kszo.pany 04.04.06, 23:33 Marcmal Gdzie jesteś TK Przyjacielu, gdzie Odszedłeś z naszej księgi kart? Czy po pustyni błądzisz znów I gadasz z echem pośród TK skał? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=39765611TOS/TOP Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kszo.pany Re: TK Przyjaciel 04.04.06, 23:35 To był błędny link, poprawny to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=39765611 Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: TK Przyjaciel 04.04.06, 23:37 trzej przyjaciele z Kielc: dres, koroniarz i stadion:) Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: TK Przyjaciel 04.04.06, 23:41 :)) Poeci! Może jakiś limeryk o Janku? Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Limeryk, proszę bardzo : O Janku 05.04.06, 08:20 Żeby móc zdobyć władzę, ludziom u władzy kadzę, a oni bardzo są radzi, że ktoś tak pięknie im kadzi. Wnet będą z nich kamikadze. Odpowiedz Link Zgłoś
halevi Re: Limeryk, proszę bardzo : O Janku 05.04.06, 11:16 piekne, ale to nie limeryk. jakie sa zasady pisania limeryków masz tu: chimeryd.webpark.pl/lekcja.htm Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: Limeryk, proszę bardzo : O Janku 05.04.06, 11:43 oj, bardzo surowo mnie oceniłeś :) nie jest tak źle : 1. jest to wiersz krótki - jest, 2. żartobliwy, absurdalny dowcip- jest (może nie tak bardzo plugawy:( 3.zwiazany z osobą lub miejscowością - poprzez tytuł 4. ma pięć wersów - ma 5. ma rymy aabba - ma 6. metrum anapast i jego reguły - no tu przyznaję, że się trochę nie mieści ale w definicji jest, że anapast jest dominujący, a nie obowiązujacy Reasumując - to jest limeryk może nie pierwszych lotów, ale jednak Odpowiedz Link Zgłoś
halevi Re: Limeryk, proszę bardzo : O Janku 05.04.06, 11:58 może faktycznie. Ale to przynajmniej w tytule trzebaby dodać: o Janku z Ostrowca Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: Limeryk, proszę bardzo : O Janku 05.04.06, 13:17 no tak, ale się bałem procesu sądowego :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kszo.pany Re: TK Przyjaciel 04.04.06, 23:39 Brazylionie3, rozbawiłeś mnie do łez, wzruszyłem się jak stary siennik... Odpowiedz Link Zgłoś
kszo.pany Re: TK Przyjaciel 04.04.06, 23:45 Może niech poemy na cześć Jasia ułoży ktoś z Ostrowca, a nie firma z zewnątrz, jak ja.... Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: TK Przyjaciel 04.04.06, 23:47 Panowie...zostawmy Titanica, niech ciągle gra muzyka...:) Odpowiedz Link Zgłoś
marcmal Re: TK Przyjaciel 05.04.06, 07:23 Wzruszyłem się dzisjaj co nie miara, gdy mój TOP przyjaciel nawoływał mę skromnę osobę. Moje wzruszenie spowodowało niechęc do porannego posiłku, a także zniekształciło moje widzenie rzeczywistości, w ten sposób, iż poranny program "Kawa czy Herbata" uznałem za brazylijski thriler. P.S. Witam porannie Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: TK Przyjaciel 05.04.06, 09:33 Marcmal się odzywa, dizz81 komentarz urywa; Pathos, banan, kszo.pany mają watpliwosci co nie miara, kiedy marcmal swietokrzyskiego korzyści udoskonala. Reszta słucha co nie miara, gdy B3 racje marcmala obala:) Twórczość Panowie, czysta twórczość:):):):)!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
marcmal Re: TK Przyjaciel 05.04.06, 09:44 Brazylion3 swe racje ku racjom Marcmala nawala i cieszy się, że niby Marcmala racje obala, lecz tak naprawdę poza sprzymierzeńcami swemi, publiczności to raczej nie zniewala. Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: TK Przyjaciel 05.04.06, 10:05 Marcmal racje swe dalej utrwala, bo sądzi ,że swiętokrzyskiego kres oddala:) Publiczność swych racji nie przejawi, bo ją to nie bawi:) Swych problemów w Warszawie mają bez liku, a swiętokrzyskiego wizji oddalanie stało się na drugim planie:) Cóż Marcmala przekonywać, jak on zwykł swych argumentów na śniadanie zużywać. Marcmal zawsze Kielce pod niebiosa wychwala,wszak on kieleckiego się domaga:) Póki Jasiu trójmiasto wznosi, Marcmala wizja się oddala:) Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: TK Przyjaciel 05.04.06, 10:11 To ma być poezja!? To jakieś rymy częstochowskie a nie poezja, popraw sie b3 Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: TK Przyjaciel 05.04.06, 10:14 Napisz...k... lepiej dizzy81. Mało ci,że umieściłem cię w jednym z utworów:) Odpowiedz Link Zgłoś
marcmal Re: TK Przyjaciel 05.04.06, 10:28 Marcmal żadnych racji nie utrwala, choc to prawda, że swiętokrzyskiego kres oddala:) Publiczność znikoma, taka pora, widocznie nie kazdy ma chęć rano na internetowe fora Marcmala przekonywać nie nada, on po śniadaniu inne rzeczy bada :) Marcmal swe Kielce wychwala, a co nad Ostrowcem ma być jego zachwytu fala. Daj Boże trojmiasto, lepsze niż nad morzem, bacz by to trojmiasto nie zmieniło się przedwyborcze ciasto - zakalaec. Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: TK Przyjaciel 05.04.06, 10:48 Marcmalowi coś się rym dziś nie układa:) Pewnie wizje swe układa:) Ostrowca nie zachwala, bo Kieleckiego powrotu się domaga:) Metropolia dla Marcmala sie oddala:) Bo z Kielc ludnośc się oddala:) Nic to, przeto stadion, basen, wizję tę na nowo utrwala:) Uniwersytet by się chciało, lecz kadry nie stawało:) Więc plagitów by się wiecej przydało, by w Kielcach kadry znowu przybywało:) Wszak to siła i potęga, kiedy Marcmal w swe bezsensowne wizje się zapędza:) Odpowiedz Link Zgłoś
marcmal Re: TK Przyjaciel 05.04.06, 12:32 Nasz brazylion, rym układa. Strasznie nudzi się i składa. Widać myśli przeciążone, gdyż powtarza farmazony. Stadion, basen, uniwersytet, coś wydaje dzisiaj mi się. Gdyby temat ten był inny, gdzie wykazał by rym zwinny. Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: TK Przyjaciel 05.04.06, 13:15 :)) No b3 obiektywnie stwierdzam, że rywalizacje na rymy wygrywa marcmal :)) Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: TK Przyjaciel 05.04.06, 13:22 Bo...tam w Kielcach to wiesz...lyroy rządzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: TK Przyjaciel 05.04.06, 13:23 pomógłbyś cwaniaku krakowski:) Ty łyku, Ty:) czekam na pathosa, Kszo.Pany i Banasia:) Może oni coś pomyslą, bo ja ma dziś problemy z koncentracją:) Zaczyna się wiosna:):) Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: TK Przyjaciel 05.04.06, 13:38 Nie mam czasu! Filtry projektuje do pracy! Dwa dni pod rząd z tego powodu przegapiłem "Na wspólnej" :( Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: TK Przyjaciel 05.04.06, 13:21 Rymowanka sztuka trudna, ale na pewno nie jest nudna:) Markmal rym układa, nie chce wyjść na dziada:) (sorry z rymu wyszło) Zamiast pracą zając się od razu, to on myśli nad posteem zrazu:) Wnet Brazylion3 krzyknie: hej!Marcmal!Nie dokazuj:) Marcmal przerazony mysli na wszystkie strony:) Biega , skacze, krzyczy, bo brazylion3 na Kielce ryczy:) więc cóż Markmalkowi pozostało, tylko przyjąc to co mu z rymu pozostało:) Odpowiedz Link Zgłoś
marcmal Re: TK Przyjaciel 05.04.06, 14:03 Marcmal rym układa, jak najśpieszniej, lecz niestety w pracy wrednej, nie wychodzi mu najśmieszniej, ni tym bardziej najpośpieszniej Marcmal stara się dzień cały, pisząc rymy dla kabały. Lecz brazylion niech pamięta, Że nie zawsze , lecz na święta Człowieka czasu ma na neta, Mimo, iż jest to dziś podnieta :) Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: TK Przyjaciel 05.04.06, 14:58 Więc pisz Markmalku mój łaskawy:) Trzeba do tego nie lada sprawy:) Cóż Markmala tak skłoniło, by zagościć na tym forum miłym; Czyżby chęć poznania, albo dogadania; Dyspóty wciąż toczymy:) Pathos stara się co nielada, B3 również,ale czasu mało; Prawnik nasz Kszo.Pany także, a i o Banasiu wiedzieć trzeba:) Więc Markmalku-gosciu nasz kochany, miej się na baczności, by ta ekipa nie porachowała Ci porządnie kości:) Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: TK Przyjaciel 05.04.06, 14:59 No już jest lepiej!Tylko że mnie tam nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: TK Przyjaciel 05.04.06, 15:18 Dizzy81 byłes w pierwszym watku i Ci starczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
marcmal Re: TK Przyjaciel 05.04.06, 15:25 Niestety muszę przerwać :((( Do jutra :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
marcmal Re: TK Przyjaciel 05.04.06, 15:26 Kszo.pany jest czynnym czy studiującym prawnikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: TK Przyjaciel 05.04.06, 16:15 t to swit i znana odpowiedz koniec naszej potegi idziemy pod malopolske ostatni marszalek placze i mowi to koniec juz nie ma tk rejestracji kielcznie rwa wlosy z glowy juz nie bedzie na nas prowincja robic Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: TK Przyjaciel 05.04.06, 16:36 Pathos dzisiaj był zrypany, nie poszedł z Marcmalem w tany. Lecz gdy tylko się odkuje gnaty rymem porachuje. Jeśli nie będzie zaspany :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: TK Przyjaciel 05.04.06, 16:59 Powinienem naztę TK przyjaciel (tm) zarejestrować w urzędzie patentowym ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kszo.pany Re: TK Przyjaciel 05.04.06, 17:00 Jam urzędnik skarbowy, przeto Więcej jestem prawnikiem, niżeli poetą, Studia ukończyłem w 2003 roku, Masz jeszcze jakieś pytania, Marcmalu, Ty Zboku? Odpowiedz Link Zgłoś