buksy 14.06.05, 22:19 No wczesniej czy pozniej musial taki watek powstac, a poniewaz kandydatow znamy wiec kogo wybieramy ? Ja nie widze swojego nieststy....:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
raskarba Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM ? 15.06.05, 06:48 Masz na mysli prezydenta miasta, czy RP ? Odpowiedz Link Zgłoś
buksy POLSKI oczywiście 15.06.05, 08:57 przypomnę głównych kandydatów : 1.L.Kaczyński 2.D.Tusk 3.H.Bochniarz 4.Stan Tymiński 5.Religa 6.Leper 7.M.Borowski 8.M Giertych Odpowiedz Link Zgłoś
andzia_s Re: POLSKI oczywiście 15.06.05, 10:11 Dla mnie kandydatem był Cimoszewicz, ale nie kandyduje, a jeśli pojdę na wybory to musze się zastanowić na kogo zagłosować. Napewno odpada Giertych, Lepper Tymiński, Kaczyński. Jeśli chodzi o Relige, to bardziej bym wolała, żeby kontynuował badania nad sztucznym sercem. Więc reasumując pozostaje mi zaledwie 3 kandydatow z tej listy, ale zaden z nich nie napawa mnie optymizmem. To tyle w tym temacie Odpowiedz Link Zgłoś
fiszu Szczerze pisząc, to 15.06.05, 12:29 nikt z tej listy nie spełnia moich oczekiwań. Jednakże kogoś (zapewne) z tej listy wybrać trzeba będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
buksy życie pełne niespodzianek...cyk i ... 16.06.05, 08:27 Cimoszewicz jest kandydatem, podobno go Kwaśniewski namówił. Odpowiedz Link Zgłoś
andzia_s Re: życie pełne niespodzianek...cyk i ... 16.06.05, 11:59 To jak będzie kandydatem, to na niego zagłosuję, nie widze innego kandydata. Mam tylko nadzieje, ze Kaczyński nie zostanie prezydentem, zreszta wszyscy inni sie nie nadaja do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good Re: życie pełne niespodzianek...cyk i ... 06.08.05, 00:56 a wiecie że ludzie w Warszawie mają nadzieję, że Kaczyński wygra wybory, bo wtedy Warszawa będzie miała szansę na normalnego prezydenta i normalne funkcjonowanie...? He, he Mnie ten argument póki co nie przekonuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
grudniowe.slonko Re: życie pełne niespodzianek...cyk i ... 10.08.05, 22:24 Ludzie w W-wie Kaczyńskiego mają dość jako gospodarza miasta i niekoniecznie by chcieli widzieć prezydentem Polski . Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: życie pełne niespodzianek...cyk i ... 24.08.05, 10:15 Pewnie teraz Cimoszewicz bardzo żałuje że dał się namówić Pani Joli, która teraz wypieła się w przypadkach... Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM ? 06.08.05, 01:00 Nie wiem, czy bede w ogole mogl glosowac. Ale nawet, gdyby tak, NAPRAWDE nie ma na kogo. Zal jaja sciska ! Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM ? 07.08.05, 00:37 znamy już kandydatów... może zrobimy prewybory : 1. ja...Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
malywroc Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM ? 08.08.05, 08:27 A ja na 99% w tym roku zbojkotuje wybory. tzn. a) nie pójde na nie b) póję i oddam nieważny głos. Spowodowane jest to brakiem jakiegokolwiek kandydata, który chociaż w pewnym stopniu spełni moje oczekiwania Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM ? 08.08.05, 09:13 no jak sie juz pośmiałeś to dawaj swój typ... Odpowiedz Link Zgłoś
malywroc Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM ? 09.08.05, 07:43 ja pisałem poważnie. Tak właśnie zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM ? 09.08.05, 08:00 no tak, jak zwykle polska inteligencja zawsze coś wymysli żeby nie uczestniczyć w "demokracji", a to nie ma kandydata, a to mam wszystko w dupie...czekajcie tylko nie wiem na co ? Odpowiedz Link Zgłoś
monika.dk Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM ? 09.08.05, 08:45 a wiesz, że ja mam podobne zdanie co maływroc na kogo głosować, jeśli nie masz swojego kandydata? a może na zasadzie loterii? na kogo wypadnie, na tego bęc ! to nie jest czekanie, to raczej bezsilność, przynajmniej ja to tak widzę Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM ? 09.08.05, 08:48 I ja mam zamiar tak zrobić. Nie mam kandydata a nie chce by za mnie ktoś"przypadkiem" zagłosował. Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 tylko nie mówcie potem że w PL jest źle 09.08.05, 09:35 jedno słowo narzekania i wasze wypiciny bedą niczym. trzeba głosować, jeśloi nie ma idealnego to na kandydata który jest najbliżej ideału. Odpowiedz Link Zgłoś
malywroc Re: tylko nie mówcie potem że w PL jest źle 09.08.05, 09:43 Chciałbym zaznaczyć, że świadome nie pójście na wybory też jest sposobem głosowania. Dzięki temu zmniejsza się liczba osób głosujących i zmienia się podział głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: tylko nie mówcie potem że w PL jest źle 09.08.05, 14:45 nieobecni nie maja głosu... i już. Odpowiedz Link Zgłoś
malywroc Re: tylko nie mówcie potem że w PL jest źle 09.08.05, 15:13 to dlaczego w sejmie jest "za" "przeciw" lub "wstrzymuje się" JA SIĘ WSTRZYMUJĘ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grudniowe.slonko Re: tylko nie mówcie potem że w PL jest źle 10.08.05, 22:21 Najłatwiej nie wziąć udziału w wyborach i później narzekać...na wszystko i na wszystkich :( Niestety w Polsce dmokracja raczkuje ,ale to my musimy sobie wypracować cywilizowane standardy i nie oglądać się ,że ktoś to za nas zrobi. Chociażby w miarę mozliwości poznać kandydatów na prezydenta, posła czy senatora i brać czynny i świadomy udział w wyborach. Ja będę głosować na Donalda Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Dlaczego akurat na niego ? 11.08.05, 00:47 Nie mowie, ze to koniecznie zly wybor, ale ciekawy jestem, co akurat przemawia za ta kandydatura ? Odpowiedz Link Zgłoś
grudniowe.slonko Re: Dlaczego akurat na niego ? 12.08.05, 09:19 brazilion napisał: > Nie mowie, ze to koniecznie zly wybor, ale ciekawy jestem, co akurat przemawia za ta kandydatura ? Z braku lepszych kandytatów pomijając ,że niektórzy kandydaci wzbudzają we mnie nawet strach (Lepper).Poza tym stoi za nim PO, która jest na naszej scenie politycznej najmniejszym złem. Oczywiście życzyłabym sobie i nam wszystkim, lepszego wyboru ale cóż może za jakiś czas... Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: Dlaczego akurat na niego ? 12.08.05, 16:40 Co do Tuska - nie mam do konca wyrobionego zdania. Troche wydaje mi sie taki... "nijaki". Ale, z drugiej strony, na tle nawiedzonych, niedouczonych demagogow i roznych takich imbecyli/dewiantow* (*niepotrzebne skreslic) - moze faktycznie prezentuje sie dosc solidnie. Odpowiedz Link Zgłoś
grudniowe.slonko Re: Dlaczego akurat na niego ? 12.08.05, 21:02 Fakt ,że na tle tak wyrazistych kandydatów jak Lepper czy Kaczyński ,wygląda blado ,ale też nie oczekuję aby prezydent Polski wojował ze wszystkimi. Odpowiedz Link Zgłoś
malywroc Re: Dlaczego akurat na niego ? 14.08.05, 16:26 Dlaczego próbujecie mnie przekonać do tego, że głosowanie na "mniejsze zło" jest lepsze niż świadome nieoddanie głosu??? Nie chce głosować, bo nie ma dla mnie dobrego kandydata Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: Dlaczego akurat na niego ? 15.08.05, 13:19 bo sie obudzisz w kraju rzadzonym przez Tyminskiego, Leppera lub innego takiego, który liczy na nieobecność ludzi inteligentnych na wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
michel2 Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM ? 15.08.05, 09:30 Przepraszam ze troszkę zbocze z tematu, ale myślałem ze prezydenta maja miasta powyżej 100tys. mieszkańców. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM ? 16.08.05, 00:07 michel2 napisał: > Przepraszam ze troszkę zbocze z tematu, ale myślałem ze prezydenta maja miasta > powyżej 100tys. mieszkańców. > > Pozdrawiam. > Michel2, dwukrotnie chybiles. Po pierwsze, chyba w ogole nie czytales tego watku, bo w przeciwnym razie wiedzialbys, ze nie o prezydencie miasta jest mowa. Po drugie, nie jestem dokladnie pewnien, od jakiej wielkosci populacji zaczyna wchodzic w rachube prezydent miasta, ale na pewno nie od 100 tys., o czym swiadcza tuziny miast ponizej tego limitu, ktore jednak prezydenta posiadaja...:( Odpowiedz Link Zgłoś
monika.dk Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM ? 23.08.05, 15:44 > michel2 napisał: > > > Przepraszam ze troszkę zbocze z tematu, ale myślałem ze prezydenta maja > miasta > > powyżej 100tys. mieszkańców. Po drugie, > > nie jestem dokladnie pewnien, od jakiej wielkosci populacji zaczyna wchodzic w > rachube prezydent miasta, ale na pewno nie od 100 tys., o czym swiadcza tuziny > miast ponizej tego limitu, ktore jednak prezydenta posiadaja...:( kolega michel2 miał troszeczkę racji, bo faktycznie miasta powyżej 100 tys. mieszkańców mają prezydenta, ale.. na to jest ustawa i ustawa , jak każda, zawiera pewne wyjątki W myśl art. 91 ustawy o samorządzie powiatowym, prawa powiatu przysługują miastom, które 31 grudnia 1998 r. liczyły więcej niż 100 tys. mieszkańców, a także tym, które z tym dniem przestały być siedzibami wojewodów oraz tym, którym nadano status miasta na prawach powiatu przy dokonywaniu pierwszego podziału administracyjnego kraju na powiaty no i Ostrowiec jest tym chlubnym wyjątkiem nr 3! ps. nie pracuję w samorządzie Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM ? 24.08.05, 04:52 Moniko, Twoja wiedza jest wyczerpujaca. Az mi opadla szczeka z wrazenia(cale szczescie - jeszcze nie sztuczna). Wobec tego,az prosi sie, by zapytac, jakie masz wyksztalcenie i gdzie pracujesz ? Chyba, ze to tajemnica... Odpowiedz Link Zgłoś
monika.dk Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM ? 24.08.05, 09:18 Drogi Brazilonie, Raskarbo, czyli po prostu (...) i tu padło Twoje imię żyjesz troszkę na tym świecie, to wiesz, że wykształcenie nie jest ważne a to gdzie pracuję? też niczego nie zmienia a przewrotnie moje wykształcenie, to pierwotne, nie ma nic wspólnego z wykonywanym zawodem, tak to jest czasem w życiu Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM ? 24.08.05, 16:35 To ja jeszcze jako uzupełnienie dorzucę - że w miastach które nie spełniają wymogów z opisanych wcześniej 3 punktów - rządzi BURMISTRZ :) A w miejscowościach nie posiadających praw miejskich (jak np. Waśniów) - rządzi WÓJT :) P.S. Też nie pracuję w samorządzie. I nie byłem na imprezie zwanej Dniem Samorządowca... I nie deptałem trawy... Więc to że piłka podskakuje nie tak jak trzeba to w żadnym razie nie moja wina. I sorki za odejście od tematu wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM ? 24.08.05, 17:49 Wiem, ze nie matura, a... itd, itp. Ale zwyczajnie, po ludzku bylem ciekawy, poniewaz Twoja precyzyjna wiedza w temacie "prezydent miasta" mi zaimponowala, tym bardziej, ze od samorzadu sie wprost odcielas... Odpowiedz Link Zgłoś
monika.dk Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM ? 24.08.05, 21:38 z paragrafami różnych ustaw mam do czynienia na co dzień mierzę się z interpretacjami urzędników czy tyle wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM ? 25.08.05, 05:09 Chyba nawet musi wystarczyc. Chociaz tego mierzenia sie z interpretacjami urzednikow (nie wiem, czy slusznie) troche Ci wspolczuje. Odpowiedz Link Zgłoś