englishman22 14.12.04, 17:16 Brakuje dotkliwie w naszym mieście radia oraz empiku-chociaż małego moze bedzie w tesco mam nadzieje miejsce byłoby super. Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
raskarba Re: Chcę trochę kultury:Empik i radio 14.12.04, 17:22 Czy nie daloby sie wcisnac Empiku, na przyklad, w budynku MCK lub bylego ZDK ? Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Chcę trochę kultury:Empik i radio 15.12.04, 07:52 Radia narazie nie będzie...i mam nadzieje ze TESCA tez.. Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Chcę trochę kultury:Empik i radio 15.12.04, 08:36 Są w Ostrowcu jakieś antykwariaty ze starymi, używanymi książkami, komiksami? Kiedyś był w Rynku w górnej jego części..zawsze tam komiksy kupowałem:))) Ech...Tytusy, Kajki..gazeta Świat Młodych...to były czasy:( Nie wróca już.. Odpowiedz Link Zgłoś
malywroc Re: Chcę trochę kultury:Empik i radio 15.12.04, 08:53 w ostrowcu nie kojarze zeby był, wiem natomiat ze jest w Sandomierzu Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Już widzę jak otwierają empik i tak jak wiekszość 15.12.04, 14:06 dobrze zaopatrzonych sklepów muzycznych upada po max pół roku Odpowiedz Link Zgłoś
malywroc Re: Już widzę jak otwierają empik i tak jak wieks 15.12.04, 14:17 zastanówmy się ile przeciętny Ostrowiak jest w stanie wydać miesięcznie na książki, płyty, perfumy. Biorąc pod uwagę możliwość ściągania muzyki z sieci i kupowania pirackich płyt. Jako ciekawostkę podam, że ostatnio został zamknięty Empik we Wrocławiu! - 600 tys mieszkańców + 150 tys studentów + tysiące turystów dziennie nie było w stanie go utrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Utrzyma się i Empik i Tesco i 150 marketów 15.12.04, 14:43 wszystko się utrzyma bo mamy bogate społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
raskarba Bogate, niestety, ale... 15.12.04, 14:50 ...inaczej. Czyli chyba jeszcze intelektualnie. Chociaz dochodza do mnie pogloski, ze i to sie powoli zmienia na niekorzysc. Odpowiedz Link Zgłoś
halevi Re: Już widzę jak otwierają empik i tak jak wieks 16.12.04, 14:27 Ale nie był to chyba jedyny empik we Wrocławiu? Np w Lublinie (niecałe 400 tys. mieszkańców)sa dwa. A dochód na głowę mieszkańca jest chyba niższy niż we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
halevi Re: Chcę trochę kultury:Empik i radio 16.12.04, 14:31 Ten antykwariat został potem przeniesiony na ul. Górną, a potem na ul. Sandomierską (d. obrońców Stalingradu)w części zwykłej ksiegarni Domu Książki. Ale teraz to nie wiem czy tam nadal jest i czy w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: Chcę trochę kultury:Empik i radio 16.12.04, 10:20 Niestety polskie prawo jest tak skonstruowanie że nawet tak banalny bussines jak radio wymaga takich formalności że sie odechciewa....mimo że inwestycje w infrastrukture techniczną są stosunkowo niewielkie Odpowiedz Link Zgłoś
malywroc Re: Chcę trochę kultury:Empik i radio 16.12.04, 14:18 a kiedys było fajne radio nadawane z domu na koloni robotniczej - oczywiscie pirackie, chłopaki ktorzy je prowadzili byli nawet w teleexpresie jak radio zostało zajęte przez policję. Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 BYło, to fakt 16.12.04, 14:20 merytorycznie brakowało mu wiele ale było nasz swojskie przaśne Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: BYło, to fakt 16.12.04, 14:46 nawet swojego kumpla w eterze słyszałem:)))hehe... Odpowiedz Link Zgłoś