IP: *.telkonet.pl 22.02.07, 12:32
Jak namówić faceta na dziecko. Czy aby urodzić zdrowe dziecko powinnam
wcześniej brać (oczywiście przed zająściem w ciąże)jakieś witaminki typu kwas
foliowy
Obserwuj wątek
    • lachien Re: Ciąża 22.02.07, 12:35
      Bez komentarza jeśli o namawianie chodzi. Jestes kobięta nie, może tak w siebie
      się wsłuchasz? Co do kwasu foliowego WARTO brać.
      • lachien Re: Ciąża 22.02.07, 12:37
        Podobno dobranocka oglądana od tyłu nastraja facetów do sexu.
      • Gość: K-tronic Re: Ciąża IP: 81.210.79.* 22.02.07, 12:38
        O takiego tematu tu jeszcze nie było hewheheheheheheehehe
        • Gość: John.cleaning Re: Ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:41
          Nie musisz przecież nakłaniac - możesz postawić go przed fucktem dokonanym, a co
          do kwasu? To słyszałem że solny dobrze wpływa na cerę
        • lachien Re: Ciąża 22.02.07, 12:42
          A tak bez żartów Tosia. Może tak przed urodzeniem dziecka i zajściem w ciążę -
          pie..iesz się zamrożonymi żeberkami w łeb? Tak chcesz zachodzić? Bez pojęcia,
          bez uwagi, bez wiadomości? Potem napiszesz post - co z moim dzieckiem bo
          nakarmiłam czymś czym nie pamiętam i do K nędzy nie oddycha. Idź do lekarza nie
          na forum się pytaj - co to jest ginekologia? Sami znawcy? Wku...ja mnie tacy
          ludzie. Bez urazy.
          • Gość: John.cleaning Re: Ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:43
            :DDD
          • Gość: gość Re: Ciąża IP: *.telkonet.pl 22.02.07, 12:46
            lachien a może ty byś chciał zostać jej ginekologiem a może ojcem jej dziecka
            • lachien Re: Ciąża 22.02.07, 12:47
              pie..się
            • lachien [...] 22.02.07, 12:49
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: gość Re: Ciąża IP: *.telkonet.pl 22.02.07, 12:50
                no chce
              • lachien Re: Ciąża 22.02.07, 12:51
                Jesli to ktos znajomy napisał - nie przyznawajcie się. Serio w takich tematach
                jestem radykałem.
    • ewam_1977 Re: Ciąża 22.02.07, 13:32
      Tosia jesteś jeszcze chyba młoda i powiem ci tak nakłaniać nikogo do niczego nie
      można to po pierwsze. Po drugie o takich rzeczach raczej porozmawiaj z swoim
      lekarzem. Po trzecie przede wszystkim rozmawiaj ze swoim facetem w końcu to ma
      być wasza decyzja a nie tylko twoja.
      Coś bym jeszcze napisała ale wole nie :D
    • ania7718 Re: Ciąża 22.02.07, 18:06
      I to ma być "odpowiedzialne rodzicielstwo"? Do niektóych edukacja seksualna
      jeszcze nie dotarła.
      • lachien Re: Ciąża 22.02.07, 18:11
        Prawda?
        • lachien Re: Ciąża 22.02.07, 18:16
          W sumie Tosia ma jeszcze czas okrzepnać. Sam idealny nie jestem - popełniałem
          błędy o których wiedziałem jeszcze przed faktem ich popełnienia. Ale do cholery.
          Dziecko to jest osobna osoba - w razie czego ono cierpi, nie tylko JA - jeśli
          nie wykaże się rozumem. TOSIA, wiem, że czytając te posty wzrasta w Tobie mysl:
          co ku...wa bedą mi oni pier..lić. Ale pomyśl - chcesz dla swojego maleństwa
          przyszłości? Naprawdę proszę Cię - pomyśl.
    • w.kielanowska Re: Ciąża 22.02.07, 23:16
      Droga Tosiu...W obecnych czasach zajście w ciąże często przysparza wielu
      kłopotów..Decyzja musi być głęboko przeanalizowana i skonsultowana w gronie
      specjalistów.Jeżeli masz faceta,którego uważasz za dobrego dawcę materiału
      genetycznego powinnaś razem z nim udać do poradni planowania rodziny,w której to
      dowiesz się o naturalnych metodach poczęć i ich skuteczności oraz warunkach
      jakie musicie spełniać(brak zabezpieczeń).Poza tym powinnaś udać się do lekarza
      ginekologa,który to powinien zaproponować Tobie jak i Twojemu partnerowi szereg
      badań diagnostycznych układu rozrodczego(tu należy zwrócić uwagę na badanie
      cytologiczne szyjki macicy,badanie w kierunku czystości pochwy,poziom hormonów
      płciowych,usg narządu rodnego przez powłoki,usg waginalne oraz usg gruczołów
      laktacyjnych tzw.piersi)Twój partner również powinien poddać się wielu badaniom
      min.na jakość nasienia(ilość plemników,ich ruchliwość i zdolność do ewentualnego
      zapłodnienia)Należy też pamiętać o zbadaniu grupy krwi czynnika Rh,aby
      wyeliminować ewentualny konflikt serologiczny..Jeżeli wszystkie badanie
      przejdziecie pomyślnie możecie zastosować odpowiednią dietę w celu ustrzelenia
      odpowiedniej płci potomka(wysokobiałkowa wskazuje na chłopca)Kwas
      foliowy,prenatal, feminatal czy materna to już na osłodę ...Pozdrawiam ...
      • buksy Re: Ciąża 23.02.07, 10:07
        Wiola...jakby "robić" wg twojej recepty to ludzkość dawno by wygineła...:)))
    • bmwariat Re: Ciąża 22.02.07, 23:23
      Tosia, mam nadzieje, że nie chcesz złapać faceta " na dziecko"... Decyzja musi
      być Wasza. Facetowi nie śpieszy się tak jak kobiecie, która w pewnym wieku
      czuje instynkt macierzyński. Dziecko to nie zabawka, dziecko to zobowiązanie.
      Czy jesteście do tego gotowi?. Dziecko to dowód miłości, a nie rzecz na
      zawołanie.
      • w.kielanowska Re: Ciąża 22.02.07, 23:26
        BM-to mi na doradztwo z poradni rodzinnej wygląda....
        • lachien Re: Ciąża 23.02.07, 09:47
          Wiola - brawo:) Tylko co to jest MACICA?
          • monika.dk Re: Ciąża 23.02.07, 09:52
            to skrót:
            międzynarodowy argument czuły i ciągle aktywny :))
            • lachien Re: Ciąża 23.02.07, 09:54
              A myślałem, że to gruszka.
    • dizzy81 Re: Ciąża 23.02.07, 09:50
      Coś czuje że Tosia nas wkręciła z tą ciążą
      • lachien Re: Ciąża 23.02.07, 09:55
        A ja czuję, że stwierdziła, że CO ONI MI TU BĘDĄ.
        • dizzy81 Re: Ciąża 23.02.07, 09:57
          Tosia, odezwij się! I jak? Masz już to dziecko?
        • dizzy81 Re: Ciąża 23.02.07, 09:58
          A wogóle to prowokacja!!! TOSia!
    • ewam_1977 Re: Ciąża 23.02.07, 09:58
      Tosia normalnie jako kobieta wstyd mi za Ciebie .Nie wiem skąd się to bierze w
      kobiecych głowach jak namówić na dziecko?.Tosia dziecko to poważna decyzja w
      życiu obojga ludzi.A z tego co wiem mężczyźni nie mają w genach instynktu
      ojcowskiego. Twój partner da Ci znać kiedy do tego dorośnie.
      • dizzy81 Re: Ciąża 23.02.07, 09:58
        Ja bym jej psa pod opieke nie dał
      • lachien Re: Ciąża 23.02.07, 09:59
        Wątpię, by doczekała do tego czasu.
        • lachien Re: Ciąża 23.02.07, 09:59
          I to słowo: penis. Brrrrrr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka