Gość: Tosia IP: *.telkonet.pl 22.02.07, 12:32 Jak namówić faceta na dziecko. Czy aby urodzić zdrowe dziecko powinnam wcześniej brać (oczywiście przed zająściem w ciąże)jakieś witaminki typu kwas foliowy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lachien Re: Ciąża 22.02.07, 12:35 Bez komentarza jeśli o namawianie chodzi. Jestes kobięta nie, może tak w siebie się wsłuchasz? Co do kwasu foliowego WARTO brać. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Ciąża 22.02.07, 12:37 Podobno dobranocka oglądana od tyłu nastraja facetów do sexu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K-tronic Re: Ciąża IP: 81.210.79.* 22.02.07, 12:38 O takiego tematu tu jeszcze nie było hewheheheheheheehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John.cleaning Re: Ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:41 Nie musisz przecież nakłaniac - możesz postawić go przed fucktem dokonanym, a co do kwasu? To słyszałem że solny dobrze wpływa na cerę Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Ciąża 22.02.07, 12:42 A tak bez żartów Tosia. Może tak przed urodzeniem dziecka i zajściem w ciążę - pie..iesz się zamrożonymi żeberkami w łeb? Tak chcesz zachodzić? Bez pojęcia, bez uwagi, bez wiadomości? Potem napiszesz post - co z moim dzieckiem bo nakarmiłam czymś czym nie pamiętam i do K nędzy nie oddycha. Idź do lekarza nie na forum się pytaj - co to jest ginekologia? Sami znawcy? Wku...ja mnie tacy ludzie. Bez urazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ciąża IP: *.telkonet.pl 22.02.07, 12:46 lachien a może ty byś chciał zostać jej ginekologiem a może ojcem jej dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
lachien [...] 22.02.07, 12:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Ciąża 22.02.07, 12:51 Jesli to ktos znajomy napisał - nie przyznawajcie się. Serio w takich tematach jestem radykałem. Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Re: Ciąża 22.02.07, 13:32 Tosia jesteś jeszcze chyba młoda i powiem ci tak nakłaniać nikogo do niczego nie można to po pierwsze. Po drugie o takich rzeczach raczej porozmawiaj z swoim lekarzem. Po trzecie przede wszystkim rozmawiaj ze swoim facetem w końcu to ma być wasza decyzja a nie tylko twoja. Coś bym jeszcze napisała ale wole nie :D Odpowiedz Link Zgłoś
ania7718 Re: Ciąża 22.02.07, 18:06 I to ma być "odpowiedzialne rodzicielstwo"? Do niektóych edukacja seksualna jeszcze nie dotarła. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Ciąża 22.02.07, 18:16 W sumie Tosia ma jeszcze czas okrzepnać. Sam idealny nie jestem - popełniałem błędy o których wiedziałem jeszcze przed faktem ich popełnienia. Ale do cholery. Dziecko to jest osobna osoba - w razie czego ono cierpi, nie tylko JA - jeśli nie wykaże się rozumem. TOSIA, wiem, że czytając te posty wzrasta w Tobie mysl: co ku...wa bedą mi oni pier..lić. Ale pomyśl - chcesz dla swojego maleństwa przyszłości? Naprawdę proszę Cię - pomyśl. Odpowiedz Link Zgłoś
w.kielanowska Re: Ciąża 22.02.07, 23:16 Droga Tosiu...W obecnych czasach zajście w ciąże często przysparza wielu kłopotów..Decyzja musi być głęboko przeanalizowana i skonsultowana w gronie specjalistów.Jeżeli masz faceta,którego uważasz za dobrego dawcę materiału genetycznego powinnaś razem z nim udać do poradni planowania rodziny,w której to dowiesz się o naturalnych metodach poczęć i ich skuteczności oraz warunkach jakie musicie spełniać(brak zabezpieczeń).Poza tym powinnaś udać się do lekarza ginekologa,który to powinien zaproponować Tobie jak i Twojemu partnerowi szereg badań diagnostycznych układu rozrodczego(tu należy zwrócić uwagę na badanie cytologiczne szyjki macicy,badanie w kierunku czystości pochwy,poziom hormonów płciowych,usg narządu rodnego przez powłoki,usg waginalne oraz usg gruczołów laktacyjnych tzw.piersi)Twój partner również powinien poddać się wielu badaniom min.na jakość nasienia(ilość plemników,ich ruchliwość i zdolność do ewentualnego zapłodnienia)Należy też pamiętać o zbadaniu grupy krwi czynnika Rh,aby wyeliminować ewentualny konflikt serologiczny..Jeżeli wszystkie badanie przejdziecie pomyślnie możecie zastosować odpowiednią dietę w celu ustrzelenia odpowiedniej płci potomka(wysokobiałkowa wskazuje na chłopca)Kwas foliowy,prenatal, feminatal czy materna to już na osłodę ...Pozdrawiam ... Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: Ciąża 23.02.07, 10:07 Wiola...jakby "robić" wg twojej recepty to ludzkość dawno by wygineła...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Ciąża 22.02.07, 23:23 Tosia, mam nadzieje, że nie chcesz złapać faceta " na dziecko"... Decyzja musi być Wasza. Facetowi nie śpieszy się tak jak kobiecie, która w pewnym wieku czuje instynkt macierzyński. Dziecko to nie zabawka, dziecko to zobowiązanie. Czy jesteście do tego gotowi?. Dziecko to dowód miłości, a nie rzecz na zawołanie. Odpowiedz Link Zgłoś
w.kielanowska Re: Ciąża 22.02.07, 23:26 BM-to mi na doradztwo z poradni rodzinnej wygląda.... Odpowiedz Link Zgłoś
monika.dk Re: Ciąża 23.02.07, 09:52 to skrót: międzynarodowy argument czuły i ciągle aktywny :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Ciąża 23.02.07, 09:55 A ja czuję, że stwierdziła, że CO ONI MI TU BĘDĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Ciąża 23.02.07, 09:57 Tosia, odezwij się! I jak? Masz już to dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Re: Ciąża 23.02.07, 09:58 Tosia normalnie jako kobieta wstyd mi za Ciebie .Nie wiem skąd się to bierze w kobiecych głowach jak namówić na dziecko?.Tosia dziecko to poważna decyzja w życiu obojga ludzi.A z tego co wiem mężczyźni nie mają w genach instynktu ojcowskiego. Twój partner da Ci znać kiedy do tego dorośnie. Odpowiedz Link Zgłoś