Dodaj do ulubionych

hallo nowa jestem

04.09.06, 22:04
usilnie poszukuje kogoś na spacery, do rozmowy, ogólnie znajomych mi brak.
Może nie odstraszy nikogo fakt posiadania przeze mnie małego rozrabiaki w
wieku 8 miesięcy? Ja sama mam 25 lat, kończę studia we wrześniu, a aktualnie
nudzę się trochę. Może ktoś jest zainteresowany zawarciem przyjaźni, czy nie
mam na co liczyć?
Obserwuj wątek
    • aisablri Re: hallo nowa jestem 04.09.06, 22:05
      O rany, kobieta!;)
      (mało tu kobiet)
      Witaj- my tu tworzymy takie towarzystwo wzajemnej adoracji:D Ale jest fajnie.
    • w.kielanowska Re: hallo nowa jestem 04.09.06, 22:05
      Witamy...Na spacery owszem możemy się umawiać, ale niestety w moim przypadku
      tylko wirtualne :))))
    • banan9991 Re: hallo nowa jestem 04.09.06, 22:09
      witam witam samotnosc ci doskwiera
      • asik70 Re: hallo nowa jestem 04.09.06, 22:13
        tak jakoś nie ma z kim pogadać, a widzę , ze tu prawie same chłopy urzędują. Co
        z babami zrobiliście? no co?- sie pytam a tak na poważnie- smutno mi samej i
        jakos przypadkiem trafiłam na to forum. Niesamowite, myslałam, że to miasto nie
        ma swojego forum, ale się cieszę ,że jednak ma. Postaram sie wmiarę możliwości
        zasilać jego grono. Pozdrawiam wszystkich Ostrowiaków!
        • w.kielanowska Re: hallo nowa jestem 04.09.06, 22:15
          I bardzo dobrze,że je znalazłaś...A co do panów- jest ich faktycznie więcej ,ale
          to mili goście i chyba nas nawet trochę lubią.....
          • asik70 Re: hallo nowa jestem 04.09.06, 22:18
            właśnie zauważyłam, ze nie ma tu wogóle chamstwa ze strony mężczyzn.To miłe,
            naprawdę. A chciałabym się tak niesmiało zapytać, dlaczego nie możesz sie
            spotkać w realu?
        • skladak1968 Re: hallo nowa jestem 04.09.06, 22:18
          Witaj Asiu! Też jestem "prawie" nowy :) Pozdrawiam :)
          • ornot Re: hallo nowa jestem 17.11.06, 22:48
            Cześć "nowiutka"! : - )))
            Ja też jestem nowy - bo od wczoraj.
            Pozdrawiam cieplutko
    • lachien Re: hallo nowa jestem 04.09.06, 22:17
      Cześć Asik. Witaj na forum:)
      • michal13w Re: hallo nowa jestem 04.09.06, 22:19
        Fajnie się robi:-) hi
    • asik70 Re: hallo nowa jestem 04.09.06, 22:19
      no cześć lachien, wiecie co/ Fajni jesteście. Serio.
      • asik70 Re: hallo nowa jestem 04.09.06, 22:20
        ciekawie...(sie robi)
        • w.kielanowska Re: hallo nowa jestem 04.09.06, 22:24
          Zbyt żadko jestem ostatnio w Ostrowcu.....
    • asik70 Re: hallo nowa jestem 04.09.06, 22:24
      no i sie skończyło robić ciekawie. Bo zcznę robić buuu
      • w.kielanowska Re: Do Michała 04.09.06, 22:26
        A ty co tak nie często u nas.....
        • michal13w Re: Do Michała 05.09.06, 11:16
          w.kielanowska napisała:

> A ty co tak nie często u nas.....

Ja tutaj cały czas jestem, jeno monitoruję póki co ;-) Myślę, że w październiku
          dam z siebie więcej. Póki co i ja zmagam się z kampanią wrześniową:(

Damy radę Basia, bo jak nie my, to kto? :)))
          • aisablri Re: Do Michała 05.09.06, 13:12
            Pewnie, że damy, w końcu już jesteśmy w bojach zaprawieni;) (piszę o końcu
            lipca hehe)
    • banan9991 Re: hallo nowa jestem 04.09.06, 22:28
      wciagnij sie w forum tu bedzie dla ciebie swietna kawiarnia ja cos gadam pale
      papierosy pije kawe a dzisiaj nawet piwo
      • asik70 Re: hallo nowa jestem 04.09.06, 22:31
        no ja palenie rzuciłam ale dzięki za atmosferkę.
        • banan9991 Re: hallo nowa jestem 04.09.06, 22:33
          wlasnie pale teraz
          • asik70 Re: hallo nowa jestem 04.09.06, 22:33
            smakuje?
            • banan9991 Re: hallo nowa jestem 04.09.06, 22:38
              no pewnie palenie to bardzo mi pomaga
              • asik70 Re: hallo nowa jestem 04.09.06, 22:41
                w dokarmianiu raczka płucek, no napewno. Mnie teraz nie smakują- rzuciłam 8 m-
                cy twemu i teraz to bym umarła chyba jakbym zapaliła. A fuj...
                • banan9991 Re: hallo nowa jestem 04.09.06, 22:44
                  ja tez bym chetnie bym przestal.Bralas cos aby przestac
    • asik70 Re: hallo nowa jestem 04.09.06, 22:43
      dobra nie trujre, spać idę.Aaaaa-to był ziew.PaPa
      • aisablri Re: hallo nowa jestem 04.09.06, 22:45
        Atmosfera się rozluźnia, a ja mam jutro egzamin! kto mnie pocieszy?;)
        • banan9991 Re: hallo nowa jestem 04.09.06, 22:48
          ja zdawalem ostatnio egzamin bylem sam i powiedzialem do goscia przyszedlem
          zdac egzamin zamiast na egzamin
        • lachien Re: hallo nowa jestem 04.09.06, 22:48
          Pan Profesor?
        • banan9991 Re: hallo nowa jestem 04.09.06, 22:48
          a jak czujesz bedzie dobrze czy jest jakis klopot
          • aisablri Re: hallo nowa jestem 04.09.06, 22:50
            nooo.... hm, dobrze...
            do tej pory (a jutro zdajemy 1 termin jakieś 3/4 roku) ci co zdawali, prawie
            wszyscy oblali...
        • skladak1968 Re: hallo nowa jestem 04.09.06, 22:50
          Aisablri Powodzenia. KCIUKI! Będzie dobrze. Konstytucyjne jest spoko. Pisałem
          pracę z onego ;) i tak mi zostało ;)
          • aisablri Re: hallo nowa jestem 04.09.06, 22:51
            ech, żeby konstytucyjne... historia Polski XXw. Ale dziękuję:)
            • skladak1968 Re: hallo nowa jestem 04.09.06, 22:53
              A to sory bardzo. Chyba jestem zmęczony ;) Historia Polski XX wiek. Hmmm.... tez
              będzie dobrze :)
    • banan9991 Re: hallo nowa jestem 04.09.06, 22:53
      powodzenia niech ci sie pouklada w czasie snu
      • brazylion3 Re: hallo nowa jestem 05.09.06, 00:20
        Tak...to wyznacznik dzisiejszych czasów...SAMOTNOŚĆ.
        Ludzie się trochę gubią w otaczającej rzeczywistości.
    • bmwariat Re: hallo nowa jestem 05.09.06, 07:31
      Witaj asik:)
      Miło powitać nową osobę na forum:).
      • chuchalscy Re: hallo nowa jestem 05.09.06, 08:32
        też Cię witam asik, a za aisablri trzymam kciuki na egzaminie
        • kszo.pany Re: hallo nowa jestem 05.09.06, 09:19
          Witam Cię Asik i pozdrawiam ciepło w ten wrześniowy poranek.
      • brazilion Re: hallo nowa jestem 05.09.06, 14:39
        Ja tez witam nowa forumowiczke (na ich nadmiar tu raczej nie narzekamy).
        Niestety, nie moge Ci rekomendowac na spacery nikogo w podobnym wieku, z malym
        dzieckiem, bo (po prostu) w tej chwili nikogo takiego w Ostrowcu nie znam :(
        • michal13w Re: hallo nowa jestem 17.11.06, 10:28
          A pomyśleć, że nie tak dawno temu nowi forumowicze byli tacy mili... ;-)
          • asik70 Re: hallo nowa jestem 17.11.06, 12:29
            czy to było coś do mnie? Nie pojawiam sie ostatnio na forum bo...Problemy i nie
            jest mi już tak do śmiechu jak te parę miesięcy temu.Pozdrawiam Ludzi z
            Ostrowca.
            • brazylion3 Re: hallo nowa jestem 17.11.06, 12:34
              o to za optymistycznie, coś powaznego, zdrowie...?
              Trzymaj się mocno:)

--------------

Jarosław Wilczyński Twoim Prezydentem
    • lachien Re: hallo nowa jestem 17.11.06, 13:44
      Asik, problemy czy coś innego - to forum to miejsce, gdzie możesz przynajmniej
      kilo ze Swoich smutków z siebie zrzucić. Doskonale wiem, że intnernet tak
      naprawdę nie powinien byc remedium na problemy, ale wierz mi, że można to olać,
      powiedzieć co Ci leży na sercu. Jest tu parę osób, może Twój smutek znajdzie
      tutaj lekarstwo. Mój znalazł. Czasami ciezko sie przełamać. Ale powiem Ci jedno.
      Postaw sie w takiej sytuacji. Olej wszystko i powiedz co Cie gryzie. A my
      postaramy sie Ci jakoś może pomóc? Strasznie drętwy post napisałem, zarżne się
      tępym telefonem stacjonarnym . Wal po prostu dziewczyno.
      • asik70 Re: hallo nowa jestem 18.11.06, 13:25
        Mój świat wywrócił się do góry nogami. T było do przewidzenia i czułam , że to
        już niedługo. I starałam się nastawić psychicznie ale jak można się do tego
        nastawić psychicznie?!Trzy tygodnie temu zmarła moja Mama.Dwa lata walczyliśmy
        z nowotworem. Jeździliśmy do Kielc na onkologię. Wstawaliśmy rano , by jak
        najwczesniej być tam, w tym przerażjącym miejscu, by Mamie jak najwcześniej
        pobrali krew, by zjadła bo zawsze musiała być na czczo. Potem czekanie na
        wyniki i aż wyczytają. Tłum chorych ludzi. Każdy zmęczony, przerażony
        czekaniem na wyniki. Jest wznowa , czy nie, jaki są markery, czy położą mnie
        dziś na szpital? Czy mam odpowiednie wyniki, żeby zakwalifikować się na kolejną
        dawkę chemii?A potem skutki uboczne podanej chemii. Tragedia. Przez ostatnie
        miesiące walczyliśmy już w domu. Stosy podpiętych kroplówek, wstrzykniętych
        leków.Nigdy tego nie wymarzę z pamięci. I teraz zastanawiam się, po co to
        wszystko było? Po co te dwie ciężkie operacje, po których Mama ledwo do siebie
        doszła?Po co to okropne cierpienie? Bezsens istnienia. Mam dość życia. Poznałam
        jego drugą , bardzo tragiczną stronę i boję się życia. Przeżyłam śmierć
        najbliższej osoby. Umierała przy mnie . Całą noc walczyła o życie, o każdy
        oddech i nigdy tego nie usunę z pamięci. Ten obraz walki o życie zrodził we
        mnie nieopisany lęk. Tak ogromny , że budzę się zlana potem. Nie potrafię się
        odnaleźć. Co mam Wam napisać? Nie umiem dokładniej nazwać swoich uczuć.
        Pewnych rzeczy nie opiszą żadne słowa. Trzeba to przeżyć , żeby zrozumieć.
        Dołączyłam do grona osób ,które utaciły jedną z najważniejszych osób na ziemi.
        I teraz rozumiem przwdziwą rozpacz- nie patetyczne pojęcie ale prawdziwe łzy.
        Smutno mi....
        • brazylion3 Re: hallo nowa jestem 18.11.06, 15:39

Przykro mi na prawdę, bardzo przykro...
          Trzymaj się mocno w ciężkich chwilach
          --------------

Jarosław Wilczyński Twoim Prezydentem
          • lachien Re: hallo nowa jestem 18.11.06, 20:33
            Boże............
            • lachien Re: hallo nowa jestem 18.11.06, 20:37
              Bożeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.............................
              • lachien Re: hallo nowa jestem 18.11.06, 20:46
                Asiu, jeśli tak masz na imię. Wiesz, zrobię jedno jeśli pozwolisz. Czasami
                chodzę do kościoła. Siedzę tam i proszę, abym mógł miec siłę na stawienie czoła
                swojej przeszłości. Następnym razem poproszę dla Ciebie. Nie mogę pisać....
                • asik70 Re: hallo nowa jestem 19.11.06, 12:55
                  serdecznie dziękuję za miłe słowa. Tak naprawdę niewiele osób rozumie moją
                  rozpacz. Nie pocieszają mnie słowa - "życie trwa nadal", "kto sie urodził
                  umrzeć musi". Dla mnie są to głupie frazesy. I sądzę, że w obliczu straty
                  ukochanej osoby, nikt nie myśli w taki właśnie sposób, ale przeżywa ogromne
                  cierpienie i zadaje sobie milion dwieście razy już powtarzane " Boże, dlaczego
                  Ją to spotkało?"I nigdy nie pogodzę się z tym, że ludzie muszą tak okropnie
                  cierpieć. Nie, cierpienie nie uszlachetnia, cierpienie ukazuje człowieka takim,
                  jakim jest naprawdę. Dlatego zawsze będę miała ogromny szacumnek, dla chorych,
                  którzy nie żalą się na ból, nie wyżywają się na rodzinie. Mają do tego prawo,
                  mają prawo być zgryźliwi, złośliwi- bo są chorzy. I dlatego moja Mama będzie
                  zawsze wzorem. Bo była dzielna , bo nawet raz nie odreagowała na mnie, bo nawet
                  w ostatnich chwilach była taka, jak sprzed choroby. Za to ją kochałam i kocham
                  nadal, pomimo że Jej już nie ma na tym świecie. W moim sercu będzie zawsze.
                  • w.kielanowska Re: hallo nowa jestem 19.11.06, 19:16
                    Asik-bardzo mi przykro....
                    Jesteś Wielka , bo przeżywałaś to cierpienie ze swoją mamą.Znam podobną
                    sytuację, gdy opieka nad chorą osobą trwała ok 10 lat( bardzo bliską
                    osobą).Niestety też jej już nie ma,umierała na rękach mojej mamy......Szacunek
                    to bardzo piękne słowo dla chorych,ale też i dla tych co się nimi opiekują,ale
                    niestety nie wszyscy to rozumieją......Ponoć czas leczy rany,ale dla mnie wcale
                    nie leczy,tylko trochę tłumi ból...Jestem z Tobą....
                    • kszo.pany Re: hallo nowa jestem 19.11.06, 19:30

Asiu, potrzebujesz teraz sporo czasu, ale nie możesz z tym zostać sama, bo się
                      zagnębisz. Wiem, ze będzie Ci trudno wrócić do normalności, ale powinnaś się
                      otworzyć na ludzi i wyjść do nich.
                      Byłem kilka razy z moim sąsiadem w Świętokrzyskim Centrum Onkologii w Kielcach,
                      sam pobyt w poczekalni na dole robi przygnębiające wrażenie - nie zdawałem też
                      sobie sprawy jak wielu młodych ludzi ten problem dotyczy. Tam nie można znaleźć
                      miejsca na parkingu...
                      W całej ogólnej - Boskiej - kompozycji świata każdy najmniejszy element, każdy
                      mały puzzel musi pasować, musi być od czegoś, nie może być pozostawiony sam
                      sobie. Tak samo się dzieje z Twoją Mamą i z Tobą.
                      Wiem, że masz wrażenie, że żadne słowa nic nie pomogą, niczego nie zmienią. Ale
                      tak nie jest. Rozmawiaj, rozmawiaj i jeszcze raz rozmawiaj. Dobrze tu do nas
                      trafiłaś.
                      • chuchalscy Re: hallo nowa jestem 19.11.06, 20:12
                        Ten wątek mnie przekonuje po raz kolejny, że to Forum jest człowiecze, tak po
                        prostu.
                  • brazilion Re: hallo nowa jestem 20.11.06, 04:45
                    Wiem, ze to marne "pocieszenie", ale pamietaj, ze teraz przynajmniej Twoja Mama
                    juz nie cierpi wiecej, a moze nawet jest szczesliwa tam, gdzie obecnie
                    mieszka...
                    • asik70 Re: hallo nowa jestem 20.11.06, 15:38
                      Dziękuję Wam z całego serca za miłe słowa. Naprawdę , nawet nie Wiecie ile to
                      dla mnie znaczy. Jak kiedyś pisałam - nie mam znajomych, z którymi mogłabym
                      pogadać i wyrzucic z siebie emocje. A potrzebuję tego strasznie. Moim jedynym
                      kompanem jest mój mały synek. Ma dopiero 11 miesięcy więc nie może byc moim
                      powiernikem. Z Moim chłopakiem rozmawiamy wieczorami, ale nie za długo. Ja
                      jestem z tych rozmownych, on z tych trochę mniej. Po prostu nie chcę zamęczać
                      Go gadaniem i wyżalaniem się. On mnie rozumie, ale też potrzebuje spokoju po
                      całym dniu pracy. Sam zresztą wie, jak boli utrata bliskiej osoby , bo w maju
                      stracił Tatę - też nowotwór. Jakieś fatum ciąży nad naszą rodziną. Od dwóch lat
                      wszystko się sypie. Dlatego czasem mam wrażenie , że jakąs winę muszę
                      odpokutować. I wiem, że zajeżdżam pesymizmem ale po prostu boję się cieszyć,
                      żeby nieszczęścia nie ściągnąć. Zresztą teraz to nawet mowy o radości nie ma.
                      Szkoda mi mojego szkraba, bo też wiele przeżył. Czuł mój zły nastrój, smutek.
                      Nie miałam dla Niego czasu, a bo to praca magisterska na głowie, cały dom na
                      głowie i opieka nad Mamą. I sam się bawił, uczył.Wiele rzeczy mi przemknęło.
                      Widziałam jak stawiał pierwsze kroki przy łóżku, i Wiecie co? Po prostu to
                      zarejestrowałam i tyle. Dopiero później zrozumiałam, że to się już nie
                      powtórzy.Teraz staram się poświęcać Mu całą swą uwagę i czas.Dzięki Niemu jakoś
                      żyję.
                      Na koniec mojego postu - rzeczywiście , jak ktoś z Was napisał- to forum jest
                      naprawdę człowiecze. Nie potępiacie, nie drwicie z problemów innych, choćby
                      były błahe. Dzięki , że na Was trafiłam. Postaram się częściej tu zaglądać.
                      Pozdrawiam serdecznie.
                      • monika.dk Re: hallo nowa jestem 20.11.06, 16:34
                        witaj i zaglądaj :)
                        kobiet u nas mało.. ale za to jaka jakość .. ;))))
                        trzymaj się cieplutko
                        jak będziesz chciała pogadać, to jest jeszcze GG
                      • aisablri Re: hallo nowa jestem 20.11.06, 17:54
                        "Czas upływa, z czasem smutek kona, lecz wspomnienia pozostają żywe"....
                        nic więcej po prostu nie można napisać...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka