aisablri 16.04.07, 10:32 a lustracja. Z niesmakiem pozwolę sobie wkleić. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4061882.html Szkoda i przykro. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aisablri Re: Polskie Radio 16.04.07, 10:36 Z pamiętnika młodej lekarki to była jedna z tych audycji, na które zawsze czekałam, zresztą słuchałam jej jeszcze parę dni temu- tym bardziej to przykra wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
temp_nick Re: Polskie Radio 16.04.07, 10:44 No cóż? esteta Targalski Wokół siebie widzi same stare kobiety! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d81 Re: Polskie Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 10:49 To było całkiem całkiem:D Jak jeszcze chodziłem do średniej to Trójkę włączałem bodajże o 13.10! Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: Polskie Radio 16.04.07, 11:10 no tak, ale wiekszość ludzi podpisuje te oświadczenia, z naszego podwórka, to nawet w TVK pokazywali...ciekawe jak Wy byscie postapili ? no, ? podpisać czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
ostrowiec.swietokrzyski Re: Polskie Radio 16.04.07, 11:11 Podpisałem. Nie bolało. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
skladak1968 Re: Polskie Radio 16.04.07, 11:15 AAAA coś skopałem :) To pisałem ja :) Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: Polskie Radio 16.04.07, 11:36 ja nie musze podpisywać :), choć w moim wieku to ze służbami PRL miałem taki kontakt, że z jednym z Twoim kolegów szkolnych rzucalismy sie sniezkami na Sienkiewicza i jedna uderzyła milicjana na patrolu w czapkę...hehehe była afera, ze hejjj....:0 Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: Polskie Radio 16.04.07, 12:10 Właśnie wczoraj był Dzień Kombatanta....i nic żadnego medalu ? ! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
skladak1968 Re: Polskie Radio 16.04.07, 12:29 mam jakiś z PZIW pożyczę Ci do zdjęcia :D Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: Polskie Radio 16.04.07, 11:15 chciałam zaprzeczyć jakobym to ja niby była wyżej.. Odpowiedz Link Zgłoś
ostrowiec.swietokrzyski Re: Polskie Radio 16.04.07, 11:27 Potweirdzam, to nie aisabrli pisała tylko ja:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d81 Re: Polskie Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 11:28 Co podpisałes? Zobowiązanie do współpracy? :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Re: Polskie Radio 16.04.07, 11:34 Też podpiszę "lojalkę" i jednak dopiszę, żeby mnie w d... pocałowali decydenci za to fantastyczne prawo które tworzą. Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: Polskie Radio 17.04.07, 12:27 Spamiętnika młodej lekarki. Ehę, ehę. Będąc młodą lekarką, rzutującą na pierwszy front dekomunizowania rubieży, wszedł raz do mej przychodni pacjęt o wzroku wzburzonym. - Dziędobry pani doktor. - A dziędobry. Co pana sprowadza? - Sprowadza mię do panidoktór lustracja. - A na czym się panu zrobiła? - Na posiedzeniu Podstawowej Organizacji Partyjnej Prawa i Sprawiedliwości w Polskim Radiu, pani doktór. - Ach - spłoniłam się dziewczęco. - Nie wiedziałam, że taką już mamy. - Mamy, mamy, pani doktór, towarzysz sekretarz Marcin Wolski jak tylko odnalazł swój stary gabinet, w którym sekretarzował POP PZPR za komuny, wzruszył się okrutnie, kazał odnowić, wydrukować nową papeterię i zasiada teraz jako POP PiS. - Medycyna niestety jest wobec tego przypadku bezradna - powiedziałam, zachowując ton adekwatnej powagi. - Medycyna może i tak, ale my nie - zarechotał pacjęt - My musimy panią doktór zmusić do zlustrowania, żeby wykształciuchy się nie śmiały, że w radiu zostały już tylko stare komuchy jak Wolski, Czabański czy Targalski. Uznałam, że już czas na przejęcie inicjatywy strategistycznej. Inteligentnym fortelem odwróciłam uwagę pacjęta. - O, ptaszek! - Gdzie? Zaaplikowałam narkozę (BUM!). Śmiałym ruchem umieściłam pacjęta na fotelu i przystąpiłam do trepanacji czaszki (wzzzzzzz!). Dokonałam sekcji treści mózgowia (ćplskślpskslślslsplsk). Znalazłam żałosne kompleksy, zawiść i opakowanie po wazelinie. Przeniosłam te ciała obce do autoklawu (zzziut!). Następnie wlałam pacjętowi do głowy litr oleju (chlllust!), umieściłam czaszę czaszki w położeniu pierwotnem i zaszyłam catgutem (ciachciachciachciach). - Już po wszystkiem, może się pan obudzić! - oznajmiłam. - Gdzie ja jestem? - W mojem gabinecie. Przeprowadziliśmy zabieg mający pana wyleczyć z kaczyzmu. Ile pan widzi palców? - Jeden. - Dobrze. Co pan myśli o lustrowaniu satyryków? - Od żartowania to są chyba satyrycy, nie politycy? - Dobrze. Co pan myśli o obecnej polityce radiokierownictwa? - No wariaci jacyś się do tego dorwali, najciekawsi ludzie odchodzą, zostają same stare komuchy udające antykomuchów. To na dalszą metę samobójstwo jest przecież. - Doskonale. Jest pan wyleczony. Nowoczesna medycyna po raz kolejny zatryjomfowała nad wstecznictwem i zabon... zabonbonem. Co ma pan w tej kopercie? - Druk oświadczenia lustracyjnego, ale to teraz niepotrzebne, bo już zmądrzałem. Dziękuję pani doktór, czuję się o wiele lepiej, rzucę te głupie papiery byle gdzie, na przykład tu na parapet. Do widzenia! Niestety, ledwie pacjęt opuścił mój gabinet, przez okno weszli komandosi z Centralnego Biura Antylekarskiego, ostrzeliwując się zaciekle (papapapa! ka-buuuum! zzzzzzzonnnk! putatatatataputatatata!). I tak właśnie znalazłam się na tej oto konferencji prasowej poświęconej mojemu usiłowaniu morderstwa dla uzyskania korzyści materialnej o wartości zadrukowanej kartki a cztery. [guest starring - Minister Ziobro]: Ta pani już nikogo nie rozśmieszy. Odpowiedz Link Zgłoś