paulina194 24.12.05, 18:49 mam chłopaka z ostrowca ale niestety kiedy chcemy gdzieś wyjśc nie ma gdzie bo knjapy zamykają lipa jest knajpka na rynku jest najbeznadziejnieszą knajpą jaką znam czy wy nie macie nic fajnego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rudeboys Re: nuda po 22 25.12.05, 10:28 dziecko popracuj nad interpunkcją bo ciężko Cie zrozumieć. a co do knajp to polecam papirzoka albo księżycową, tam pewnie zawsze jest otwarte i te klimaty. ehhh miodzio :) Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: nuda po 22 27.12.05, 14:49 ewentualnie łąki na Pułankach lub Stawkach:) Odpowiedz Link Zgłoś
grudniowe.slonko Re: nuda po 22 26.12.05, 00:16 Ludzie 'ciekawi świata' nie nudzą się, bez względu na okoliczności ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: nuda po 22 27.12.05, 14:46 czyli poza knajpami swiata nie widzicie? szkoda mi was:))hehe pewnie macie po 14 lat...hehehehehe..żenuła:)do książek, a nie do knajpy:) Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: nuda po 22 27.12.05, 20:43 Powiedzmy to sobie wprost: byloby bardzo dobrze, gdyby byly jakies kawiarenki/knajpki, dokad mozna by sie wybrac na randke w naszym rodzinnym miescie. Naprawde nie ma gdzie isc ? Nie do konca chce mi sie wierzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
kross1 Jak to nie ma gdzie?? 28.12.05, 16:32 Witam wszystkich! Dziwne, bo moim zdaniem kilka miejsc się jak najbardziej znajdzie (w środku tygodnia też). Oto moja subiektywna lista: 1. "A propos" d. Magdalenka, obenie najlepsza, otwarta do bólu (jeżeli się zamawia... Idealne miejsce na randkę;) 2. Klubokawiarnia - długo otwarta 3. Słoneczna weranda, jak są goście. 4. Jakiś bar na ul. słonecznej... Nie znam nazwy, schodkami w dół. Mają bilard, piłkarzyki, rzutki... 5. Capri - nigdy nie byłem... 6. Margerita na słoneczku działa do 11 - jak jest mecz to dłużej No i jeszcze kilka innych by się znalazło. Jak dla mnie bomba... Pozdrowienia dla wszystkich Ostrowiaków!! Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: Jak to nie ma gdzie?? 29.12.05, 08:15 Sabath na randkę ? heheh, powodzenia ! pod warunkiem że w piątek lub sobotę i nie przeszkadzają ci ławki jak na oktoberfest i zabawa w stylu disco polo :) Odpowiedz Link Zgłoś
monika.dk Re: Jak to nie ma gdzie?? 29.12.05, 09:14 a co to jest klubokawiarnia ? Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: Jak to nie ma gdzie?? 29.12.05, 10:24 to taki barek na Pułankach, za delikatesami "Sezam" Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: Jak to nie ma gdzie?? 29.12.05, 11:46 Fago było - teraz na afiszu jest napisane "klubokawiarnia" Odpowiedz Link Zgłoś
monika.dk Re: Jak to nie ma gdzie?? 29.12.05, 12:26 nazwa Klubokawiarnia to mi od razu kojarzą czasy zamierzchłe, kiedy na półkach był tylko ocet :) Odpowiedz Link Zgłoś
kross1 Re: Jak to nie ma gdzie?? 30.12.05, 09:55 bmwariat napisał: > odp.4 - to Sabath Chyba nie, bo nie chodzi o to disco na os. Słonecznym, tylko o lokal na ulicy Słonecznej (chyba 1. zakręt w lewo jak się wraca od Huty- przy Sł. Werandzie. Pozdrowienia!! Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Jak to nie ma gdzie?? 30.12.05, 10:15 Wiem gdzie to. Byłem tam z siorą kiedyś zjeść coś..to nie jest raczej miejsce na randke czy wypad z dziewczyną. To taka speluna, chyba że coś się zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_z_o Re: nuda po 22 29.12.05, 23:38 nuda? nie gdzie, nie o ktorej godzinie, a Z KIM ta nuda - to jest ważne! Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good Re: nuda po 22 05.01.06, 16:52 Jest jeszcze Variette czynne (trochę) dłużej niż do 22 i możliwość pogrania w bilarda na górze, ale tam też czas jakby się zatrzymał z 10 lat temu i zadnych zmian w lokalu. Przynajmniej jak byłem tam parę miesięcy temu. Ale faktem jest, że znalezienie w Ostrowcu przyzwoitego lokalu (poza A'propos na Sienkiewicza) czynnego choćby do północy nie jest niestety możliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: nuda po 22 06.01.06, 18:53 No i proszę nawet bardzo mądre wypowiedzi! Jakie wyważone!Bardzo ładnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fiszu Ja w sprawie "czegoś" na ul. Słonecznej. 11.01.06, 09:11 Ta miejscówka nazywa się FABEG (albo FABEK). Nie pamietam dokładnie, bo ostatni raz sączyłem tam płyny tak ok. 1997 roku, więc troszkę czasu upłynęło. Fajnie wiedzieć, że jeszcze istnieje :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sumbuddy NUDA 24/7 12.01.06, 18:00 w czerwcu skończyłem studia w Łodzi. I zostanę tu, chociaż podobno to nieciekawe miasto. Mnie się podoba. Jest kilka ciekawych knajp (chociażby mój ulubiony Bagdad, a o Kaliskiej nie wspomnę ;) ) Kiedy przyjeżdżam do Ostrowca i mam ochotę wyjść gdzieś ze znajomymi, to pojawia się problem. W grę wchodzą "Perspektywy", ale ostatnio coś się tam psuje. Jeżeli billard, to w Variette. Kiedy chodziłem do liceum, piątki spędzaliśmy najczęściej w Cafe Browar. Na pierwszych latach studiów fajne były ciepłe wakacyjne wieczory w tym miejscu...O innych "lokalach" w Ostrowcu pisał nie będę, bo nie znam ich specyfiki, ale nie spodziewam się niczego dobrego. Ale, ale...podobno nie ważne, gdzie; ważne z kim...Kiedy spotyka się znajome twarze nie widziane kilka miesięcy, to miejsce spotkania przestaje być priorytetem. POZDROWIENIA Z ŁODZI DLA OSTROWCA. Odpowiedz Link Zgłoś
rudeboys Re: NUDA 24/7 12.01.06, 21:45 no w cafe było fajnie, nawet współczesny as polskiej polityki leszek s. tam zachodził :) miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255,3108754.html Odpowiedz Link Zgłoś
monika.dk do Sumbuddy 13.01.06, 09:27 pozdrowienia z Ostrowca dla Łodzi, sama tam studiowałam, ale o pozostaniu w tym wiecznie rozkopanym mieście nigdy nie myślałam są jakieś perspektywy na znalezienie pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
sumbuddy od Sumbuddy do monika.dk 14.01.06, 18:32 "wiecznie rozkopane miasto..."... :) coś w tym jest. Hmm no cóż, jeżeli chodzi o pracę, to coś zaczyna się dziać. Zwłaszcza w branży technicznej, pojawia się wielu nowych inwestorów (choć szczerze mówiąc najczęściej potrzebują osób do taśm produkcyjnych, gdzie - wiadomo - wyższe wykształcenie nie jest potrzebne), kilka znajomych mi osób pracuje w centrum księgowości Philipsa. No i wszyscy liczą na więcej miejsc pracy w związku z tym, że od jakiegoś czasu w końcu w Łodzi działa normalnie lotnisko, co oczywiście przyciąga biznes. Ponadto w mojej branży - prawnej - też coś powoli rusza, pojawiają się nowe kancelarie. Choć tu jest chyba nadal największa lipa...uff, tom się napisał, żadnych konkretów i w dodatku nie na temat, bo pod wątkiem o ostrowieckiej nudzie...;) Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś