gedaro1 06.02.07, 23:38 Bar Krakus w lesie na Piaskach. Może ktoś ma fotki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brazilion Re: Kto pamięta? 06.02.07, 23:47 bFotek nie mam, ale kac pozostal mi do dzisiaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
gedaro1 Re: Kto pamięta? 06.02.07, 23:53 To chyba mocne trunki tam serwowali czy raczej szli na ilość Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: Kto pamięta? 07.02.07, 01:40 Moze nawet nie tyle mocne, ile takie, jakie wowczas byly powszechnie dostepne. Troche siermiezne to wszystko bylo, bo takie byly czasy, ale sile razenia niektore trunki mialy za to wystarczajaca. Ja zapamietalem tylko piwo, co mialoby sens, bo bar byl czynny jedynie w miesiacach pozno-wiosenno-letnio-wczesno-jesiennych. Zreszta, w owych "ciezkich czasach" piwo (jakosc schodzila na plan dalszy) bylo, po prostu, rarytasem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek_68 Re: Kto pamięta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 07:58 Ja pamiętam lody bambino na patyku. Zawsze tam kupowałem gdy byłem knypasem. Ale są tacy, którzy do dziś chodzą na piwo w tamte okolice. Siła przyzwyczajenia. "Chłopaki" się kłębią od rana i jak się trafi sponsor, to w las. Pamiętam też karne kompanie w pasiakach jak zwartym szykiem maszerowały ze szpitala do Krakusa. Tak, to było kultowe miejsce. PS często też zaglądała tam drogówka po zebraniu utargu... A swoją drogą jeżeli mózgi się nie spłaszczyły, to "chłopaki" wiedzą o Ostrowcu najwięcej, bo oni są w ciągłym ruchu. Gdy jadę do pracy na 8:00, to w kilku miejscach w mieście już się organizują (moje typy, to: 1. sklepiki na placu cyrkowym -"ugorek" na Piaskach, 2. ul.Polna koło sklepu Społemowskiego, 3. okólna dawny "Feniks" 4. okolica pawilonów na Słonecznym i kilka innych miejsc) Odpowiedz Link Zgłoś
misiek7307 Re: Kto pamięta? 07.02.07, 20:02 tam wypiłem świadomie pierwszego browarka w życiu - to naprawdę historyczne miejsce:) Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: Kto pamięta? 07.02.07, 08:44 dla mnie numerem jeden jest opowieść jak w kolejce do Krakusa stał gościu z wanienką dla dzieci...a potem poprosił do pełna piwa:) i we 4 je nieśli po bardzo chlupotało... Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Re: Kto pamięta? 07.02.07, 09:02 No to była tak "wizytówka" miasta na wjeździe, i to od Stolycy Odpowiedz Link Zgłoś
kszo.pany Re: Kto pamięta? 07.02.07, 12:01 Pacholęciem będąc zaginąłem w okolicach tego baru i lasu na Bielinach, poszukiwania trwały dobre 3 godziny. Było to miejsce o niepowtarzalnym klimacie:) Pieęna wizytówka od wjzdu ze stolicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d81 Re: Kto pamięta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 12:02 Nie wyobrazam sobie tego, kszo.pany zaginął - abstrakt:D Odpowiedz Link Zgłoś
kszo.pany Re: Kto pamięta? 10.03.07, 15:19 Byłem wtedy mały, ale las na Bielinach już był:) Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy las na Bielinach 10.03.07, 16:48 Kiedyś w lesie na Bielinach była muszla koncertowa. Odbywały się tam festyny, coś w rodzaju "ludowe". W czasach "strasznej komuny" spędzali nas tam wiecie kiedy? Otóż uczniowie szkół podstawowych, w dniu Bożego Ciała tam mieli organizowane festyny. Po co, wiadomo. Może ktoś z młodzieży nie wie? Tak, tak, aby nie iść na procesje. Odpowiedz Link Zgłoś