Dodaj do ulubionych

Inga Kamińska na prezia Ostrowca!

28.07.06, 08:03
Zdecydowała się! Wreszcie kobieta! Prężna, operatywna, wyedukowana, wygadana,
młoda, a już z doświadczeniem w pracy samorządowej. Idzie nowe! Tak trzymać!
Obserwuj wątek
    • chuchalscy Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 28.07.06, 09:43
      wystąpi przeciw Jasiowi? nie kumam, przecież oni razem rządzą? czy ja coś mylę?
      • dinowar Janek nie może - wyrok - może ona dokończy 28.07.06, 10:34
        rozbudowy Ostrowca, no bo co tu nie gadać, ale coś zaczęlo się dziać w Ostrowcu
        za jego dwóch kadencji. A tu - czas dokończyć wiele inwestycji - Zagłoby z
        wiaduktem do Opatowskiej, zacząć budowę najnowocześniej hali widowiskowo-
        sportowej w kraju (tak mówią w PZPS) i wiele zapowidanych innych. Niech wygra
        ktoś, kto przyczyni się do rozwoju miasta. A ona jest tego gwarantem.
        • fiszu Re: Janek nie może - wyrok - może ona dokończy 28.07.06, 10:37
          Przepraszam bardzo, ale ośmielę się mieć własną opinię. Pani Inga Kamińska nie
          jest dla mnie gwarantem niczego. Będąc zastępcą Pana Szostaka, nie zyskała w
          moich oczach na wiarygodności. Doświadczenie w "ostrowieckim piekiełku" nie
          jest dla mnie żadną rekomendacją.
          • aisablri Re: Janek nie może - wyrok - może ona dokończy 28.07.06, 10:43
            A czy tzw "rozbudowy" nie może dokończyć każdy? Nie bardzo rozumiem logikę- to chyba nie jest tak, że ona to zrobi, a ktokolwiek inny nie- no, chyba że jest to jakiś totalny uklad, który pozwala na pewne rzeczy tylko wybranym osobom... To jest żadnen argument.
            • chuchalscy Re: Janek nie może - wyrok - może ona dokończy 28.07.06, 10:46
              jeszcze raz się Was Ostrowiacy pytam, jak to jest, ona startuje i Jasiu też? O
              co tu chodzi? Czy może on nie startuje? Co jest grane bo z daleka nic nie rozumiem
              • dinowar Janek nie może - ustawa sejmowa - i nie będzie 28.07.06, 10:51
                startował, a dokończenie inwestycji to bardzo ważny argument - przykład: proszę
                bardzo - Kielce - gdzie Lubawski prawie wszystkie plany poprzednika unieważnił
                i drugi przykład - Warszawa - gdzie Lech. K. nic nie zrobił w zakresie
                inwestycji, równiże wycofując się z kontraktów zawartych przez poprzednika.
                Słaby argument? To najważniejszy argument! Częste zmiany władz nie są budujące -
                dosłownie!
                • hipolit_q Re: Janek nie może - ustawa sejmowa - i nie będzi 10.08.06, 14:29
                  A więc Ostrowiec ma sznasę być mądrzejszym niż Kielce czy Warszawa: dobre pomysły będzie wprowadzał w życie (ze szczegolnym pozytywnym uwzględnieniem dobrych pomysłów poprzedniej "władzy").
              • buksy Re: Janek nie może - wyrok - może ona dokończy 28.07.06, 10:54
                Sejm przyjał ustawę, że z wyrokiem w zawieszeniu nie można kandydować na prezydenta, a J.Sz. ma takowy, za obrażanie posła Kałamagi
                • chuchalscy biedaczek 28.07.06, 11:04
                  biedny Jasiu, co też ci przestępcy z Samoobrony uchwlili za ustawę, fuj,
                  brzydale, łał
                  • aisablri Re: biedaczek 28.07.06, 11:28
                    Sądzę, że to wielka tragedia i strata dla nas wszystkich, że ktoś z wyrokiem nie może rządzić naszym miastem.
                    • aisablri Re: biedaczek 28.07.06, 11:29
                      aisablri napisała:

> Sądzę, że to wielka tragedia i strata dla nas wszystkich, że ktoś z wyrokiem ni
                      > e może rządzić naszym miastem.
                      >

to byla ironia:D
    • banan9991 Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 28.07.06, 15:07
      kaminska pokazywala sie na radach osiedlowych na konferencjach i wsrod ludzi
      jak realizowali program 50 + cyli zatrudnienie tych ludzi i tp
      pracowala jako prezesz wysypiska na janiku pewnie wszedzie jest protegowana
    • banan9991 Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 28.07.06, 15:10
      pani kaminska jako wiceprezydent byla od spraw spolecznych a pan wilczynski
      wiceprezydent od wnioskow z uni i to on wymyslil inkubator i znalazl
      pieniadze na niego jak zostanie wybrana kaminka albo wilczynski to bedzie to
      kontynuacja jaska w jakims stopniu
      • korek70 Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 28.07.06, 16:47
        czytam jeszcze raz ten wątek. i jeszcze raz raz przeczytam !czy ja taki
        opóźniony jestem ? pewnie tak !nie rozumię toku tych wypowiedzi. o co właściwie
        chodzi? wczoraj byłem u rodzinki i mialem okazję posluchać programu telewizji
        lokalnej pt. z prezydentem prosto w oczy. bardzo interesujace. plecam powtórki.
        było to na prawdę bardzo ciekawe. Pan Prezydent wreszcie troszkę odkrył
        zakulisowe działania opozycji. pewnie , że ja mam też do Niego jakieś ale , o
        te schody z JP2 , czy lodowisko dla meneli w rynku. rozumię , ze była na to
        kasa z UE i trzeba ją było wydać. mówił wreszcie to , co chcą słyszeć wyborcy.
        a więc o BWA, o przyszłych marketach, placu po La Moncie !
        do czego dąże !
        jakby była mozliwośc to głosuję na niego !
        ale , niestety nie na pana wilczynskiego , czy panią kaminską.
        • banan9991 Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 28.07.06, 16:52
          jak nie on to nikt
        • banan9991 Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 28.07.06, 16:54
          co mowil o opozyci bo nie mam dostepu do telewizji lokalnej
          dzieki za odpowiedz
        • banan9991 Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 28.07.06, 16:55
          ja tez mam jakies ale przynajmniej wiadomo co sie mozna po nim spodziewac i
          moze wiele zrobic
    • michal02 Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 28.07.06, 18:17
      no cóż gdybym był na miejscu Jaśnie Panującego i nie mógł kandydować ale
      chciałbym nadal rządzić to też wystawiłbym p. Kamińską. Niewątpliwie facet myśli
      co robi i starannie dobiera współpracowników (choć kompetencje nie mają z tym
      nic wspólnego).
      A to nawet zabawna kandydatura. Fajnie się z nią dyskutuje. Czasem ma się
      wrażenie że w ramach argumentów zacznie płakać i tupać nóżkami
      • pathos_phobos Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 28.07.06, 18:50
        Jednym słowem swój człowiek Jasia jako kolejna marionetka do pociagania za
        sznurki.
    • pathos_phobos Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 29.07.06, 01:45
      Powołała własny komitet wyborczy, żeby być "niezależna". Dobre-już mi się
      podoba ;-)
      • pathos_phobos Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 29.07.06, 01:46
        W kazdym razie wygląda,że nie będzie miała poparcia od SLD
        • aisablri Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 29.07.06, 18:20
          Mam już dosyć tych wyborczych wątków...
          • michal13w Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 29.07.06, 21:30
            Dla mnie to jest czarna magia, ja po prostu nie znam tych ludzi i tyle.
            • w.kielanowska Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 29.07.06, 21:54
              to tak jak ja...
              • chuchalscy Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 29.07.06, 22:40
                nie znam też, ale się boję aby PISiaki nie doszły do władzy w moim kochanym
                mieście, brrrrrrrrrrrrrr
                • brazilion Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 30.07.06, 04:17
                  Pani tej nie znam. Nic o niej powiedziec nie moge. Trzyma sie niezle (sadzac po
                  fotografii), ale czy to wystarczy, by zostac prezydentem miasta ?
                  • buksy Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 30.07.06, 21:21
                    to nie wystarczy ale 250 tys. złotych w swojej promocji pod nazwą Kocham Moje Miasto może pomóc. Znowu myślałem, (ja naiwny), że możne tak naprawdę jakaś fajna akcja, a tu tak obskurna propaganda i materiał wyborczy.
                    • pathos_phobos Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 30.07.06, 21:23
                      Rzeczywiście naiwniak z ciebie ;-)
                      • kszo.pany Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 10.08.06, 17:48

Pomysł z Ingą na prezydenta jest podobny do pomysłu w 2005 r. obsadzenia fotela
                        Przydenta przez Jolantę Kwaśniewską. Jakież to były wtey argumenty, ze była
                        cały czas przy mężu, że się obracała w kręgu wielkich polityków itd... Nasza
                        Inga poza układem politycznym i gorącym oddechem Jasia na plecach nie moze się
                        niczym poszczycić. Wydaje się jej, że jest karierowiczką, młodą, pełną zapału
                        biznes-woman a tak naprawdę jest marionetką w rękach Jasia spełniającą
                        konkretne jego zachcianki. Prawda jest taka ona ma rację bytu tylko z Jasiem, a
                        bez niego nie poradzi sobie.
                        • buksy Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 10.08.06, 18:52
                          ten oddech na plecach to chyba plotki :)
                          • kszo.pany Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 10.08.06, 18:59

Poniosło mnie pióro:-) Miałem rzecz jasna gorący oddech w sensie bliskości
                            politycznej, uzależnienia i kontrolowania każdej jej decyji. Buksy, Ty Świnko,
                            Ty:-)
                            • michal02 Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 10.08.06, 19:06
                              nie poniosło cię pióro, bardzo dobrze i prawdziwie to napisałeś możesz mi wierzyć
                              • kszo.pany ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 10.08.06, 19:12

~Mam zdolności prorokowania i to we własnym kraju (ale nie w powiecie)?
                                • chuchalscy a ja stawiam na... 11.08.06, 12:04
                                  BRAZILIONA. A co by było jakbyśmy go ściągnęli z USA i wystawili na prezydenta?
                                  Ludzie by zdębieli, no człowiek z Ameryki, na dodatek ostrowczanin, musi byc
                                  dobry samo przez się. Proszę nie robić żadnych analogii, bo by to obraziło
                                  braziliona, ale kiedyś Ostrowiec murem głosował na Tymińskiego, pamiętacie?
                                  Człowiek wtedy był z Peru i wygrał w Ostrowcu i o mało nie pokonał Wałęsy.
                                  • feel_good Re: a ja stawiam na... 11.08.06, 12:37
                                    do tego trzeba mieć odpowiednią czarną teczkę :)
                                  • aisablri Re: a ja stawiam na... 11.08.06, 15:20
                                    Bo to byl czlowiek wpisujący się w fenomen tamtych czasów... wiele bylo powodów dla jakich ludzie go poparli, ale jak wiemy- to byla tylko nadmuchana bańka mydlana, pusta w środku.
                                  • brazilion Moje kandydatury wsrod forumowiczow 11.08.06, 16:12
                                    Domyslam sie, ze to tzw. ukryty komplement ze strony Zbyszka.
                                    Ale, po "pierwsze primo", nie mam czarnej teczki...
                                    Po "drugie primo", nie cierpie polityki...
                                    Wreszcie, po "trzecie primo", skad wiecie, ze bym sie w ogole nadawal. Ja
                                    humanista jestem i z rzadzeniem/zarzadzaniem nigdy nie mialem wiele wspolnego.

Ja raczej widzialbym jako prezia Ostrowca takich znawcow tematu, jak chocby
                                    Kszo-Pany, ewentualnie B3 !!!
                                    • kszo.pany Re: Moje kandydatury wsrod forumowiczow 11.08.06, 16:25

Brazilionie - dziękuję, ale z plotki z Urzędu Gminy w Sadowiu (mojej własnej)
                                      dowiedziałem się że kandyduję na wójta tejże gminy. I tu nasuwa mi się takie
                                      śliczne węgierskie przysłowie - Nie można być jedną dupą na dwóch jarmarkach
                                      naraz.
                                      Padło tu brzydkie słowo, ale jak to mówił Garczyński - autor książki o gafach -
                                      "dobrze wkomponowana >>dupa<< wywoła uśmiech nawet w najlepszym towarzystwie".

B3 zaś to świetny kandydat, on tym żyje, to człowiek z pasją samorządowo -
                                      terytorialną.
                                      • aisablri Re: Moje kandydatury wsrod forumowiczow 11.08.06, 16:52
                                        Nie przejmuj się Brazilionie, znam masę ludzi, którzy twierdzą, iż politologia to kierunek najbardziej humanistyczny z możliwych- aż do bólu:)
                                        • chuchalscy socjotechnika brazilionie...... 12.08.06, 10:30
                                          Brazilionie, cholera jestem wredny typ. Nie było ukrytego komplementu. Chciałem
                                          tylko sprwadzić jakby zadziałała magia słowa Ameryka w wyborach. W połączeniu z
                                          magią słowa Chreptowicz mogłaby rozwalić każdy układ w Ostrowcu. Jestem
                                          przekonany, że zrobilibyśmy, razem z kszo.pany, Prezydenta z Ciebie. No tu
                                          trochę prywaty, oczywiście kilkoro z nas tu z forum musiałbyś wziąć ze sobą do
                                          roboty, hehe. To prawidła polityki. Nawet ja na 4 lata mógłbym wpaść do Ostrowca.
                                          • kszo.pany Re: socjotechnika brazilionie...... 12.08.06, 10:43

Popieram wywód. Brazilion na Prezydenta!
                                            • brazilion Re: socjotechnika brazilionie...... 12.08.06, 19:11
                                              kszo.pany napisał:

>
                                              > Popieram wywód. Brazilion na Prezydenta!

To az tak mi zle zyczysz ?
                                              • kszo.pany Re: socjotechnika brazilionie...... 12.08.06, 21:31
                                                Z czystej sympatii i nierozerwalnych więzów przyjaźni polsko-polonijnej:)
                                                • chuchalscy Re: socjotechnika brazilionie...... 13.08.06, 08:33
                                                  Mit Ameryki brazilionie mija powoli, ale można jeszcze dzięki niemu powalczyć w
                                                  różnych sferach. Rozumiem zatem, że odpuszczamy te wybory, przynajmniej w
                                                  Ostrowcu, i stawiamy na kogoś innego? Kszo.pany chyba popiera Wilczyńskiego, czy
                                                  tak? Muszę mu zatem zaufać i też poprzeć tegoż JW.
                                          • brazilion Do Z. 12.08.06, 19:10
                                            Najwyzej na prezesa (po angielsku jedno i drugie to przeciez "president").
                                            No prosze, jakiego manipulatora mamy miedzy soba. Toz, Zbyszku, powinienes
                                            walic w polityke, jak w dym, bo tam kariera wielka czeka na Cie !
                                            Z tego, co obserwuje, mit i magia Ameryki padly juz nieodwolalnie jakis czas
                                            temu. I to nie tylko wsrod Polakow. Miernikiem tego jest, przyziemnie mowiac,
                                            to jak stoi dolar w kantorach :)
    • dizzy81 Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 16.08.06, 11:58
      Nie mam nic przeciwko, fajna babka, zawsze mi sie podobała!
      • chuchalscy Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 16.08.06, 13:27
        Kobitka tak, niczego sobie. Jak już "nasz" kandydat wygra, to mu podsuniemy
        myśl, niech ją zostawi. Zawsze miło mieć koło siebie niebrzydką twarz.
        • aisablri Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 16.08.06, 16:27
          no co Wy... szowiniści?
          może panią ocenicie nie po buzi, a po zawartości glowy???
      • feel_good Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 16.08.06, 16:57
        a gdzie tam ona ładna...
        no chyba, że porównujemy np. z posłem Sułkiem :-)
        • chuchalscy Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 16.08.06, 20:53
          Feel_good, Ty jesteś zazdrosna baba czy jakiś dziwny facet?
          • feel_good Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 17.08.06, 00:12
            chyba normalny jestem :)
            a ona po prostu nie jest w moim guście...

P.S. No i ze stajni Szostaka :(
            • kszo.pany Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 17.08.06, 00:15
              To witaj w klubie normalnych, bo myślę identycznie:)
              • aisablri Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 17.08.06, 00:50
                Hm, więc może ja powinnam analogicznie napisać na których kandydatów nie zaglosuję, bo fizycznie mi się nie podobają?
                • chuchalscy Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 17.08.06, 08:31
                  Ale się chłopaki wkurzyli, spoko, polityka na wierzchu, uroda do szafy, hehe.
                  Ps. Tylko jaki facet zagłosuje na brzydką babę?
                  • zielonooka_gusia Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 17.08.06, 22:15
                    meskie szowinistyczne swinie.
                    o!
                    • stolat3 Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 17.08.06, 23:30
                      a mnie się podoba i już.Zresztą widać że nowa ordynacja może nie zostać
                      uchwalona i prezydent Szostak może wystartuje .
                      • kszo.pany Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 17.08.06, 23:37

Bardziej od Ingi podoba mi się nowa ordynacja. Czy przestępcy powinni startować
                        w wyborach samorządowych?
                        • aisablri Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 17.08.06, 23:40
                          NIE!!!
                          • kszo.pany ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 17.08.06, 23:45

Szostak popełnił przestępstwo, więc jest przestępcą, w dodatku z winy umyślnej,
                            więc kwalifikowane. Czy warto wybrać na prezydenta pięknego miasta, naszego
                            miasta przestępcę, bądź osobę z jego najbliższego otoczenia?
                            To są fakty tak oczywiste, że nie warto nawet nad nimi dyskutować.
                            • stolat3 Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 18.08.06, 23:27
                              wydaje mi się że ty tak jak wielu naszych polityków szukasz na przeciwników
                              haka. Jest wyrok jest hak i basta. Zastanów się za jakie to "przestępstwo"
                              Szostak zostal skazany i czy to go dyskredytuje na tyle by nie mógł dalej
                              rządzić w mieście.Zresztą premierem (mianowanym) może być przestępca , a
                              prezydentem (wybieranym) nie?
                              • kszo.pany Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 18.08.06, 23:50

Żeby pełnić najmniejsze stanowisko w Służbie Cwilnej, czyli być nawet
                                najprostszym urzędnikiem, podrzędnym pionkiem, trzeba napisać oświadczenie o
                                niekaralności za przestępstwo popełnione umyślnie. Ale te wymogi wg Ciebie nie
                                dotyczą samorządu terytorialnego, tak? I włodarzami naszych gmin, miast mogą
                                być ludzie o brudnych rękach?
                                Szostak został prawomocnie skazany za przestępstwo i to jest najistotniejsze,
                                zatem jest przestępcą.
                                • chuchalscy Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 19.08.06, 09:28
                                  oj kampania się rozwija na naszych łamach, szkoda
                                  • buksy Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 19.08.06, 10:19
                                    ee to tylko jeden wątek - jakiś wentyl musi byc , nie ?
                                • stolat3 Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 21.08.06, 23:49
                                  Tak tak tylko jakoś nie widziałem tej zasady przy mianowaniu Leppera. I masz
                                  rację że ludzie o brudnych rękach nie powinni uczestniczyć w życiu publicznym.
                                  Ale zdaje się że Szostak został skazany za "niewyparzony język" . Ja osobiście
                                  wolę by miastem rządził człowiek , który wie czego chce i ma jakąś wizje , a
                                  nie jakaś beznamiętna sirota. A taki wyrok to zwyczajny pretekst i jak
                                  poprzednio napisałem "hak" dla tych co nie mają argumentów i przygotowania
                                  merytorycznego do sprawowania funkcji prezydenta.
                                  • kszo.pany Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 21.08.06, 23:58
                                    Utarczki słowne z miejscowym posłem to jedno, a pamiętasz dziwną transakcję,
                                    gdzie Jasiu zastawił kilka miejskich spółek?
                                    To była olbrzymia kompromitacja. Jeśli więc wpadki zdarzają mu się dość często
                                    nie jest to szukanie haka, bo:
                                    1. Nie trzeba szukać, jest to zbyt widoczne
                                    2. To nie jest pojedynczy hak
                                    • stolat3 Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 22.08.06, 00:54
                                      A nie wiesz za co zastawił te spółki i jaki był final tego? Dzięki temu
                                      uratował od upadku hutę i chwała mu za to.I sąd nie dopatrzył się tu żadnego
                                      przestępstwa , bo go nie było. Ale dla ciebie jest to ważne że sprawa oparła
                                      się o sąd , ale jaki był powód i finał to już nie ma znaczenia.
                                      Podajesz te wiadomości podobnie jak radio Erewań.
                                      • kszo.pany Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 22.08.06, 06:31

Tak, z całą pewnością Jasiu i pani Główka ze Starachowic wpisali się złotymi
                                        zgłoskami do pięknej karty świętokrzyskiej metalurgii i będą tam ku chwale
                                        naszych dziadów hutników po wsze czasy swą postawą przypominać następnym
                                        pokoleniom ,że tylko dzięki cwaniactwu , kłamstwu i kombinowaniu można przejść
                                        do historii...
    • bogus-w Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 20.08.06, 21:03
      niestety pani Kamińska nie nadaje się na prezydenta.... inteligencja???!! chyba
      wątpliwa.....nic sobą nie reprezentuje.....chyba powinna wrócić na wysypisko,
      tam sobie radziła.....
      • michal13w Re: Inga Kamińska na prezia Ostrowca! 20.08.06, 21:10
        Nie ma to jak poważne, merytoryczne argumenty, tak trzymaj boguś!
        • dinowar A co to znaczy inteligentna? 22.08.06, 07:54
          Może prezio IV RP taki jest? Albo większość posłów - pardon - osłów czy innych
          radnych. Akurat w jej przypadku jest wiele argumantów na tak, a przede
          wszystkim wykształcenie (w tym ekonomiczne). I ma właśnie cenny atut -
          doświadczenie w pracy samorządowej i to w większości z sukcesami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka