Dodaj do ulubionych

fontanna - rynek

IP: *.ibd.gtsenergis.pl 13.06.07, 14:41
Czołem,

jakoś się złożyło, że już jakiś czas nie było mnie w naszym pięknym mieście.
Zastanawiam sie jak się spisuje fontanna na rynku w te upały. Czy jest już
śmietnikiem, gdzie kąpią się małe dziecie i psy, czy może ciągle jest zacnym
dla oka widokiem, a jednoacześnie zraszaczem w upalne dni.
Obserwuj wątek
    • dizzy81 Fontanna puściła 13.06.07, 14:43
      Rynek pod wodą:)

A tak ogólnie to zdarza się brodzenie maluchów! Aż do czasu! Siedza ludzie na ławkach, gapią się!
    • dizzy81 Re: fontanna - rynek 13.06.07, 14:46
      Psa tam nie widziałem, choć nie dziwią mnie wspołne kąpiele ze wspomnainyym zwierzeciem
      • Gość: malywroc Re: fontanna - rynek IP: *.ibd.gtsenergis.pl 13.06.07, 14:50
        pewnie są spoko. Nie wiem tylko czy miejsce jest odpowiednie.
        • dizzy81 Re: fontanna - rynek 13.06.07, 14:52
          A to Polska właśnie! W domu to człowiek się nie umyje bo woda droga, ale kąpiel w fontannie jak najbardziej!
    • monika.dk Re: fontanna - rynek 14.06.07, 08:25
      masz coś przeciwko kąpiącym się dzieciom?
      to już nie jest zacne?
      • lachien Re: fontanna - rynek 14.06.07, 08:41
        Mi się tam podoba żółty kolor wody:)
        • ewam_1977 Re: fontanna - rynek 14.06.07, 10:49
          Fotanna jest czysta a co w tym złego, że ktoś tam się zmoczy.A dzieci tym
          bardziej . Moje dziecię lubi tam chlapać swymi łapkami i czasami sam bym się w
          niej popluskała. Psów tam jeszcze nie wiedziałam
          • Gość: clerk_killer Re: fontanna - rynek IP: 195.116.34.* 23.07.07, 13:04
            Na fontannie są ostrzeżenia, że zakaz kąpieli bo woda uzdatniana chemicznie.
            Typowy dupochron urzędniczy, a dzieci nadal się chlapią.
            Wg mnie jak jest już woda "w zasięgu reki" to nie powinna być szkodliwa dla
            zdrowia, niestety urzędnicy myślą inaczej :-(
            Ciekawe, jak to jest w innych miastach, krajach?
            • dizzy81 Re: fontanna - rynek 23.07.07, 13:09
              Hmmmmmmmmmm
            • morfinka_12 Re: fontanna - rynek 23.07.07, 14:34
              dobrze że są ostrzeżenia, woda wszędzie jest uzdatniana chemicznie i krąży w
              zamkniętym obiegu, gdyby nie była uzdatniana pojwiłby się problem że po kilku
              dniach śmierdziałaby i nie wyglądała tak czysto. więc nie ma co się rzucać że
              dzieci się kąpać nie mogą. bo niegdzie nie mogą. od kąpieli są baseny a nie
              fontanny miejskie.

i nie jest to dupochron tylko informacja.
              takie rozwiązania są powszechnie stosowane w całym kraju a chyba i na świecie.
              • Gość: d81 Re: fontanna - rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 14:37
                Trzeba bylo napisac, ze mozna sie kapac i woda jest bardzo zdrowa - wtedy
                przekornie nikt by nie wlazl
              • Gość: clerk_killer Re: fontanna - rynek IP: 195.116.34.* 23.07.07, 18:09
                No właśnie, czy wszędzie?
                Np ostatnio widziałem w Baranowie Sandomierskim w rynku i w pałacu woda wygląda
                na czystą. Wg mnie to niedorzeczne, żeby w czasie upału, na gorącym placu, woda
                dostępna ale skażona jakaś.
                To nie informacja tylko zakaz, którego nie powinno być! Czyli ktoś głupio
                wymyślił i teraz musi się chronić, żeby w razie czego móc powiedzieć "a nie
                mówiliśmy itd."
          • Gość: obserwator Re: fontanna - rynek IP: 87.204.126.* 23.07.07, 14:20
            fajnie tylko fontanna to nie basen za dzieci myślą rodzice
            • Gość: clerk_killer Re: fontanna - rynek IP: 195.116.34.* 23.07.07, 18:14
              Jak masz dzieci to sie wybierz na fontannę i później nie pozwól zanurzyć nawet
              ręki, bo woda trująca. Ni chodzi mi o to by się kąpać jak w basenie ale
              zapewniam Cię, że każde dziecko z przyjemnością trochę się pochlapie, zanurzy
              rękę po prostu trochę się pobawi. Woda powinna być czysta i tyle.
              • sumbuddy Re: fontanna - rynek 23.07.07, 18:20
                no i właśnie po to ją się uzdatnia chemicznie, żeby była czysta. Popieram
                morfinkę - do kąpieli służą baseny i rzeczki. Inna sprawa, że w Ostrowcu jak na
                razie pozostaje kryty basen. Ale wymaganie, by woda w fontannie była czysta, bo
                dzieci chcą się w niej pluskać, jest wg mnie mało trafione.
              • morfinka_12 Re: fontanna - rynek 23.07.07, 21:37
                ale czy rozumiesz że ta woda bez chemii śmierdziałaby na kilometr, i nie
                nadawała się nawet do patrzenia na nią? niestety nie rozumiesz. czytaj ze
                zrozumieniem proszę. I uwierz mi na słowo nawet jak nie ma tabliczki
                informującej że woda jest z chemicznymi dodatkami to zawsze jest. bo nie da się
                innej użytkować!
                • ewam_1977 Re: fontanna - rynek 24.07.07, 13:00
                  w naszych kranach też leci czasami nie wiadomo co . A Te kartki to długo chyab
                  nie po wiszą z tą informacją ?

• dizzy81 Re: fontanna - rynek 30.07.07, 13:20
      "- Nie chcemy zabraniać dzieciom moczenia się w fontannie, ale wszystko musi się odbywać z zachowaniem bezpieczeństwa- mówi Bolesław Pawlak, dyrektor ds. technicznych w Miejskim Wodociągach i Kanalizacji.- Niestety, dzieci podczas zabawy siadają na kaskadach, zatykają je, zerwały już światłowody którymi fontanna jest podświetlana. Często towarzyszą im rodzice, dlatego apelujemy, żeby zwracali uwagę na niszczenie tych drogich urządzeń."
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka