Dodaj do ulubionych

Od 25 maja strajk generalny służby zdrowia

19.05.06, 16:18
w woj.świętokrzyskim.Nie wiem,jak będzie wygladała sytuacja w Ostrowcu.
Obserwuj wątek
    • banan9991 Re: Od 25 maja strajk generalny służby zdrowia 19.05.06, 16:27
      pewnie tez rzad bedzie zmuszony dac pieniadze
      • pathos_phobos Re: Od 25 maja strajk generalny służby zdrowia 19.05.06, 16:30
        Chyba dopiero,jak zaczniemy rzucać koktailami mołotowa na ulicach,jak górnicy.
    • brazilion Re: Od 25 maja strajk generalny służby zdrowia 19.05.06, 16:49
      No to pieknie, k..., pieknie !
      • pathos_phobos Re: Od 25 maja strajk generalny służby zdrowia 19.05.06, 17:20
        A będzie jeszcze piękniej.
    • pathos_phobos faryzeusz 19.05.06, 18:02
      Prezydent Jan Szostak ubolewa, nad fatalną sytuacją ostrowieckiej służby
      zdrowia. Już przed wielu laty prezydent próbował przejąć nad nią nadzór lecz
      wówczas wyśmiewano tę koncepcję.

Dzisiaj szpital stacza się po równi pochyłej. Uciekają najlepsi fachowcy,
      specjaliści. Realizowana jest polityka oszczędzania na wszystkim, co dotyka
      bezpośrednio pacjentów, personel i prowadzi do degradacji technicznej. – W
      szpitalu już dawno powinny być przeprowadzone olbrzymie inwestycje – mówi
      prezydent Jan Szostak. - Jeszcze w 2000 roku proponowałem niezbędne
      modernizacje. Prowadziłem rozmowy z przedstawicielami ówczesnego Exbudu, którzy
      chcieli zainwestować około 200 mln zł. Dzięki temu szpital mógłby bardzo szybko
      stać się nowoczesnym instytutem medycznym. Starostwo jednak odrzuciło moją
      koncepcję i sprzeciwiło się proponowanym zmianom. Dzisiaj niestety widać, jaki
      jest tego efekt.

Prezydent zdaje sobie sprawę, że szpital potrzebuje obecnie olbrzymich
      pieniędzy. Rada Powiatu w trybie pilnym powinna podjąć decyzję o dalszym
      funkcjonowaniu szpitala. Kolejny raz prezydent zgłasza propozycję przejęcia
      szpitala prze miasto, lecz nie zamierza walczyć z wiatrakami. – Jeśli komuś
      wydaje się, że ma monopol na nieomylność, to niech tak sądzi, ale nie może
      prowadzić szpitala prosto do degradacji – nie ukrywa prezydent. - Każdy pomysł
      powinien być przez starostę i Radę Powiatu poważnie traktowany. Przy braku
      zdecydowanego działania szpital sprowadzony zostanie do rangi hospicjum.

Oczywiście on by to wszystko pięknie zrobił i z własnej kieszeni dołożył,gdzie
      by brakło.A na kablówce to szpital i lekarzy z błotem zmieszał.
      • w.kielanowska Re: faryzeusz 20.05.06, 22:29
        srutututu-agitacja przedwyborcza...Jak wyjadą jeszcze lekarze z klinik rządowych
        to może się wtedy obudzą prominenci....
        • chuchalscy Re: faryzeusz 22.05.06, 09:02
          Pewnie, że srutututu. Jeśli ktoś uważa, że Szostak czy jakikolwiek burgemaister
          uzdrowi służbę zdrowia to się myli. Tylko prywatyzacja, /najlepszy przykład to
          stomatologia/ i konkurencja na rynku ubezpieczeń. No i niestety w skali kraju
          trzeba zamknąć pewną ilość szpitali, czy też oddziałów, no w konsekwencji ilość
          łóżek.
          • pathos_phobos Re: faryzeusz 22.05.06, 15:23
            pewnie,że prywatyzacja,liberalizacja rynku ubezpieczeń zdrowotnych,ale wsparcie
            z budrzetu niestety musi pozostać,przynajmniej na niektore procedury(np w
            kardiologii)I ROZPĘDZIĆ DARMOZJADÓW Z NFZ-U
            Jasiu sobie chyba nie zdaje jaki on mały pikus jest w porównaniu ze słuzbą
            zdrowia.To juz chyba megalomania
            • teka48 Re: faryzeusz 22.05.06, 15:33
              no a ja mam zwolnienie do 25.05. powinienem iść do poradni kardiologicznej i
              przedłużyć od 26.05. i co ? kiszka ?! czyli - nie ma zwolnienia - nie ma
              pieniążków !
              • pathos_phobos Re: faryzeusz 22.05.06, 15:58
                Idx się pomodlić do pisu w swiątyni opatrznosci bożej-tyle ci zostało.
    • pathos_phobos Będzie się działo 24.05.06, 15:16
      Mój nowy ulubieniec-Piecha-próbuje wciskać kit,że to spisek firm
      farmaceutycznych,Kaziu mówi,że podwyżek w następnym roku nie będzie, nowy
      program naprawysłużby zdrowia to kolejne wyciąganie kasy od podatników,zamiast
      naprawy systemu i rozpędzenia darmozjadów z nfzu,gdzie pienądze jakos dziwnie
      się lubią rozpływać,jednym słowem szukanie kozła ofiarnego,żeby się nie
      przyznać,ze to wina zaniedbań rządów od 1990,bo wtedy trzeba by było zrobic
      cokolwiek.Strajk trwa nadal i szybko się nie skończy.
      Jednocześnie minister kultury wyciaga do ręki miliony na Św.Katarzynę-nie
      jestem przeciwny ratowaniu naszego dorobku kulturowego,ale w tym kontekście,to
      jakby wyrzucac jedzenie na oczach głodujących
      PISIORKI-PRZYZNAJCIE SIĘ,ŻE RZĄDZIĆ TO WY NIE UMIECIE!
      • brazilion Re: Będzie się działo 24.05.06, 15:18
        No i co teraz bedzie ? Znachorzy - wracajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • pathos_phobos Re: Będzie się działo 24.05.06, 15:22
          Pod Twoją obronę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka