Dodaj do ulubionych

TV Telkonet

12.05.07, 18:59
Wpadłem na to w Ostrowcu, ale zapomniałem, więc teraz dopiero wstawiam. Taka
myśl mnie nawiedziła podczas porannej toalety. Mieszkając w Warszawie jestem
zupełnie odcięty od wiadomości wizualnych z naszego pięknego grodu. Telkonet
ma swoją stronę www, więc czy nie było by cudownie, jakby na stronie powstało
archiwum jeśli nie wszystkich, to niektórych przynajmniej wiadomości? Bo nie
marzę o transmisji strumieniowej. Mieszkańcy Ostrowca przebywający na
emigracji - łączmy się.
Obserwuj wątek
    • brazylion3 Re: TV Telkonet 12.05.07, 21:09

lachien najpier jest wizja, potem przychodzi koncepcja, potem grupy docelowe, potem wykonawstwo i do tego wszystkiego kasa i chęci. U nas tego nie ma...
      --------------

,,Dla wszystkich wolnych i mężatek (...) dobry kochanek z niego ponoć"
    • dizzy81 Re: TV Telkonet 12.05.07, 22:12
      Sławku, mądrze gadasz! Ale nie w Ostrowcu, gdzie indziej można, ale ni tu!!!
      • lachien Re: TV Telkonet 13.05.07, 09:29
        B3 - wizja już jest. Koncepcja? Fakt - przekaz strumieniowy raczej nie jest
        potrzebny, bo mała oglądalność w necie by była. Ale archiwum jak najbardziej.
        Proste do zrobienia. Wrzucać na serwer i tyle. Grupa docelowa? Wszyscy
        mieszkańcy Ostrowca na emigracji. Wykonawstwo - proste jak solenie zupy - nie
        będę się pocił na tłumaczenie na forum (narazie), ponieważ właśnie wylazłem z
        wanny i jestem aromatyczny. Kasa - no cóż. Jeśli cokolwiek by musiał Telkonet
        zainwestować - to mało, bo mają komputery, miejsce na własnym serwerze też.
        Najgorzej z chęciami - masz rację.
        • Gość: ostrowiak Re: TV Telkonet IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.07, 12:14
          Zależy jaki sprzęt posiadają. Bo jeśli mają serwer tylko na to aby stronę
          postawić to raczej nie wiele zrobią. Rozbudowa sprzętu to kasa potrzebna.
          • lachien Re: TV Telkonet 13.05.07, 17:07
            Wątpię, czy wogóle mają swój serwer. Mają za to prawdopodobnie przy hostingu
            sporo miejsca na serwerze, więc.....Zresztą - firma jest od tego, by rozwijać
            swoją ofertę - a to jest rozwój.
            • Gość: ostrowiak Re: TV Telkonet IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.07, 19:59
              Jakby nie patrzeć to pomysł dobry. Sam bym chętnie obejrzał programy
              informacyjne albo inne. Mieszkam w Ostrowcu niestety ta telewizja do mnie nie
              dotarła i raczej nie dotrze, a internet mam 24h/dobę.
              • brazylion3 Re: TV Telkonet 13.05.07, 20:06
                Pomyłs słuszny, tylko do nas myslenie marketingowe nie dotarło, raz to wynika z a po co, a co to, dwa: niewiedza, trzy: pieniądze cztery: zapał, chęci.
                Dzisiaj w dobie Internetu musimy mysleć o kumunikacji markeingowo. A tu jest byle jak, żeby było i tyle. Sam nieraz oglądam ściągam Wiadomości z przed dwóch dni, ściągam ze strony TVP i oglądam. Ciekawe jest to ,że nie każdy ma dostep do TLT.
                --------------

• lachien Re: TV Telkonet 13.05.07, 20:35
                  Właśnie - i dlatego trzeba gnieść temat, by cos sie wreszcie ruszyło. Mam dośc
                  zastania w temacie, bo to, bo tamto. Tak jest najprościej. Włożyc pampersa i
                  usr.. sie po uszy. Nieeeee - trzeba naciskać by cos się wreszcie zaczęło dziać.
                  Taki dam przykład najprostszy i nam najbliższy. Gdyby ktos powiedział parę lat
                  temu, że forum ostrowieckie nie da rady zaistnieć, to co by było?
                  Rozmawialibyśmy teraz? Pamiętaj od ilu użytkowników to się zaczęło i przez jaki
                  czas ilu nas było. HOWGH!!!!!!!!!!!!!!!
                  • buksy w Krośnie robią to tak : 14.05.07, 08:09
                    www.krosno24.pl/obiektyw.php?podstr=tv/zobacz
                    • lachien Re: w Krośnie robią to tak : 14.05.07, 08:31
                      No właśnie - da się.
                • Gość: ostrowiak Re: TV Telkonet IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.07, 19:35
                  Może czegoś nie wiem ale ta telewizja Telkonet to chyba tylko na blokowiskach
                  (Ogrody Stawki Rosochy itd) jest. Bo np. na osiedlu Kolonia Rob. nie słyszałem
                  aby ktoś ją posiadał.
                  Widać że zarząd woli siedzieć spokojnie i liczyć kasę wpływającą z opłat.
                  Gdyby chcieli coś takiego zrobić już by działali, a tak to lipa.
                  • brazylion3 Po najmniejszej lini oporu 14.05.07, 19:42

To jest filia z Radomia, ich to wali!Kasę zgarną a misja lokalnej TV to się nie liczy! Im lepiej społeczeństwo poinformowa, tym lepiej się rozwija i tu nawet badań nie potrzeba robić!!!
                    --------------

• Gość: ostrowiak Re: Po najmniejszej lini oporu IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.07, 11:33
                      Ktoś w ogóle pisał do nich lub kontaktował się jakoś w tej sprawie?
                      Jakby otrzymali stosowne pismo iż jest zapotrzebowanie na takie "cóś" to pewnie
                      by zastanowili się nad tym rozwiązaniem.
                      • lachien Re: Po najmniejszej lini oporu 18.05.07, 08:37
                        Owszem, napisałem maila:)
                        • Gość: d81 Re: Po najmniejszej lini oporu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 08:51
                          A czy zachowałeś w tym mailu swój oryginalny styl wypowiedzi?:DDD
                          • lachien Re: Po najmniejszej lini oporu 18.05.07, 08:58
                            Oczywiście. Nawet pobrudziłem maila masłem.
                            • Gość: ostrowiak Re: Po najmniejszej lini oporu IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.07, 17:08
                              Była jakaś reakcja? Czy raczej można z nimi prowadzić monolog?
                              • lachien Re: Po najmniejszej lini oporu 18.05.07, 17:15
                                Czekam narazie na odpowiedź. Jak dostanę - dam znać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka