korek70 06.09.06, 13:42 mam dość ! mam nadzieję ,że za miesiąc pojadę do Anglii. może być zmywak - zawsze to jakaś praca , tym bardziej , że mam gdzie mieszkać. wrócę za 8 lat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bmwariat Re: a ja chcę do Anglii !!!!!!!! 06.09.06, 13:49 wiesz dlaczego w Anglii lubią Polaków? Bo naczynia zmywają magistrowie, doktorzy i profesorowie:) Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: a ja chcę do Anglii !!!!!!!! 06.09.06, 13:50 też myślałem by wyjechać z Polski, ale narazie nie ruszam się nigdzie. Ruszyłem się tylko z Ostrowca a i tak chce wrócić. Wiele osób powie " nienormalny"..trudno, ale jestem przywiązany do rodziny i swojej ojczyzny i dlatego nigdzie sie nie ruszam. Wole Polske i Ostrowiec..jaki by nie był, ale jest mój i BASTA. Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: a ja chcę do Anglii !!!!!!!! 06.09.06, 13:54 Moja koleżanka siedzi właśnie w Hiszpanii i przyjmuje jako pediatra.Gdy przeczytałem jej mail,to mam ochotę rzucić wszystko,powiedzieć Adios Polonia i jechać do niej Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: a ja chcę do Anglii !!!!!!!! 06.09.06, 14:09 Znajomy opowiadał mi jak jego koledzy w Hamburgu w biurze pracują za 25 euro/ godzine...Tu klikną, tam klikną to co mają zrobić w ciągu tygodnia zrobią w kilka godzin, a reszte czasu zbijają bąki, lub udają że pracują. Nikt ich nie pogania, nikt nad nimi nie skacze, nie męczy nikt..Mają bilety weekendowe wykupione na samolot za 80 euro i przylatują. Żyć nie umierać... Dodam,że panowie Ci są inżynierami i pracują głównie w AutoCadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Re: a ja chcę do Anglii !!!!!!!! 06.09.06, 14:38 Pathos, Ty chyba do tej kobitki pediatry chcesz jechać, a nie do Hiszpanii, coś mi się zdaje? Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: a ja chcę do Anglii !!!!!!!! 06.09.06, 14:43 Żle ci się wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: a ja chcę do Anglii !!!!!!!! 06.09.06, 15:11 To wszystko nie jest takie proste jak się może niektórym wydawać. Każdy ma prawo wyboru. Jednak zawsze należy pamiętać o swoich korzeniach, bo mimo ,że nawet po jakimś czasie ktoś się gdzieś zaadoptuje, a potem zintergruje, to jednak nie będzie zasymilowany. Ja przynajmniej miałem takie odczucie jak byłem w Niemczech Odpowiedz Link Zgłoś
korek70 Re: a ja chcę do Anglii !!!!!!!! 06.09.06, 19:57 pewnie , brazylionie3 że masz rację. ale ja nie chcę tam się ani adoptować , ani integrować , ani asymilować. ja chcę do roboty ! a poza tym to tam nie ma takich ładnych dziewczyn jak w Polsce. no chyba , że Polki ! dzieki takim wyjazdom zwiedzilem już sobie Włochy , Niemcy , Austrię i Francje. nie tylko pracą człowiek żyje. a Big Bena jeszcze nie widzialem ! a i tak najbardziej podoba mi się w moim własnym domku ! no i najwygodniej , najmilej , najprzyjemniej i w ogóle naj ! ale mam jedno marzenie. chciałbym pojechać do Petersburga. dla mnie - te paryże , wiednie , berliny, kolonia ,to takie na jeden styl. gdzie bym nie był to jakoś tak podobnie. a tam wschodnie akcenty , inna troszkę architektura. no bo to moja dusza słowiańska taka jest! z pionierskim pozdrowieniem ! Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: a ja chcę do Anglii !!!!!!!! 06.09.06, 21:09 Też lubię wschodnie kloimaty. Całą Europę Środ i Wsch zjeżdziłem. Na Ukrainie byłem wiele razy, to samo Węgry, Rosija, Białoruś. Zachód jest taki jakiś plastikowy. Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: a ja chcę do Anglii !!!!!!!! 07.09.06, 07:00 tylko czego wszyscy jadą do tego "plastiku" a nikt nie chce żyć w tych "swoiskich klimatach" ? Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: a ja chcę do Anglii !!!!!!!! 07.09.06, 09:34 Mi chodziło buksy o formę przebywania, turystyki itd.:) Odpowiedz Link Zgłoś
w.kielanowska Re: a ja chcę do Anglii !!!!!!!! 07.09.06, 09:40 A ja chcę w polskie góry, tylko kurna nie mogę... Odpowiedz Link Zgłoś
korek70 Re: a ja chcę do Anglii !!!!!!!! 07.09.06, 12:29 buksy - no bo tam żyć , podobno na dłużej się nie da ! Mimo to , myślę że spacer po Newskim Prospekcie jest bezpieczniejszy i przyjemniejszy niż pobyt w tureckiej knajpie np: w Wiedniu. że już nie napiszę o wygranej z właścicielem tej mordowni w bilard. a udało się zwiać ! Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: a ja chcę do Anglii !!!!!!!! 07.09.06, 12:39 Korek ta mordowania to tam na Prater Parkplatz???? Widzę miałeś troche przejść. Ja też miałem w Niemczech sporo dziwacznych np. desant w pole:) bardzo ciekawe przezycie... Odpowiedz Link Zgłoś