Gość: dizzy81 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 10:42 Dlaczego macie tak mało linii tramwajowych? Czy tramwaje skutecznie wspomagają transport autobusowy czy może odwrotnie? Jakie jest Twoje zdanie w tym temacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bydgoszczanin_33 Re: Bydgoszczanin 13.04.07, 11:44 Faktycznie lini tramwajowych jest za mało, aczkolwiek ja spod domu do firmy mam 2 linie T. Natomiat dlaczego mało? ZA komuny tory budowano i tuż przed otwarciem tory zwijano, potem brakowało pieniędzy, zainwestowano w tabor autobusowy. Tramwaje są szybsze, mniej inwazyjne w środowisko ale droższe przy budwie infrastruktury. Mają pobudować szybki tramwaj pomiędzy centrum a Fordonem ale sprawa ciągnie się ok. 5 lat. Reasumując jestem zwolennikiem lini tramwajowych, znacznie szybciej pokonują zatłoczone do bólu moje miasto.Obecne budowane tramwaje bydgoskiej PESY mają standard światowy, wyglądają kosmicznie i do tego są ciche, w pełni monitorowane kam., niestety bydgoszcz dopiero nosi się z zamiarem ich zakupu, obecnie są testowane. Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Bydgoszczanin 13.04.07, 11:47 A wiesz,że wczoraj zostałem posądzony o to, że bydgoszczanin_33 to ja? Nie wiem skąd taki pomysł:) Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoszczanin_33 Re: Bydgoszczanin 13.04.07, 11:50 hahaah, Bydgoszczanin to naprawdę osoba z bydgoszczy i mieszkająca w bydgoszczy od urodzenia;) Może dziwi pare osób po prostu co u Was robię?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alibaba Re: Bydgoszczanin IP: *.telkonet.pl 13.04.07, 11:57 polecam ci bydgoszczaninie skorzystanie z ostrowieckiego mpk, tylko najpierw musisz poznac zasade zebys wiedzial o co chodzi. otoz dziala to na zasadzie bombowca- tzn musisz pojawic sie na przystanku w wybranym punkcie miasta w jedynym odpowiednim momencie kiedy akurat jest moment nalotu i nadjezdzaja autobusy, tak, autobusy, bo widzisz u nas zastnosowano to ciekawe rozwiazanie, ze nie dosc ze rzadko kursuja, to jeszcze wszystkie autobusy nadjezdzaja na przystanek w przeciagu 10-15 minut, a pozniej przez godzine nie ma nic. ot ostrowiecki system. Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoszczanin_33 Re: Bydgoszczanin 13.04.07, 11:47 www.pesa.pl/php/index_pl.php?id_artykul=1222&%20a=1&%20id_sesja=0 bydgoski tramwaj pesy Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Bydgoszczanin 13.04.07, 11:52 A na mnie wrażenie robi to: transport.asi.pwr.wroc.pl/2-49515.html Ale czad! Ciekawe czy doczekamy Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoszczanin_33 Re: Bydgoszczanin 13.04.07, 12:00 Włoszowa :) sorki ciągle myli mi się nazwa, dysleksja, dysortografia itp., proszę o wybaczenie:) Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Bydgoszczanin 13.04.07, 12:02 No coż, kłania się wątek o wiedzy geograficznej polaków:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoszczanin_33 Re: Bydgoszczanin 13.04.07, 12:52 Nietyle brak wiedzy geogr. co problemy z wymową niektórych miejscowości..... Ale dziwacznych nazw miejscowości i u nas nie brakuje, Rosochatka, Sworne Gacie itd.;) Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoszczanin_33 Re: Bydgoszczanin 13.04.07, 12:56 Co do bydgoskich tramwajów, zapraszam do bydgoskiego forum: fotoforum.gazeta.pl/72,2,745,57584609.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d81 Re: Bydgoszczanin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 12:58 Lubie tramwaje:D Pierwszy raz jechałem mając około 6-7 lat, to było na Slasku, chyba w Sosnowcu Odpowiedz Link Zgłoś