Dodaj do ulubionych

Terroryści w Kościołach

13.04.07, 11:00
Macie dzieci? Macie! Małe? Pewnie tak! I tu pojawia się pyatnie, czy zabieracie takie małe szkraby do Kościoła?

Ostatnio we weilkanoc byłem, no i od samego początku mszy, przeraźliwe płacze, krzyki! Matki i Ojcowie wychodzący w pośpiechu kilka razy w ciągu mszy! Albo ganiające się dziecko z Ojcem po Ołtarzu między sutanną księdza! Dla mnie jest to niedopuszczalne! Mimo tego, że ksiądz na kóncu mówi, że to jednak dobrze, że dzieci od namłodszych lat lgną do ołtarza!Nie wiem, ja się nie znam, ale roczny maluch nie wyniesie nic z Kościoła!

Aha, jeszcze jedno! Dlaczego ludzie utrudniają sobie życie? Przykład: stoję sobie, przede mną metr wolnego miesca i kolejny parafianin, za mną przestrzeń nieograniczona! I co się dzieje, każdy ludź kursuje właśnie przez tą ciasną dziurę, z wózkami i bez, jakby nie można zrobić tego bez szturchania i jeżdzenia po nogach! Trochę pomyślunku! Albo wpychanie się starych babek pod moją głowę! I opieranie się o mnie! Ech, żenada!
Obserwuj wątek
    • Gość: alibaba Re: Terroryści w Kościołach IP: *.telkonet.pl 13.04.07, 11:11
      co ty taki sfrustrowany jestes kolego
      • dizzy81 Re: Terroryści w Kościołach 13.04.07, 11:12
        Dlaczego sflustlowany? Stwierdzam fakt!
    • dizzy81 Re: Terroryści w Kościołach 13.04.07, 11:11
      Skład personalny na Pułanakch jakby zmieniony, elvisa nie widziałem...Michał, co tam u niego? A wiecie, że Kuras mnie kiedyś religii uczył?:D
      • Gość: alibaba Re: Terroryści w Kościołach IP: *.telkonet.pl 13.04.07, 11:18
        nie chodz do kosciola nie bedziesz narzekal, po tym co przeczytalem moge
        powiedziec ze nic sie tam nie zmienilo przez jakies 10 lat, bo wtedy ostatnio
        bylem. dzicka biagaja a ksiadz tylko sie modli, np: modlmy sie, aby nasi
        poslowie przyjeli ustawe pisu o ochronie zycia
    • Gość: alibaba Re: Terroryści w Kościołach IP: *.telkonet.pl 13.04.07, 11:21
      a wogole to myslalem ze to o klerykach jest temat
    • Gość: 40-ty rozbójnik Re: Terroryści w Kościołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 11:31
      alibaba, wracaj do jaskini
    • Gość: renmik Re: Terroryści w Kościołach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 13:00
      A może przydałoby się odwołanie do Ewangelii "Pozwólcie dzieciom przychodzić do
      mnie".
      • Gość: d81 Re: Terroryści w Kościołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 13:01
        Wiesz jak jest...
    • Gość: mama Osama Re: Terroryści w Kościołach IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.07, 13:30
      Ja mam terrorystę takiego małego właśnie! I nie zabieram go do kościoła bo i tak
      nic nie zrozumie jak dorośnie , będzie chciał do chodzić to nie mam nic
      przeciwko. Ostatnia wizyta w kościele odbywała się w stylu podziwiania
      oświetlenia przez Osamę i zdejmowaniu małej dziewczynce czapki z głowy :D
      • dizzy81 Re: Terroryści w Kościołach 13.04.07, 13:42
        Dobrze, że na czapce się skończyło:DDD
    • temp_nick Re: Terroryści w Kościołach 13.04.07, 14:48
      Masz racje dizzy81 i nie tylko tu chodzi o kościoły. Terroryzowanie otoczenia
      przez 'małe szkraby' zaczyna być już zjawiskiem powszechnym. Ulica, autobus,
      tramwaj, pociąg, supermarkety, poczekalnie urzedów. Stress, nerwowość a w
      wiekszości przypadków beznadzieja życia codziennego zaczyna sie udzielać
      bachorom i to już jak najwcześniej. Na co rodzice patrzą z nieukrywanym
      uwielbieniem, bo przeciez świadczy to o witalności, zdrowiu (dobre płuca) a i o
      rosnącej inteligencji dziecka, skoro juz od maleńkości zaczyna dawać po...
      • monika.dk Re: Terroryści w Kościołach 13.04.07, 14:54
        yyyyyyyy?
        wychowanie bezstresowe dawno odeszło do lamusa, trzeba poczytać nowsze wydania
        poradników o wychowaniu dzieci :)
        ja swoją córcie też zaprowadzam do kościoła, bo niby dlaczego miałabym tego nie
        robić? wpajanie dobrych zachowań od małego służy dziecku
        uniknę sytuacji kiedy córka w wieku 7 lat zapyta mnie, co to Kościół ?
      • buksy Re: Terroryści w Kościołach 13.04.07, 15:22
        Najlepiej naklejać tabliczki : "Zakaz wstępu z dzieckiem".

KONWENCJA O PRAWACH DZIECKA
        przyjęta przez Zgromadzenie Ogólne Narodów Zjednoczonych
        dnia 20 listopada 1989 r.

Art. 16.
        1. Żadne dziecko nie będzie podlegało arbitralnej lub bezprawnej ingerencji w sferę jego życia prywatnego, rodzinnego lub domowego czy w korespondencję ani bezprawnym zamachom na jego honor i reputację.
      • ania7718 Re: Terroryści w Kościołach 13.04.07, 15:32
        Bachor to brzydkie określenie dziecka.
      • temp_nick Re: Terroryści w Kościołach 13.04.07, 15:38
        Co to ma znaczyc? Cytuje 'yyyyyyyy?'

Droga Moniko (jezeli moge tak familiarnie), ani ja ani tymbardziej dizzy81 nie
        mamy nic przeciwko 'małym szkrabom' w kościele, a jestesmy nawet za. Bardzo
        miło jest zawsze popatrzec na dobrze wychowane i kulturalnie sie zachowujące
        małe dzieci---

'Wpajanie dobrych zachowań od małego służy dziecku' masz swietą racje, ale jak
        bachor terroryzuje wrzeszcząc i walając sie po ziemi w miejscu publicznym,
        ryczy, kopie, wierzga i wszystkim przeszkadza wokoło a rodzic udaje ze nie
        widzi albo nie wie co z tym fantem zrobic, bo nie kontroluje dzieciaka od
        początku do konca -to co wtedy?
        • monika.dk Re: Terroryści w Kościołach 13.04.07, 16:15
          Drogi .... (jakie Twe imię?)
          jeśli masz własne dzieci, to wiesz, że kontrolowanie dziecka od początku do
          końca NIE JEST MOŻLIWE, to indywidualna istota, która ma własne zdanie i
          potrzeby i akurat, kiedy trzeba stać spokojnie i zachowywać się cicho tak, aby
          innym nie przeszkadzać ono robi swoje ..
          ja rozwiązuję tę sytuacje w prosty sposób: moje dziecię zabieram tylko zimą,
          nie wchodzę do kościoła, więc ma możliwość biegania i zabawy z innym dziećmi,
          wtedy ja mam możliwość skupienia się na mszy.. jak zaczyna dokazywać i
          uciszenie nie przynosi rezultatu - zbieramy sie do domu
          w ten sposób dziecko wie co to są kolędy, palmy wielkanocne, koszyczki z
          pisankami i po co je ksiądz oblewa wodą .. :))
          tak wogóle wszędzie ją ze sobą zabieram, chcę żeby poznała jak najwięcej :)
        • monika.dk aha 13.04.07, 16:15
          a "yyyyyy?" to moje zdziwienie :)
    • ania7718 Re: Terroryści w Kościołach 13.04.07, 15:36
      Ty też kiedyś byłeś dzieckiem i będziesz w przyszłości starszym człowiekiem
      więc jak ci się nie podoba specyfika zbiorowisk jakim jest kościół to tam nie
      chodź. Starszych kobiet/staruszek nie powinno się nazywać starymi babkami.
      Trochę więcej szacunku.
    • ania7718 Re: Terroryści w Kościołach 13.04.07, 15:40
      Starszy człowiek też ma prawo do życia, mnie też czasami ktoś szturchnie czy to
      w kościele, autobusie czy sklepie i nie robię z tego problemu. Dzieci jeśli
      wychowywane są w rodzinach katolickich powinny być przyprowadzane do kościoła
      od najmłodszych lat, tak jak napisała monika.dk przynajmniej wiedzą co to jest
      kościół. Mi nie przeszkadza płacz dzieci, wózki. To też są parafianie choć
      mali i mało rozumiejący jeszcze.
      • lachien Re: Terroryści w Kościołach 13.04.07, 16:43
        A już myślałem, że ktoś się wysadził podczas mszy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka