Gość: ad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 23:12 obaj Dyrektorzy mają po 10 000 zł netto miesiecznie - i sa jako radni nieusuwalni Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Nie rozumiem? IP: *.chello.pl 12.06.07, 23:23 Uwazasz ze ile powinien zarabiac Dyrektor takiej jednostki jak Centrum Onkologii? 2000? 10 000 to i tak nie jest duzo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Nie rozumiem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 00:28 po strajku beda mieli 20 000 czyli 2 x tyle co Marszałek Województwa i tyle co premier Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Nie rozumiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 13:23 Tak, tylko do tego jeszcze Pan Dyrektor przyjmuje prezenty od wdziecznych pacjentów, a pani sekretarka mówi czy to ma byc markowa koszula Wólczanki za 300 zł, a moze markowe perfumy? oczywiściw wdziecznosc pacjentów onkologicznych i ich rodzin jest wielka. Korzystaja przy tym osoby, które ułatwiaja kontakt z panem dyrektorem, np pan S... z Ostrowca. Wdzięcznośc jest ważna, mozna przyjac kwiaty, ale prezenty na zyczenie, to chyba troche nieetyczne. Tak samo jak przyjmowanie do panstwowej jednostki po znajomosci i za okazana wdziecznosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Nie rozumiem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 15:00 Dyrektor jako filar PiS-u znający ekonomie lepiej niz medycynę - a w ogóle umysł genialny ma na pewno gotowe rozwiazanie i zaraz swojemu wodzowi Wielki GoGo to powie zanim zamkna szpital oczywiście - niemozliwe? / nie takie rzeczy sie działy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 23:46 Gdyby to był górnik,kolejarz, to mieliby juź kasę, wcześniejsze merytury. A tak to są ignorowani z namalowanym obrazkiem jako łapownicy . Obra lekarza stworzony świadomie przez władzę imedia to : łapownik, łapownik i jeszcze raz łapownik. Proste? Co tam wiedza, praca poza układami politycznymi, poświęcenie, ciężka praca. Lekarz= łapownik. Takimamy obraz sworzony odgórnie. Tak nie jest ale tak ma być bo takie są ustawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inżynier Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.acn.waw.pl 12.06.07, 23:57 przeciez wiadomo chyba powszechnie ze postulaty lekarzy sa nie do spelnienia, przynajmniej na razie...podniesienie pziomu plac do takiego, jakiego zadaja jest nierealne, bo nie ma 7,5mld zl zeby im nagle dac. musi byc jakis kompromis i stopniowe podnoszenie plac. pozostaje drugi aspekt strajku- moralny. oczywiscie ratuja zycie pacjentom, ktorym smierc zagraza bezposrednio, ale co z tymi, ktorych stan poprzez kilkutygodniowy zastoj znacznie sie pogorszyl?! ludzie leza w lozkach, cierpia a jedyne co dostaja to leki, kroplowki itp. jezeli moj ciezko chory ojciec ucierpi na tym ewidentym lamaniu ich jak widac gowno wartej przysiegi, to osobiscie sie wybiore do odpowiedzialnych za to ludzi i pomoge im przekonac sie o jakosci polskiej sluzby zdrowia na oddziale intensywnej terapii!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanka Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 00:11 Chcą odejść z pracy w ŚCO.A gdzie mają zamiar szukać pracodawcy?Czy poza ŚCO,mają mozliwość w Kielcach ,zgodnie ze swą,niewątpliwie dużą ,onkologiczną wiedzą -leczyć chorych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 00:26 każda ilosc radioterapeutów i chemioterapeutów przyjma we wszystkich krajach Europy - z podstawowym jezykiem za 10 razy tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanka Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 02:53 Co im zawinili mieszkańcy Kielc,ze nie chcą ich leczyć?Często swą wiedzę,zawdzieczają mozliwości pracy w ŚCO.Co to za lekarze,którzy chcą udzielać pomocy tylko narodom bogatym?Kto da więcej ,tego będę leczyć.To pokłosie komunizmu.Profesorami na Akademiach Medycznych zostawali członkowie ZMP,PZPR,bez związku z wiedzą i bez pojęcia o etyce zawodu lekarza.I wychowali pokolenie obecnych lekarzy -urzędników ,bez poczucia honoru i godności wykonywanego zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 08:25 Nikt nie chce udzielac pomocy tylko bogatym. Pieniadze na podwyzki juz SA w kasie panstwa i NFZ. Na nieformalnych rozmowach (tak mowi OZZL) prezes NFZ mowil ze juz moze podniesc wycene za punkt o 40%. Porzeba tylko decyzji premiera, a ze premier jest uparty i doradza mu pielegniarka niejaka posłanka Szczypińska, to woli czekać, kosztem pacjetów. Pretensje do rządzących, póki ma was kto jeszcze leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiktor Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 08:39 widać, że nie każdy był szeregowym pacjentem,bo gdyby był doskonale by wiedział, że pacjent bez łapówki w większości nie istnieje! Jeżeli ktoś załatwiał "takie sprawy" wie, ile kosztuje bezpłatna opieka lekarska. Kto widział lekarza, któremu wiedzie się poniżej przeciętnej? Ilu pacjentów musi ostatni grosz wydać, aby zapłacić lekarzowi za wizytę, a na leki pożyczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 08:44 Nienawidzę takiego chrzanienia. W każdym kraju z wyjątkiem Kuby i Korei Północnej lekarz może mieć dobry samochód, willę i stać go na w miarę dobre życie. U nas ma pracować za darmo bo jest służba. Byle kilof może zarabiać dużo, i nikt nie ma o to pretensji. Miej pretensje do rządu że doprowadził lekarzy do takiej decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 08:47 Pokaż mi biednego lekarza z wieloletnią praktyką i przyznam ci rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 09:06 Nie wnikam skąd ci inni mają pieniądze - jeśli z łapówek to jest sytuacja patologiczna, i nie chcemy by tak było? Nie rozumiesz że 2500 tys na reke z dyzurami - takie są zarobki w szpitalu to za mało by dobrze żyć. Oczywiście są ludzie co muszą żyć za mniej, ale mają nieporównywalnie mniej odpowiedzialną i trudną prace. Nie chcemy patologii, chcemy brać pensję nad stołem a nie pod stołem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 09:13 Faktycznie, wasze głodowe pensje wyraźnie widać na parkingu dla personelu; ciekawe też, że jesteś pierwszym pracownikiem służby zdrowia, który otwarcie przyznaje się do brania łapówek - jakoś do tej pory nikt nie był taki "uczciwy"; deprecjonujesz wartość innych zawodów - ta megalomania najwyraźniej nie pozwala ci dostrzec, jak odpowiedzialną pracę mieli na przykład twoi wykładowcy akademiccy, którzy starali ci się przekazać jak najwięcej, aby przygotować cię do niesienia pomocy innym; szkoda, że etyki nie mieliście na studiach; a swoją drogą czemu tylu ludzi wybiera zawód lekarza skoro wiadomo, że nie można się dorobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 09:22 Nie zrozumiałaś tego co napisałem wyżej. Przeczytaj jeszcze raz proszę. Myślałem że podyskutuję merytorycznie choć tu, ale z tego co napisałaś wynika że nie - lekarze mają dobre samochody, itp itd więc o co chodzi. Może mają bo wzieli na kredyt, może mają bo pracują 2 razy więcej niż przeciętny polak, może mają bo wzieli - ostatnie 2 sytuacje są patologią i to chcemy zmienić. Ale nie tak jak chce rząd - podwyżki przez zwiększenie (jeszcze) pracy, ewentualnie układ - pracujecie na razie za darmo, a za kilka lat może będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 09:36 Ja nie mam problemów ze zrozumieniem tekstu pisanego (między innymi z racji zawodu; natomiast nie rozumiem dlaczego tak bardzo chciałeś /aś zostać lekarzem skoro za pensję nie da się godnie żyć - jako człowiek inteligentny na pewno wiedziałeś / aś czego się spodziewać; i nie próbuj teraz wybielać nikogo na siłę, należało zastanowić się co się pisze wcześniej. A co do dawania łapówek - po prostu ich nie bierzcie i problem zniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 09:45 Kiedy byłem na studiach nie miałem rodziny i dzieci, nie musiałem się sam utzymywać. Człowiek na studiach nie myśli z czego zapłaci za czynsz. Na studiach powtarzali mi że będzie lepiej, przecież mamy kapitalizm, za ciężką pracę należy się godziwa płaca. Od 15 lat nic się nie zmieniło - dalej Służba Zdrowia funkcjonuje na zasadzie białego niewolnictwa. Od samego braku łapówek nic się nie zmieni. Potrzeba jeszcze zmiana mentalności rządzących, oraz takich ludzi jak ty, co uważają że lekarz może pracować 24 godziny na dobę za marne pieniądze, zaniedbując rodzinę, bo przecież ma powołanie i składał jakąś tam przysięgę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 09:54 Kiedy studiowałam (a nie tylko byłam na studiach) też nie musiałam się sama utrzymywać - a jednak to robiłąm, bo jestem najwyraźniej bardziej pracowita z nas dwojga; nie wierzyłam naiwnie, że zmiana ustroju zmieni moje przyszłe zarobki; na temat mentalności rządzących mam swoje zdanie, ale to inne forum; Lekarze nie składają "jakiejś tam" przysięgi - tylko przysięgę Hipokratesa lub Przyrzeczenie Lekarskie, które im jasno wyznacza zasady etyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:01 Szkoda że nie umiesz dostrzec ironii, specjalistko od tekstu :)) Szkoda że tak ci łatwo przychodzi oceniać innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 10:06 Nie misiu, ironii to ty akurat nie potrafisz używać, nie pochlebiaj sobie; a oceniać cię nie musiałam - komentarz dotyczył twojego zachowania na studiach; a ocenę ciebie, jako człowieka, to każdy może własną stworzyć na podstawie twoich wypowiedzi - i jeszcze jedno, mnie do słuszności twoich roszczeń nie przekonałeś, jakoś nie dostrzegam (przynajmniej na tym forum)tłumów ludzi, którzy cię poprą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:22 Tak, misiaczku, nie dostrzegłaś, bo większość ludzi nie wie że w przysiędze hipokratesa jest mowa o godnym życiu. Co do poparcia ludzi - zwalnianie się z pracy to akt rozpaczy i desperacji, w takich stanie psychicznym wszystko jedno czy jest popracie czy nie. Na szczescie tak jak ci napisalem niżej - prawie wszyscy pacjenci leżący na Oddziale gdzie pracuje w tej chwili popierają strajk i codziennie spotykam się z ich aprobatą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 10:29 Tak misiu, popierają, bo są od ciebie zależni - to tak, jakby policjant przed wypisaniem madndatu zapytał kierowcę: a popiera pan nasz strajk? albo nauczyciel zapytał ucznia przed wystawieniem oceny na koniec roku: a jesteś za podwyżkami dla nauczycieli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:31 Czyli sądzisz że wszyscy są hipokrytami? I obłudnikami? Nie mierz swoją miarą innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neuron Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 13.06.07, 10:37 Nie nie sadze i bardzo szanuje lekarzy, tylko troche jednak drazni mnie fakt ze wszystko uzależnia się pieniędzmi, no bo jak dadza podwyzki to przecież wasza praca nie ulegnie zmianie, bedziecie dalej pracować po 24 godziny, kosztem rodziny, dalej bedziecie mozolnie zdobywac wyksztalcenie, staz, specjalizacje. Troche razi ta pazerność na forse, mozna was po prostu kupić to jest przykre, że wykształceni ludzie nagle zapominaja o swojej godności, ktorej za forse nie da sie podnieść. Ja wiem to juz zaszlo za daleko i bedzie kocioł, walczcie o prywatyzacje służby zdrowia bo inaczej nic na lepsze sie wam nie zmieni, no może wzrośnie troche konto, ale czy tu o to tylko chodzi?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:43 Dziekuję ci bardzo za tą wypowiedz. Masz rację, nic się nie zmieni, dalej będe leczył pacjentów, dalej będę zdobywał wykształcenie, nikt nie mówi o zaniechaniu pracy. Ale chodzi o komfort życia. Teraz by zarobić tyle by utrzymać rodzinę, muszę pracować jakies 70-80 godzin w tygodniu plus przychodnia. Jestem zbyt zmęczony by po powrocie z 12 godzinnej pracy przeczytać prasę medyczną, douczyć się, nie stać mnie na to by pojechać na koferencje. Na zachodzie to już jest dawno wdrożone - mniej zmęczony lekarz to lekarz który jest milszy dla pacjentów i mniej popełnia błędów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 10:50 Nie wiem co na zachodzie jest wdrożone, ale nie patrz na zachód, bo taka Wlk. Brytania ma mniej łóżek niż Czechy - na przykład. A co do prywatyzacji służby zdrowia - to chyba powinni wypowiedzieć się przedstawiciele tych pokoleń, które przez lata płaciły na państwową służbę zdrowia; a jak już się sprywatyzujecie, to państwowy sprzęt i państwowe przychodnie czy szpitale też staną się prywatne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:58 A czemu zmieniasz temat? Czy ja cokolwiek mówiłem o prywatyzacji? To nie jest postulat strajku, postulatem jest ewentualnie uregulowanie korzystania z usług lekarzy - symboliczne opłaty. Nagminne jest wzywanie pogotowia ratunkowego do bóli głowy, do upojenia alkohlowego (tzw. meneli czy marginesu społecznego). Co do Wlk Brytanii - to przykład najgorszy z mozliwych. Pojedz tam to polskich lekarzy będziesz całowała po rekach. Moja siostra mieszka w Anglii, a przyjechała rodzić w Polsce. Na wizytę u specjalisty czeka się pół roku. Co do standardów europejskich - miałem na myśli głównie czas pracy, która się szanuje. Nikt z nas nie chce zarobków takich jak na zachodzie, bo wtedy pensje musiałyby wzrosnać 10 razy (sic!). Chcemy jedynie dostosowania zarobków do warunków Polskich - taich jakich ma np. sędzia czy prokurator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 11:04 To na zachodzie może być gorzej? no no, zadziwiasz mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:07 Tak, może być gorzej. Inny przykład - Francja, Dania. Lekarze zarabiają dużo, pracują mniej (nie do pomyślenia jest tak jak u nas 32 godziny pracy w szpitalu non stop), pacjent sobie wybiera lekarza, płaci mu, a potem rząd mu część lub całość refunduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 20:19 A na ktora to Pan doktor przychodzi do pracy? Przestancie gadac bzdury o 24h w pracy. Chcialbym zobaczyc przychodnie gdzie lekarz przychodzi na 7 rano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elf Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: 194.117.241.* 25.06.07, 23:26 dokładnie. Mam dwoje lekarzy w rodzinie i wiem jak wyglądają ich "dyżury". Prześpi się kilka godzin, weźmie prysznic, zrobi obchód i znów się przespi. Nawet nie zawsze są w szpitalu!!!! a kase za to biorą i źle im się nie żyje!!! Ja wybieram się jutro do śco - z podejrzeniem guza piersi, ciekawe co mi panowie i panie doktorki powiedzą. podobno przyjmują tylko w nagłych/cieżkich przypadkach. ciekawe czy dla nich guz piersi to TEN przypadek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 23:55 moze i masz ale na basenie sprzataczy w rodzinie - takie mniej wiecej masz pojecie o tzw dyżurze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 23:58 a tak w ogóle - czy musicie chodzi do lekarza alu , elfi ei YTI? moze jak macie taka opinie - to wybierzcie weterynarzy - nie bedziecie musieli w ogóle mówic po tym wszystkim jak napluliscie na lekarzy wejdziecie do gabinetu Pana Doktora i zegniecie sie w poół Dziendobry Panie Doktorze! niedobrze mi sie robi ze moge was spotkac chocby na korytarzu ohyda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YTI Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 07:09 A ciebie to kto chcialby spotkac,by zostac upokorzonym???Akurat mam maly kontakt z lekarzami o moje zdrowie,bo nie biegne z byle czym o porade jak emerytki/ci.Nie ublizam bo kazdy czlowiekiem jest a Ty masz niestety nas za psow,oslow,swinie i do weteryniarza odsylasz??? Czemu potrafisz tak byc madry a tu taki bezmyslny gest.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 26.06.07, 08:01 Wypowiedź pana "dochtora" wystarczająco oddaje jego poziom, sądząc po tym co ty wypisujesz na forum, to już nie chodzisz nigdzie i nie spotykasz się z nikim, bo, jak odrzucisz wszystkich "beneficjentów", "zwykłych pacjentów" i "meneli", to nikt nie zostanie; a księdzu też uczciwie mówisz co o nim myślisz? Ja nie zginam się " w poół" i jakoś nie naplułam na lekarzy - sami się kompromitujecie i judzicie przeciw wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YTI Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 12:34 Ad-nasrales we wlasne gniazdko wlasnie...Czujesz ten odrazajacy zapach ktorym nas odganiasz od siebie......???Weteryniarz uczciwy i czysciejszy sumieniem jest nawet dla zwierzyny od ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 12:36 czasem zazdroszcze weterynarzom - a w tej dyskusji nie macie wiele do powiedzenia poza opluwaniem lekarzy oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neuron Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 13.06.07, 10:54 Stanowczo za duzo pracujesz, rozumiem, tylko dlaczego doganianie europy musimy zaczynac od podwyzki płac dla lekarzy. Mysle, że nie tylko wy macie zbyt maly komfort życia, a po drugie do zachodu jeszcze nam bardzo daleko i mysle ze moze troche wolniej do tego trzeba dochodzić. Tak drastyczny protest niestety jest kosztem ludzi - pacjentów, sprowadzony do pieniedzy powoduje że ludzie spostrzegaja was jako ludzi pazernych, a to juz jest wasza wina, no nie wszystkich ale waszych watpliwej reputacji zwiazków zawodowych, którzy teraz chcą zrobic kolo siebie szum, aby zbic kapitał polityczny. Nie widzicie wy lekarze, ze to ma wszystko podloże polityczne? Przywódcy strajkowi to oszolomy partyjne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:59 Zarobki wymuszą mniejszą pracę, i tego boją się decydenci. Nie uważam że strajk jest partyjny, taka jest propaganda rządu, by upolitycznić ten protest, ale myślę że tu chodzi o bardziej prozaiczne przyczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.lodz.mm.pl 13.06.07, 23:34 Chyba tę wypowiż ściągnołes z roku 80 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 19:57 dochodzimy od 18 lat to ile jeszcze mamy ??? ludzie tyle nieżyją a tym bardziej lekarze pracujący na 3 etatach ps. w zeszłym roku przepracowałem 5242 godziny policz sobie ile na tydzień, miesiąc, w moim PIT dochód 52482 PLN podziel sobie przez miesiąc tydzień, godzinę ja juz wymiękam tak jest od 14 lat mam 2 specjalizacje i doktorat i nadal musże jeździ w pogotowiu... dlatego strajkuje i dlategi zwalniuam się z pracy w sektorze publicznym... leczcie się sami powodzenia...., Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 15.06.07, 08:10 I będziesz sobie sam zus musiał płacić. Ale co to jest 700-800 zł miesięcznie dla ciebie? Kropla w morzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 22:44 Jest minimalna nadzieja na rozwiązanie konfliktu. Bądźmy cierpliwi. Najważniejsze , że są rozmowy, że rozpoczął sie dialog. Do sukcesu droga daleka, ale to już coś po 5-ciu tygodniach lekceważeia i pogardy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 00:36 jestem pesymista - za dużo jest kanalii. którzy jak zwykle świetnie sie maja i taki stan rzeczy im odpowiada - mają z niego realne korzysci a wokół mnóstwo tchórzy i obojętnych, kótrym moga wciskac szantazując ich i uzalezniając ale czas kanalii sie kończy - los juz do nich puka......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neuron Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 13.06.07, 10:29 A co Pani MAC sobie wyobraża ze leżącyna łóżku na oddziale onkologicznym pacjent bedzie przeciwko wam?????? Ludzie przestańcie sie ośmieszać, ze wierzycie w jakiekolwiek sondaże. Ludzie się was boja bo chorują i od was zależy ich zdrowie. Nikt nie mówi że duzo zarabiacie, sa tacy wsród lekarzy, którzy maja dużo bo sie nauczyli zarabiac, a my pacjenci dajac łapowki nauczylismy tak "pracowac". Ktos powiedzial dość no i sie ukroci wielu dlatego taki raban. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.lodz.mm.pl 13.06.07, 23:28 Ja popieram lekarzy ! a ali proponuję pomyśleć jest nagonka na lekarzy bo chcą pieniędzy potem nauczyciele to też okazało się, że nygusy i sadyści. zawody prawnicze to dopiero swołocz. Kult łopaty górą. Dziel i rządż. Głupim narodem łatwo manipulować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 14.06.07, 09:13 nie ma to jak wypowiedzi lekarzy sobie poczytać - wszyscy, którzy nie zgadzają się na szafowanie własnym zdrowiem dla waszego interesu są głupi, rzucają się itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.chello.pl 15.06.07, 11:26 alez Ty Ala jesteś nudna z tym Twoim "misiu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.chello.pl 13.06.07, 16:33 Ty studiowałaś, a studenci medycyny się uczyli ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 16:54 Błyskotliwość twojego postu nie pozostawia wątpliwości - ty zakuwałeś wszystko na pamięć, raczej bez zrozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 19:47 alu masz wielki problem ze zrozumieniem tego co czytasz a co najgorsze sama nie zdajesz sobie sprawy z tego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 15.06.07, 08:13 Jak czytam twoje wypowiedzi, to nawet przyznaję ci rację - bełkotasz strasznie, nie wiadomo czy próbujesz się odegrać na mnie za krzywdę wyrządzoną na forum biednemu MACowi, czy po prostu jesteś MACiem i ujawniło się twoje alter ego - które różni się tylko nazwą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 16:12 Pokaze ci -moja mama ma 40 lat pracy i dwie specjalizacje Pracuje na pol etetu i zarabia 500zl Starczy ci?? uwazasz ze to jest godna pensja dla czlowieka z wyzszym wyksztalceniem ktory czesto ratuje ludzkie zycie i zdrowie??????????????????? Wkurza mnie gdy ktos mowi ze WSZYSCY lekarze to lapowkarze ktorzy zbijaja majatek na ludzkiej krzywdzie Na pewno tez tacy sa Ale generalizowanie nie jest dobre Lekarze bardzo malo zarabiaja W stosunku to nakladu pracy jaki musieli wlozyc by przygotowac sie do pracy oraz do codziennej odpowiedzialnosci jaka podejmuja ich pensje sa smieszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 20:23 Wybacz ale klam. Ciekawe gdzie lekarz zarabia 500zl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endrju Co jest najważniejsze dla lekarza? IP: *.chello.pl 13.06.07, 09:01 Każdy przecież wie, że dla lekarza najważniejsze jest dobro pacjenta. Do najważniejszych dóbr pacjenta zaliczamy; - pieniądze - samochód - mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Co jest najważniejsze dla lekarza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 09:07 Dobro pacjenta plus te rzeczy o których wspomniałeś. Tak jest na całym świecie, z wyjątkiem Kuby i Korei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.trzuskawica.pl 18.06.07, 06:55 Zobacz gnoju ile zarabia kilof, jakim sdamochodem jeździ, jak mieszka potem porównaj to ze swoimi warunkami i zobaczysz kto ma lepiej. Jak ci tak naprawdę bardzo źle to spieprzaj z Polski (sam ci zafunduję bilet) i zobaczymy czy warunki ci się poprawią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez na kacu Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 09:42 najlepiej wez prysznic i aspiryne - pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.chello.pl 13.06.07, 00:57 Sytuacja w regionie staje się coraz bardziej dramatyczna. Wczoraj wypowiedzenia z pracy złożyło 55 specjalistów ze szpitala wojewódzkiego Kielcach i 65 ze szpitala w Końskich. Dziś i w najbliższych dniach dołączą do nich między innymi lekarze ze Świętokrzyskiego Centrum Onkologii, Świętokrzyskiego Centrum Matki i Noworodka w Kielcach, szpitala w Chmielniku. - I na tym nie zakończy się ta lista - stwierdził Robert Sarna, przewodniczący Regionu Świętokrzyskiego Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Lekarzy. - Mamy sygnały, że do składania wymówień są przygotowani koledzy z piętnastu świętokrzyskich szpitali. echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070612/POWIAT01/70611114/-1/swietokrzyskie Niedługo strajk się podobno zacznie w kolejnych 4 szpitalach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.chello.pl 13.06.07, 00:58 Podobno dzisiaj będą składane wypowiedzenia w Czerwonej Górze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 07:21 A może jednak, za te 10 tysięcy, dyrektorzy powinni zabrać się do roboty i zacząć szukać nowych pracowników? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 07:45 dzisiaj dyrektorzy mogą bezkarnie zadłuzac swoj szpital jednym z postulatów strajkujacych o czym sie nie mówi jest takie przekształcenie aby szpitale były spolkami prawa handlowego oczywiści dyrektorom to sie bardzo nie podoba - trzeba zacząc pracowac na te 10 tysiecy - straszna perspektywa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 07:55 czy możesz przybliżyć o co z tą spółką chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:50 po prostu szpital musi działac jak normalne przedsiebiorstwo - spółka oparta na prawie handlowym ale to tylko fragment programu zmian w ochronie zdrowia proponowany przez OZZL bedący wynikiem kuilkunastu lat dyskusji - zamieszczony na stronie OZZL ja mam taki link www.lekarzpolski.pl/index.php?option=com_content&task=viev&id=190Itemid głownie chodzi o 1/zmiany w systemie finasowania 2/Zmiany w pobiorze składki 3/Zmiany organizacji placówek medycznych 4/ Zmiany w stanoweiniu prawa i wieklu innych - głownie idzie o to zeby pacjent przez swoje opłaty kontrolował system - dzisiaj cały ten system jest postawiony na głowie i słuzy przede wszystkim urzednikom - i tez wymienionym dyrektorom - dzisiaj kierowanie zakładem opieki zdrowotnej to jest fucha - a to sie zmienic musi - jak i wiele innych rzeczy Celowo podnosi sie w mediach ze doktorzy chca wiecej zarabiac i epatuje sie tym ludzi juz i tak nieżle wściekłych - a milczeniem pomija sie najistotniejsze rzeczy - i to przed nimi bardziej sie bronia - rozumia ze takie zmiany pociagna za soba inne grupy społeczne i zawodowe - a to juz oznacza bardzo głębokie zmiany - na to tzw elity nie są gotowe skuteczni to moga byc w w stosowaniu oprzemocy, agresji, cenzurowaniu , szantazowaniu - czyli w tym co Państwo umie najlepiej - PRZEMOCY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 20:26 Dyrektorowi sie nie podoba ze nie bedzie mogl zadluzac szpitala? Ciekawe, lekarz jestes, bo masz problemy z logika. Nie jestem dyrektorem ale w tym momencie jak nie zrobi sie reformy kompleksowej to przy warunku nie zadluzania szpitala, szpital upada. Zacznijcie myslec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 20:29 kacperku nie wysilaj sie to jest troche za trudne dla ciebie poczytaj troche najlepie www.ozzl.org.pl - podstawowe sprawy moze choc niekoniecznie załapiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 20:31 A potrafisz dyskutowac czy tylko obrazac? Kultury nie nauczyli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.chello.pl 13.06.07, 08:31 W Ugandzie, Mongolii cz Burkina Faso? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 08:31 Nie rozumiesz że w Polsce w stosunku do krajów UE brakuje ponad 20 tys lekarzy, do tej pory ten system opierał się tylko na naszej niewolniczej darmowej pracy. Niedługo zabraknie jeszcze więcej. Nie można zatrudnić lekarzy, bo po prostu ich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 08:45 MAC i ... 1. dyrektorzy mają za zadanie dbać o to, żeby pracowników nie zabrakło - jeżeli nie zamierzają ich szukać to znaczy, że nie wypełniają swoich obowiązków, z tego jasno wynika, że tacy dyrektorzy nie są nam potrzebni; 2. jeżeli lekarzy nie ma, jak piszecie, to znaczy, że ci, którzy złożyli wymówienia po prostu posuwają się do szantażu - nieważne, że w zeszłym roku dostali znaczące, jak na strefę budżetową, podwyżki, oni chcą więcej, posuwając się do narażania zdrowia pacjentów; 3. jak rozumiem, lekarze są często zmuszeni, do składania tych wypowiedzeń, bo takie są odgórne ustalenia i jeśli się nie dostosują to później będą np. pomijani przy awansach - czyli też są szantażowani; A wszystkie te rozgrywki odbijają się na bogu ducha winnych pacjentach, którzy regularnie płacą całkiem spory haracz do ZUSu i mieli nieszczęście zachorować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 09:07 Misiu, ja płacę podatki, ZUSy (kilkakrotnie ubezpieczenie zdrowotne) w Polsce i oczekuję, że Polska zapewni mi opiekę medyczną - tak samo, jak każdy z nas ma prawo oczekiwać polskich nauczycieli, polskich urzędników, polskich policjantów itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 09:18 A miliony rolników nie płaci tych składek, tak jak bezrobotni i panowie spod budki z piwem, i uważasz że to jest w porządku. Miej do nich pretensje i do rządu, bo to te grupy społeczne najwięcej korzystają z opieki zdrowotnej, a tobie pozostała kolejka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 09:41 Nie pisałam o milionach innych, bo ja nie jestem taka romantyczna, żeby cierpieć za miliony - wychodzę z założenia, że skoro ja jestem w zgodzie z prawem i spełniam swoje powinności wobec państwa (płacę podatki, ubezpieczenia, nie biorę łapówek, rzetelnie wykonuję swoją pracę itd) , to tego samego mogę oczekiwać w drugą stronę. Zatem jeżeli płacę na służbę zdrowia to mam prawo oczekiwać, że w razie choroby będę przyjęta przez lekarza i profesjonalnie leczona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 09:46 Jakbyś płaciła na swoje prywatne ubezpieczenie to by tak było. Ale płacisz głównie na miliony ludzi co do kasy państwa nie płacą nic, a biorą najwięcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 09:56 Nie misiu, nie rozstrzygamy teraz czy ubezpieczenie prywatne jest lepsze od państwowego - tylko czego oczekuję od ciebie, jako lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:00 Oczekujesz pracy za darmochę i dobrej jakości, już to powiedziałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 10:08 Nigdzie nie pisałam, że oczekuję czegoś za darmo - wręcz przeciwnie, za każdym razem podkreślam, że PŁACĘ za leczenie - choć właściwie za wizytę u ciebie, to może ty powinieneś pacjentom płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:25 No i misiu znowu mnie obrażasz choć mnie nie znasz, a oceniasz tylko dlatego że moje poglądy są inne niż twoje. Ładnie to tak? A wracając do tematu - ile według ciebie powinien zarabiac lekarz w polsce, specjalista , chorób wewnętrznych (studia 6 lat, staz 1 rok, specjalizacja 5 lat), leczący zgodnie ze standardami, miły dla pacjentów, NIE biorący łapówek pracujący na etacie w dużym szpitalu (8 godzin dziennie)? Podaj kwotę proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 10:54 Misiu, ja nie jestem ekonomistą - nie pochlebiaj mi takimi prośbami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:01 Ja nie chcę misiaczku opinii ekonomisty, chcę opinii Ali, na ile by wyceniła taką pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 11:14 Wykształcenie generalnie miałeś "za darmo" więc nie wiem czemu je wliczasz do pracy. Wykształceniem mnie nie przytłoczyłeś, bo choć do ciebie ludzie zwracają się "panie doktorze", to do mnie mówią "pani doktor" - ja mam taką pensję, jak sobie wynegocjowałam przed podpisaniem umowy, a ty najwidoczniej nie potrafiłeś zadbać o swoje interesy odpowiednio wcześnie, ale to nie daje ci prawa narażać zdrowie i życie pacjentów teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:18 W socjalistycznym systemie nie ma negocjacji płacowych i Pani Doktor o tym powinna wiedzieć. Moim zawodem jest przede wszystkim pomoc innym, i to jest mój cel nadrzędny. Ale nikt nie ma prawa tego wykorzystywać czy tłumaczyć tym rażąco niskich zarobków w tym zawodzie, w końcu nie można całe życie żyć powołaniem i przysięgą. Wliczanie nauki do tego co powiedziałem było przykładem, obrazującym moją drogę do tego co mam teraz. W dalszym ciągu nie usłyszałem propozycvji kwoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 11:29 Dobrze, że ci się cel nadrzędny przypomniał; Ja pracuję w instytucji państwowej i negocjowałam, a ty strajkujesz, przypuszczalnie narażając pacjentów, łamiąc przy tym kodeks etyki lekarskiej (art1p3; art3, art73). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:39 Takich instytucjach jak szpitale nie ma negocjacji. Co do narażania pacjentów - zostaw to prawnikom, i po raz kolejny nie wycieraj sobie ust etyką w odniesieniu do zaniedban rządu. Jak związkowcy z Solidarności strajkowali to rząd PZPR też mówił dużo o etyce. Najbardziej nieetyczne w obecnej chwili jest nie zniesione niewolnictwo białego personelu. Oraz to że najwięcej o etyce mówią ci co zarabiają najwięcej. Etyka jest sprawą każdego człowieka i tylko jego sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 11:53 Jak brakuje argumentów, to najlepiej obwiniać rządy, wszystkie do tej pory; Ja nie wycieram sobie ust etyką - ty to robisz nagminnie, uzasadniając, że ten protest jest w trosce o dobro pacjenta; napisz wprost, że jest podyktowany względami finansowymi, a nie wycieraj sobie ust pacjentami; wtedy tez nasza dyskusja pójdzie innymi torami; a teraz to udajesz altruistę, który wszystko zrobi dla pacjentów, ale raczej na ich leczenie się nie zdobędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 12:01 Uzasadniłem fakt że lepiej zarabiający i wypoczęty lekarz będzie lepiej leczył pacjentów, ergo protest też im się przysłuzy. Natomiast ty podałaś mi mnóstwo ogólnikowych paragrafów, oraz frazesy chętnie używane przez obecną władzę jak i przez ta w PRL. Może i altruista nie jestem, bo takich nie ma, ale wierz mi że dla chorych mam mnóstwo empatii, i wierz lub nie te moje poglądy to też troska o nich. Przeczytaj sobie wypowiedzi kolegi ad, do dowiesz się o co chodzi w stajku. PS. Ja uważam że pensje postulowane przez OZZL na polskie warunki sąjak najbardziej realne. Tyle zarabiają np. sędziowie i nikt się o to nie burzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 12:12 No cóż, dla ciebie to ogólnikowe paragrafy, a dle mnie paragrafy poparte przemyśleniami ludzi mądrych, którym na sercu leży dobro ludzi i którzy starają się im pomóc; wypowiedzi ad czytam, nie musisz mi polecać; mam nadzieję, że na moje kolejne (przyszłe) pytania też odpowie konkretnie, ale dlaczego mam jego wypowiedzi łączyć z twoim pieniactwem - nie rozumiem. PS. Mam nadzieję, że twoje wypowiedzenie zostanie przyjęte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 12:25 Jesli ty nazywasz mnie pieniaczem, to chyba ci cos na mozg padło. Etyka swoją drogą, a ekonomia swoją drogą i tego się trzymajmy. Szkoda że nie doszliśmy choć trochę do porozumienia, choć próbowałem ci objaśnić że życie to nie jest bajka i kodeks etyki. PS. Mam nadzieję że będziesz zdrowa do końca życia i nie będziesz musiała korzystać z usług tych ednych lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 15:34 "edni" lekarze _ nie wiem biedni, wredni? Misiu, ja po prostu z twoich usług, jako lekarza nie chciałabym korzystać. Jeśli to miało być "biedni", to zapewniam cię, że ci, do któych chodzę (stomatolog, ginekolog, endokrynolog, dermatolog) raczej biedni nie są, sądząc po cenie za wizytę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 20:29 Przestancie juz pisac o tym waszym super wyksztalceniu. Rozumiem ze inne studia to dno i sami debile. Chcialbym miec 2500 zl i mowic ze to nie wystarczy na zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 01:45 miałbyś kacperku gdybyś się w młodości uczył a nie zbijał bąki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: chinczycy tani i usmiechnieci oto rozwiazanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 16:26 Czegos nie rozumiem, podobno lekarze sie uczyli a nie maja tych 2550? To jak to jest ? Poza tym wybacz ale to co piszesz to wielka bzdura. Nie w kazdym miescie mozna miec 2500, nie w kazdym zakladzie mozna miec 2500 niezaleznie od wyksztalcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 09:14 MAC i ... 1. dyrektorzy mają za zadanie dbać o to, żeby pracowników nie zabrakło - jeżeli nie zamierzają ich szukać to znaczy, że nie wypełniają swoich obowiązków, z tego jasno wynika, że tacy dyrektorzy nie są nam potrzebni; Czyli szpitale też są nam niepotrzebne. Myślisz że łatwo prowadzić ten burdelik jeśli NFZ wycenia procedury PONIŻEJ ich kosztów wytwarzania? Tu nie ma gospodarki rynkowej, tu jest chory socjalizm. Wymaga się leczenia europejskiego a daje pieniądze jak a Albanii. 2. jeżeli lekarzy nie ma, jak piszecie, to znaczy, że ci, którzy złożyli wymówienia po prostu posuwają się do szantażu - nieważne, że w zeszłym roku dostali znaczące, jak na strefę budżetową, podwyżki, oni chcą więcej, posuwając się do narażania zdrowia pacjentów; Nikogo w Polsce nie można zmusić do pracy, takie jest prawo (na szczęście). To nie jest szantaż. Lekarze sobie dadzą radę - jak ci pisałem wczesniej jest ich mało i prawie każdy lekarz pracujący w szpitalu musi sobie dorabiać gdzieś indziej, w Pogotowiu, Przychodni, w Gabinecie, bo inaczej by poszedł pod most, po prostu tam będą pracowali. 3. jak rozumiem, lekarze są często zmuszeni, do składania tych wypowiedzeń, bo takie są odgórne ustalenia i jeśli się nie dostosują to później będą np. pomijani przy awansach - czyli też są szantażowani; Nie. Wypowiedzenia są dobrowolne i w szpitalu w którym pracuję nikt nikogo nie zmuszał. Właściwie to Kaczor i spółka zmusili lekarzy do tego swoją arogancką postawą. Kolejarze załatwili to co chcieli w czasie drugiej rozmowy, a z lekarzami z łaską zaczęli negocjować po 3 tygodniach strajku. A wszystkie te rozgrywki odbijają się na bogu ducha winnych pacjentach, którzy regularnie płacą całkiem spory haracz do ZUSu i mieli nieszczęście zachorować. Ja też płacę ZUS. I jako lekarz widzę że głównie idzie on na hipochondryków, rolników, i meneli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 09:30 Mam nadzieję, że to nie ty jesteś moim lekarzem no onkologii, bo nie chciałabym chodzić do prostaka (wykształconego również z moich podatków), który potrafi określić pacjenta mianem "menela" a zakład opieki zdrowotnej to wg niego "burdelik"; jak tak świetnie dasz sobie radę, to przestań jęczeć - zabieraj się i do Albanii - tam tak fantastycznego lekarza zatrudnią z otwartymi rękami - tylko najpierw oddaj państwu kasę za twoje wykształcenie; nie pisz, że wypowiedzenia są dobrowolne, bo wczoraj akurat były artykuły "niesfornych" lekarzy w mediach i jasno opisali oni, jak to wygląda; nie chcesz pracować to nie pracuj, ale nie pisz, że nie ma lekarzy, bo jest całe mnóstwo młodych pełnych zapału ludzi, którym blokuje się drogę do kariery i narzuca z czego mogą robić specjalizację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 09:40 >>>>Mam nadzieję, że to nie ty jesteś moim lekarzem no onkologii, bo nie chciałabym chodzić do prostaka (wykształconego również z moich podatków), który potrafi określić pacjenta mianem "menela" a zakład opieki zdrowotnej to wg niego "burdelik"; I na tym kończymy dyskusję, jest taka zasada że opinie wypowiadane przez nas o innych świadczą o nas. Proszę przyjdź na Izbę Przyjęć szpitali w Kielcach o godz. 22.00 zobaczysz kto tam się leczy. Menele to mało powiedziane. A organizacja pracy w szpitalach przypomina burdel, nawet nie burdelik. I nie obrażaj mnie. Wykształciłem się swoją cięzką pracą, i również za podatki moich rodziców, więc nie masz prawa uzurpować sobie jakiegkolwiek prawa do mojego wykształcenia. >>jak tak świetnie dasz sobie radę, to przestań jęczeć - zabieraj się i do Albanii - tam tak fantastycznego lekarza zatrudnią z otwartymi rękami - tylko najpierw oddaj państwu kasę za twoje wykształcenie; To Państwo mi wisi kasę za lata pracy za półdarmo. A pieniądze zwrócę jak wyjadę do UE, USA, Australii (od ręki mnie biorą) jak zwrócą pieniądze za zawodówki budowlańcy, informatycy, rolnicy i wszyscy inni co pracują na czarno za granicą, a w Polsce pobierają zasiłek dla bezrobotnych oraz opiekę, również medyczna. >>nie pisz, że wypowiedzenia są dobrowolne, bo wczoraj akurat były artykuły "niesfornych" lekarzy w mediach i jasno opisali oni, jak to wygląda; nie chcesz pracować to nie pracuj, ale nie pisz, że nie ma lekarzy, bo jest całe mnóstwo młodych pełnych zapału ludzi, którym blokuje się drogę do kariery i narzuca z czego mogą robić specjalizację. G.... prawda. Żegnam. Postaraj się spojrzeć szerzej na problem, szerzej niż propaganda PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 09:46 Masz rację, w tym momencie lepiej skończ dyskusję, bo cytaty z ciebie dobitnie świadczą, jakim jesteś człowiekiem. kształciłeś się za podatki społeczeństwa, nie tylko twoich rodziców, i mam takie prawo; jak ci ktoś kasę wisi to podaj go do sądu - jak podpisywałeś umowę o pracę to stawki nie znałeś? I misiu jeszcze jedno, moje polityczne przekonania (akurat absolutnie nie trafiłeś) nie mają tu nic do rzeczy - dyskutujemy moralność / etykę lekarzy i indolencję waszych dyrektorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 09:48 Moralność nie ma nic wspólnego z godnym zarabianiem. PS. Pracuję dużym szpitalu, swoją pracę wykonuję z serem i oddaniem, jestem bardzo zaangażowany, może się kiedyś zobaczymy. O ile wytrzymam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 09:58 Pewnie chciałeś napisać z "sercem', ale po poprzednich wypowiedziach trudno mi w to uwierzyć - choć może miałeś potrzebę wyładować się na forum, ma prawo się każdemu przytrafić; mam nadzieję, że jednak się nie zobaczymy, bo nie chciałabym chorować. Wszystkim Polakom dużo zdrowia życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:02 Każdy tak jak ty myśli że będzie zdrowy. Punkt widzenia (zblizony do mojego) zmienia się jak się jest chorym. PS. 90% pacjentów popiera strajk. Pomyśl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 10:12 Misiu, ja napisałam, że nie chciałabym chorować - co nie oznacza, że mi się nie zdarza. Ale jak już choruję, to w końcu zapłaciłam za leczenie i tylko tego od ciebie wymagam. A skąd ty masz takie dane misiu? Ja na rasie spotkałam tylko pojedyncze przypadki ludzi, którzy ten strajk popierają, większość osób, z którymi miałam przyjemność rozmawiać, uważa, że po zeszłorocznych podwyżkach powinniście sobie odpuścić ten szantaż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:29 Napisałem ci wyżej. Trudno się dziwić ludziom którzy mają rzadki kontakt ze szpitalami że nie popierają strajku, bo pośrednio udedrza w nich. Ale z drugiej wszyscy oni mówią że lekarz powinien więcej zarabiać. Więc niekonsekwencja. Jak pisałem koledze strajki i delikatne zwracanie uwagi rządzącym na korupcjogenny sposób wynagradzania lekarzy w Polsce już są od wielu lat. Nic to nie dało, więc jedynym kolejnym sposobem by to zmienić jest to co się dzieje teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 10:52 Napisz "wszyscy zależni od lekarzy" popierają strajk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:02 jak się nad tym głęboko zastanowisz, to wszyscy są zależni albo będą od lekarzy. Zrozum - dobrze zarabiający i mniej zmęczony lekarz jest w interesie przede wszystkim pacjenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 11:06 Napisałeś: "jak się nad tym głęboko zastanowisz, to wszyscy są zależni albo będą od lekarzy" I to wam daje prawo szantażować nas wypowiedzeniami i strajkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:08 Już pisałem co o tym sądzę wcześniej. Nie będę się powtarzał. Po raz kolejny powiem ci: dobrze zarabiający i mniej zmęczony lekarz jest w TWOIM interesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 11:17 Napisz jeszcze, że strajkujecie dla dobra pacjenta - to po twoich wcześniejszych wypowiedziach, jak mało zarabiasz i gdzie musisz dorabiać, będzie doskonałą pointą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:19 Tak, napiszę to: W dłuższej perspektywie strajkujemy dla DOBRA PACJENTA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neuron Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 13.06.07, 11:28 szkoda tylko ze kosztem pacjentów ktorzy sa teraz chorzy. No ale w prywatnych gabinetach to wasza godność sie nie liczy bo liczy sie kasa. Szkoda że muszę iść do pracy, właśnie w szpitalu, kochane doktorki. Ja wam powiem weżcie wy sie nieroby do roboty i przestańcie sie nad soba uzalać, bo nikt w Polsce nie widzial biednego doktora, z 10 letnim stazem, a młodsi to i sedziowie i prawnicy i nauczyciele nie maja "warynków do zycia". Może i jestescie wykształceni, macie odpowiedzialna pracę itd itp, ale jestescie tak jak ja i miliony pacjentów ludzmi, którzy winni szanować drugiego czlowieka, a nie prze ilość kasy go traktować. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:40 Szkoda że tak mówisz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 11:56 Napisałeś: "Może i jestescie wykształceni, macie odpowiedzialna pracę itd itp, ale jestescie tak jak ja i miliony pacjentów ludzmi, którzy winni szanować drugiego czlowieka, a nie prze ilość kasy go traktować" Ja uważam, że to bardzo dobrze, że o tym wspomniałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 20:37 Panie doktorze prosze wybaczyc ale pisze Pan bzdury. Niech mi Pan powie czy jak zacznie Pan zarabiac 7tys to rozumiem ze bedzie Pan przykladowo pracowal w jednej jednostce od 7 do 15 i potem wypoczywal w domu tak? No to wybacz ale albo jestes wyjatkiem albo klamiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 01:46 mylisz się kacperku ja też jak dostanę 7500 w szpitalu rzucę wszystkie dodatkowe fuchy wolę z synem pójśc na rower... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 16:27 No to jestes drugim wyjatkiem. Bo sa lekarze ktorzy nieofcialnie mowia ze nie zamierzaja rzucac tego co maja. Ciesze sie ze sa tacy lekarze jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala I jeszcze jedno IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 12:05 "nie pisz, że wypowiedzenia są dobrowolne, bo wczoraj akurat były artykuły "niesfornych" lekarzy w mediach i jasno opisali oni, jak to wygląda; nie chcesz pracować to nie pracuj, ale nie pisz, że nie ma lekarzy, bo jest całe mnóstwo młodych pełnych zapału ludzi, którym blokuje się drogę do kariery i narzuca z czego mogą robić specjalizację." Twoja odpowiedź: G.... prawda. Moja odpowiedź: wiadomosci.onet.pl/1551621,11,item.html "Dziennik": Okręgowa Izba Lekarska w Łodzi ma ukarać tamtejszych lekarzy, którzy nie chcą uczestniczyć w strajkach służby zdrowia. Ich nazwiska mają trafić na czarne listy, a oni sami będą pomijani przy awansach. Anonimowy lekarz z jednego z łódzkich szpitali mówi gazecie, że nie chce być zmuszany do strajku. - Poza tym, w jaki sposób Izba będzie wiedziała, że ja popieram protest lub nie? Mam biegać po mieście i rozwieszać plakaty, żeby coś udowodnić? - dodaje. Rzeczniczka łódzkiej izby Adrianna Sikora podkreśla w rozmowie z gazetą, że uchwała została zrealizowana z woli lekarzy. W związku z tym - jej zdaniem - nie można mówić, że jest to represja bądź szantaż wobec niestrajkujących lekarzy. Cytowany przez "Dziennik" profesor Wojciech Gaszyński uważa, że lepiej byłoby wezwać lekarzy do solidaryzmu, niż straszyć sankcjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: I jeszcze jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 12:27 Dziennik. Wspaniała, jedynie słuszna Polska gazeta, która jest najbardziej obiektywną gazetą. Czytałem artykuł. Wyraźnie napisany pod zlecenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: I jeszcze jedno IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 16:56 Teoria spisku? I kto to wg ciebie zlecił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: I jeszcze jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 20:39 A przepraszam jaka to jest ta jedyna gazeta, ktora Pan doktor poleca czytac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: I jeszcze jedno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 20:45 kacperku ja juz dawno nie musze pracowac i nie martw sie bo to nie Polska mi wypłaca - ale to dobrze ze sie interesujesz ochrona zdrowia - zarzadzanie ochrona zdrowia to ciezki kawałek chleba wszedzie nie tylko trzeba miec dyplom lekarza, dobrze i tytuł doktora nauk medycznych ale u=i dy=ugie studia w zarzadzaniu wlasnie ochrona zdrowia i słuzba zdrowia najlepiej na jednym z trzech Uniwersytetów Amerykanskich i wiele lat praktyki na róznych szczeblach pi to dopiero jest poczatek - najciekawsze jest pózniej ale to co zobaczyłem w Polsce to jest horror Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: I jeszcze jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 16:31 Nie martw sie, nie martwie sie o twoje zarobki i to gdzie pracujesz. Akurat pacuje w szpitalu i wiem jak to wyglada. Zaczalbym od przypilnowania ludzi zeby pacowali tyle godzin ile maja w umowie i nie robili wyjsc prywatnych z zakladu pracy. Poza tym rozumiem studia zarzadzania ale wybacz posiadanie tyutlow doktora nauk medycznych itp to jest totalna bzdura szczegolnie w tym kraju gdzie dyrektor-lekarz powie ze on nic nie zmieni bo kiedys przestanie byc dyrektorem a zostanie tylko lekarzem i koledzy beda przeciw niemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: I jeszcze jedno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 12:35 straszenie lekarzy niestyrajkujących jest naganne, niezgodne z prawem i moze byc w kazdej chwili zaskarzone akurat Izby lekarskie nie maja nic do strajku z mocy ustawy o Izbach nie moga uczestniczyc w zadnej formie w działaniach strajkowych bezposrednio czy posrednio to sa zadania zwiazków zawodowych a pro po przysiegi Hipokratesa - rozpowszechniana jest wersja jak za komuny wyraznie w niej jest napisane ze lakarz ma miec godziwa zapłatę Grecy w tej sprawie nie mieli zadnych problemów byc moze dlatego ze lekarz i kapłan to najczesciej były te same osoby - czyli z płatnoscia była prosta sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pas Re: I jeszcze jedno IP: *.zse-kielce.edu.pl 13.06.07, 13:36 Szkoda, że lekarze z powołaniem są w ten sposób zmuszani do udziału w proteście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 20:04 buuuaahhahaaaa ala nie ty nie jesteś jednak stroną do dialogu ty jesteś ciemna kretynka I'm sorry buuuaahhhhaaaaa jeżeli lekarzy nie ma, jak piszecie, to znaczy, że ci, którzy złożyli > wymówienia po prostu posuwają się do szantażu -bbuuuaahhhaahhhaaaaa niewolnictwo zniesiono prawie 150 lat temu bbbuuaaahhhhaaaahhha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 15.06.07, 08:04 No to, zegnam pana - jedź do USA skoro tak ci się tam podoba - tam będziesz prawdziwie wolny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 13:35 Dlaczego Zarząd Województwa Świętokrzyskiego, organ nadzorczy nad niektórymi kieleckimi szpitalami dopuścił do tego, że istnieją tak duże różnice w wysokości wynagrodzenia w poszczególnych placówkach, nijak mające się do trudności wykonywanych procedur medycznych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GLUŚ Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 14:01 ILE CHCĄ CI LEKARRZE ZARABIAĆ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 20:00 alu!!! gdzie i skąd tych nowych pracowników?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 15.06.07, 14:11 Misiu, zadaj to pytanie twojemu przełożonemu - to jemu płacicie 10 tysięcy - ja za darmo wiedzą nie zamierzam się dzielić - biorąc przykład z was, lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.poczta.lublin.pl 13.06.07, 09:05 Jezeli lekarzy stać na rozwiązanie umowy to znaczy mają na tyle odłożonych pieniędzy że mogą nie pracować,mnie nie byłoby stać na bezrobocie nie mam willi,luksusowego samochodu ani pełnego barku koniaków,kwiatów i kopert nie dostaję za dobrze wykonaną pracę .Mam wykształcenie średnie Technikum Elektryczne pracuję 32 lata 25 lat jako elektryk obecnie w informatyce 7 lat/cztery lata za granicą Węgry,Czechy,Szwajcaria/.Moja podstawa to 2300 zł.- też chciałbym zarabiać jak przeciętny elektryk na zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: 194.75.37.* 13.06.07, 09:21 Pieknie!! Ja pracuje jako Chirurg i moja podstawa to 1750 PLN miesiecznie brutto. Pozdrawiam wszystkich, ktorym tak latwo przychodzi liczenie zarobkow i stanu posiadania innych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.aster.pl 13.06.07, 09:50 twoja podstawa to 2 300. ok, jestes elektrykiem. nie znam sie na tej dziedzinie, ale chyba nie musisz kupowac co miesiac biuletynu dla elektryków (ok 20 zl) i wysylac rozwiazan testu tam zamieszczonego, aby dostac punkty za doksztalcanie? (jest okreslona ilosc punktow na rok, ktore trzeba zdobyc) nie musisz kilka razy w roku jezdzic na konferencje, ktorych sama oplata zjazdowa wynosi ok 500 zl, nie mówiac juz o cenach hoteli... (takie zjazdy trwaja ok 3-4 dni; noc w najgorszych warunkach w jakims akademiku kosztuje 100 zl, pomysl ile placisz za hotel!) nie musisz kupowac kilku fachowych ksiazek rocznie, ktorych cena czasem dochodzi do 1000 zl (a widzialam i takie, ktore sa po 2 500) nie musisz nic robic. skonczyles technikum i na tym twoja edukacja sie konczy. w przypadku lekarzy tak nie jest. musza wydawac ogromne pieniadze na doksztalcanie, bo dziedzina jaka jest medycyna stale i bardzo szybko sie rozwija! poza tym, nie chce deprecjonowac rangi twojego zawodu, ale wybacz - jesli zle podlaczysz zarowke, czy jakis kabel, nic nikomu sie nie stanie (no najwyzej lekko kopnie prad). jesli lekarz sie pomyli - moze nawet doprowadzic do smierci pacjenta! za sam fakt tak wielkiej odpowiedzialnosci ( a przy tym stresu) powinno sie wynagradzac lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.poczta.lublin.pl 13.06.07, 11:57 Asiu nie masz racji- elektryk też nie może się pomylić, prądu nie widać a życie może stracić i elektryk i ludzie postronni,nie może być pomyłek w tym zawodzie/to nie są żarówki i kabelki jak Ty sobie wyobrażasz ten zawód.Elektryk co 5 lat zdaje egzamin ze znajomości nowych zabezpieczeń,udoskonaleń i jeżeli go nie zaliczy jest bez uprawnień i bez pracy za egzaminy i kursy również płaci na szkolenia też jeździmy i płacimy,książki też kupujemy.Nie pisz że za nocleg w akademiku płacisz 100 zł.-to hotel **II-klasy tyle kosztje.Energetyka też bardzo szybko się rozwija i trzeba się wciąż dokształcać.Skąd Ci biedni lekarze mają takie majątki to ludzi boli,lepiej się leczyć u biednego lekarza bo mniej weźmie niż u bogatego bo słono musisz mu zapłacić /jak u mechanika samochodowego warsztat prywatny a serwis/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiktor Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 07:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GLUŚ Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 14:17 KAŻDA PRACA JEST ODPOWIEDZIALNA,KAŻDY CHCE ZARABIAĆ ALE NIEWIDZE POWODU STRAJKU LEKARZY.PRZEPRASZAM JEST JEDEN! NIE PRZYJMUJE SIĘ PACJENTÓW ZA PENSJE LECZ W GABINETACH PRYWATNYCH ZA GOTÓWKE BEZPOŚREDNIO DO KIESZENI TO JEST ETYKA LEKARSKA.TO JEST JEDYNY PROTEST W POLSCE GDZIE STRAJKUJĄCY ZArabia pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: 194.181.131.* 13.06.07, 09:43 Lekarz powinien otrzymać godne wynagrodzenie, jego praca zasługuje na szacunek i dla każdego z nas jest bardzo ważna. Jednocześnie uważam, że pacjent powinien otrzymać paragon z każdej wizyty w prywatnym gabinecie i mieć możliwość odliczenia części kwoty. U.S również znałoby dochód lekarza . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neuron Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 13.06.07, 09:48 No patrzcie, biedacy sie pozwalniali. Wreszcie w Polsce jest normalnie, zniknęło bezrobocie. Ludzie nie chca pracować. Ciekawe, ze wcześniej jak rzadzila komuna - Miler i spółka to nie strajkowali. Wychodzi szydło z worka kto jest kim. A co wy lekarze macie inne podniebienia niż pacjenci. Acha wykształceni jestescie, to ci ludzie placac podatki was utrzymywali i dlatego teraz rządają od was abyscie ich leczyli. Biedni lekarze, no tak dla was 1800 zł, to jest mało. Krzyczycie bo nie możecie brac łapówek, boicie sie. Nie zwalajcie na rząd i media, że was rozszyfrowali, bo sami jestescie sobie winni. Jedźcie za granicę, nie ma problemu. Jak hucznie otworzyli ŚCO tak szybko i hucznie go zamkną. Przyjdzie prywatny podmiot i otworzy prywatna klinike, a wtedy bedziecie walic oknami i drzwiami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 09:50 Za komuny też wszyscy mieli takie same żołądki. A za Millera musiałeś być zamknięty w komórce - bo za SLD były strajki, i były żądania wyższych płac. Tylko nawet tego pewnie nie zauważyłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neuron Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 13.06.07, 09:57 No i cóz ze byly strajki, ale były puste obietnice, a lekarze wyksztalceni ludzie "nabrali się" na te obietnice i koniec protestu. Nagle teraz przypomnieli sobie ze moga wywalczyć wielkie pieniadze, to walczą. Tylko co winni sa ludzie chorzy, starsi, torzy całe swoje życie pracowali, a teraz taki lekarz powie im ze strajkuje i nie będzie leczył??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:04 Pisz do wojewody, pisz do NFZ, pisz do rządu, pisz do sejmum, pisz do Kaczora. To oni mają ci zapewnić EKONOMICZNIE zbilansowaną opiekę zdrowotną. Na razie biorą kasę za nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 10:15 Skoro tak chcesz, żebyśmy pisali, to podaj nazwiska, funkcje i adresy ludzi, do których mamy pisać - ulegnę twojej prośbie; uważaj tylko, bo jeszcze kilka twoich wypowiedzi i napiszę z prośbą, zeby wam nie ulegali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:34 A jakie niby moje wypowiedzi cię rażą? To o czym piszę to jest smutna prawda o polskiej opiece zdrowotnej. A co do nazwisk - inteligentna chyba jesteś, poradzisz sobie sama. I nie strasz mnie. My się naprawdę już nie boimy gróźb i arogancji, bo kolejne rządy nas do tego przyzwyczaiły (lekarze w kamasze, kontrole policyjne, wydumane kontrole CBA, ABW, CBS, bezpodstawne oskarżanie o morderstwo na konferencjach prasowych itp itd). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.205.udn.pl 13.06.07, 10:57 Twój ton mnie razi - może poczytaj kodeks etyki lekarskiej - jesli jeszcze pamiętasz co to takiego; Ja cię nie straszę tylko zaznaczam do czego twoje działania zmierzają; A nawiasem mówiąc słabo orientujesz się w obecnych realiach - jakie kolejne rządy? te działania, które podałeś to akurat kojarzą mi się z jednym rządem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:05 Ton w piśmie? Można tak? Nieważne. Nie każdy jest słodki jak cukierek. Co do innych rządów - kiedy za sld był strajk włoski, to Prezio Kawachu przed kamerami mówił że to fajnie bo nareszcie będziemy dokładnie przebadani. Pierwszy przykład z brzegu. Strajki były, tylko nie były tak powszechne i tak zdeterminowane. Po raz kolejny twierdze - do tego doprowadziły kolejne rządy, i swoimi zaniedbaniami i arogancją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.tkdami.net 13.06.07, 17:03 trzeba przenieść sie do NFZ tam najniższa pensja 3000 zł i nie trzeba mieć studjów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 17:10 albo zostac i otworzyc własną działalność - gabinet po tem spółka partnerska - mała przychodnia, poszerzyc zakres usług - az do prywatnych szpitali włacznie albo co dotyczy młodych wyjechac nie ma innych opcji reforma jezeli w ogóle ruszy efekty przyniesie za 10 - 20 lat dla pierwszych za pożno a dla drugich - moze wrócą i zaiwestuja p rzynajmniej niektórzy i tak sie juz dzieje - sklady szpitali sie starzeją,lekarzy młodych nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:17 to sa wszystko drobne sprawy - najistotniejszym jest wprowadzenie systemu - pieniądze również dla lekarzy sa tylko fragmentem Cele stratetgiczne to wydolny, rzetelny, zróznicowany i elastyczny system respektujący solidaryzm społeczny - i tylko z tym ostatnim - solidaryzm społeczny sie nie zgadzam bo uważam ze to jest kolejne złudzenie - ale niech bedzie taki system który respektuje zróznicowane interesy róznych grup społecznych - bowiem ogromne zróznicowanie takze w zasobności portfela jest faktem i nie można nie brac tego pod uwagę w normalnym układaniu systemu konieczne sa dla realizacji wymienionych celów narzedzia pośrednie i cele pośrednie jednym z koniecznych wstepnych warunków jest osiągniecie rownowagi pomiedzy iloscia pieniędzy a iloscia świadczeń a drugim sa narzędzia i mechanizmy pozwalające efektywnie wykorzystywac te srodki i tu jest wiele rzeczy: koszyk swiadczęń współfinansowanie = albo jak sie mówi - udział środków prywatnych /zasady odliczania itd/ wprowadzenia konkurencji i mechaznizmów rynkowych zasięg prywatyzacji wprowadzenie bonu zdrowotnego sposobów pomocy osobom najbiedniejszym dopuszczenie Kas Chorych itd itd to nie sa proste sprawy najlepieć puszczac news-y o mordercach lekarzach - czyli stare stalinowskie sztuczki socjotechniczne a nie przysiąć fałdów i rozmawiac o rzeczach wazniejszych ale własnie rzad o tym nie chce rozmawiac dlaczego - bo to moze byc poczatek wielkich zmian w Polsce - na to nie sa gotowi- dlatego czarno widzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aptekarz Re: Lekarze z ŚCO chcą odejść z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 08:56 Blad- winny jest rzad, ktory powie- nie damy pieniedzy lekarzom! Lekarze sie zwalniaja, bo rzad nie chce zaplacic- to rzad bierze kase ze skladek a nie lekarze!! To rzad ma KONSTYTUCYJNY OBOWIAZEK zapewnic opieke medyczna a NIE LEKARZE!!