Dodaj do ulubionych

Chcę trochę kultury:Empik i radio

14.12.04, 17:16
Brakuje dotkliwie w naszym mieście radia oraz empiku-chociaż małego moze
bedzie w tesco mam nadzieje miejsce byłoby super. Co wy na to?
Obserwuj wątek
    • raskarba Re: Chcę trochę kultury:Empik i radio 14.12.04, 17:22
      Czy nie daloby sie wcisnac Empiku, na przyklad, w budynku MCK lub bylego ZDK ?
      • bmwariat Re: Chcę trochę kultury:Empik i radio 15.12.04, 07:52
        Radia narazie nie będzie...i mam nadzieje ze TESCA tez..
        • bmwariat Re: Chcę trochę kultury:Empik i radio 15.12.04, 08:36
          Są w Ostrowcu jakieś antykwariaty ze starymi, używanymi książkami, komiksami?
          Kiedyś był w Rynku w górnej jego części..zawsze tam komiksy kupowałem:)))
          Ech...Tytusy, Kajki..gazeta Świat Młodych...to były czasy:( Nie wróca już..
          • malywroc Re: Chcę trochę kultury:Empik i radio 15.12.04, 08:53
            w ostrowcu nie kojarze zeby był, wiem natomiat ze jest w Sandomierzu
            • morfinka_12 Już widzę jak otwierają empik i tak jak wiekszość 15.12.04, 14:06
              dobrze zaopatrzonych sklepów muzycznych upada po max pół roku
              • malywroc Re: Już widzę jak otwierają empik i tak jak wieks 15.12.04, 14:17
                zastanówmy się ile przeciętny Ostrowiak jest w stanie wydać miesięcznie na
                książki, płyty, perfumy. Biorąc pod uwagę możliwość ściągania muzyki z sieci i
                kupowania pirackich płyt.
                Jako ciekawostkę podam, że ostatnio został zamknięty Empik we Wrocławiu! - 600
                tys mieszkańców + 150 tys studentów + tysiące turystów dziennie nie było w
                stanie go utrzymać.
                • morfinka_12 Utrzyma się i Empik i Tesco i 150 marketów 15.12.04, 14:43
                  wszystko się utrzyma bo mamy bogate społeczeństwo.
                  • raskarba Bogate, niestety, ale... 15.12.04, 14:50
                    ...inaczej. Czyli chyba jeszcze intelektualnie. Chociaz dochodza do mnie
                    pogloski, ze i to sie powoli zmienia na niekorzysc.
                • halevi Re: Już widzę jak otwierają empik i tak jak wieks 16.12.04, 14:27
                  Ale nie był to chyba jedyny empik we Wrocławiu? Np w Lublinie (niecałe 400 tys.
                  mieszkańców)sa dwa. A dochód na głowę mieszkańca jest chyba niższy niż we
                  Wrocławiu.
          • halevi Re: Chcę trochę kultury:Empik i radio 16.12.04, 14:31
            Ten antykwariat został potem przeniesiony na ul. Górną, a potem na ul.
            Sandomierską (d. obrońców Stalingradu)w części zwykłej ksiegarni Domu Książki.
            Ale teraz to nie wiem czy tam nadal jest i czy w ogóle.
    • buksy Re: Chcę trochę kultury:Empik i radio 16.12.04, 10:20
      Niestety polskie prawo jest tak skonstruowanie że nawet tak banalny bussines jak radio wymaga takich formalności że sie odechciewa....mimo że inwestycje w infrastrukture techniczną są stosunkowo niewielkie
      • malywroc Re: Chcę trochę kultury:Empik i radio 16.12.04, 14:18
        a kiedys było fajne radio nadawane z domu na koloni robotniczej - oczywiscie
        pirackie, chłopaki ktorzy je prowadzili byli nawet w teleexpresie jak radio
        zostało zajęte przez policję.
        • morfinka_12 BYło, to fakt 16.12.04, 14:20
          merytorycznie brakowało mu wiele ale było nasz swojskie przaśne
          • bmwariat Re: BYło, to fakt 16.12.04, 14:46
            nawet swojego kumpla w eterze słyszałem:)))hehe...
    • morfinka_12 To tez dla LOTUSA 30.12.04, 08:41

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka