aisablri 25.03.06, 21:10 bylam tam dziś tylko przejazdem- pierwszy raz świadomie, bo czasy z pszedszkola nr 5 się nie liczą- i wygląda to... calkiem fajnie:) teraz planuję wyprawę na nogach i koniecznie z aparatem fotograficznym! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika.dk Re: Teren Starej Huty 25.03.06, 22:13 to zajrzyj sobie przy okazji do knajpki "Pod parowozem" - przyjemna atmosfera :) Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: Teren Starej Huty 25.03.06, 23:14 ...na nogach:), ach skrakowacenie:) Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: Teren Starej Huty 25.03.06, 23:47 piechotką? by foot? nie wiem, chyba na nogach jest raczej poprawne... Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Teren Starej Huty 26.03.06, 00:16 Lublinianie mówią "z buta"-i ja też sie do tego przyzwyczaiłem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Teren Starej Huty 26.03.06, 11:31 No ja przyzwyczajony że w Ostrowcu to jednak piechotą! A ekstremalnie po krakowksku to "zadupcać na nogach" :) Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: Teren Starej Huty 26.03.06, 11:45 czyli przeszlam językową socjalizację? hm.. jakoś do tej pory to wyrażenie specjalnie mi się nie kojarzylo, ale skoro tak twierdzicie.. Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Teren Starej Huty 26.03.06, 14:26 Nie martw się,każdy tak ma.Ja do dziś kupuje tylko drożdżówki zamiast słodkiej bułki z serem i czasami wyciągam samogłoski. Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: Raczej "on foot"... 27.03.06, 15:23 no fakt... na swoje usprawiedliwienie mam, że z angielskim już ponad 2 lata nie mam kontaktu, poza nieco sporadycznym Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Teren Starej Huty 26.03.06, 14:27 A wracając do pierwotnego wątku-tam rzeczywiscie jest klimaciarsko-swietne miejsce na gotycki koncert ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: Socjalizacja 26.03.06, 19:38 Wow:)...pieknie, pieknie!!!!Jaki piekny konstrukt pojęciowy:) Ja dodałbym jeszcze lingwistyczna socjalizacja, albo adaptacja lingwistyczna:) To o czywiście żarty:):))::) Socjologia... Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: Socjalizacja 26.03.06, 19:48 socjalizacja na poziomie struktury międzyludzkiej komunikacji werbalnej hehehe... a może to jest pomysl na pracę mgr???;) ale chyba wolę co innego Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: Socjalizacja 26.03.06, 19:50 a tak swoją drogą to ciakawam czy też maileś ten cudowny przedmiot z prof Krauz- Mozer... bo "to jest poważny uniwersytet, a nie Pikutkowo Górne";))) Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: Socjalizacja 26.03.06, 20:11 Jasne,że tak!Super babak!Tyle w niej energii intelektualnej i pedagogicznej!Super prowadzi wykłady. Dla mnie jedna z lepszych w tym skostniałym Instytucie:) Fajne są u niej seminaria:) Tak poza tym to jeszcze Szerski, Dudek, M. Bankowicz, Bernacki, a reszta to... Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: Socjalizacja 26.03.06, 20:17 zgadza się- z calej tej gromady z dudkiem mam teraz 2 przedmioty (caly rok jest pod wrażeniem), Bernacki byl średni na ćw, a reszty nie mialam okazji poznać- mile też wspominam wyklady Szlachty, Kosowskiej no i Grzegorza M rzecz jasna:)) Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: Teren Starej Huty 26.03.06, 23:34 15 hektarow ma miasto a dla lepszego uzmyslowienia obszar OZMO mozna go odsprzedac i wybrac inwestora z syndykami jest inna sytuacja sami wiecie co dalej jestem dobrej mysli mam nadzieje ze powstanie ten park przemyslowo technologiczny Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri OZMO 26.03.06, 23:41 tam są fajne napisy, jeszcze niektóre dość widoczne, relikty starej epoki:) pamiętam zawsze przy Opatowskiej "Praca, nauka socjalizm", bylo jeszcze kilka ale bardziej skomplikowanych, niestety fotografii nie mam ze sobą i nie przytoczę Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: OZMO 26.03.06, 23:44 na kilinskiego w zakladach tez na starym jak zwiedzlem po rewitalizacji widzialem napis o oszczedzniu materialu Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: OZMO 26.03.06, 23:48 Bądź ostrożny i uważny- w domu czeka rodzina, a w Bodzechowie- Socjalizm wytycz kierunek rozwoju ludzkości:))) Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: Teren Starej Huty 26.03.06, 23:46 w zwierciu na dworcu pkp jest fajny socrealizm ogromni hutnicy Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: Teren Starej Huty 26.03.06, 23:51 w Zawierciu prawie bylam- zabawne zdarzenie z ostrowieckim kierowcą w roli glównej- 16 czerwca ub roku, gdy wracalam z Krakowa on zamiast w Miechowie w prawo na Kielce jechać, skręcil w lewo na Zawiercie, dobrze, że po jakimś czasie się wycofal;) Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Teren Starej Huty 27.03.06, 09:34 Wspólnymi siłami zbudujemy Polskę naszych marzeń i pragnien! - Budowlanka, mogłem coś przekręcić Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Teren Starej Huty 27.03.06, 09:03 ta wysoka budowla, która ma zakończenie w kształcie spodka UFO- wygląda rewelacyjnie, zwłaszcza nocą. Szedłem tamtędy kiedyś w nocy(teren starej huty) i wrażenie jest zarąbiste:)Jeszcze usytuowane pomiędzy drzewami..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Re: Teren Starej Huty 27.03.06, 10:28 jak tylko przyjadę w czerwcu do Ostrowca, zaraz pójdę na starą hutę, musi być super Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Teren Starej Huty 27.03.06, 12:58 to nie ta...., nie mówie o tej koło PUP, ale wewnątrz terenów starego zakładu. Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: Teren Starej Huty 27.03.06, 14:44 a te suwnice widziales tam kolo tej nowej drogi od strony czestocic a na kilinskiego na biurowcu ozmo socrealistyczny widoczek ostrowca spieszcie sie ogladac bo niedlugo pewnie zaklei ktos steropianami Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Teren Starej Huty 27.03.06, 14:48 Suwnice uwielbiałem oglądać jako dziecko(mieszkałem na Parkowej 2 - ten żółty blok z powybijanymi już szybami i za ktory ma się wziąść jakaś firma remontowa), to były czasy...koniec lat 70-tych i początek 80-tych:))) Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: Teren Starej Huty 27.03.06, 15:11 ja jestem ze slowackiego i patrzylismy z walu na cegielnie jak pociagi jezdzily na ozmo i zabieraly cegle mielismy namiary kiedy przyjedzie pociag bo naszymi sasiadami byli pracownicy cegielni Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: Teren Starej Huty 27.03.06, 15:21 a ja gdy byłam mała i chodziłam do hutniczego przedszkola nr % (o zgrozo, bo to był koszmar) i zabierali nas na wycieczki czasem, to byłam przekonana, iż jeśli ktoś pracuje w hucie to siedzi w tej wieży ciśnień A tak swoją drogą to idę tam na wycieczkę przy najbliższym przyjeździe Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: Teren Starej Huty 27.03.06, 16:15 odnosnie zakladow jak bylem maly to w cmielowie mama zabrala mnie na malowanie do dzis pamietam te wzoreczki tyle ich tam bylo Odpowiedz Link Zgłoś
michal13w Re: Teren Starej Huty 28.03.06, 00:04 A propos starej huty serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3237984.html Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good Re: Teren Starej Huty 28.03.06, 00:17 też miałem widok z okien na OZMO :) Odpowiedz Link Zgłoś