 100 dni spokoju - znowu jakieś zastępcze bicie piany ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Koszyk swiadczeń IP: 193.59.255.* 13.06.07, 23:01 Najlepsze jest to ze ciemny naród znowu ich wybierze wiec oni tez z tym sie muszą liczyc ze znowu beda mieli ten sam problem:))))To sie serio zle skończy ja wam mówie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Koszyk swiadczeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 00:12 Kochani nie martwcie się.Po masowych zwolnieniach jestem do dyspozycji.Jak ktoś nie będzie mógł się leczyć to może ze mną zawrzeć indywidualny kontrakt na leczenie- oczywiście prywatnie i za bardzo godziwe wynagrodzenie.Jak nie to może udać się do przedstawicieli NFZ.Też mogą go leczyć ze swojej procedury która jest znacznie zaniżona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: Koszyk swiadczeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 20:52 Rozumiem ze w Twojej logice to ciemny narod (nie ma to jak szacunek do innych ludzi) ma wybrac SLD bo tylko oni poprawia Wasza sytuacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 14:36 Oberdyrektor popiera strajk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 17:03 Aktualny system wynagradzania pracownikow ochrony zdrowia jest patologiczny, niesprawiedliwy i antymotywujący do pracy. Patologia istnieje zarówno wśród rządzących, którzy nie dostrzegają tragicznej sytuacji służby zdrowia. Byc może wstydzą się, że swoimi genialnymi rządami doprowadzili do takiego stanu rzeczy. Patologia istnieje w NFZ, który płaci za wykonane uslugi medyczne według uważania, a nie zgodnie z faktyczną wyceną (wartością) danej usługi medycznej. Najwyższa pora, aby NFZ uczciwie, a nie wirtualnie wycenił ile faktycznie kosztuje dana procedura medyczna. Wreszcie patologia tkwi również w pracodawcach, którzy niezaleznie od faktycznych kwalifikacji i zaangażowania w pracy pracownika, płacą wszystkim równiuteńko. Czy ktoś kto przyjmuje 20 pacjentów dziennie i zleca niekoniecznie potrzebne drogie badania winien zarabiać tyle samo jak jego Koleżanka czy Kolega przyjmujący w tym samym czasie dwukrotnie więcej pacjentów? Czy ktoś kto ma kwalifikacje do wycinania pryszczy, winien zarabiać tyle samojak ten, co samodzielnie i sprawnie potrafi zoperować wszystko ze swojej dziedziny? Bez rewolucyjnego ruszenia wszytkich tych trzech filarów - w słuzbie zdrowia nic się nie zmieni. Konkludując proponuję; 1/. Zwiększenie nakładów na opiekę zdrowotną do poziomu naszych sąsiadów z południa. Środki na zwiększenie funduszy do uzgodnienia na szczeblu parlamentarnym i rządowym. 2/. Uczciwą i realną wycenę procedur medycznych zgodnie z ich faktyczną wartością. 3/. Wynagrodznie pracownika uzaleznione od jego faktycznych ,a nie papierowych kwalifikacji oraz od faktycznego zaangażowania w pracę tj. od ilości i jakości wykonanej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 21:12 Wg P. V-ce Premier Min. Finansów sytuacja budżetu Państwa jest tak wspaniala, że jeszcze w tym roku można wsprowadzić ulgę podatkową na dzieci. Wspaniala wiadomość. Tylko dlaczego, jeśli pracownicy służby zdrowia chcą podwyżek swoich glodowych pensji, dla nich Premier tego samego rządu i inni ministrowie mówią, że w budżecie nie ma pieniędzy? Komu więc wierzyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 21:18 alez sa pieniadze - tylko to jest kwestia priorytetów rządu to raz - zdrowie obywateli widocznie nie jest a wazniejsze - przyjecie zmian systemowych jest grozne - bo za nimi moga pójsc inne grupy zawodowe - i to by było straszne dla wszelkiej masci socjalistów! dla tego rzadu w istocie socjalistycznego nie mówiac juz o LPR i Samoobronie - rozdawnictwo i onbiecanki jedna ręka a ulltrakonserwtywne hasła z drugiej to by była katastrofa prywatyzacja? wolny rynek tfu liberalizacja ! rtfu Balcerowicz i Szatan! oni w takim swiecie nie moga istniec - to jest dla nich w ogołe nie do pojecia dlatego czarno widze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pop Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 07:44 I wreszcie jest wspaniała okazja do wykazania się w sytuacji kryzysowej naszych samorządowców i parlamentarzystów. Panowie Jarubas,Gos jakie działania podjeliście w podległych wam szpitalach? Czekacie na pierwsze sprawy sądowe pacjentów,czy może większe tragedie? Coś mi się wydaje ,że ktoś się chowa po krzakach i udaje ,że nie wie o co chodzi.Panowie do działania możecie się wykazać!Jakoś w sprawie obsady stołków nie jesteście tacy bojażliwi.Naród was wybrał to do roboty. A następny udany Gierada będzie oddziały likwidował ,super .Niech zostawi samą administrację to będzie miał spokój. Współczuję pacjentom .Miałem okazję być wczoraj na Izbie Przyjęć na Czarnowie. Sytuacja jest bardzo poważna i pora by decydenci ocknęli się wraszcie bo to nie dożynki w Tokarni,czy święto Strażaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 09:53 tak to bedzie troche trudniejsze niz wykonanie telefonu do jednego z dyrektorów o zatrudnienie wybitnych fachowców w administracji "wiecie kolego, rozumiencie ze taki wybitny człowiek jest potrzebny szpitalowi ..................itd no i doceńcie go - tak nie mniej niz3 tys do reki, dobrze, no pozdrawiam, pa" to bedzie znacznie trudniejsze niz wystepy w Swiecie Sliwki czy Dniu Strazaka jak to słusznie zauwazyłes tylko o czym beda zwiazkowcy rozmawiac z tymi Wybrańcami Narodu? przeciez to nie jest na szczescie ich sprawa - czy w ogóle oni wiedza o co chodzi związkowcom i lekarzom czy mysla tak jak ALA - pieniadze i pieniadze i pieniadze czy ktos z nich w ogóle przeczytał cos na temat watpie - oni maja jeden temat - chciwe łapowniki znowu chca cos wyrwac - juz dyrektor / oboje panowie G G - do kwadratu / zarabia tyle co Marszałek i jeszcze mu mało? to jest ten poziom mysle ze chodzi o zmiekczenie protestujacych - odwołaja sie hipokryci oczywiście dla Dobra Pacjenta - a jakze i jeszcze o Etyce cos powiedza - okaze sie ze wiedza ze Był taki gosc Hipokrates - itd takie androny na poziomie miejscowej EŁYTY - w kraju gdzie korupcja siegneła zenitu a zwyczaje władzy przypominaja Ksiestwa Bananowe ohyda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 10:03 ale zauważiliście jak cichutko w mediach - nic sie nie dziej temat odgórnie wyciszony problem jak cholera w całym kraju a w mediach OO - łapia następnego w kajdanki i na ziemie DOHTORA = tylko tyle w mediach a gdzie dyskusja , parlament , programy publicystyczne nie ma - szkodzi PiS-owi Cenzura czekaja na : "dzisiaj na izbie przyjec zmarł chory który był wielokrotnie wykorzystywany seksualnie przez regionalnego przewodniczacego zwiazku zawodowego lekarz zaprzecza został skuty na izbie przyjec i odwieziony z Bieszczad do Prokuratury w Szczecinie - fura bo tylko to mieli w garazu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 15.06.07, 11:29 widzisz ad, nie potraficie mówić prawdy - jako lekarze i odwołujecie się do wyższych wartości, strajkujecie "dla dobra pacjenta" - tu tkwi paradoks waszych działań: z jednej strony odżegnujecie się od komuny i mówicie, że system socjalistyczny był zły, a z drugiej strony wyznajecie te same zasady : dla dobra pacjenta, to przecież dla dobra ogółu, zupełnie jak kiedyś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 11:45 troske o dobro pacjenta zostawiam rzadowi - głównie rzadowi lekarze całe życie nic innego nie robia - to jest ich zawód natomiast finasowanie całego systemu przez pracowników tego systemu to podstawa systemu komunistycznego i dzisiaj w Kotrei Północnej robotnikom płacą towarem którzy oni produkuja niestety w usługach - jakimi sa świadczenia medyczne nie da sie dysproporcja pomiedzy kosztami w słuzbie zdrowia a realnnymi pieniedzmi powoduje limitowanie świadczęń, kolejki i po 1/ jest głownym czynnikiem korupcji 2/ powoduje ograniczenie dostępu prowadzi bowiem do limitowania ilosci usług - dalej obnizania ceny za procedure - w efekcie dyrektorzy jednosytek chcąc utrzynać kontrakt godza sie na wszystko w tzw "negocjacjach" ponieaz maja wpływ jedynnie ma pobory swoich pracowników to ich nie podnosza - wprost przeciwnie dokładaja im 2 razy tyle za te same pieniądze specjalistów od powtarzania DOBRO CHOREGO PRZYSIEGA HIPoKRATESA ./ okrojona oczywiście>? itd itd jest u nas ogromnie dużo ale jak juz przyjdzie podjac działania i jeszcze się znac na rzeczy - to juz ani ani pozostaja oskarzenia, obelgi, no i zawsze jest łapanie pijaków, łapowników, morderców = to wszyscy umia doskonale - to sie w socjalizmie w który wyrośkli dobrze wyuczyli wczesniej czy póżniej dojdzie i do prywatyzacji i do współpłacenia i do wielu innych rzeczy czy to sie komuś podoba czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 15.06.07, 11:50 "natomiast finasowanie całego systemu przez pracowników tego systemu to podstawa systemu komunistycznego" - ten system finansujemy wszyscy, nie tylko lekarze - każdy z nas, kto płaci składki zusowskie, podatki itd. cdn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 12:06 wychodzi 3.21 zł na jednego pacjenta na dzięń i od wiktu , opierunku , badań , leczenia, a i komputerowan tomografia i przeszczep nerki - nie da się - to jest po prostu niemożliwe co gorsze okazało sie ze ten gwarantowany koszyk kosztuje wiele razy więcej niz pieniadze które ma obecnie NFZ - stąd odłozono jego wejscie - nie ma sznas od 2008 / posłowie już jada na wakacje!/ czyli od 2009 - czytaj czekamy na wybory! z jednym sie chyba zgodzisz - trwanie tego systemu doprowadzi do zagrozenia zycia i zdrowia nieograniczonej wrecz liczby ludzi i to nie ma nic wspólnego z lekarzami - sama ich troska i umiejetności nie wystarcza - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 12:26 ala ty jestes gorzej niz tragiczna place to wymagam hahahahah kobieto kiedy ty sie obudzisz???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 25.06.07, 09:56 Lekarzu, ja już dawno nie śpię, ale ty masz nadzieję, że społeczeństwo dalej nie powie wam prosto w oczy: przestańcie kłamać o niskich zarobkach, płaćcie uczciwe podatki, nie uzależniajcie przeprowadzenia zabiegu od łapówki; być może dżentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach, ale na tym forum nie widzę lekarza (ani aptekarza) dżentelmena. Czemu oczekujecie, że przed wami wszyscy powinni czapki z głów zdjąć i pokornie słuchać bzdur, które mówicie (tudzież wypisujecie), może jeszcze uszy po sobie powinniśmy położyć i dać się zbesztać, jak niepokorne dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 12:35 ale ona nie korzysta z publicznej słuzby zdrowia chyba sama wymieniła pruywatne gabinety z których korzysta czy tam wymaga?dobrze znane sa dane ze około 50 procent składki idzie na drogie procedury jak dializy,przeszczepy itd wtym spore procent stanowia diabetycy i nadcisnieniowcy - refundacje następne 30 procent - odxdziały psychiatryczne, opiekuńczo - lecznicze, hospicja, inwalidzi, i ofiary wypadków czy można tu oszczędząc - no NIE pozostałe 20 procent - to sa własnie pioeniadze z ktorych korzysta ALA zwykły pacjent jest kosztowny dla systemu w dwóch sytuacjach - jak sie rodzi i jak umiera z tych 20 procent - to juz jest bardzo mało pieniedzy - no mamy własnie słuzbe zdrowia z która styka się przweciętny Obywatel - co mozna zrobic za te pieniadz - a NIc - poza nadzieja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 15.06.07, 14:04 Korzysta, ale musiałbyś przeczytać moje wpisy jednak, żeby się zorientować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 13:37 lista tych którzy finansuja ten upadły dawno system jest znacznie wieksza są nimi np dziesiatki tysiecy firm - które powinny otrzymac nalezna im zaopłate za dostarczenie do ziemniaków po leki - i oczywiście tych pioeniedzy w terminie nie otrzymja wiec kredyduja szpitale do niedawna były chronione przed zajeciami - ale to trwało wiele lat zaległosci doprowadziły do upadku setki firm dzisiaj firmy windykacyjne, sady i komornicy zajmuja mienie szpitali w efekcie końcowym i tak podatnicy zapłaca za zaległe odsetki, windykacje i sprzedaz długów - za wszystko zapłaci podatnik w tej czy innej formie - ten system sie skończył i nie pomoga hasełka o wstretnych doktorach - pijakach i łapownikach a i mordercy sie trafią\ natomiast nikt jakoś nie mówi ze wskutek braków finansowych np sprzet jednorazowy nagminnie uzywa sie ponownie, ze nie sa dotrzymywane standardy lecznicze, ze kwitnie bierna eutanazja ilu ludzi umarło przedwczesnie z powodu kolejki na "planowy" zabieg onkologiczny\ w tym samym czasie kładzie sie po koleji wszystkie programy profilaktyczne bo nie ma kto tego robic mimo ze sa pieniadze! nie lepiej jest pokazywac w TV jak sie doktora skuwa a Pan który powinin stac na strazy prawo = przed w ogóle poczatkiem sprawy oskarża o morderstwo! w normalnym swiecie taki urzednik idzie w niebyt a obrona lekarza moze tak wykorzysta ten bezprecensowy fak=t ze zaden sad nie wyd zadnego wyroku Polska nie lezy w Europie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Beneficjanci systemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 14:08 system jest grozny dla zycia pacjentów - wrecz nieograniczonej liczby jego pracownicy - niewolnicy za głodowe pensje sa zmuszani do swiadczenia wysokokwlifikowanych procedur ale sa tez ludzie którzy maja korzysci z takiego systemu: na pierwszym miejscu sa ludzie władzy - których nie obejmuja kolejki ich iich rodzin i krewnych, znajomych - maja to wszystko od reki i zaraz i co tylko chcą druga olbrzymia korzyś władzy - to zatrudnianie w tych zaleznych od nich państwowych jednostkach swoich rodzin to raz ale i partyjnej klienteli w zamian za to oczywiście odwdzieczaja sie Dyrektorom tych upadajacych szpitali olbrzymimi pensjami - dla dwóch najwiekszych szpitali w Kielcach netto ponad 10 000 zł a moz e ALA nalezy do tej grupy - no to rozumiem bedzie bronic systemu jak niepodległosci do ostatniej kropli krwi - nie swojej oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Beneficjanci systemu IP: *.205.udn.pl 15.06.07, 14:24 No wiesz, nie spodziewałam się po tobie takiego braku moralności - niby nie kłamiesz, ale i prawdy całej nie mówisz. Leakrze i ich rodziny, też poza kolejnością są leczeni (co ciekawe z jednej strony kodeks etyki lekarskiej zakazuje różnicować pacjentów, a z drugiej zaznacza, że pacjenci ze służby zdrowia i ich rodzin są jednak szczególni), łatwiej zostać lekarzem, jeśli jest się dzieckiem lekarz, mamusia lub tatuś załatwi praktykę itd. zostań lekarzem, gdy nie masz koneksji rodzinnych - to zobaczymy z czego pozwolą ci robić specjalizację; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Beneficjanci systemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 14:34 Kodeks Lekarski wręcz zobowiazuje do swiadczenia pomocy kolegom w potrzebie - inna systuacja jest niemoralna ze specjalizacja wszyscy maja problemy i wiemy o tym ze swojego podwórka dobrze - zwałszcza ze obecnie ograniczono - ministerstwo o 50 procent liczby rezydentur ale następnymi beneficjentami systemu sa wszelkiego rodzaju firmy windykacyjne zarabiajace na dłuzniku minimum 5 % a na wierzycielu tyle samo plus odsetki skupuja kazdą ilosc długów gdyz jest to obecnie najlepsza lokata kapitału - im dłuzej trwa sciaganie tym lepiej. Zaden banka i fudnusz inwestycyjy nie daje takich zysków jak sprzedaz długów Państwa! zyski firm w Polsce tylko z tego tytułu przekraczaja 5 miliardów rocznie Kolejnym beneficjantem nieludzkiego systemu sa banki - szpitale zaciągaja ogromne kredyty wobec braku pieniedzy to jedyna mozliwosc przetrwania - nikt nie wie ile takie wymuszone kredyty / tajemnica bankowa/i odsetki od nich obciazają budzet państwa a w końcu podatnika i przyszłe pokolenia to z pewnoscia jest drugie 5 milardów w skali roku I co beda opowiadac ze nie ma pieniędzy!!!! ze to w szpitalach marnotrawią - hipokryzja do kwadratu aby utrzymac ten system gotowi sa na wszystko - dlaczego płaca ąz taka cene? bo korzyści jakie maja sa wieksze od kosztów - w końcu to nie ich pieniadze a nasze - w tym tez Twoje Alu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Beneficjanci systemu IP: *.205.udn.pl 15.06.07, 14:39 wracam po weekendzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Beneficjanci systemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 14:44 następnymi beneficjentami systemu sa firmy farmaceutyczne i sprzętowe nie muszą rozmawiać z poszczególnymi prywatnymi, samorządowymi jednostkami służby zdrwoia tracic czas na setki negocjacji wszystko załatwiają na szczeblu najwyższym - co roku leki drozeja o 10% - i czy ktos podnosi sprawe nie i sa juz najdz=rozsze w Europie jak był minister zdrowia ktory przyjrzał sie tej sprawie i rozpocząl działania które miały ograniczyc ten proceder i choz=ciaz zmniejszyc podwyzki to pierszym ktory pojeczhał do prezydenta Polski z interwencja był ambasador największego mocarstwa co sie stało z mninstrem - wiadomo - wkrótce zaczżeła sie taka nagonka ze mało nie wyladował w wieżieniu nie tak dawno ministerstwo wysłało okólnik ze w kazdym szpitalu powiatowym ma byc Tomograf Komputerowy na szczescie do przetargu nie doszło w ogóle to firmy farmaceutyczne sprzetowe mają w Polsce istny raj za twoje pieniadze Alu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Beneficjanci systemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 14:57 kolejnymi beneficjentami systemu sa rolnicy ubezppieczeniiw KRUS to jest wbrew konstytucji ogromna liczba ludziu Polsce - na pewno ponad 5 milionów płaci rocznioe okołó 300 zł - rocznie! dlaczego rolnicy nie płaca np wg CiT = moga przeciez odliczyc sobie koszty czy ktos moze wyliczyc ile przynosi to strat Państwu! jaka to jest sprawiedliwosc spłeczna ?/ np własciecoel 600 ha i przesiebiorca ale rolnik!/ a ilu jest takich psudorolników z papierami posiadajacy ugór lub jeszczzcz dodtakowo dzierzawiący pole i członek KRUS? osobiscie zanm kilku nie wiem czy to jest prawda ale ta sa pioeniadze rzedu 20 miliardów rocznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Beneficjanci systemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 15:11 następnymi beneficjetami systemu sa dyrektorzy i administratorzy państwowych zakładów opieki zdrowotnej, własciwie w tym systemie gdzie płatnik jakim jest NFZ narzuca wszystko oni sa tylko drobnymi nic nie znaczacymi trybikami nie maja zadnej odpoiwiedzialności - moga miec ZERO kompetencji dla swojego trwania i pobierania wysokiej pencji np 10 000 zł musza miec jedno powiazanie z jakaś banda zwana dalej partia - i to wasciwie wystarczy ta lista jest dluga - dlatego obrona tego nieludzkiego systemu jest ogromna - to sa rodziny, znajomi, towarzysze - oni ta służbe mają juz i za darmo - dlatego tak ciezko bedzie cokolwiek zmienic ale to nic nie pomoze bo system od 18 lat psuty i własciwie nie zmieniany juz padł - i nawet dla tych beneficjantów nie bedzie jak leczyc tylko ze ten rzad jak i poprzednie nie jest w stanie nic wymyślec - nie maja ani kompetencji , wiedzy i przede wszystkim brak woli politycznej oni juz skalkulowali - taka zmiana zaszkodzi rzadzacym - przed wyborami szczela sobie samobójcza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Beneficjanci systemu IP: *.chello.pl 15.06.07, 15:12 Do KRUSu dopłacamy ~15 mld zł rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Ofiary systemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 15:46 to przede wszystkim renciści i emeryci nie dosc ze przez całe lata opłacali ogromne sumy na tworzenie i funkcjonowanie - i to wasciwie dzieki nim powstał ten nieludzki system teraz co oczywioste to oni sa głownymi jego klientami ale te 20 procent pieniedzy nie wystarcza na nic a i struktura słuzby zdrowia jest nie dla nich 1. geriatria - czy w Kielcach jest w ogóle specjalista 2. rehabilitachaja - brak słów 3 reumatologia - nawet oddxziału ni ma 4. hospicjum - jedno z nielicznych miast woj gdzie nie ma hospicjum - w Klerykowie nie ma Hospicjum uwierzycie 5.domy opieki - jakie sa kto wie niech opisze - ja nie ma do tego siły 6. stomatologa dla emerytów - gehenna cały system jest bowiem oblliczony na młode mieso armatnmie - starsi nie mieli w socjalizmie w ogóle byc - wczesniej zobnowiązani byli daz w Obronie Ojczyzny! chyba głownymi ofiarami sysyemu sa ludzie starzy a czy słyszeliście w Polosce cos o biernej eutanazji? nie? jakto o mordercy kardiochirurgu już było a o biernej eutanazji nic? czy słyszeliscie jak umieraja pozostawieni sobie starzy ludzie gnijac w odlezynach i liczxacych tylko na to ze przyjdzie sasiadka i da wode ? nic io tym nie wiadomo? nie ma takich rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Ofiary systemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 21:26 druga grupa sa dzieci - one tez sie nie upomna 10 procent dzieci rodzi sie z róznymi wadami od niewielkich do bradzo ciezkich czesto stale niezdolnych do funkcjonowania smiertelnosc wsród noworodków jest utajniona a kryteria tak dobrane aby w statystyce przynajmniej przedostanie miejsce w Europie było zaklepane! rodzice i te dzieci niepełnosprwane i kalekie sa zostawione same sobie - jeszcze w miastach i w rodzinach które maja jakiś poziom finansowy dadza sobie rade ale tak sie składa ze głownie sa to dzieci wiejskie w ubogich rodzinach to co sie dzieje z tymi dziecmi przekracza moje mozliwości opisania tych tragedii. Brak lekarzy , psychologów ,fizykoterapeutów . medycyna szkolna faktycznie nie istnieje - juz nie mówiac o stomatologii a próchnica wsrod dzieci jest nagminna - a juz wady inne - powszechne itd itd - na dzieciach oszczedza ten system najbardziej - nikogo to nie razi! nikt nie podaje do sadów Prasa milczy - wszystko jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanka Re: Ofiary systemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 23:11 Prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Ofiary systemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 13:49 następnymi ofiarami systemu sa osadzeni, aresztowani w ogóle wiezniowe - blisko 6o 000 ludzi - i niespełna 1000 lekarzy zatrudnionych naczęściej na garstce etatu za 500 zł miesiecznie a większosc z nich jest chora, dodatkowo stanowia ozobny problem medyczny odszkodowania za błedy lekarski w takich warunkach pewne siegaja ogromnych sum w warunkach w jakich przebywaja o chorobe nie jest trudno = zadnych warunków do leczenia - lekarze przyjmuja po 70 dziennie ! oszczednosci ten system na więzniach robi ogromnie pozorne oczywiście bo oddaje to w odszkodowaniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Ofiary systemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 21:54 ofiarami tego nieludzkiego systemu sa ludzie psychicznie chorzy, lezacy na oddzialach psychatrycznych często latami ale takze ludzie z róznego rodzaju zaburzeniami psychicznymi dzienna stawka na wyżywienie wynosi 3 , oo zł - trzy złore i gdyby nie darczyńcy byłoby jeszcze gorzej warunki sanitarne , zageszczenie brak specjalistów - to sa wszystko ogromne oszczednosci jakie na tych biedakach czyni tenm system 30 procent ludzi w Polsce ma lub bedzie miało depresje - mamy prawdziwa epidemie . kilka tysiecy ludzi w Polsce rocznie - małe miasteczko popełnia samobóstwo - najczesciej w przebiegu nie leczonej depresji , kilkaset ludzi ucieka od rodzin w przebiegu depresji natomiast środki jakie państwo przeznacza na ten cel sa okolo 100 krotnie za male - wynika to z ceny lekow to raz - bardzo drogie i dwa nie ma potrzebnej armii ludzi - psychoterapeuto, psychologów itd itd osobnych zagadnieniem sa oszczednosci jakie robi system na nie leczeniu alkoholików, uzależnień narkomanii - brak oddziałow detoksykacyjnyych , wieloiletnie oczekiwanie na przymusowe leczenie alkoholików juz z wyrokami sadowymi - bo brak oddzaiłów i brak psychatrów tp sa następne ofiary tego zbrodniczego systemu który ludzi słabych, dzieci i emerytów uzaleznionych chorych z wadami i chorych psychicznie oszukuje nie lożac na nich nic a jednoczesnie ukrywajac te pieniadze ludzie ci i ich rodziny sie nie upomną jak sie upominaja lekarze - to posadza sie ich tylko o jedno - ci łapówkarze maja jeszcze mało - podły ciemny naród zapłaci za to własnym zyciem - tylko w swej głupocie tego jeszcze nie wie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: Beneficjanci systemu IP: *.tkdami.net 16.06.07, 08:40 ja mam pole i se place krus hihihihihihih lubie jak mi doplacaja Odpowiedz Link Zgłoś
michal286 Re: Beneficjanci systemu 15.06.07, 21:14 Chłopie, piszesz Kodeks Lekarski wręcz zobowiazuje do swiadczenia pomocy kolegom w potrzebie Jak polityk świadczy pomoc innemu koledze w potrzebie, policjant policjantowi i tak dalej - to to się nazywa kolesiostwo i jest napiętnowane; a u lekarza to kurna etyka jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Beneficjanci systemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 21:39 etyka nie zajmuje sie przestępcami zakres pomocy o którym mówimy to jest choroba kolegi lekarza - inny lekarz zobowiązany jest do przyjścia mu z pomocą bezzwłocznie powszechnie tez przyjetą zasada i dobrym zwyczajem jest oczywiście nie pobieranie opłat za taka pomoc a przedmówca mowi o przestepcach - tam obowiazuja inne zasady Odpowiedz Link Zgłoś
michal286 Re: Beneficjanci systemu 16.06.07, 06:33 Czyli koledze pomagamy bezzwłocznie a normalny pacjent czeka w kolejce. no więc to są właśnie układy i kolesiostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Beneficjanci systemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 09:45 od tworzenia kolejek, limitów jest rzad bezzwłocznosc i bezpłatnosc pomocy bedącemu w potrzebie koledze lekarzowi nie oznacza ze jest to z krzywdą dla chorego nie bedacego lekarzem to sa elementarne rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
michal286 Re: Beneficjanci systemu 16.06.07, 12:36 Bezzwłoczność pomocy lekarzowi, lub jego rodzinie oznacza tyle, że nie obowiązuje ich kolejka, której zwykli pacjenci nie mogą ominąć; Bezpłatność - to ciekawa rzecz - zwłaszcza, że dla "specjalnych pacjentów" dobiera się "specjalne" (czytaj lepsze i mniej dostępne) zabiegi - wykonywane oczywiście "za darmo" - w państwowych placówkach, na państwowym sprzęcie, w czasie pracy opłacanych przez państwo lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Beneficjanci systemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 12:46 w sprawie kojeki prosze do rzadu rzeczywiście tak jest ze lekarz chorego lekarza przyjmie bez tzw kolejki- przyjmowanie jako działalnosc prywatnych pacjentów na państwowym "sprzecie" powinna byc karana przez 1.5 roku obowiązywała równiez zasada ze nie mozna bylo kierowac z prywatnych gabinetów do państwowych szpitali -ale uznano ze =to jest niezgodne z Konstytucja i równoprawnym traktowaniem podmiotów gospodarczych - w obecnym chorym i nieludzkim systemie wg mnie to jest zrozumiale w propopnowanym przez OZZl - chory ma tzw bon leczniczy i idzie gdzie chce = swoimi pienioędzmi rzadzi systemem - nie ma nakazu - to pacjent i jego pieniądze decydują a nie urzednik NFZ tam gdzie szpitale sa żle zarzadzane lub gdzie nie ida pacjenci ma miejsce tylko bankructwo - obecnie jest dokładnie odwrotnie - zle zarzadzane sa podtrzymywane z powodów politycznych powiazan a nie ma to nic wspólnego z potrzebami chorego Odpowiedz Link Zgłoś
michal286 Re: Beneficjanci systemu 16.06.07, 20:52 oznacza, bo przyjmujesz lekarza, lub jego rodzinę, bez kolejki - czyli zwykły pacjent czeka dłużej - a co ciekawe robisz to za państwowe pieniądze, na państwowym sprzęcie, w państwowej placówce, na państwowym etacie. Z waszego kodeksu etyki (hehehe) jasno wynika, że są równi i równiejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Beneficjanci systemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 21:12 a czy ty nie słyszałes o innej słuzbie zdrowia kto ci takie rzeczy opowiada jezeli juz trzeba sprzetu kolega dostaje normalne skierowanie przeciez póki co tez jest ubezpieczony kodeks etyki nie precyzuje onic o rodzinie mówi tylko olekarzu Odpowiedz Link Zgłoś
michal286 Re: Beneficjanci systemu 16.06.07, 21:58 Kłamiesz; artykuł 67 tego kodeksu stanowi: Dobrym zwyczajem jest leczenie bezpłatnie innych lekarzy i członków ich najbliższej rodziny, w tym wdów, wdowców i sierot po lekarzach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Beneficjanci systemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 22:04 rzeczywiscie myślałem o dalszej rodzinie - gdzie moga byc watpliwośic] ale do najblizszej oczywiscie ze tak Kodeks równiez wyszczególnia zwłaszcza nauczyciela lekarza i jego rodzine - poza oczywistymi przypadkami wdów i sierot to jest bezdyskusyjne w Polsce jest to bardzo przestrzegane i nie zetknalem sie z sytaucja ze lekarz moze odmówic w w.w sytuacja lekarzwoi lu pobrac w gab prywatnym pieniądz nie wszedzie w swiecie tak bywa i nie wynika to z niecheci do Etyki w Stanach lekarze nalegaja z a przyjecie honorarium - spraw e dyskutuja od lat - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pop Re: Beneficjanci systemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 22:14 Najpierw trzeba sobie zadać pytanie czy w tym kraju słowo etyka coś znaczy. Patrząc na posłów,samorządowców, kadrę kierowniczą, duchowieństwo ,społeczeństwo....itd raczej chyba nie. Dlatego każdy górnik ,kolejarz,lekarz ... ma prawo strajkować i wypowiedzieć umowę o pracę jeżeli ma taką ochotę.Dlatego nie piszcie bzdur o jakiejś etyce, przysięgach itd.Jak tankuję na Orlenie to mi się nikt nie pyta czy mam czym zapłacić , a gdybym nie zapłacił to ochroniarze mnie capną i dostanę wpierd.. Albo niech dyrektory zwolnią doktorów którzy wypowiedzieli umowy, albo dadzą im zarobić.Albo niech marszałek podejmie jakieś decyzje ,albo niech się poda dymisji i powie publicznie ,że ma w dupie taki interes bo sobie z tym nie poradzi.A typowe dla naszego narodu zaglądanie do kieszeni ,że o tamten to ma a ja nie to już chyba nie na te czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: Beneficjanci systemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 21:29 mylisz się to jest co sie nazywa od wielu wieków "lekarski stan" to też jest kodeks etyki ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: Beneficjanci systemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 21:26 oczywiście lekarz od lekarza i jego rodziny nie bierze zasada stara jak świat i prawie wszyscy jej przestrzegają, lecząc kolegę lekarza mozesz wymagac co najwyżej zwrotu poniesionych kosztów... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Beneficjanci systemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 21:30 Jakimi samochodami jeżdżą pacjenci, nawet ci bez wykształcenia? Jakie rezydencje mają pacjenci? Ilu lekarzy nie ma samochodu? Ilu lekarzy ma samochody warte kilka tysięcy złotych? Ile godzin miesięcznie pracuje przeciętny lekarz, a ile przeciętny pacjent? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Beneficjanci systemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 21:36 te argumenty - o samochodach itd to jest dyzurny zestaw oczywiście nieprawdziwy i słusznie zauwazasz że dzisiaj w Polsce np pacjenci jezdza lepszymi samochodami niz dajmy na to w Belgii. Osobiscie znam wielu lekarzy zwłaszcza młodych którzy zyja w biedzie i gdyby nie pomoc rodziców było by jeszcze gorzej - zdolni, znający jezyki, kulturalni, wychowani oni wyjadą powazniejsze pytanie brzmi tak : skąd sie bierze ten ambiwalentny stosunek do lekarzy - nie mysle o takiej sytuacji dobrze znanej kazdemu lekarzowi - ze jak pacjent czegosc od niego chce to mu sie w pas kłania i raczki całuje - jak tylko wyjdzie z gabinetu - ale buc itd Ale na takim dwuznacznym stosunku w ogóle do lekarzy bez widocznej przyczyny to juz sie staje powszechne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gluś Re: Beneficjanci systemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 21:38 dlaczego obliczasz innych zadaj pytania z sensem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 21:17 Kodeks etyki lekarskiej zaleca, że dobrym zwyczajem w prywatnej praktyce lekarskiej jest bezpłatne leczenie lekarzy i ich najbliższej rodziny, w w szczególności wdowców, wdów lekarzy bądź sieroty z rodzin lekarskich. W szpitalu służba zdrowia jest bezpłatna, więc lekarz lekarzowi nie może wyświadczyć innej przysługni niż w razie potrzeby przyjąc Go poza kolejnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gluś Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 21:21 czy moge wam wejść w waszee rozważania? jestem nowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gluś Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 21:31 wasza dyskusja jet jałowa. czy moge się dołczyć. Nowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 21:42 tak jest to prawda ja niezbyt prawdziwie to wyłozyłem jest tez tak ze czesto koszty materiałowe / np u stomatologa/ pokrywam orientacyjnie oczywioscie na co burzy sie kolega zawsze - ale w końcu dochodzimy do porozumienia obyczaj wspomagania sierot wdów jest bardzo stary w innych korporacjach zawodowych i cechach istnial równiez od czasów srednioweicza gdzie powoływano cechy cech lekarski przynajmniej we Włoszech ;/Florencja/ nalezała poczatkowo do cechu malarzy gdzie równiez istniała cała organizacja wspierajaca rodziny malarzy w róznych okolicznosciach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gluś Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 21:48 gadaj z nim powarznie bo brakuje ci argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Satyrycy - niechcacy beneficjentami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 22:53 CBA wywiozło dokumenty lekarskie z MSWiA - rozesłało kopie do dzielnicowych którzy przesłuchuja tysiace pacjentów w celu wyłapania doktorskich przekrętów Fakt autentyczny: Policjant pyta pacjenta MSW w celu ustalenia stanu faktycznego - miał pan kolanoskopię? / chodzi oczywiscie o kolonoskopie - badanie jelita grubego/ - Nie , kolana mam zdrowe mówi przesłuchiwany policjant odnotowywuje w brulionie "badania nie było" - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Piersze podsumowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 23:49 wszyscy maja zdrowie i doktorów gdzieś dla rzadu to jest zaden priorytet - zdrowie ludzi im wisi ludzie mysla ze beda mieli za darmo zawsze i jakoś sobie dadza rade doktory - wszystkim jakich znam tylko szukaja jakiegos pretekstu aby wyjechac dzisiaj na zjezdzie internistów wiceminister plutł takie androny ze go wygwizdano wszyscy czekają - ciekawe ile będzie trupów - ale oczywiscie będa winni itd w Polsce nigdy nic sie udac nie moze - chyba ze jakies swinstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gluś Re: Piersze podsumowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 20:03 może ktoś mi wyjaśni co się wydarzyło 28 dni temu w polsce że lekarze zaczeli nagle strajk!był krach na giełdzie , inflacja wzrosł czy coś innego? i dlaczego chcĄ ZARABIAĆ PO 5 TYŚ A NIE NAPRZYKŁAD PO 50 TYŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Piersze podsumowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 20:08 strajki były wielokrotnie a co cie tak obchodzi ile beda a zarabiac ? ciebie nie wylecza za zadne pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GLUŚ Re: Piersze podsumowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 20:15 BO WIDZE PIERWSZY STRAJK GDZIE OSOBY STRAJKUJĄCE BIJĄ ZE STRAJKU TAKĄ KASE ŻE CHEJ.DO POŁUDNIA STRAJKUIĄ PO POŁDNIU PRYWATNIE PRZYJMUJĄ.TAKI STRAJK MOŻE TRWAĆ DO KOŃCA ROKU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Piersze podsumowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 20:27 jezeli nie zrozumia ze system padl, jezeli dalej beda udawac ze nic się nie dziej - tym gorzej dla pacjentów i stanie sie własnie tak - moze i lepiej - wreszcie lekarze pójda na swoje- i wtedy powstanie absolutny chaos rynkowy najlepsi juz w tej chwili nie pracuja w państwowych zakładach zakładaja przychodnie, spółki lekarskie i beda dyktowac ceny jak nie chca w sposób cywilizowany no to bedzie dziki lekarze dadza sobie rade - pacjenci nie tylko juz sie nie będa wszyscy łacznie z hierarchami koscioła wozic na lekarzu skończyło sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Piersze podsumowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 20:29 prosze poczytac na www.ozzl.org.pl po 18 latch strajków, protestów i dyskusji jest spójny program jak nie przejdzie to mozecie sobie kłapac dalej tym gorzej dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GLUŚ Re: Piersze podsumowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 20:41 PRACUJE Z LEKARZAMI.LEKARZ ZARABIA PIENIĄDZ PO 5 LATACH GDY WYROBI SOBIE OPINIE I OTWORZY PRYWATNĄ PRAKTYKE TAK WYGLĄDA TO WNASZYM KRAJU. TAK BYŁO.NIE WIDZISZ ŻE SPOŁECZEŃSTWO ZUBOŻAŁO I NIEDAJE PIENIĘDZY ZA COŚ CO MU SIĘ NALEŻY.KAŻDY Z NAS PODPISUJE UMOWE O PRACE I WIE DOSKONALE ILE BĘDZIE ZARABIAŁ.JA WIEM ŻĘ ZARABIAJĄ ZA MAŁO ALE TO DOTYCZY 80% SPOŁECZENISTWA W POLSCE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Piersze podsumowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 21:09 po 5 latach? raczej po 25-u latach jeszcze raz system ochrony zdrowia istniejacy obecnie jest nieludzki i pozostał w spadku po totalitarnym i socjalistycznym systemie rozbieznosc pomiedzy nakładami a rzeczywistymi kosztami od dawna jest przyczyna wszystkich niekorzystnych zjawisk i nic tu do rzeczy nie ma czy ktos jest biedny czy bogaty ijak sie nie ma pieniedzy to sie nie kupuje np samochodu nic nie ma za darmo nie da sie tylko samymi umiejetnosciami wyleczyc razcki na głowie , poklepac i powiedziec wszsytko będzie dobrze/ no moze obrazek jeszcze/ do leczenia niestety sa potrzebne pieniadze i zeby nie wiem jak bili piane tego nikt nie zmieni ale oczywiście mozecie krzyczec ile chcecie ze to doktory chca kasy ale oni tez nie sa tacy głupi zeby nie wiedziec dlaczego tej kasy nie bedą mieli w tym systemie nie ma mowy jak nie przejdzie propozycja = dojdzie do stałęj degradacji systemu i dzikiej prywatyzacji - totalnego chaosu i dalej bedziecie - zresztą kazdy osadzi to wg siebie - większóśc ludzi w Polsce zyjaca do 1-ego nie umie myslec ani jeden krok do przodu społeczeństwo nie tylko u nas zbiedniało ale i zgłupiało moze bardziej zgłupiało bo jak sie popatzy na samochody - to jezdzą lepszymi niz np w Belgii ale ilu z polaków na prawdę inwestuje w swoje firmy - gartka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GLUŚ Re: Piersze podsumowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 21:26 AD MASZ RACJE.POWIEM OCO MI CHODZI .cały system jest do niczego lecz niemoże to być tylko strajk lekarzy lecz całej służby zdrowia bo lekarze zapomnieli że jstnieją pielęgniarki,salowe, i inne osoby w tym systemie.zapomnieliście że razem można więcej niż osobno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Piersze podsumowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 21:40 brawo - tu sie zgadzamy i to własnie strajk pielegniarek moze byc kluczowy dla całej sprawy ale pielęgniarki nie wszedzie w Polsce sa z lekarzami gra na skłocenie środowiska już sie co prawda kończy ale trzeba przyznac że strajkujacy lekarze i ozzl -a popełniło pare błedów 1/ niedostatecznie rozprpagowało projekt - inna sprawa ze jest on stale blokowany w mediach a ozzl nie moze sie doprosic o przedstawienie w zadnym z mediów mimo ze stale proponuje debatę - całkowita blokada medialna 2/ nie porozumiało sie ze środowiskiem innych zwiazków zawodowych - one działają niemal osobno - ale to sie zmienia 3/ nie zadbało o poparcie Koscioła - w Polsce dzisiaj nic sie nie dzieje bez udziału hierarchów 4/ słabo przygotowało sie od strony finansowej pomocy dla lekarzy ktorzy moga sie stac ofiarami strajku - a nie wszyscy sobie dadza radę i od zaraz 5 Izby Lekarskie zbyt powolnie reagowały na bezprzykładna nagonke na lekarzy która trwa juz od roku i niektórym tak zamotała w głowie ze trudno to odkrecic ale sytuacja wymusi wspólne wystąpienie - to sie zacznie od manifestacji w Warszawie premier musi przerwiastkowanie i wrócic do rozmów - i to szybko bo zaraz posły pojada na wakacje i nawet zapowiadany koszyk usłu=g gwarantowanych nie wejdzie od 1008 roku - czyli cała sprawa znowu stanie się w kampanii wyborczej - czyli znowu obiecanki cacanki i od nowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kzet69 Re: Piersze podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 09:25 do AD: nie do końca się z Tobą zgodzę ZZPiP był informowany juz w X.2006 (kiedy w Bydgoszczy zapadła decyzja o przygotowaniach do strajku lekarzy) o naszym proteście lecz nie byl zainteresowany wspólna akcją, z OPZZ i Solidarnością SZ nie ma o czym rozmawiac bo to są związki bardzo upolitycznione jedni jadą na pasku SLD a drudzy PIS-u, pomoc dla strajkujacych lekarzy jest przynajmniej w naszym rejonie, lekarze którzy drugi miesiąc pójdą bez pensji (chodzi o tych co maja etaty w przyszpitalnych przychodniach i nie dyżurują na oddzałach) dostaną zasiłek strajkowy, co do postawy Izb Lekarskich zgoda, ale nawet one pod oddolną presją zaczynają popierac strajk lekarski, rząd bliźniaczy nie rozmawia z nami bo ma mentalnośc z późnego gomułki - medycy to dla nich tacy podejrzani prywaciarze.. (kiedyś to już było no nie??), pozytywem jest masowe poparcie dla akcji zwalniania sie z pracy mimo blokady informacji medialnych, w poszczególnych szpitalach w związkowych sejfach leżą podania 70-90% lekarzy, pozytywem są uzgodnienia ordynatorów poszczególnych specjalności (chirurgia, anestezja, radiologia) o masowym i solidarnym zwolnieniu się z pracy w danym terenie co sparaliżuje szpitale, pozytywem wreszcie jest spóźnione bo spóźnione, ale jednak poparcie ZZPiP (zwłaszcza jak ich sejmowa szczypinska łaskawie obiecała że bliźniaczy rząd w swej dobroci nie odbierze uboiegłorocznych podwyżek)- teraz to pielęgniarki trafi szlag ( na marginesie każde środowisko ma swojego Palikota - no nie? a szczypińska jest żałosna - przykład partyjnej tuby bez śladu własnego zdania). Nie poddamy się. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Piersze podsumowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 10:33 dziekuje za informacje popieram i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Piersze podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 21:11 GLUSIU DLACZEGO NIE UCZYŁEŚ SIĘ NA DOKTORA.TERAZ TŁUKŁ BYŚ KASĘ W PRYWATNYM GABINECIE.A MÓWIŁA BABCIA UCZ SIĘ GLUSIU , A TY LAŁEŚ NA TO CO BABCIA MÓWI, A TERAZ WYPISUJESZ KOBYLASTYMI LITERAMI NA DOKTORÓW.A SOŁOWOW CIĘ NIE DENERWUJE ,ŻE MA 6,6 MLD PLN.WEŻ SIĘ GLUSIU DO ROBOTY SKOŃCZYSZ SZKOŁE POROBISZ SPECJALIZACJE I ZA 15 LAT BĘDZIESZ TŁUKŁ KASĘ JAKO DOKTOR POD WARUNKIEM ,ŻE KTOŚ BĘDZIE CHCIAŁ DO CIEBIE PRZYCHODZIĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GLUŚ Re: Piersze podsumowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 21:17 XXX JA KASE TUKE I NIE NAŻEKAM I WIDZE PACJENTA NIE TYLKO KASE.JA PRZYNAJMNIEJ MAM GODNOŚĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr Re: Piersze podsumowanie IP: *.dip.t-dialin.net 18.06.07, 23:57 Wzialbys sie lepiej za ortografie glupolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Re: Piersze podsumowanie IP: *.chello.pl 18.06.07, 20:21 Nagle? Strajk był zapowiedziany w roku 2006. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YTI Re: Piersze podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 00:33 Tak wypwiadaja sie AD,MAC,itp...ALI gratulacje bo udowodnila o co wam chodzi- kase.A skad maja ja wziasc emeryci,rencisci po zapomodze tegorocznej na lapowy? Strajk calkiem normalny okolicznosciowo,tylko pacjent w .>pie lub kieszeni doktora.Co ma zrobic budowlaniec gdy materialu brak,cena 400%wieksza ,lapowy nikt nie wezmie?Moze oglosmy strajk ogolnopolski-wszyscy na ulice i po 5000zl netto?Czemu ktos inny ma byc zerem zasilku RP ZA 600,-800zl a doktorzy dzienne tyle maja prywatnie?I nie piszcie tutaj ze trzeba sie bylo uczyc lata,bo AD- jakby tu byla Ala spadasz do podstawowki,tekst dyktuje tata a ty bledy sadzisz! Czyli ogolnie ma zastrajkowac ogol,staz,straz miejska,policja i miec gdzies kaleke?Najlatwiej sprywatyzowac,przeksztalcic w prywatne kliniki szpitale...Ale tu na forum nic nie napisaliscie o doswiadczeniu by uleczyc jak w klinice- czysto i fachowo za cegielke.Rzad,tak nalezy scierac i pogardzac ale za wszystkich w/w pensje,renty.PS:MAC,ED jesli pracujecie 14,5h diennie to skad macie czas na forum,kto za to placi...{UFO}? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tereska Re: Piersze podsumowanie IP: 81.219.133.* 19.06.07, 01:07 Skoro kazdy narzeka na zarobki to najlepiej by było aby Ci którzy sa odpowiedzialoni za nasze pensje (cala ekipa z sejmu i tych wielkich polityków rzadzacych naszym krajem) niech zarabiaja po 2tys. zł to ciekawe czy było by im tak wesoło i czy wtedy tez by były takie podatki? a ich małe diety to tez niczego sobie. To zapewne tylko moja cała roczna praca jak nie wiecej. Kto jest bogaty to biednym nie bedzie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sb Re: Piersze podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 16:07 Może panowie ministrowie, posłowie i senatorzy - większość z nich o nieporównanie niższych kwalifikacjach niz lekarze ze spacjalizacjami i stopniami naukowymi - zgodziliby się służyc Ojczyźnie i Narodowi za 2 tysiące złotych brutto. Wtedy być może ich buta i chamstwo byloby inne. Od nadmiaru władzy i pieniędzy w niektórych prymitywnych głowkach wszystko przewróciło się do gory nogami. To niekto inny jak rząd i sejm odpowiadają za skandaliczną sutyację finansową służby zdrowia. Pora najwyższa, aby odpowiedzialnymi za ten stan rzeczy zajęła się prokuratura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Piersze podsumowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 08:36 co mnie obchodża pieniądze murarza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Piersze podsumowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 08:46 Ala w ogóle nie podjeła dyskusji merytorycznej bo sie na tym nie zna jedno co kłapiecie to tylko to co wam rzad do waszych postsowieckich lbów =wciska - im chodzi o kase kase i tylko kase a tobie pieniądze sa obojętne? masz dzieci? kazdy który powie ze nie chodzi mu o kase jest kłamca i łobóz i czy wam sie to podoba czy nie bedziecie płacic - i to duzo -tak jak na całym swiecie gdzie zdrowie i szkoła po prostu kosztuja Jak nie wprowadzi sie to przez reforme proponowana od 19 lat - która zawarta jest w programie OZZL to przez dzika prywatyzacje - czyli jeszcze wiecej Poki co" niewolnicy i słuzba powiedziała wam własnie NIE a jak chcecie dyskutowac to sie lepiej do dyskusji przygotujcie - troche musicie poczytac - matrrialy sa dostepne na stronie www.ozzl.org.pl bo takie bazarowe wiadomości jak ma ALA i reszta to sobie zostawcie dla siebie - konkrety a nie powtarzanie bzdetów Pana Ministra Piechy ja w tym jestem 40 lat - i róznych głupków juzz słuchalem dlatego nie będę bez konca odpowiadał na brednie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Piersze podsumowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 08:48 jak juz sie dopytujesz o mój cenny czas - nie muszę pracowac - dostatecznie duzo pracowałem i wystarczy - a zyje sobie bardzo dobrze - nic mi nie brakuje ale dlatego tylko ze w pewnym momencie - bardzo dawno temu tez powiedziałem NIE - własnie takim jak TY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YTI Re: Piersze podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 19:06 DZIEKUJE ZA KOSMICZNA ODPOWIEDZ.Gratuluje odpoczynku i odlozonej gotowki{z dodatkowej dzialalnosci],na korzystanie z urlopu.Popieram ale razem z emerytami,rencistami badzcie,nie na ich utrzymaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Piersze podsumowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 19:12 aby by było jasne do końca - te pieniądze odłożone: Polska mi nie płaciła Polska niech sie rzeczywiscie zacznie martwi się rencistów i emerytów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GLUŚ Re: Piersze podsumowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 16:50 przeprasza ad. za moje pismo isłowa dałem się n wmanewrować w rozgeywke rządu.a za błedy nie przepraszam {mam dysortografie tak to się nazywa teraz] akurat się śmieję.mojy zamiarem nie było nikogo obrazić jeszcze raz przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sb Re: Piersze podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 19:13 Wspaniały pokaz siły rządu w czasie demonstracji pracowników slużbyzdrowia. Tylu antyterorystów, tak uzbrojonych nie bylo nawet w Magdalence? Czego boi sie rząd? Bezbronnych pielęgniarek? Przecież nie miały ze sobą akcesoriów strajkowych takich jak mają zazwyczaj górnicy i inni im podobni w czasie podobnych demonstracji. Ostracyzm władzy do słuzby zdrowia jst przerażający. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YTI Re: Piersze podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 23:45 Kaczorki boja sie epidemi i chorob ptactwa wiec unikaja rozmow,jednak doktorzy znajac sposob na latwa kase wola strajk i zwolnienia od strajku wloskiego,szczegolowego leczenia.Kasa chorych obciozona by byla za zlecenia a tak prywatne gabinety na emerytach zarobia wiecej {kilka razy wiecej]..... DO;Ad 40l:zarobiles poza polska?Chyba jako KOSMONAUTA Z WYOBRAZNIA...Wisisz na forum wiec masz wiedze,pismo itc.Muraz tez czlowiek..../Ktos z doktorow podal liczbe godzin za caly rok z notatnika,kazal podzielic przez itd:wychodzi codziennie 14,5h,-Caly rok codziennie...Wiec spytam kiedy dom rodzina i wekeend? Za symboliczna stawke w szpitalu?Sa dyzury,nadgodziny itd,ale ludzie...dupa boli od lotu 14,5 dziennie.Bez kitu,ale ile to miesiecznie?435h-30 dni????????? a nadgodziny,dyzury itd to friko?Wiecej mam dosc,bo zielenieje i odlatuje do rzeczywistosci,bez lapowek.PS.W klinikach maja miejsca,tylko reklam brak.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Piersze podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 15:25 Yti ty psychopata jestes widze nic wiecej!Po pierwsze naucz sie ortografii prostaku!Murarzowi jak cegla wypadnie z reki to nie odpowiada za to co zrobil bo robi na czarno i bedzie wypadek przy pracy a u nas jest koleszko odwrotnie za wszystko odpowiadamy!!!!!Podziwiam ad ze ma tyle zdrowia tlumaczyc wam o co chodzi i pisze nic na gornikow bo choc ludzie prosci to chyba wykazali nawjecej rozumu i inteligencj popierajac strajk bo kazdy nawet najglupszy widzi ze chodzi tu o zdrowie najwazniejsze w zyciu i poprawe sytuacji w suzbie zdrowia1Sytuacji ktora dotknie kazdego z nas predzej lub pozniej i tego nie da sie ukryc!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GLUŚ Re: Piersze podsumowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 16:26 bardzo was przepraszam ortografia nie jest mojA mocną stroną ,zapomniałem o jednym.Dałem się ogłupić medją.Byłem wczoraj na strajku wiedziałem że medja kłamją ale zpomniałem nie porozmawiałem z wami osobiście uwierzyłem w to co mówią w telewizii i gazetach .bardzo przepraszam! ale kiedyś oszukiwali cały naród ateraz tylo mnie!jeszcze raz BARDZO PRZEPRASZAM!przykro mi za tego buraka ale rozumie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: Piersze podsumowanie IP: *.tkdami.net 20.06.07, 16:28 może by tak przestac sie klocic i sprowadzić szamanów z Mongoli.bylo by taniej inikt by im nie wytykal jakie mają samochody i domy.bo taki szaman by mial osla i jurte a i pewnie by jaką proce ze sobą wzioł co by na zająca w lesie zapolowac .wilk syty i owca cala.to taka darmowa opieka dla pacjeta. nasz król i cla jego swita zadowolona przecie to oszczedności jakie.np.zaplata z NFZ dla szamana za czlodobowy dyżur w jurcie mogla bu wyność bagatela jednego zdechlego kurczaka .nie musial by być swieży,bo swieży to przeca droższy.pozdrawiam wszystkich szamanów w cłej polsce nadchodzi wasz czas bo dobry szaman to najedzony szaman PA wszystkim nie chcialem nikogo urazic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GLUŚ Re: Piersze podsumowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 16:37 masz racje.kłucimy się ze sobą bo nas ogłupiają medja. musimy zacząć rozmowy wszyscy razem przestajmy bać się zmian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YTI Re: Piersze podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 19:41 Popelnilem blad przy muraRZu,ok.Jednak nie jestem psycho itp,a przeczytaj swoj post wyzej i dostrzez bledy[wjecej,suzba]wlasne....Hahahaha lekarz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 17:11 Czy to jest forum analfabetów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gluś Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 17:24 nie!analfabeta to taka osoba co nic nie napisze a nie co robi błędy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 17:43 :)))))))))to ty chyba nie wiesz kto to jest analfabeta:))))coż to nie tylko ten co nie umie pisac!!Wracajc to prawda szkoda sie klocic pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gluś Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 17:52 ja robie błedy dlatego tak napisałem. a wracając do tematu czy nie możemy zewrzeć szergów i zespolić całą służbe zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 18:55 Lekarze niechcą odchodzić z pracy !!!!! Lekarze chcą tylko godnie zarabiać, adekwatnie do swoich faktycznych kwalifikacji, zaangażowania w pracy oraz odpowiedzialności związanej z wykonywaną pracą. Nikt nie chce jałmuzny tylko godziwego wynagrodzenia za naprawdę ciężką i odpowiedzialną pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: 193.59.255.* 20.06.07, 20:58 Mozemy tylko o kim ty myslisz mówiac razem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 21:17 Rząd zamiast rozmawiać ze strajkującymi i pikietuącymi pracownikami słuzby zdrowia - wysyła na nich oddziały ZOMO. Po której stronie stoi teraz PiS? Po stronie Narodu czy po stronie ZOMO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YTI Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 00:27 Po dzisiejszym dniu widac ze rzad ma nas w du..e jak i doktorzy,lekarze na panstwowym etacie.Lekarz-milczy na moj post odpisu brak bo cienki bolek...cd:gosciu[do lekarza] ja 40l skonczylem i szkolnictwo na poziomie./mam swoja prace i pozno koncze by jeszcze teraz na kompie wisiec.Popieram lekarzy,pielegniarki itp manifestacje ale ogolnie wszystkim podniesc jalmuzne.Wtedy nakrecimy koniukture i kazdy bedzie mial zarobek a nie raty w banku i dlugi do renty.Boli jak mamin synek wisi na forum i ubliza innym[YTI]a wiesci ma od taty...Do lekarza,-synu ja mam tyle lat i praktyki,pracy ze ty bys 8h dziennie nie wyrobil a co dopiero 14,5h [dziennie].Szkola sie konczy to masz luz razem z kolesiami,wiec szalejesz na forum.A ja spadam zmeczony klikajac bo coz tu dodac;pozdrawiam i popieram wszystkich normalnych+strajkujacych .YTI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 20:57 Wybacz bo zwykle mam szacunek do drugiej osoby ale teraz to piszesz jak kretyn. Ciekawe co zrobisz jak zrobie z kolegami pikiete pod Twoim domem i nie pozwole Ci wyjsc do pracy? Jesli dla Ciebie blokowanie ulicy to ma byc normalne to wspolczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELLE13 Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: 213.30.184.* 21.06.07, 16:09 Popieram pana na 1000% i wiecej. Podziwiam za Pana spokuj, cierpliwosc i kulture; brawo ! Stwierdzam, ze wiekszosc osob obecnych na forum nie ma zielonego pojecie jak bardzo duzo lekarze w Polsce pracuja ! Pomimo, ze zyje we Francji (moge odpowiedziec na kazde pytanie dotyczace francuskiego systemu leczenia), polskie srodowisko lekarskie jest mi bardzo bliskie. Polscy lekarze sa doskonali !!! Sertdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarzx Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 20:41 Cyznizm i arogancja rządu na czele z P. Premierem i IV-tym bliźniakiem nie znają granic. Widać jak bardzo żyją w wirtualnej rzeczywistości, oderwani od faktów i prawdy. To rząd a nie lekarze odpowiedzialni są konstytucyjnie za zapwnienie Narodowi opieki zdrowotnej. Jeśli tego nie robią, winna ich dosięgnąć ręka sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 22:45 Lekarz-znow politycznie i z bledami jedziesz ,po jakim uniwesytecie jestes to sie posmiejemy ze ublizasz faktycznie-nizszym wyksztalceniem,jednak gimnazjum to Twe progi przekroczone.Ala,kacper itd -gratulacje za obrone reszty i ortografii.Prywatyzowac teraz beda po odnowieniu,remontach oddzialow po wejsciu do UE.Kaczory mysla, bo sami nie wiedza co z tym zrobic.Jednak Minister policji wymiekl i pielegniarki postraszyl palami!!!Toz to sa kpiny z rzadu,kobiete pala za strajk?!Po urlopie rzad spotka sie z calym narodem jak nie ma kto powiedziec co mozna teraz,jutro,za rok.A moze diety mniejsze i z 2000zl ministrowi za prywatyzacje szpitali damy na miesiac to wyceni odpowiednio wartosc budynkow,szpitali?Daje do myslenia obu strona w tym sporze,pielegniarki ok,pozdrawiam i tak walczcie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.ruch.com.pl 22.06.07, 08:40 70-88 godz. tygodniowo plus przychodnia. W jakim innym zawodzie da się tyle godzin pracować?. Ten "kilof" tyle popracuje? Czy może kierowca tyle godzin (bez mała 24 na dobę) spędzi za kółkilem? A pracownik na etacie 8-godz pociągnie 2 etaty na dobę? Sam w to nie wierzysz. w którym zawodzi ma mozliwość się przespać w parcy, albo byc zatrudnionym na 8 godzin(na papierze bo praktycznie jest to 10-12 godz - taki pociągnie 2 etaty?)wyjść po 5-6 godzinach z pracy, spóźnić się godzinę? Powinniście więcej zarabiać, ale wasze argumenty o przepracowanych godzinach mnie drażnią. Każdy z Was wie, jakie koszty leczenia ponosi przeciętny pacjent zarabiający 1000 zł na rękę, a wy macie sumienie ciągnąć od niego nie zastanawiając się za co wykupi leki. Porównujecie się do zachodu - ile lat lekarz na zachodzie spłaca studia? Wy macie je za darmo , do nich dopłaca nawet ten zarabiający te 1000 zł. Ale to to już Wam zupełnie nieprzeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YTI Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 15:28 Prawda,popieram twa wypowiedz,oraz ooo.Tu,to dzieci lekarzy pisza ,bo oni nie maja czasu...Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.07, 11:09 no to ilu jest tych "kanalii" w SCO - czy powstaje lista chyba najwazniejsza bedzie lista która sporzadzi administracja ON juz ma na 100 procent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.07, 18:12 miał i przed strajkiem - teraz bezie miął pretekst i w ten sposób juz ci nielicznie bez poparcia zajma z góry przez niego przewidziane miejsce - większości to zupelnioe nie zmartwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 11:16 1. dzisiaj manisfestacja słuzby zdrowia w Krakowie - kilka tysięcy osób 2, Wprowadzono nowe formy protestu - dzisiaj rozpoczyna się strajk głodowy w kilkunastu szpitalach 3. Od 1 lipca lekarze nie będa wpisywali numeru PESEL na recepcie - następny kosmiczny pomysl ministerstwa ' jeszcze troche a recepta bedzie jajk mała nowelka albo jak donos 4, Pojawi sie lista - tzw "Czarna lista" osób utrudniających legalny protest - administratorów szantazujacych lekarzy - lekarzy zatrudniajcych sie w miejsce strajkujących - w internecie i w szpitalu - jakie bedą zasady wefyfikacji tych list - trwaja rozmowy 5. Lekarze z OZZL bedą rozmawiać z rzadem tylko razem z pielegniarkami 6. Porozumiano sie wstępnie ze jezeli dojdzie do stosowania rozwiazań siłowych bedzie strajk generalny związków zawodowych w całej Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 25.06.07, 11:23 podoba mi się punkt czwarty, zmuszający do udziału w waszym strajku każdego lekarza - gratuluję solidarności - zupełnie, jak za komuny: kto nie z nami ten przeciw nam; punkt piąty też niezły - lekarze zorientowali się, że protest pielęgniarek ma poparcie społeczne, więc też chcą uszczknąć coś z tego tortu - żeby tylko się nie udławili, a poza tym chyba pielęgniarki nie zapraszały ich do udziału w swoim proteście. Odpowiedz Link Zgłoś
parad0x Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy 25.06.07, 12:47 > podoba mi się punkt czwarty, zmuszający do udziału w waszym strajku każdego > lekarza - gratuluję solidarności - zupełnie, jak za komuny: kto nie z nami ten > przeciw nam; " Uchwała nr 4 O stworzeniu „Czarnej Listy” osób, które w sposób szczególny przeszkadzają w prowadzeniu legalnej akcji strajkowej lekarzy § 1 Krajowy Komitet Strajkowy Lekarzy postanowił, że zostanie stworzona na stronach internetowych OZZL „Czarna Lista” osób, które w sposób szczególny przeszkadzają w prowadzeniu legalnej akcji strajkowej lekarzy, z uwzględnieniem listy lekarzy, którzy podejmują zatrudnienie w szpitalach, w których inni lekarze zwolnili się gremialnie z pracy na znak sprzeciwu wobec niskich wynagrodzeń. §2 Prezydium Krajowego Komitetu Strajkowego ustali szczegółowe zasady funkcjonowania „czarnej listy”, a zwłaszcza sposób weryfikacji informacji o osobach które w sposób szczególny przeszkadzają w prowadzeniu legalnej akcji strajkowej lekarzy." Czy ktoś kogoś zmusza do strajku? To nie będzie lista osób niestrajkujących!! To będzie lista osób, które "w sposób szczególny przeszkadzają w prowadzeniu legalnej akcji strajkowej lekarzy". > punkt piąty też niezły - lekarze zorientowali się, że protest pielęgniarek ma > poparcie społeczne, więc też chcą uszczknąć coś z tego tortu - żeby tylko się > nie udławili, a poza tym chyba pielęgniarki nie zapraszały ich do udziału w > swoim proteście. Kolejna nieprawda. Pielęgniarki rozpoczęły protest i stały się stroną w sporze z rządem. Wcześniej w sporze z rządem byli TYLKO lekarze - pielęgniark ODMÓWIŁY udziału w strajku i dopiero teraz, kiedy zorientowały się, że determinacja lekarzy jest ogromna i w tym roku już nie odpuszczą postanowiły wywalczyć coś dla siebie (na razie protestują, a pewnie niedługo zaczą też strajkować) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 25.06.07, 12:53 Więc, w którym miejscu napisałam (wg ciebie) nieprawdę - bo fragmenty uchwał cytowane przez ciebie dowodzą moich racji: zarówno o zmuszaniu do udziału w proteście, jak i próbowaniu wykorzystania protestu pielęgniarek przez lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
parad0x Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy 25.06.07, 13:10 "punkt czwarty, zmuszający do udziału w waszym strajku każdego lekarza" Nieprawda - nikt nikogo do strajku nie zmusza. To nie będzie lista tych co nie strajkują, tylko tych, co w strajku w szególny sposób przeszkadzają - przede wszystkim tych, którzy "podejmują zatrudnienie w szpitalach, w których inni lekarze zwolnili się gremialnie z pracy na znak sprzeciwu wobec niskich wynagrodzeń." "jak i próbowaniu wykorzystania protestu pielęgniarek przez lekarzy." To pielęgniarki wykorzystują strajk lekarzy - przeczytaj mojego poprzedniego posta (ostatni akapit).... i pomyśl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 13:32 z tym mysleniem jest własnie problem do strajku dołaczyli nauczyciele - tak w Krakowie jak i w Warszawie oczywiscie sposród wszystkich związków wyłamala sie "soilidarnosc" i sama bez innych związkowców podjęła rozmowy ten strajk sie poszerza - na zyczenie premiera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 14:02 dzis Forum Zwiazków Zawodowych wchodzi w zbiorowy spór z rzadem - pierwszy krok do strajku generalnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 25.06.07, 15:20 Czytałam nawet kilkakrotnie i wynika z niego tyle, że pielęgniarki z wami lekarzami nie chciały strajkować, zaczęły swój protest samodzielnie, a teraz wy się próbujecie do nich dołączyć, bo wasz protest nie ma poparcia społecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektyw Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 25.06.07, 15:29 A niby pielęgniarki mają ? Wystarczy przeczytać komentarze np.na WP.Nic dziwnego ,że tracą humor..i nie dzwonią już butelkami.Tylko przypieczętowały nimi opinie o sobie, nie jako o siostrzyczkach miłosierdzia lecz rozsierdzonych babach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 15:30 alu - ty nie jesteś społeczeństwo podobni do ciebie od pół roku kiedy wiadomo było ze bedzie strajk zrobili wszyztko zeby zniechecic ludzi do lekarzy mordercy, pijacy,łapownicy, przestępcy wykorzystujacy seksualnie matki pacjentów na emeryturze wielu by chciało zeby rozbi strajk i podzielic pielegniarki z lekarzami - to sie już raz udało ale nie martw się nie kazdy jest tak jak ty beneficjantem tego systemu -= kończy sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 25.06.07, 15:55 A ty misiu nie masz wyłączności na myślenie - choć lekarze na tym forum najwyraźniej mają o sobie ogromnie wysokie mniemanie w tym względzie. Pielęgniarki mają własną organizację, o czym ty powinieneś dobrze wiedzieć - nie pisz, że to jedna i ta sama grupa zawodowa. Szkoda, że nie potrafisz nic innego wymyślić tylko coś cudujesz o beneficjentach systemu - na forum już udowodniono, że to lekarze i ich rodziny są głównymi beneficjentami - dodam, że nie tylko ze względu na zapisy w waszym kodeksie, ale mozliwość rozliczania się ryczałtem w prywatnych gabinetach, możliwość "brania pod stołem" itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 16:12 cały czas ten rzadowy ton - jak tu zochydzic lekarzy jak podzielic społeczeństwo - znany od PRL bedzie tylko skutek wszystkie te sterowane działania majace na celu obnizenie poparcia dla lekarzy przyniośly na razie jeden skutek - srodowisko poza nielicznymi kanaliami jest zjednoczone i to jest najwazniejsze w strajku - nie udało sie alu nawet jak klku zamieszano w głowach - to jeszcze nie jest ni c wielkiego poparcie dla stajkujacych lekarzy jest duze - a pielegniarki to sa z górnikami grupa zawodowa czy jak? nic z tego nie bedze nie podzielicie ludzi - a jak premier nie bedzie dalej rozmawiał - to bedzie strajk generalny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 25.06.07, 16:22 No tak, i znowu zabrakło argumentów, więc wracamy do obwiniania PRLu; fajnie piszesz o swoich kolegach lekarzach, którzy nie popierają waszego protestu - no ale widzę też, że wiecie co zrobić, żeby kanalie trzymać w ryzach - nie ma to, jak wasz świetnie obmyślony szantażyk; dawno temu pisałam o tym na forum i wtedy jeden z was skomentował "g*wno prawda" - jakoś do tej pory nie przyznał mi racji; szkoda, że "ciemne społeczeństwo" nie jest już takie ciemne, jakbyś tego oczekiwał i orientuje się w waszych gierkach, nieprawdaż? Wizja strajku generalnego, jak rozumiem, miała mnie zatrwożyć; tylko nie rozumiem czemu akurat mnie straszysz - przecież ja jestem PACJENTEM i to dla mojego dobra strajkujecie, straszycie się nawzajem, wyzywacie wszystkich na tym forum itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 20:32 od straszenia jest rzad - o to referendum - straszy prywatyzacją - ci prawicowi maksiści strasza podniesieniem podatków - inni strasza podatkiem katastralnym a to kamaszami itd lekarze mają swoja wizje systemu - który nie podoba sie jeszcze bardziej niż podwyzka - bo odcina łupy i wpływy w znacznej czesci słuzby zdrowia poarty na koszyku usług gwarantowanych, zakłada współpłacenie a najważniejsze wprowadzenie prawa spółki handlowej jako rozwiązania dla dsisiaj tzw samodzielnych zozów, wprowadza prywatyzacje nie jako dogmant - ale koniecznosc tam gdzie szpitale będa złe zarzadzane - wprowadz wreszcie bon dzieki któremu kazdy pacjent bedzie decydował gdzie pójdzie sie leczyc wszystko jest dobrze opisane na stronach www.,ozzl.org.pl prosze więcej czytac a nie sprowadzac dyskusje do pyskowki i pojekiwań jacy te doktory straszne - to juz rzad ze swymi specjalistami robi znacznie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YTI Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 22:08 Ad- czy ty ie straszyszysz pacjentow,kalek,chorowitych?Slepy jestes i gluchy...!Zganiasz na komune a takze obecny PIS wasze brak zaufania?Czlowieku i reszta doktorow-opamietajcie sie bo lapowkom koniec nastal.Przestan ublizac innym bo cala Polska zastrajkuje ale waszego poparcia i was nikt nie wymaga!!! Dlaczego>?Bo kto musial dac lapowke ten nie zapomni bioracego,a pokaz mi tu inny zawod tak bezszczelny.Wyksztalceniem sie bronicie,a myslec nie umiecie.Wasza wola,olac pacjenta-darczynce a potepic rzad RP.Takie wyksztalcenie w innej profesji maja inni i nie ublizaja,nie biora LAPOWEK!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 22:17 a kto im karze płacic łapówki - do łapówki trzeba dwojga i sytuacji ktora powoduje korupcje - otóz ten system korupcjogenny nie wymyslili lekarze - to jest spadek po socjalizmie dalej utwierdzany przez socjalistów - bo tylko tacy w Polsce rzadzili - na prawdziwa prawice przyjdzie jeszcze czas system obywatelski powstały w trakcie 16 lat dyskusji dostosowany do Polskichg warunków likwiduje ten korupcjogenny ukła d - i moze dlatego jest taki opór bo i tobie ciezko bedzie YTI - płaciłeś kiedyś lapówke - prawda jak to upraszcza sprawe - ty masz i dajesz a sługa / lekarz/ wykonuje - ty czujesz MOC i widzisz to sie ci własnie moze skończyc - zapłacisz jak każdy - bez kolejki - bedzie cię to wynosiło łapówka /powiedzmy 100 zł? razy 100 czujesz zamiast mozliwosci lapówki zapłacisz sto razy wiecej - tyle kosztuje uczciwiosc - bedzie ci trudno - ale opłaci sie - bo łapówka nie jest normą - jest obustronnym przestępstwem tak tego co daje jak i tego co biwerze to mażródło w staliniżmie - Josef Wisiarionowuicz mawiał - co my sie bedziemy martwic o lekarzy - dobry przezyje a słabych na nie NADA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YTI Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 22:39 Pewnie ze trzeba dwojga do lapowy,tylko czy ktos daje bo chce a musi to juz roznica....A swoja droga nadal jestes zakrecony w jedna strone czyli PO,REKLAMA! A ile podniosla Wam Unia Demokratyczna za swej kadencji i emerytom?Pamietasz czy tylko stalinowskie czasy przeczytales z ksiazki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 23:43 lekarze tego korupcjogennego systemu nie wymysłili lekarze chcą go zmienic i zlikwidowac tylko ze jest wielu którym taki system sie podoba wielu chce miec taka mozliwos zamiast uczciwie zapłacic bo i tak maja wtedy taniej i panuja nad tym ale tu zgody nie bedzie bo to jest ublizające skończyły sie dla wszystkich łachudrów dobre czasy uczciwie bedziecie płacic a nie dawac i brac łapówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 23:47 ale dyskutujcie na temat dlaczego na ten przykład usługi z zakresie słuzby zdrowia sa zwolnione podmiotowo z podatku VAT - pytam dlaczego - prosze odpowiedzięc jakie to skutki za soba niesie i czy zmiana ustawy o podatku VAT wprowadzająca podatek może przynieś zmiane w finansowaniu służby zdrowia a jezeli tak to na czym ona bedzie polegała no prosze o wypowiedzi - znawcy służby zdrowia i autorytety moralne - do dzieła czekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiony Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 26.06.07, 00:02 Ochrona zdrowia to powinność państwa wobec swoich obywateli ,ZAGWARANTOWANY W KONSTUTUCJI.Jaki sens miałby mieć podatek Vat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 09:37 widac jakie gwarancje to Państwo daje - ale to osobny temat nie idzie w przypadku usług takich jak ochrona zdrowia o nałozenie jakiegos procentu ale wprowadzenie stawki ZEROWEJ w słuzbie zdrowia stwarza to mozliwosc odpisów uznanie szpitala jako przedsiebiorstwa - obecny status jest sztuczny - szpitale tak samo uczestnicza w zyciu gospodarczym jak każdy inny podmiot połaczenie tego z działalnoscią spółki praa handlowego znakomicie uszczelni system Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadziwiony Re: Lekarze chcą nas uprzedmiotowić IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 26.06.07, 11:38 Już sobie wyobrażam cennik usług :poród naturalny stawka 0, przez cesarskie VAT 22%Vat, ekstrakcja zęba bez zniecz. 0 ze znieczuleniem VAT 22%.No więc rodzi pani / usuwamy ząb / z vatem czy bez ? I gdzie tu jest człowiek ? Raczej przedmiot w przedsiębiorstwie zarządzanym przez lekarzy i ich pomocników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze chcą nas uprzedmiotowić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 11:57 nie nie idzie o nalozenia procentów na usługi nie rozumiemuy sie dalej chodzi o ZEROWA Stawke Wat - ZERO chodzi o zniesienie zapisu o podmiotowym zwolnieniu słuzbyu zdrowia z Vatu i wprowadzenie ZEROWEJ STAWKI VAT ale to umozliwia odliczanie Vat-tu dlaczegop nioe a czym sie róznia zakupy jakie dokonuje szpiy=tal - mozliwosc odliczenia watu to srednio 15 procent wiecejj w jkasie szpitala - wiele problemów da sie rozwiązać - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Lekarze chcą nas uprzedmiotowić IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 26.06.07, 12:10 Czyliż państwo musiałoby dołozyć 15 % służbie zdrowia z bużetu? no bo niby skąd ? i jeszcze kontrolować ten interes ? Służba zdrowia zamiast kalkulować powinna leczyć a nie patrzeć na zyski ! Pomysł z NFZ /tak jak i inne ,gimnazja ,powiaty/ to głowne przyczyny zubożenia i dramatów społeczeństwa. Pluralizm wygenerował niepotrzebne twory, które są zaprzeczeniem idei ,dla której powstały. Koszty urzędnicze ,szczególnie bossów to zapewne lwia częśc środow przeznaczona na działalnośc merytoryczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze chcą nas uprzedmiotowić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 12:26 szpital wg mnie powinien byc takim samym przedsiębiorstwem jak każde inne właczenie słuzby zdrowia do mechanizmów rynkowych jest jednym z postulatów ozzl wyłaczenie słuzby zdrowia z tych praw które mają przedsiębiorstwa jest jednym z głownych przyczyn marnotrawstwa pieniedzy i korupcji co do reszty - tak własnie jest - to sa wszystko socjalistyczne i etatystyczne podejście - przez ostanie lata nic innego nie robiono zmiany systemowe są najtrudniejsze w rozmowach z rzadem - oni woleli by dac jakiś ochłap - nawet nie wiadomo czy w następnym budzecie bedzie aktualny tylko nie przyjąc zmian które trwale by zmieniały syutuacje słuzby zdrowia w zamian za to jest przestęcy, podniesiemy podatki, podatek katastralny /bez rolników oczywiscie/ to łatwiejsze niz siasc i rozmawiac - i przedstawić argumenty za lub przeciw bo do tego trzeba wiedzy i cierpliwosci - a tu sie mówi ze starania ludzi o godne zarobki za swoja prace jest godzeniem w przyszłosc Polski - tak mówiono zawsze - poczekajcie bedzie lepiej - nikt w ta bajke juz nie uwierzy lekarze nie chca juz powierzchownych zmian - najistotniejsza jest zmiana systemu - najkrócej na stronach www.ozzl.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwion Re: Lekarze chcą nas uprzedmiotowić IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 26.06.07, 12:43 Otaczająca nas rzeczywistośc jest wystarczającym dowodem na "uzdrowieńcze" działanie wszelkich zmian systemowych.W tym kraju wszystko jest możliwe aby tylko ,pod płaszczykiem pozytywów dla ludzi i państwa,zapełnić konta numeryczne ludzi ,którzy pociągają za sznureczki.NF -zy powinny być zlikwidowane ,a środki według ustalonego algorytmu przekazywane jednostkom samorządowym ,podobnie jak to się dzieje z funduszami celowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze chcą nas uprzedmiotowić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 14:39 w słuzbie zdrowia zadnych zmian nie było poza jedna ta sama robote przed 20 latu robiło 11 pań ksiegowym w Wydziale Zdrowia UW - tera z to samo robi ale 170 ludzi w kazdym województwie i centrala innych zmian nie ma - pooza tym ze wszystko drozej i nie ma za co i czym leczyc ale okazuje sie ze domaganie sie godziwej zapłaty to jest jak powiedział dzis Prezydent - zamach polityczny przez jak powiedział blizniak Przestępców okupujacyh bezprawnie biuro czy czegos to nie przypomina? - tu sie tez nie zmieniło - znowu ekstremisci atakuja Naród i jego Przyszłos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwion Re: Lekarze chcą nas uprzedmiotowić IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 26.06.07, 15:28 Biurokracja nie moze zdominować istoty konstytucyjnej ochrony zdrowia.Trzeba zracjonalizować system finansowania ,bez udziwnień i odniesień do gospodarki rynkowej , bo to jest tylko przelewanie z pustego w prózne i stwarza pole do róznego rodzaju nadużyć.Pieniądze powinni dostać włodarze jako dotację lub subwencję.Komercjalizacja usług tak, ale tylko w sektorze prywatnym ,a zasady refundacji, w określonych przypadkach , powinny wynikać oczywiście z jasnych i przejrzystych przepisów. Jak człowiek czyta ,ze Pan X -Dyrektor Szpitala ma prawo zlecić obsługę prawną za ogromną sumę- to włos sie jeży. Widać gołym okiem ,że system jest chory i wymaga intensywnej terapii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze chcą nas uprzedmiotowić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 15:37 taka terapie proponuja od dawna lekarze, prawnicy, menedzerwoie i organizatorzy słuzby zdrowia - sens całej reformy jest podany na stronach www.ozzl.org.pl 18 lat pracy i doswiadczęn ludzi pracujacych równiez w warunkach zachodu - system przygotowany dla Polski okreslono cele, narzedzia - przewidzano problemy i sposoby ich rozwiazań niestety zakłada ten system wiele zmian kore uderza w obecnych beneficjantów min w urzedników i polityków - bedzie im znacznie trudniej - i to jest głowna przyczyna niecheci - radze przeczytac www.ozzl.org.pl o reformie najkrócej lekarzom chodzi o system - wiedża ze bez systemu trwałego wzrostu ich wynagrodzęn nie bedzie a jałmłuzny nie chcą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze chcą nas uprzedmiotowić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 15:40 to własnie brak rozwiązań rynkowych jest głownym zrodłem korupcji i naduzyc tam gdzie szpitale w nowym systemie beda złe zarzadzane i tam gdzie nie pójda pacjenci takie szpiotale musza pasc - cyz chcesz dalej płacic za złodziejstwo i głupotę - który własciele na normalnym rynku zgodzi sie bezkarnie zadłuzac szpitale - przeciez to jest przestępstwo u nas jaet taka paranoja ze tem kto zadłuza ten zyskuje a ten ktory o to dba i nie zadłuza wychodzi na frajera bowiem w bandyckim i przestępczym towrzystwie obecnej władzy nie prawo i rozsadek decyduja a pieniądze i układy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwion zlikwidować NFZ IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 26.06.07, 16:11 No tak, ale organ prowadzący nadzoruje formalnie placówke służby zdrowia ,a zupełnie inny podmiot zawiera umowy i przydziela srodki i chyba w tym jest poważny błąd ! Te dwie funkcje muszą być zsynchronizowane , brak spójności dzialań prowadzi do nieodpowiedzialności i irracjonalnych decyzji. Zarządzanie i kontrola muszą być w jednym ręku, przedstawicieli samorządu, przecież to ich mieszkańcow potrzeby są zaspokajane ! Z tego podwójnego łancucha, muszą być wyrugowane zbędne ogniwa a środki przeznaczone na płace i leczeni! Koniec z pozoracją uzdrawiania służby zdrowia prze NFZ -y. Obecne strajki dowodzą ,ze się nie sprawdziły i placówki zdrowotne powinny być oddane samorządom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad - to jest jedna Re: zlikwidować NFZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 16:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: zlikwidować NFZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 16:24 celem strategicnym reformy jest system kory ma byc: wydolny, rzetelny, zróżnicowany i eleastyczny oraz respektujący zasady solidaryzmu społecznego cele posrednie 1. osiągnięcie równowagi pomiedzy iloscia pieniędzy przeznaczonych na opieke zdrowotną a iloscia świadczeń, jakie za te pieniadze muszą byc sfinansowane i 2. wprowadzenie mechasnizmów pozwalajacych na najbardziej efektywne wykorzystanie środków przeznaczonychna opieke zdrowotną ad 1 - zeby to równowage finansowa osiągnac trzeba -ustalic koszyk swiadczeń gwarantowanyc i -zapewnic na stałe udział środków prywatnych obok publicznych w finasowaniu czesci tych świadczęń co do pkt 2 - mechanizmami pozwalającymi na najbardziej efektywne - oszczedne wydawanie środków publicznych sa mechanizmy rynkowe: konkurencji, wolnego wyboru, daiałania dla zysku, prywatyacji i wolnej przedsiebiorczosci. Trzeba je wprowadzic tak szeroko jak to tylko mozliwe -w prowadzic konkurencje - czyli demopolizacja NFZ - wprowadzenie wolnej konkurencji miedzy świadczenidawcami aby zrealizowac postulat konkurencji po stronie płatników dysponujacych publicznymi środkami przeznaczonymui na tzw PUZ nalezy wprowadzi tzw bon zdrowotny - itd itd - wszystko na stronach www.ozzl.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Lekarze chcą nas uprzedmiotowić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 17:26 Jako pracownik państwowej słuzbyz zdrowia jestem przeciwny totalnej prywatyzacji wszystkich szpitali. Wg mnie w tej chwili najważnijszym problemem jest sprawa rzetelnej wyceny faktycznej wartości realizowanych procedur medycznych i ich finansowanie przez NFZ w wysokości 100% ich faktycznejwartości, a nie jak do tej pory w wysokości ok.60 -70&. Wg mnie w niedoszacowaniu ceny procedur medycznych tkwi cała obecna mizeria służby zdrowia. W cywilizowanym swiecie nikt nie robi przez kilka lat promocji. Gdy wejdzie w życie tzw. koszyk usłu medycznych, to dowiemy się, za które precedury pacjenci będą musieli płacić bądź dopłacać. Tylko czy ktoś z rządzących będzie miał odwagę powiedzieć ludziom, że nie wszystkie usługi mdyczne należą im się za darmo? Druga istotna sprawa, to ra, że pieniadze winny "iść" za pacjentem, nie tylko do kasy szpitala, ale i również do kasy pracowników, proporcjonalnie do ich faktycznych kwalifikacji i udziału w wypracowaniu tych pieniędzy. Jeśli ktoś dobrze pracuje i jest doskonałym fachowcem , a tym samym przynosi firmie większe zyski niż Kolega, winien zarabiać od niego więcej. Byłoby to uczciwe, sprawiedliwe i motywujące do pracy. A tak ?...... Jest jak jest. Będzie jak ?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze chcą nas uprzedmiotowić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 18:11 prywatyzacja nie jest dogmatem - jest czescia rynkowych mechanizmów wszystko dokladnie opisane na www.ozzl,org,pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze chcą nas uprzedmiotowić IP: *.205.udn.pl 26.06.07, 16:59 "szpital wg mnie powinien byc takim samym przedsiębiorstwem jak każde inne" misiu, jak chcesz sobie otworzyć szpital prywatny to sobie kup działkę, wybuduj szpital, zakup sprzęt i zatrudnij lekarzy - u ciebie zarobią kokosy, bo wiesz ile warta jest ich praca. Skoro ma to być przedsiębiorstwo, jak każde inne, to nie oczekujcie, że ziemia, budynki, czy sprzęt, na który składały się pokolenia Polaków zostanie wam przekazany, żebyście sobie mogli "przedsiębiorstwo" założyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze chcą nas uprzedmiotowić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 18:10 własciecielami takiego szpitala moga byc rózne podmioty : samorzad, wyznaniowy itd oczywista jest rzecza ze jezeli bym chciał miec swój prywatny szpital to musze wszystko kupi - to jest oczywiste i wcale nie chce od nikogo nic chodzi o to zeby był własciciel który ponosi odpowiedzialnośc i za długi które generuje bo państwo to jest taki własciele jak własnie widac - kazdy dyrektor bezkarnie sie moze zadłuzyc a Państwo naszymi pieniedzmi oczywioście po ra z kolejny go oddłuża - i OCZWISCIE JEST OK - drąństwo niesłychane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Lekarze chcą nas uprzedmiotowić IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 26.06.07, 20:41 Szpital to ma być miejsce , gdzie jest leczony człowiek,jego ciało lub psyche. To w żadnym przypadku nie może być firma ,w której naprawia się jego częsci / jak w zakładzie u mechanika samochód/.Propozycje odnośnie przekształcenia placówek zdrowotnych w spółki prawa handlowego to jakiś makabryczny żart, przynajmniej w naszych korupcyjnych realiach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze chcą nas uprzedmiotowić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 22:47 aco to ma w ogóle do rzeczy - czy szpital fukcjonujący jako normalne przedsiebiorstwo nie moze leczyc ? raczej moze lepiej funkcjonowac niz dzisiejszy makabrycnz pozostałosc socjalizmu i w całym swiecie szpitale działaja na zasadach spółki prawa handlowego i co to komu przeszkadza o iwszem przeszkodzi to naszej administracji w tworzeniu makabrycznych długów - zupelnie bezkarnie potem spłacanych przez podatników ten system obecny jest dla urzedników i dla władzy wygodny nie dla ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Nastene podsumowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 22:59 ale brzmi w tych wypowiedziac - ze szpital to jest cos tak uduchowionego ze niemal boskiego i on ma dziala na jakis nieziemskich zasadach no własnie niby działa - nie ma czym leczyc, brakuje podstawowych rzeczy a tera z braknie lekarzy i pielegniarek i nie pomoze tylko dofinansowanie bo to juz nie raz zrobiono w taki dziurawy interes jak wtopia to kazda sume i bedzie malo w tym systemie wyzłoca sobie klamki jak na onkologii pkkupi ask kóre i 50 calowy telewizor do szefa a nawetr PET za 60 milionów i w kazdym powiatowym szpitalu tomografię komputerową - tylko po co!!!!!!! chyba zeby znowu zarobiły firmy sprzetowe i pośrednicy łapownicy Polska to ukochany kraj dla wszelkiego rodzaju lobbystów latajacych pomiedzy róznymi firmami nie ma systemu - nie ma sensu jest złodziejstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YTI Re: Lekarze chcą nas uprzedmiotowić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 22:54 A po co nam chlewnia jak za PRLu,rozdac i miejcie ,chowajcie swinie?Pokickalo ci sie w mozgu pajacu,psycholu i analfabeto...Nasrales w swe grono to wyliz to i umyj pysk,zabki bo cie do zoo nie przyjmia zamiast malpki........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze chcą nas uprzedmiotowić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 23:04 nie pij wiecej to moze ci zaszkodzic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YTI Re: Lekarze chcą nas uprzedmiotowić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 23:11 Na koniaki i inne mnie nie stac,na piwo tak bo pracuje uczciwie wsrod ludzi,do enela mi daleko a kto jest po % przeczytaj swe bledy SWINO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze chcą nas uprzedmiotowić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 23:15 no to wypij te piwo i idz spac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YTI Re: Lekarze chcą nas uprzedmiotowić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 23:26 W tym problem chamie ze nie wypije i nie mam,a prawda cie w oczy gryzie ze pielegniarki i emerytow popieram...Ja caly dzien nad robota spedzilem i cos zarobilem a tys nasral w pampersa xxxl...Bledy z nerwow i klikania - przepraszam reszte czytajacych to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 23:51 stalinowskie czasy pamiętam ale wwóczas nie pracowałem - a PO czy inne partie nic nie zrobiły dla słuzby zdrowia w Polsce - od 18 lat wyłacznie psuja - najbardziej SLD generalnie to jest za trudne dla nich wszystkich i za mało odwagi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YTI Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 22:48 Wsiekles mnie kto bierze,bo kto nie bierze mozna na palcach policzyc...Jak smiesz w ogolnym forum tak pisac...Powiedz na ktorym szpitalu pracujesz i oddziele ze nie biora...A CO my pchamy sie sami by was uszczesliwic czy odwrotnie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YTI Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 22:31 Istnieje strajk wloski skropulatne badania oraz szczegolowe diagnozy?Czemu nie skorzystaliscie z tej formy strajku?Bo to kosztuje pacjenta z kieszeni a nie panstwo!!!Pielegniarki nie przyjmuja pacjentow prywatnie,nie wymagaja lapowy a podziekowan.Ile zarabia ta co Ci loze sciele i odwala cala robote z Twego zlecenia w odpowiedniku do Ciebie i doktorow?Mimo wyksztacenia oczywiscie-co zaraz ktos napisze na forum.Niestety pielegniarki poprze gornik,spawacz itp rzemieslnik a Was nie,bo za co-za lewa kase w prywatnym gabinecie i skierowanie do kumpla na oddzial?A co do rzadu to podstawowa krajowa wyrownac z UE przed wejsciem euro/gotowka a nie upodlac rencistow 500zl,emerytow 1000zl.Zreformowac ZUS,KRUS i zlikwidowac NFZ-BANDE,jak biuro pracy ktore istnieje i ma wiecej pracownikow niz bezrobotnych prawdziwych!Wtedy WY na zielona trawke jak jeszcze bedzie,bo to jesien juz MLODZIENCZE AD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YTI Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 23:04 Alu,czytam Twe posty i jestem Ci wdzieczny za to co piszesz i meczysz sie z pismakami ktorzy jeszcze Ci ublizaja a o sobie zapomnieli....Ciekawe gdzie trafia jak w Morawicy pozamykaja oddzialy...a wypuszcza reszte.... Pozrawiam i dziekuje za innych wyksztalconych i nie tylko.(: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 23:53 ty nawet ublizyc porzadnie nie potrafisz ale pierw zajmij jakięś stanowisko na temat - koszyka, prywatycacji, bonu, współplacenia , sieci szpitali, prywatyzacji itd - plusc brednie nie na temat to doskonale z ala robicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 26.06.07, 10:45 Tobie nikt nie musi ubliżać ad. Ja nie popiskuję, tylko wyraźnie mówię o moich wątpliwościach co do waszych intencji - wy natomiast popiskujecie i bąkacie coś o "dobrze pacjenta", w rzeczywistości wcale się pacjentami nie przejmując. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiktor Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 11:21 alu, brawo,wyrażasz opinię większości pacjentów, w szczególności tych, którzy nie mają możliwości wypowiedzi na tym forum, doskonale znających system pracy lekarzy i sposób leczenia. Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
parad0x Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy 25.06.07, 18:58 To przeczytasz kilkanaście, albo kilkadziesiąt razy - aż zrozumiesz. Nie przyszło Ci do głowy, że pielęgniarki mają po prostu inne postulaty i inną wizję opieki zdrowotnej w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 23:59 poza tym u weterynarza jest znacznie lepiej - czy słyszeliście kiedyś skargi na weterynarzy - ze żle lecza , biora łapówki i w ogole śpią! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 26.06.07, 08:07 Przekwalifikuj się, jak prawda w oczy kole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YTI Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 23:05 Jak pracujesz jako weteryniarz, to gadaj sobie tak do zwierzatek a nie ludzi.A jak ci padlo na mozg uposledzenie to MORAWICA itd bucu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 23:09 jak sie nie znasz na rzeczy to sie nie pchaj do dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YTI Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 23:15 Pajacu mow ze o kase ci chodzi bo smetnie piszesz o innym a nasrales pod siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YTI Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 23:56 I TAK WLASNIE KONCZA PISKACZE,LAPOWKARZE I PSYCHOLE....Otwozyl forum i ujawnil ze BIERZE-pieluchy,pampersy a co do chorych obecnie to olewa....Gowno wart jestes jak i pacjent bez kasy/emerytury.Ad i MAC to ten sam lgaz,ja i byly- salowy to wspolnosc gg prywatnie.Nie kazdy me czas na kompa/forum z nas...bo mamy prace uczciwa...A tys Ad bronil lekarzy itd,a nasraleles we wlasne grono.Wiec ty nie pij % tyle i sie lecz poki odwyk istnieje PAJACU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 00:29 nawet ubliżać nie potrafisz, trochę sie postaraj bardziej - jak wytrzeźwiejesz oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YTI Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 06:50 Nie mam kaca i urlopu by wisiec tu i odpowiadac na twe brednie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moherek Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 10:57 Po co nam lekarze? można sie przeciez leczyć psim smalcem, kocim moczem, ziołami i modlitwą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 11:21 co do modlitwy - to jak najbardziej od niepamietnych czasów wiadomo ,ze jak by nie nazwać - powiedzmy modlitwa zawsze było pomocna w leczeniu - to nie zarty - zawsze wyuciszenie, odwołanie sioe do wartosci w każdej religii pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 19:07 to sie pomodl za grzechy i bledy swe...i kolegow lapowkarzy,ksiadz ci odpusci za odpowiednia danine na tace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:05 ciekawe czy jak nie dostana poborów to tez beda strajkowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domyślny Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 28.06.07, 17:02 Pińczuk ma dużo kasy i kocha pokrzywdzonych Polaków ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 17:24 zwycieżymy, zwycieżymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do góry Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 18:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 19:39 Kiedy V-ce marszałek Perz, zrealizuje obietnice podwyżki płac w ŚCO do poziomu wynagrodzeń w Woj. Szpitalu Zespolonym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 22:30 on se moze obiecywac zwłaszcza to czego nie może \ poki co to sie okazało ze brak 10 miliardów na tzw gwarantowany koszyk - czyli podstawowe świdczenia!!!!!!!!!!! na wojska poza granicami okupacyjne wydajemy ponad 20 miliardów rocznie i oczywiscie wszystko jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koscielny Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 23:07 Jak wybuduje swiatynie opatrznosci itp zlecenia radia Maryja.Jednak obiecane fundusze wystarcza tylko na fundamenty po podwyzce cen budowlanych,wiec nie szybko zbieral bede na tace a potem Wam cos dadza wreszcie,szczegolnie pielegniarka najszybciej za mniej grzechow...na sumieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 15:53 5 szpitali czy 1 kosciół - wybór jest oczywisty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dn Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.07, 21:12 czy beda pieniadze na wypłaty w lipcu?ktos wie mam kredyt do spłacenia podobna nie bedzie wypłat w lipcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gluś Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.07, 21:17 zapytaj swojego szefa. Pieniądze napewno się znajdą tylko dla kogo. O to jest pytnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gluś Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.07, 21:42 popełniam wielkie błędy ortoggraficzne lecz każda odpowiedż na moje pytania oznacza że osoba odpowiadająca wie co przeczytała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dn Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 10:27 z takimi szaraczkami to on nie gada -mówią ze dał podwyzki po 2000 zł tym co ich namawiaja na wyjazd do Danii - ale oni i tak wyjada więc moze coś nam rzuci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacjent Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 17:52 to jest kłamstwo - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.07, 18:01 juz odeszli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hoop Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 08:38 ? Odpowiedz Link Zgłoś