Dodaj do ulubionych

Nowe inwestycje

17.01.05, 17:07
W nowym wydaniu GO jest mowa o nowych inwestycjach na rawszczyżnie: hala na
3 tys widzów, rozbudowa basenu-rura i brodzik, ściana wspinaczkowa oraz hotel
na 100 osób-ciekawe ile z tego powstanie-inwestycja bedzie wpołfinansowana z
UE-koszt ok 36 mln pln!
Obserwuj wątek
    • raskarba Re: Nowe inwestycje 17.01.05, 17:42
      Trzymam kciuki !
    • fiszu Re: Nowe inwestycje 17.01.05, 17:47
      No, to byłoby coś. Nie komentuję precyzyjniej, gdyż jeszcze nic o tej
      inwestycji nie wiem. Poczekajmy i zobaczmy jak sprawa się rozwinie. Była kiedyś
      ciekawa idea, żeby na obszarze rewitalizowanego tzw. Starego Zakładu
      w "grzybku" (charakterystyczna wieża w kształcie grzyba obok ronda Republiki
      Ostrowieckiej) utworzyć kawiarnie/dyskotekę z widokiem na miasto. Też niezłe,
      ale inwestor się żadny nie pokazał. Kciuki trzymam też.
      • raskarba Re: Nowe inwestycje 17.01.05, 17:54
        Pomysł w wieżą-kawiarnią bardzo mi się spodobał, choć może widok do
        najpiękniejszych by nie należał. Gdybym przez przypadek kiedyś został stosownie
        bogaty, może pokusiłbym się o realizację tego projektu. Pomarzyć można...
        • buksy Re: Nowe inwestycje 18.01.05, 09:24
          Jutro losowanie Dużego Lotka...śmiało raskarba...
          • raskarba Jest mały problem... 18.01.05, 15:23
            Rzecz w tym, że w promieniu paru tysięcy km nie ma tu żadnej kolektury
            Państwowej Loterii Pieniężnej (czy jak to tam się teraz nazywa)...
    • buksy Re: Nowe inwestycje 18.01.05, 09:27
      W zasadzie to optymistyczna informacja, ale jednak nie moge się oprzeć wrażeniu że to jest wszystko dziwne jak największym inwestorem w regionie jest gmina, największym pracodawcą jest gmina, największe fundusze na rozwój ma gmina. Wynika z tego że Państwo zabiera (podatki) za dużo przedsiębiorcom i ludziom nie zostawiając im nic na nowe inwestycje i rozwój. Nie jest to sytuacja zdrowa...
      • morfinka_12 Jestem za inwestycjami, ale zgadzam się z Buksy 18.01.05, 10:43
        Inwestycje takie jak ta są niezbędne dla miasta, gminy, regionu i lokalnej
        społeczności. Ale czy warto uzależniać wszystko od jednego podmiotu???
        • raskarba Re: Jestem za inwestycjami, ale zgadzam się z Buk 18.01.05, 15:20
          Nie znam tak dobrze obecnych polskich, ani ostrowieckich realiów i uwarunkowań.
          Czy rzeczywiście o innych inwestorach(poza gminą) można tylko pomarzyć (na
          zasadzie "marzenia ściętej głowy") ? Nikt ich nie zaprosił do współpracy,
          chowają się i nie chcą wyjść, czekając na lepsze czasy, czy może po prostu
          dalej nikomu nic się nie opłaci ?
          • ostrowiczanin Re: Jestem za inwestycjami, ale zgadzam się z Buk 18.01.05, 16:50
            Tak to jest prawda . Nasi byznesmeni potrafią tylko narzekać i kupować
            luksusowe samochody dla siebie i całej rodziny. To im sie jedynie opłaci. Na
            inwestycje typu supermarket już nie mają pieniędzy. To tacy kramarze i
            rzemieślnicy którzy nie dorośli do biznesu.
            • morfinka_12 NIeprawda - Bracia lichota skutecznie inwestują 18.01.05, 17:00
              w nieruchomości średnio i wielko powierzchniowe, jeżdżą zwykłymi toyotami,
              zatrudniaja masę ludzi z których większość chwali sobie wykonywaną pracę i
              zarobki.
              P.S. sklep gdzie jest groszek należy do nich.
              jak też wiele innych nieruchomości.
              MOIże kramaże, może i rzemieślnicy, (myślę że zaden nie obraziłby się na takie
              stwierdzenie) ale myślący nie tylko o własnej d...e
              • buksy Re: NIeprawda - Bracia lichota skutecznie inwestu 18.01.05, 19:38
                hehhe ja tez jezdze zwykla toyota....ale wolalbym niezwyklą :))
                • morfinka_12 NO to niby co ma fittem 126p jeździć??? 19.01.05, 09:17
                  Ludzie, haruje se człowiek no to niech se choć toyotką pojeździ.
                  A co do wypasionych wózków - mógłby przeca nwoą CLKą brykać. Czyż nie??
                  • buksy Re: NO to niby co ma fittem 126p jeździć??? 19.01.05, 13:35
                    ej no o tką "lewackość" to mnie nie posądzaj....:)
    • buksy Re: Nowe inwestycje 19.01.05, 08:12
      Nie wiem czy na temat ale...w rzeczpospolitej ogłosili ranking najlepszych 100 firm w woj. swietokrzyskim i z Ostrowca było uwzglednione tylko 2 firmy...J.PAwlika (kamień,grobowce) oraz Interspeed (złom) jako wykazujące tendencje rozwojowe. Pozostałe 98 firm to głównie kielce, chociaż bardzo wysoko była np. mleczarnia w Bidzinach (!).
      • morfinka_12 Odniśnie Twojego poprzedniegho postu - Pawlik ma 19.01.05, 09:20
        bugatti. Przeszkadza Ci to w czymś?? Walnął sobie na peryferiach miasta
        wypasioną willę i zakupił kilka może kilkanaście hektarów ziemi. Czy należy mmu
        to w imie równośći zabrać?? Czy może chwalić że nie przepuścił wszystkiego
        tylko inwestuje konsekwentnei od kilku lat rozwijając się?? Tworząc (o matko)
        nowe miejsca pracy. Przy okazji spełniając swe fanaberie i zachcianki.

Takich właśnie ludzi brakuje.
        • buksy Re: Odniśnie Twojego poprzedniegho postu - Pawlik 19.01.05, 13:40
          A ty co taki nerwowy....moja informacja dotyczyła przecież zupełnie czegoś innego...Tylko 2 firmy z Ostrowca licza się na rynku lokalnym, a co dopiero mówić o EU ?
          W związku z tematem tego postu widać jak na dloni że przedsiębiorcy Ostrowieccy (generalnie) nie należą do czołówki - nawet województwa.

Co do willi i auta p.Pawlika, nawet pojęcia nie mam gdzie mieszka i czym jeździ, w przeciwieństwie do ciebie, jak widzę jesteś dobrze poinformowany w tej materii :)
        • bmwariat Re: Odniśnie Twojego poprzedniegho postu - Pawlik 19.01.05, 13:45
          Pawlik mieszka niedaleko swojego zakładu....ma wille fakt i ma kawałek niezłego
          lasku:)
        • ostrowiczanin Re: Odniśnie Twojego poprzedniegho postu - Pawlik 19.01.05, 16:59
          i wyobraź sobie że mnie też nie , bo to przedsiębiorca całą gębą .On ma
          pieniądze i na inwestycje i na konsumpcję , ale podejrzewam że najpierw
          wybudował i wyposażył swój zakład a dopiero póxniej poszedł w konsumpcję.
          Natomiast dziwi mnie taki kramarz , który jeździ tojotą i narzeka że brak mu
          środków na rozwój .I to jest choroba miejcowego biznesu.
          • buksy Re: Odniśnie Twojego poprzedniegho postu - Pawlik 19.01.05, 17:42
            ej zostawcie toyote w spokoju ...to bardzo dobry samochód...szczególnie korolka
      • raskarba Jako optymista... 19.01.05, 15:01
        popatrzyłbym na to chyba z takiego punktu widzenia: co prawda, kiepsko, że
        tylko dwie rozwijające się jako tako firmy z Ostrowca znalazły się na tej
        liście, ALE za to dwie firmy (jak by tego nie analizować) to LEPIEJ niż nic.
        Gorzej już chyba być nie może, więc musi zacząć robić się lepiej...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka